Какъв интернет да избера?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Re: Какъв интернет да избера?

Мнение от sapio » 31 Авг 2012, 10:44

По темата - Мегалан или Нет1, като аз бих предпочел Мегалан.

alx написа:
Ronka написа:Чудя се ... какъв интернет за вкъщи да избера?
........

Та моля за сериозни предложения ...

При така поставените условия мисля, че терминал 2 ти е единствената опция :ok:

Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 31 Авг 2012, 14:33

Топ-нет.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2012, 15:28

sapio написа:Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.

кажи ми за външната скорост и за обслужването и за "ъп-тайм"-а... това са проблемите на българския интернет. това че на вътрешния можеш да точиш бързо от някой в твоя квартал- не е постижение. нагледал съм се на 100мб оферти ама 1.5 мбита външен трафик от 8ам до 5пм през деня...

та за цените и скоростите в бг - минало време.

аз имам 100мб (външен/ вътрешен- тука няма разлика) итърнет порт в къщи (ем живея в гората на село) за $75/ месец. не кабел, не дсл- директен итърнет порт. имам го от 5 години и до сега е "падал" може би два пъти за по 30 минути.

за $75/месец какво ще ти дадат в бг от провайдър дето общо взето никога не пада?

може и да бъркам де.

но ако искаш качество на връзката, обслужване и скорост- в родината такова животно няма за момента... независимо от цената (просто защото знам на най-големите провайдъри на какво им приличат core мрежите и.. няма как да стане).
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Авг 2012, 15:47

alx написа:
sapio написа:Абсолютно несъгласен. Това е едно от нещата, с които можем да се похвалим. В България интернет има навсякъде, скоростите са високи, а цените доста поносими, да не казвам ниски. За Щатите не знам, но в сравнение "белите европейски държави" сме много по-добре.
.....
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2012, 15:55

Bogat-Beden написа:
alx написа:
.....

само в бг и другите подобни държави има класификация "вътрешен" и "външен" трафик. в "западните" държави трафика е един.

ма не ме слушай мене- направи си един ескперимент. хващаш си супер бързия нет в къщи, в 10ам в работен ден отиваш на speedtest.net, избираш си един западен (примерно немски) сървър за тест и тестваш. каква скорост получаваш и как е за сравнение със скоростите които са обявени за твоя пакет? :) а ако тестваш до американски сървър? бостън, ню юорк? и кога за последен път ти е падал нета? и ако им се обадиш че е паднал гарантират ли ти нет до 2 часа или ти връщат парите за месеца?

за такива неща ти говоря...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 31 Авг 2012, 16:07

alx написа:
Bogat-Beden написа:
alx написа:
.....

само в бг и другите подобни държави има класификация "вътрешен" и "външен" трафик. в "западните" държави трафика е един.

ма не ме слушай мене- направи си един ескперимент. хващаш си супер бързия нет в къщи, в 10ам в работен ден отиваш на speedtest.net, избираш си един западен (примерно немски) сървър за тест и тестваш. каква скорост получаваш и как е за сравнение със скоростите които са обявени за твоя пакет? :) а ако тестваш до американски сървър? бостън, ню юорк? и кога за последен път ти е падал нета? и ако им се обадиш че е паднал гарантират ли ти нет до 2 часа или ти връщат парите за месеца?

Megalan в момента поддържа еднакви скорости за download. Вече за upload - да, има голямо разминаване и скоростите са много по-малко отколкото download-a. Но реално на кой му трябва големия upload? 5 човека на 100 я има, я няма.
За downtime-a специално на Megalan съм от 9м. - downtime = 0 секунди ;).
Да не забравяме, че специално "вашия"(щатски) интернет е много по-зле от българския по отношение на сигурност. Тука си точиш на воля, даже си качваш на воля, а при вас не се знае кой, какво ти sniff-ва и кой може да ти почука на вратата.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Авг 2012, 16:10

alx написа:
Bogat-Beden написа:
alx написа:
.....

ползвал съм в Испания и Дания, месеци наред..-цените са им европейски- скоростите и качеството-плачевни..
Щатите не са център на света ..
няма да споря повече..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2012, 16:15

xpl0d написа:Megalan в момента поддържа еднакви скорости за download.

направи горния тест които написах и ми кажи какви резултати получаваш и какъв е пакета и колко струва.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 31 Авг 2012, 16:28

Мегалан за мен си остават номер едно.. От дълги години ги ползвам тях, има няма.. 7- 8 години, никога не съм имала проблеми с връзката и от обслyжването им съм много доволна. Пy пy..

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 31 Авг 2012, 17:24

Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Авг 2012, 17:27

Huku написа::OT: http://www.netindex.com/download/

По тия данни, ги минавам всичките. :shock:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2012, 17:42

Kroki написа:
Huku написа::OT: http://www.netindex.com/download/

По тия данни, ги минавам всичките. :shock:

със сигурност... трафика е за последните 30 дни за растояния под 450км... демек- все вътрешен трафик. забележи че и румъния е също с висока скорост... и другите подобни държави.. това е все вътрешен трафик общо взето които никой не оспорва че е със доста висока скорост...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 31 Авг 2012, 17:54

Искам да използвам темата на колегата за питам ,някой запознат ли е с тези пакети на булсатком - ТВ и Интернет на едно?
Гледам приемливи ценички са ,а тук където се намирам за съжаление липсват т.нар. Мегалани и подобни големи доставчици.
По-добър вариант ли е този "нов" интернет на Булсат или Виваком си държи за сега? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Авг 2012, 18:05

Булсат просто изкупиха няколко малки кабелни мрежи и имат слабо покритие. Ако нета им е като телевизията, не очаквай кой знае какво. За БТК съм писал, тия мерзавци и магураджийски шмекери не искам и да ги коментирам вече.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 31 Авг 2012, 18:19

///MBlitzz написа:Искам да използвам темата на колегата за питам ,някой запознат ли е с тези пакети на булсатком - ТВ и Интернет на едно?
Гледам приемливи ценички са ,а тук където се намирам за съжаление липсват т.нар. Мегалани и подобни големи доставчици.
По-добър вариант ли е този "нов" интернет на Булсат или Виваком си държи за сега? :)

Аз съм на подобен пакет на Булсат вече 1 година. Имаме 4 компютъра вкъщи и 2 телевизора - 25лв. От българските сайтове свалям с 6-7МБ/с, за чужди рядко ми се налага и не съм обърнал внимание, за да ти кажа с точност. Спираше ми миналата година по това време като се вързахме точно, първата една седмица и то доста често. От тогава не помня да е прекъсвал. Сигнала на цифровата се губи само в много голяма буря.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата