Синя зона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Синя зона

Напълно съм съгласен
46
41%
Изобщо не съм съгласен
47
42%
Не ме интерисува, в нашия град/село няма `синя зона`
5
4%
Не ми се плаща , но щом в Европа е така ..
14
13%

Общо гласове : 112
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Синя зона

Мнение от Benedetto » 23 Авг 2012, 9:19

exotique написа:Одобрявам синята зона с едно сериозно уточнение: Напълно безплатно паркиране за живущите в тази зона,като за втора кола заплащането да е минимално...
ИЛИ: Платено годишно паркиране в рамките на 100-200 лв, НО ! с осигурено паркомясто, върху което абсолютно никой друг освен собственика да не можа да паркира!!!

:smoke: И какъв е смисъла тогава от тази синя зона? Пак няма да има места за паркиране, щото ще са запазени (срещу минимална такса) за живущите в района. Решението е едно - подземни гаражи (или многоетажни) - но ще трябва да се изчака 2-3-4 (тарарирара) години. Може и малко повече.

И в Стара Загора стана по-добре със синя зона. Свършваш си работата из центъра за 20 минути и кой откъде е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2012, 9:46

Ганьовщината пак се вижда. Който живее далеч от синята зона вика- "браво, законите да се спазват". Ако утре му сложат синя зона пред блока ще вика "няма къде да паркирам"...

Много пъти се каза и показа какво точно са синята зона, паяците и Паркинги и Гаражи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 23 Авг 2012, 10:16

bum_bum написа:Ганьовщината пак се вижда. Който живее далеч от синята зона вика- "браво, законите да се спазват". Ако утре му сложат синя зона пред блока ще вика "няма къде да паркирам"...

Много пъти се каза и показа какво точно са синята зона, паяците и Паркинги и Гаражи.

Има достатъчно страни с опит и там гарантирани места за паркиране срещу нотариален акт няма! Само ревете ! Искате ред ама за другите. Срещу 500-600лв на месец може да имате място,което да е само ваше. Има я тази опция. Хем да живеем в центъра, хем да съм с условията на крайните квартали.

ПС Щом аз плащам 600лв на година за охраняем паркинг в краен квартал и "гражданчетата" в центъра може да плащат.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 23 Авг 2012, 10:38

exotique написа:
XaMaB написа:Не мога да се сетя в кой от другите квартали/градове има гарантирани паркоместа, че тия в центъра имат подобни искания

Ок, или да си имаш осигурено паркомясто 24часа в денонощието срещу заплащане-или всички живеещи в центъра да могат да паркират безплатно където решат за добре в синята зона! ЕЛЕМЕНТАРНО .

Осигурено 24 часа паркомясто срещу заплащане има, ама цената на месец е по-висока от това което общината иска за две коли за цяла година.

Ганьовщината пак се вижда. Който живее далеч от синята зона вика- "браво, законите да се спазват". Ако утре му сложат синя зона пред блока ще вика "няма къде да паркирам"...

Нищо, че съм в краен квартал и се намират спокойно свободни места за паркиране, и в момента си плащам паркомясто, така че и да сложат пепел от рози зона ми е все тая. Плащам си и за паркинга пред офиса, където е през деня колата.

Това къде отиват парите от синята зона е отделен проблем, и ако оплакванията и протестите бяха в посока на решаването на този проблем, бих ги подкрепил. Ако там се наложи контрол, след 1 година може да се осигурят достатъчно места за да са доволни хората който живеят в центъра, че получават нещо срещу годишната такса която плащат.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 23 Авг 2012, 10:38

Аз мисля, че това е европейска практика. В крайна сметка нали искаме като в Европа. Е, всички искаме първо европейски заплати, ама за сега сме почнали малко отзад напред, но така е в Европата.

Наистина ли се реве, че срещу 150лв на година имаш право за паркиране в Центъра?
Отделно само да спомена нещо, което убягва - колата е луксозна стока и затова за нея има и акциз.
Повечето сгради са имали помещения за гараж, но собствениците са решили да ги продадат или отдават под наем за МАГАЗИНИ.
Да не говорим, че имат и дворчета в центъра, които обаче не могат да се разберат кой да ги ползва заради лоши взаимоотношения с съседите си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Benedetto » 23 Авг 2012, 11:04

bum_bum написа:Ганьовщината пак се вижда. Който живее далеч от синята зона вика- "браво, законите да се спазват". Ако утре му сложат синя зона пред блока ще вика "няма къде да паркирам"...

