електронен фиш от Германия но не съм карал аз
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
електронен фиш от Германия но не съм карал аз
Здравейте, незнам дали тук е правилното място да пусна тази тема но съм отчаян.Вчера получих електронен фиш от Германия ,че на 11.06 .20012 съм превишил скороста с 71 км/ч.Искат ми книжката за 3 месеца и 633.50евро.Големия проблем е че аз не съм карал тази кола,аз изобщо не съм бил в Германия по това време.И мога да го докажа.Колата не е моя, а на старата фирма в която работех преди година.Прекратил съм всякакви отношения с тази фирма(вече нямам договор-прекратен е през 2011).На тази дата си бях в Б-я и същия ден следобяд тръгнах за Полша с тир.Какво да правя?В момента пътувам в Европа и доста често в Германия,ако ме спрът ще ми взвмат книжката.Ще си загубя работата.Как може фирмата да дава мойте имена без аз да знам и да ме топи така .Мога ли да ги съдя? Имам 2 седмици да обжалвам.Може ли някои да ми даде съвет? спешно .БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: електронен фиш от Германия но не съм карал аз
Пишеш жалба до съответните органи в Германия, като прилагаш документа за прекратени взаимооотношения с фирмата в Германия и да се оправят... в жалбата пишеш, че от 2011 година нямаш нищо общо с фирмата и няма как да си управлявал техен автомобил през 06.2012 и че съществува вероятността от фирмата да се опитват да те натопят теб за глобата (в Германия много ги обичат тия, дето се опитват да извършват подобни измами). Пиши им също, че можеш да предоставиш показания на поне Х човека, които ще потвърдят, че през 06.2012г. си бил в България и няма как да си бил на територията на Германия... и ги оставяш да си направят разследването и да си свършат работата както трябва.
Предполагам на фиша пише къде и как можеш да обжалваш.
jony-jony написа:Здравейте, незнам дали тук е правилното място да пусна тази тема но съм отчаян.Вчера получих електронен фиш от Германия ,че на 11.06 .20012 съм превишил скороста с 71 км/ч.Искат ми книжката за 3 месеца и 633.50евро.Големия проблем е че аз не съм карал тази кола,аз изобщо не съм бил в Германия по това време.И мога да го докажа.Колата не е моя, а на старата фирма в която работех преди година.Прекратил съм всякакви отношения с тази фирма(вече нямам договор-прекратен е през 2011).На тази дата си бях в Б-я и същия ден следобяд тръгнах за Полша с тир.Какво да правя?В момента пътувам в Европа и доста често в Германия,ако ме спрът ще ми взвмат книжката.Ще си загубя работата.Как може фирмата да дава мойте имена без аз да знам и да ме топи така .Мога ли да ги съдя? Имам 2 седмици да обжалвам.Може ли някои да ми даде съвет? спешно .БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Доста кофти ситуация,най-добре се свържи с адвокат,не разчитай на форума.Успех!!!
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Колегата Mollov го каза много точно. След като колегата пусне жалба и опише всичко германците ще направят една проверка и доста бързо ще ....... бившата фирма на колегата. 

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

Mollov написа:Пишеш жалба до съответните органи в Германия, като прилагаш документа за прекратени взаимооотношения с фирмата в Германия и да се оправят... в жалбата пишеш, че от 2011 година нямаш нищо общо с фирмата и няма как да си управлявал техен автомобил през 06.2012 и че съществува вероятността от фирмата да се опитват да те натопят теб за глобата (в Германия много ги обичат тия, дето се опитват да извършват подобни измами). Пиши им също, че можеш да предоставиш показания на поне Х човека, които ще потвърдят, че през 06.2012г. си бил в България и няма как да си бил на територията на Германия... и ги оставяш да си направят разследването и да си свършат работата както трябва.
Фиша е на немски и нищо неразбирам преведоха ми го горе-долу той е 4 страници.Трябва да го преведа ,като обжалвам пък трябва да ги превеждам на немски само простотийи пари на вятъра кой ще ми плати за нервите,парите ,и ако си изгубя работата .Само губене на време и нерви.
Чудя се дали да наема адвокат?Той да прави каквото трябва ?Или аз да се оправям сам .Но и в двата случая ще се охарча.
- Mollov
- Мародератор
-
Първо си намери преводач да ти направи точен превод на документа... там ще разбереш как и с коя структура в Германия трябва да се свържеш за жалбата... после същите преводачи ще ти помогнат да си напишеш жалбата, в която да опишеш всичко... че не си вече служител на тази фирма, че по това време не си бил вече в Германия и няма как да си карал ти колата.... и че имаш свидетели, които ще потвърдят присъствието ти в България по време на заснемането на снимката... и ще поискаш да ти кажат какви документи и/или показания ще искат, че да оттеглят наказанието срещу теб.
Описвай всичко подробно, без да спестяваш никакви подробности, които биха били важни... особено около уволняването/напускането ти от(на) фирмата. Дано да имаш документ за освобождаването, че това общо взето ще реши всичко. Няма как да си управлявал служебна кола при положение, че вече не си част от персонала.
Описвай всичко подробно, без да спестяваш никакви подробности, които биха били важни... особено около уволняването/напускането ти от(на) фирмата. Дано да имаш документ за освобождаването, че това общо взето ще реши всичко. Няма как да си управлявал служебна кола при положение, че вече не си част от персонала.
Малко офтопик- не съм много наясно-за това ще попитам: тези актове не идват ли от Българският КАТ... или как така са те намерили от Германският....Според мен-би трябвало да можеш да се защитиш в БГ КАТ - като занесеш необходимите документи-а от там нататък те да ги изпратят обратно в германия
Иначе легализиран превод ти е м/у 8 и 12 лв на страница...отделно - ако изпратиш директно на Германците БГ документи че не си виновен- има голяма вероятност да не ти обърнат никакво внимание- най малкото трябва да ги преведеш и легализираш на Немски...
Моля те напиши развръзка ако има или подробности, че е интересен казуса

