Non-OEM //M брони

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Non-OEM //M брони

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Авг 2012, 9:44

Колеги, взех си и аз от тия реплики. При положение, че моята беше страшно надраскана и очукана, тая ми се струва идеална :mrgreen: Купих я к-т с всичко- лайсни, халогени, решетка, всичко. Долу остана разстояние между бронята и подкалниците, ама това ще го мисля по нататък с други подкалници. Кората долу също не е фатално, че не е м-кова.
Имам обаче следното питане. Защо на м-ковите брони няма отвори за охлаждане на спирачките? На старата ми имаше, а сега няма откъде да взима въздух, защото решетката в краищата е затворена/плътна. Дали да се занимавам да правя отвори? Или по някакъв начин спирачките си се охлаждат достатъчно? Или пък не е толкова важно това охлаждане? Не съм състезател, ама понякога при спускания спирачките си се използват интензивно.
Ето как е при мен:
14082012343.jpg

п.п.Мерси на Драго /**Novobraneca/ за съветите при монтажа! :bowdown:
п.п.2 Още не съм сложил пръскалките, не ми остана време. :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Авг 2012, 10:15

Ivo_Borisov написа:Защо на м-ковите брони няма отвори за охлаждане на спирачките?

На оригиналната има ;)
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=15

п.с. Фейслифтови бъбреци ще паснат добре ;)
http://picbg.net/pic.php?u=259082RBnM&i=618077
http://picbg.net/u/25908/45193/661062.jpg
Последна промяна Bavarcho на 15 Авг 2012, 16:41, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Авг 2012, 10:29

Мерси за съвета за бъбреците! :)
А за отворите, бях чел някъде във форума че и оригинални брони нямат отвори и някой който си бил слагал, ги е правил допълнително. Та мисълта ми е, дали и аз да пробивам отвори?
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Авг 2012, 10:40

Ivo_Borisov написа:Мерси за съвета за бъбреците! :)
А за отворите, бях чел някъде във форума че и оригинални брони нямат отвори и някой който си бил слагал, ги е правил допълнително. Та мисълта ми е, дали и аз да пробивам отвори?

Не въждаш ли схемата от реалОЕМ-а че имат.
Тези "капачки" около халогените се продават нови, те са с отвори и назад си е въздуховода.
Номер 5 на схемата... в Дару Кар са по 25лв. (зад номер 5 е номер 18 въздуховода)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Авг 2012, 10:55

Ама колега, това № 5 си е само капака около халогена, този отвор е за халогена, аз ги имам същите и на тях няма дупки. На схемата също не вижда дупки. На м брони които съм виждал, отвора е на голяма решетка. Ето за това става въпрос:
IMG_7961a.jpg

Но не всички ги имат тия отвори, дори на Явор м-ката гледам че няма такива отвори.
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Авг 2012, 11:22

Ivo_Borisov написа:Ама колега, това № 5 си е само капака около халогена, този отвор е за халогена, аз ги имам същите и на тях няма дупки. На схемата също не вижда дупки. На м брони които съм виждал, отвора е на голяма решетка. Ето за това става въпрос:

Но не всички ги имат тия отвори, дори на Явор м-ката гледам че няма такива отвори.

Това дето показваш не е ОЕМ, а е допълнително слагано и няма нищо общо с охлаждане на спирачките ;)
Точно от капачките около халогена влиза въздух към спирачките... на схемата ги гледаш, че нямат дупки, но са по-различни от твойте ;) Извити са назад, така че се получава дупка и през нея влиза въздух, който минава през въздуховод номер 18 на схемата и отива до спирачките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 15 Авг 2012, 13:27

Освен отвор в бронята, въздуховод имаш ли колега с бронята, тялото на въздуховода? Защото тоя въздуховод кореспондира с предната кора на подкалника, която ще да е различна, щото и самият въздуховод е различен ми се чини, поне като го сравнявам с фейсова броня, обикновенна. Освен това, на диграмата от realoem, ясно се вижда, че въздуховода се закрепя някъде зад халогена и май има логика в думите на Bavarcho.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Авг 2012, 13:29

Elesar74 написа:Освен отвор в бронята, въздуховод имаш ли колега с бронята, тялото на въздуховода? Защото тоя въздуховод кореспондира с предната кора на подкалника, която ще да е различна, щото и самият въздуховод е различен ми се чини, поне като го сравнявам с фейсова броня, обикновенна.

Мда, ще трябва и подкалници за М паркет да взима най-вероятно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 15 Авг 2012, 13:33

Това това е едно, ама аз ми е интересно дали изобщо има въздуховод и как аджеба се монтира, ако има.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Авг 2012, 13:49

Ще е интересно и някой с оригинален м пакет,слаган в завода да пише по темата,Явор с тдс-ката също :lol:
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Авг 2012, 14:06

Ivo_Borisov написа:Ще е интересно и някой с оригинален м пакет,слаган в завода да пише по темата,Явор с тдс-ката също :lol:

какво искаш да ти се напише?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 15 Авг 2012, 14:10

По тази логика и ти нямаш право да пишеш в тая тема колега, нали така :D. Това не е някаква сложна материя, има схеми в нет-а, няма 15 вида оригинални М брони, виж реплики може и да има. Опитвам се аз лично да разсъждавам кое как става, щото съм мислил по въпроса за смяна на моята фейсова, с М такава. Конкретно те питах, имаше ли въздуховоди към твоята броня?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Авг 2012, 16:30

Искам да дадат мнение повече хора които имат заводски м бронята,за да напишат кое как е.Не че подлагам на съмнение схемите и мненията които пишеш,но все пак.
Бях чел тук във форума,но не помня точно кой и къде беше писал, че беше правил допълнително отвори за въздуховодите.И те са точно тия които съм показал в снимката,моите оригинални водят точно там.Струва ми се че м ските трябва също да са там.Затова искам повече хора да се включат и да дадат мнение.
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Авг 2012, 16:39

Ivo_Borisov написа:Искам да дадат мнение повече хора които имат заводски м бронята,за да напишат кое как е.Не че подлагам на съмнение схемите и мненията които пишеш,но все пак.
Бях чел тук във форума,но не помня точно кой и къде беше писал, че беше правил допълнително отвори за въздуховодите.И те са точно тия които съм показал в снимката,моите оригинални водят точно там.Струва ми се че м ските трябва също да са там.Затова искам повече хора да се включат и да дадат мнение.

Снимката на черното Е39 с М броня е с оригинален М паркет... поразгледал съм я. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Авг 2012, 22:49

Добре колега, ето снимки на много м-брони, на всички са без отвори или аз не мога да ги видя. Дори ако са допълнително слагани, въпроса ми е още от началото на темата - дали е важно да си сложа такива отвори, дали са важни, дали има друго решение за тях?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39