Аз живея в краен квартал.... и няма синя зона... обаче точно срещу входа ми е кварталният нон стоп.. и пак няма къде да паркирам :help:

Аз не мога да разбера, защо хората смятат че са длъжни да живеят там, където е живял прадядо им. Като не ти е удобно (или скъпо) се местиш. Срамота е в центъра на столицата да има сгради с рушащи се мазилка, неподдържани.. само щото хората, които живеят там нямат пари да поддържат наследствените си имоти.

Според мен столична община трябва да работи в посока, подобряване на жилищните квартали. И на хората (особено с деца) да им е по-удобно да живеят в Младост и Дружба (примерно), отколкото в центъра. В центъра да има предимно офис сгради и тук таме някой богат реститут, на който му е мило наследството от прадядо му (и плаща данък пет пъти по-висок от този в жилищните квартали).
Ама тот туй няма да стане, ако столичани се делят от една страна от Люлин и Дружба, а от друга на "благородници" от центъра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 23 Авг 2012, 11:45

daddy_ написа:И аз одобрявам. Не мога да приема само това с винетките за хората, които живеят там. Да живееш от години на едно място и сега да няма къде да си паркираш колата е малко...глупаво.

това че хората имат даден имот някъде - дали в центъра или в Люлин Не гарантира паркомясто на улицата като нямаш гараж. Защо аз когато имам работа в ценъра, а живея в Борово примерно трябва да платя за да паркирам, а собственика на жилище в центъра - не? Това е дискриминация. Правилата и законите са за всички. Земята долу е общинска, а имотите им са в блока до прага на вратата. Кой ползва общинска земя безплатно?
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 23 Авг 2012, 11:46

Виена паркиране и цени в центъра:

Час: 3.70 EUR

Лято (ден): € 154.00
Лято (нощ): € 98.00
т.е. за цяло лято € 252
Зима (ден): € 200.20
Зима (нощ): € 127.40

без осигурено място.

България 150лв на година - 12лв/месец - 40ст./денонощие
Втора кола 450лв на година - 37лв/месец - 1.25лв./денонощие

какъв е проблема? на мен не ми изглежда толкова скъпо, особенно като знам цените на гаражите.

Цигари - 5.20 лв
Кафе - 1.00 - 3.00 лв.
Бира - 1.20лв - 4.00 лв.

Все неща, които са за да си блазним душичката. В крайните квартали не се плаща за паркиране, но правилата са за всички, никой не плаща в крайните квартали. В центъра плащат по същата логика ВСИЧКИ. Няма богопомазани.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 23 Авг 2012, 11:55

vlad0 написа:Аз мисля, че това е европейска практика. В крайна сметка нали искаме като в Европа. Е, всички искаме първо европейски заплати, ама за сега сме почнали малко отзад напред, но така е в Европата.

Наистина ли се реве, че срещу 150лв на година имаш право за паркиране в Центъра?
Отделно само да спомена нещо, което убягва - колата е луксозна стока и затова за нея има и акциз.
Повечето сгради са имали помещения за гараж, но собствениците са решили да ги продадат или отдават под наем за МАГАЗИНИ.
Да не говорим, че имат и дворчета в центъра, които обаче не могат да се разберат кой да ги ползва заради лоши взаимоотношения с съседите си.

Колега до някаде си прав.....но до там европейска практика е като си дадеш левчето да получиш нещо например европейски улици без дупки чисти паркинги и т.н кое от това получаваш в София !??!Мръсотия тесни улици на дупки а паркингите са прекалено малко !!!Добре е да постъпваме като европейци и да си плащаме ама и от другата страна трябва да имаш европейци а не бай ганьовци иначе нищо не става!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 23 Авг 2012, 12:05

ilia1984 написа:
vlad0 написа:Аз мисля, че това е европейска практика. В крайна сметка нали искаме като в Европа. Е, всички искаме първо европейски заплати, ама за сега сме почнали малко отзад напред, но така е в Европата.