Иначе легализиран превод ти е м/у 8 и 12 лв на страница...отделно - ако изпратиш директно на Германците БГ документи че не си виновен- има голяма вероятност да не ти обърнат никакво внимание- най малкото трябва да ги преведеш и легализираш на Немски...
Моля те напиши развръзка ако има или подробности, че е интересен казуса

Аз бих добавил само към мнението на Моллов, да се свържеш със адвокат и той да ти напише жалбата на български и след това вече да ти я преведат, на немците може да пратиш и на български и на немски жалбата. Адвокатите пишат правилно(разтягат локуми), една дума я обясняват с 3 изречения, а ти под афект ще го напишеш сбито и несвързано. Според мен си струва да дадеш някой лев на адвокат поне да ти напише жалбата както трябва,а ако се стигне до съд там вече ще трябва да го наемеш и... кофти.
- Mollov
- Мародератор
-
Немските власти не са "тъпи продажни копелета" и с правилните документи няма начин да се стигне до съд.... т.е. немците ще си свършат работата и ще обърнат внимание на фирмата, дето се опитва да направи измамата.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Колегата Mollov в общи линии е описал доста добре пътят по който трябва да минеш. От написаното обаче, не става ясно, въпросната фирма българска ли е или немска?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Колега, аз имам подобен проблем - старата датска кола я продадох в България и сега съответно от КАТ не са върнали още номерата и да уведомят датчаните, че колата вече я няма. Та в Дания ми се води, че трябва да платя данък за тази кола, а аз естесвено няма да платя за нещо дето не ползвам. Говорих с местните данъчни и ми казаха да пиша писмо до централата и всичко ще е точно.
Та за това ти препоръчвам и ти да направиш същото - ако обясниш добре ситуацията не би трябвало да имаш никакъв проблем. Така ще се разминеш и с адвоката, виж обаче за превода мисля, че ще е необходимо, защото моето впечатление е, че германците не обичат английския за да им пратиш писмото на английски. Най-добре ако можеш обади се по телефона.
Успех.
Та за това ти препоръчвам и ти да направиш същото - ако обясниш добре ситуацията не би трябвало да имаш никакъв проблем. Така ще се разминеш и с адвоката, виж обаче за превода мисля, че ще е необходимо, защото моето впечатление е, че германците не обичат английския за да им пратиш писмото на английски. Най-добре ако можеш обади се по телефона.
Успех.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Много кофти ситуация колега,според мен Моллов перфектно ти е оформил какво трябва да напишеш в тази жалба 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
exotique написа:Малко офтопик- не съм много наясно-за това ще попитам: тези актове не идват ли от Българският КАТ... или как така са те намерили от Германският....Според мен-би трябвало да можеш да се защитиш в БГ КАТ - като занесеш необходимите документи-а от там нататък те да ги изпратят обратно в германия![]()
Моля те напиши развръзка ако има е доли подробности, че е интересен казуса
Писмото дойаде по пощата с обратна разписка ,но тъй като мен ме няма майка ми отишла и го взела.И аз незнам как са ме намерили.Чрез бившата фирма сигурно,от там са ме натопили.
Утре ще се консултирам с адвокат за всеки случай.Ще пиша ако има няква развръзка за всички които ги интересува или за тези на които може да им се случи същото,за да знаят какво да правят и как да защитят правата си.Ако някой вече е минал по този път нека пише.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2