Какъв интернет да избера?
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Re: Какъв интернет да избера?
По темата - Мегалан или Нет1, като аз бих предпочел Мегалан.
Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
alx написа:Ronka написа:Чудя се ... какъв интернет за вкъщи да избера?
........
Та моля за сериозни предложения ...
При така поставените условия мисля, че терминал 2 ти е единствената опция
Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Топ-нет.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
sapio написа:Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
кажи ми за външната скорост и за обслужването и за "ъп-тайм"-а... това са проблемите на българския интернет. това че на вътрешния можеш да точиш бързо от някой в твоя квартал- не е постижение. нагледал съм се на 100мб оферти ама 1.5 мбита външен трафик от 8ам до 5пм през деня...
та за цените и скоростите в бг - минало време.
аз имам 100мб (външен/ вътрешен- тука няма разлика) итърнет порт в къщи (ем живея в гората на село) за $75/ месец. не кабел, не дсл- директен итърнет порт. имам го от 5 години и до сега е "падал" може би два пъти за по 30 минути.
за $75/месец какво ще ти дадат в бг от провайдър дето общо взето никога не пада?
може и да бъркам де.
но ако искаш качество на връзката, обслужване и скорост- в родината такова животно няма за момента... независимо от цената (просто защото знам на най-големите провайдъри на какво им приличат core мрежите и.. няма как да стане).
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:.....sapio написа:Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:alx написа:.....sapio написа:Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
само в бг и другите подобни държави има класификация "вътрешен" и "външен" трафик. в "западните" държави трафика е един.
ма не ме слушай мене- направи си един ескперимент. хващаш си супер бързия нет в къщи, в 10ам в работен ден отиваш на speedtest.net, избираш си един западен (примерно немски) сървър за тест и тестваш. каква скорост получаваш и как е за сравнение със скоростите които са обявени за твоя пакет?

за такива неща ти говоря...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
alx написа:Bogat-Beden написа:alx написа:.....sapio написа:Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
само в бг и другите подобни държави има класификация "вътрешен" и "външен" трафик. в "западните" държави трафика е един.
ма не ме слушай мене- направи си един ескперимент. хващаш си супер бързия нет в къщи, в 10ам в работен ден отиваш на speedtest.net, избираш си един западен (примерно немски) сървър за тест и тестваш. каква скорост получаваш и как е за сравнение със скоростите които са обявени за твоя пакет?а ако тестваш до американски сървър? бостън, ню юорк? и кога за последен път ти е падал нета? и ако им се обадиш че е паднал гарантират ли ти нет до 2 часа или ти връщат парите за месеца?
Megalan в момента поддържа еднакви скорости за download. Вече за upload - да, има голямо разминаване и скоростите са много по-малко отколкото download-a. Но реално на кой му трябва големия upload? 5 човека на 100 я има, я няма.
За downtime-a специално на Megalan съм от 9м. - downtime = 0 секунди

Да не забравяме, че специално "вашия"(щатски) интернет е много по-зле от българския по отношение на сигурност. Тука си точиш на воля, даже си качваш на воля, а при вас не се знае кой, какво ти sniff-ва и кой може да ти почука на вратата.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:Bogat-Beden написа:alx написа:.....sapio написа:Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
ма не ме слушай мене- направи си един ескперимент. хващаш си супер бързия нет в къщи, в 10ам в работен ден отиваш на speedtest.net, избираш си един западен (примерно немски) сървър за тест и тестваш. каква скорост получаваш и как е за сравнение със скоростите които са обявени за твоя пакет?а ако тестваш до американски сървър? бостън, ню юорк? и кога за последен път ти е падал нета? и ако им се обадиш че е паднал гарантират ли ти нет до 2 часа или ти връщат парите за месеца?
ползвал съм в Испания и Дания, месеци наред..-цените са им европейски- скоростите и качеството-плачевни..
Щатите не са център на света ..
няма да споря повече..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
xpl0d написа:Megalan в момента поддържа еднакви скорости за download.
направи горния тест които написах и ми кажи какви резултати получаваш и какъв е пакета и колко струва.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Мегалан за мен си остават номер едно.. От дълги години ги ползвам тях, има няма.. 7- 8 години, никога не съм имала проблеми с връзката и от обслyжването им съм много доволна. Пy пy..
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
със сигурност... трафика е за последните 30 дни за растояния под 450км... демек- все вътрешен трафик. забележи че и румъния е също с висока скорост... и другите подобни държави.. това е все вътрешен трафик общо взето които никой не оспорва че е със доста висока скорост...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Искам да използвам темата на колегата за питам ,някой запознат ли е с тези пакети на булсатком - ТВ и Интернет на едно?
Гледам приемливи ценички са ,а тук където се намирам за съжаление липсват т.нар. Мегалани и подобни големи доставчици.
По-добър вариант ли е този "нов" интернет на Булсат или Виваком си държи за сега?
Гледам приемливи ценички са ,а тук където се намирам за съжаление липсват т.нар. Мегалани и подобни големи доставчици.
По-добър вариант ли е този "нов" интернет на Булсат или Виваком си държи за сега?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Булсат просто изкупиха няколко малки кабелни мрежи и имат слабо покритие. Ако нета им е като телевизията, не очаквай кой знае какво. За БТК съм писал, тия мерзавци и магураджийски шмекери не искам и да ги коментирам вече.
Never mistake motion for action...
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
///MBlitzz написа:Искам да използвам темата на колегата за питам ,някой запознат ли е с тези пакети на булсатком - ТВ и Интернет на едно?
Аз съм на подобен пакет на Булсат вече 1 година. Имаме 4 компютъра вкъщи и 2 телевизора - 25лв. От българските сайтове свалям с 6-7МБ/с, за чужди рядко ми се налага и не съм обърнал внимание, за да ти кажа с точност. Спираше ми миналата година по това време като се вързахме точно, първата една седмица и то доста често. От тогава не помня да е прекъсвал. Сигнала на цифровата се губи само в много голяма буря.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3