Колега до някаде си прав.....но до там европейска практика е като си дадеш левчето да получиш нещо например европейски улици без дупки чисти паркинги и т.н кое от това получаваш в София !??!Мръсотия тесни улици на дупки а паркингите са прекалено малко !!!Добре е да постъпваме като европейци и да си плащаме ама и от другата страна трябва да имаш европейци а не бай ганьовци иначе нищо не става!

Да, не получаваме, но като цяло улиците са нон стоп заети от паркирани коли и не могат да се почистят. В Италия, някои градове, затварят центъра за коли за 1 уикенд в Месеца. За да се почисти и малко намалят вредните емисии. От друга страна колко собственици на кучета в центъра си бършат след кучето? Виждал съм единици такива. Много е яко да се разхождаш и ... кучешко изпражнение. В Пловдив на Главната :mhihi: един уикенд ми направи впечатление, че си има трима които минават с машинка и чистят в продължение на няколко часа постоянно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2012, 13:08

Тва за кучетата не е много на място. Ако общината се погрижи за бездомните кучета ще има смисъл да се чисти и след домашните. А докато има хиляди кучета навън, които серат къде ли не какво значение има дали е вдигнато лайното на няколко домашни. Иначе погледнато аз нямам нищо против кучешките фъшкии, щото все пак е биологичен матрЯл :mhihi: Ако трябва да избирам далеч предпочитам фъшкии пред найлони и други битови отпадъци.

За паркирането слабо не бърка, преди живеех в центъра и беше проблем, щото направиха около нас синя зона и хората за да не плащат си паркираха в малките улички и така оставиха живущите без място за паркиране. Другия проблем, които виждам е че уж се опитват да стимулират хората да ходят с метрото ама паркингите там или ги няма или платени :dunno: Еми да речем живея както сега на 15км от центъра. Искам да ползвам метрото ама за да стигна до него трябва да ида с кола. Ми бензина е 3лв, паркинга платен, метрото като си платя.. къде отиваме? С градски транспорт или маршрутка да не говорим. Един път се качих, че нямах кола и бях на зор в маршрутката.. ми сори. Аз в тва и картофи няма да возя, камо ли хора. Ако оставим на страни хигиената тя тая маршрутка се разпадаше. Не знам кой и с каква съвест се подписва, че това возило е годно да излезе на пътя.

Понастоящем имам паркинг в двора за 2 коли, закрит за още 2 и място пред къщата за още 2. Тъй, че слабо ме боли за проблемите в центъра. Ама не е нормално за толкова години да не се направи един свестен паркинг, а постоянно да се разширява синята зона и накрая да излезе Мухобойко и да каже- тая година открихме 20 000 нови паркинг места :shock: Не е нормално и общината да разрешава да се правят гаражите на магазини, фризьорски салони и какво ли не, щото взима някой лев за разрешителни и проекти и после да се чудят що собствениците нямат къде да спрат. Не е нормално да има десетки нови блокове и на 20 апартамента да са направили 10 гаража и 5 паркоместа.

Защо задължително искаме да е трудно и да е скъпо? Щото така било някъде си? Виена е бил град с улици, площади, красиви сгради, паметници и т.н. още по времето когато най-гъзарския аутфит в София са били шаечните потури, а най-бързото превозно средство впряга с два коня. От какъв зор се сравняваме с тях? Тук всичко трябва да е на сила. Нека осигурят на хората нормален, бърз, чист климатизиран градски транспорт. Нека осигурят достатъчно развита мрежа на метрото и достатъчно паркинги в покрайнините на центъра и кварталите. И те сами ще спрат да ходят в центъра с коли.

Ама нали е по-лесно дай да им ебем мамата със сини зони и цени и да ги откажем насила. Те хората няма да са против, щото една част живее в центъра и ще им е гадно ама по-голямата част са в кварталите и понеже българина е такова човече, че като види че на някой друг му е гадно му е кеф тия всичките ще ни подкрепят и така..

Бедни сме и сме насрани и винаги ще останем такива щото сме тъпа и завистлива нация (оставям на страна другите неща като мързелива, алчна и т.н.) и за това ще сме винаги в тинята.

Сори, ама аз така виждам нещата. Не искам да обидя и нямам в предвид никой от писалите по-горе. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 23 Авг 2012, 13:21

Добре, искам да паркирам колата си на платен паркингоколо нас, ама неможе, защото има два паркинга, които са пълни догоре. Гаражи под наем няма, две години търся и намерих един на два километра от нас. И сега със синята зона плащам, за да спирам пред нас, пак няма места....... Аз съм за синята зона, но се замислете колко е гадно да няма къде да си спреш колата дори и като си плащаш, а жилището не искам да го сменям, защото ми харесва, незнам.......... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Benedetto » 23 Авг 2012, 13:42

bum_bum написа:...
Ама нали е по-лесно дай да им ебем мамата със сини зони и цени и да ги откажем насила. Те хората няма да са против, щото една част живее в центъра и ще им е гадно ама по-голямата част са в кварталите и понеже българина е такова човече, че като види че на някой друг му е гадно му е кеф тия всичките ще ни подкрепят и така..

Бедни сме и сме насрани и винаги ще останем такива щото сме тъпа и завистлива нация ... ;)

Това са глупости. Какакто по-горе писах - одобрявам синята зона, не защото ще е гадно за живущите в центъра, а защото ще може да се паркира (за кратко) в центъра. Не виждам за каква завист може да става въпрос.

А за това че столичани трябва да потърсят сметка от бай ти Бойко, дето сума ти години едно околовръстно не може да завърши, и от другите кметове преди него че не са построили многоетажни или подземни паркинги - трябва. Ама вие се дърляте за глупости и се разделяте на живеещи в центъра срещу живеещи в кварталите и наливате вода в мелницата на бат Боко да си разиграва коня както си ще.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 23 Авг 2012, 13:49

Проблема е в Зелената зона, защото тя вече обхваща доста голям кръг живущи и е абсолютната простотия в случая! Но да ги обяснявам на наследствени провинциалисти тези неща, никога не биха ме разбрали, понеже на подсъзнателното им провинциално ниво тези неща не ги бъркат. В родните им селца и паланки никога не са имали и не ще имат зелени, червени, сини и бембени зони пред къщите им и те са си спокойни, че ако стане много нат'варено в Софията си отиват сред село на спокойствие и душичките им пеят. Айде да им сложат пред оборите на село Зелени зони и да ги видим как ще оцвилят Вселената! Аз съм убеден, че 110% от хората, които подкрепят тази идиотска инициатива са връли провинциали или кръгли идиоти, понеже нормален човек няма как да оправдае такова безумие!
Сравняват ми като в Еропа, ама драги съселяни моля ви се! Вярно е навсякъде има "сини" зони, но са така направени, че да не натоварват хората. Ето примерно Валенсия, синя зона има, но не навсякъде в центъра и отгоре на това от 14-16 часа е безплатна, за паркинги да не говорим! При нас е абсолютен рекет, ама какво да е...то овцете са, за да ги стрижат и доят.
П.С: моля ако пак ми раздават банани, поне да не са със смешни коментари за "форумна простотия", понеже аз тук простотия не виждам!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Авг 2012, 14:11

Откакто съществува фирма Паркинги и гаражи е една от най-големите дойни крави за политически партии и мутри. Даже по едно време паяците бяха на една друга фирма с подобно име и собственик вече не между живите. Никой няма да се откаже от тази хранилка (фирмата всяка година е на загуба) и цените ще се вдигат. Формалния повод за платените зони да се разтовари центъра е валиден за цяла Европа. Проблема, както написа bum_bum е в българското прилагане на тази практика. С приходите от по-скъпото паркиране трябва да се инвестира в трафик-инфраструктура, градски транспорт (друга бездънна яма за точене), спомагаща реалното разтоварване на града от коли. Пак по български, възприемаме световните практики, свързани със събирането на пари, но сме глухи и неми за онези, решаващи проблемите на плащащите. Метрото не е панацея, освен ако не живееш и работиш на до 10-15 мин. пеша от негова спирка. Налагало ми се е два пъти да се кача на единствения автобус, който минава през квартала ми, за да отида до центъра. 15-те мин. с кола се вземат за 40-50 мин, лятото вътре е над 40 градуса, за миризмата няма да коментирам... Зимата към тези преживявания се добавят температури около нулата. Е, как да не се кача сам на колата и да отида да си свърша работа... Извинете, ме, но съм се возил в градския транспорт на някои от градовете в Европа, които давате за пример и не е съвсем така.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата