електронен фиш от Германия но не съм карал аз

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

електронен фиш от Германия но не съм карал аз

Мнение от jony-jony » 15 Сеп 2012, 10:24

Здравейте, незнам дали тук е правилното място да пусна тази тема но съм отчаян.Вчера получих електронен фиш от Германия ,че на 11.06 .20012 съм превишил скороста с 71 км/ч.Искат ми книжката за 3 месеца и 633.50евро.Големия проблем е че аз не съм карал тази кола,аз изобщо не съм бил в Германия по това време.И мога да го докажа.Колата не е моя, а на старата фирма в която работех преди година.Прекратил съм всякакви отношения с тази фирма(вече нямам договор-прекратен е през 2011).На тази дата си бях в Б-я и същия ден следобяд тръгнах за Полша с тир.Какво да правя?В момента пътувам в Европа и доста често в Германия,ако ме спрът ще ми взвмат книжката.Ще си загубя работата.Как може фирмата да дава мойте имена без аз да знам и да ме топи така .Мога ли да ги съдя? Имам 2 седмици да обжалвам.Може ли някои да ми даде съвет? спешно .БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: електронен фиш от Германия но не съм карал аз

Мнение от Mollov » 15 Сеп 2012, 16:11

Пишеш жалба до съответните органи в Германия, като прилагаш документа за прекратени взаимооотношения с фирмата в Германия и да се оправят... в жалбата пишеш, че от 2011 година нямаш нищо общо с фирмата и няма как да си управлявал техен автомобил през 06.2012 и че съществува вероятността от фирмата да се опитват да те натопят теб за глобата (в Германия много ги обичат тия, дето се опитват да извършват подобни измами). Пиши им също, че можеш да предоставиш показания на поне Х човека, които ще потвърдят, че през 06.2012г. си бил в България и няма как да си бил на територията на Германия... и ги оставяш да си направят разследването и да си свършат работата както трябва.

Предполагам на фиша пише къде и как можеш да обжалваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TauCaHa » 15 Сеп 2012, 17:34

jony-jony написа:Здравейте, незнам дали тук е правилното място да пусна тази тема но съм отчаян.Вчера получих електронен фиш от Германия ,че на 11.06 .20012 съм превишил скороста с 71 км/ч.Искат ми книжката за 3 месеца и 633.50евро.Големия проблем е че аз не съм карал тази кола,аз изобщо не съм бил в Германия по това време.И мога да го докажа.Колата не е моя, а на старата фирма в която работех преди година.Прекратил съм всякакви отношения с тази фирма(вече нямам договор-прекратен е през 2011).На тази дата си бях в Б-я и същия ден следобяд тръгнах за Полша с тир.Какво да правя?В момента пътувам в Европа и доста често в Германия,ако ме спрът ще ми взвмат книжката.Ще си загубя работата.Как може фирмата да дава мойте имена без аз да знам и да ме топи така .Мога ли да ги съдя? Имам 2 седмици да обжалвам.Може ли някои да ми даде съвет? спешно .БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Доста кофти ситуация,най-добре се свържи с адвокат,не разчитай на форума.Успех!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 15 Сеп 2012, 22:35

Колегата Mollov го каза много точно. След като колегата пусне жалба и опише всичко германците ще направят една проверка и доста бързо ще ....... бившата фирма на колегата. :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jony-jony » 15 Сеп 2012, 23:46

Mollov написа:Пишеш жалба до съответните органи в Германия, като прилагаш документа за прекратени взаимооотношения с фирмата в Германия и да се оправят... в жалбата пишеш, че от 2011 година нямаш нищо общо с фирмата и няма как да си управлявал техен автомобил през 06.2012 и че съществува вероятността от фирмата да се опитват да те натопят теб за глобата (в Германия много ги обичат тия, дето се опитват да извършват подобни измами). Пиши им също, че можеш да предоставиш показания на поне Х човека, които ще потвърдят, че през 06.2012г. си бил в България и няма как да си бил на територията на Германия... и ги оставяш да си направят разследването и да си свършат работата както трябва.

Предполагам на фиша пише къде и как можеш да обжалваш.

Фиша е на немски и нищо неразбирам преведоха ми го горе-долу той е 4 страници.Трябва да го преведа ,като обжалвам пък трябва да ги превеждам на немски само простотийи пари на вятъра кой ще ми плати за нервите,парите ,и ако си изгубя работата .Само губене на време и нерви.

Потребител
Аватар

Мнение от jony-jony » 16 Сеп 2012, 0:04

Чудя се дали да наема адвокат?Той да прави каквото трябва ?Или аз да се оправям сам .Но и в двата случая ще се охарча.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Сеп 2012, 0:25

Първо си намери преводач да ти направи точен превод на документа... там ще разбереш как и с коя структура в Германия трябва да се свържеш за жалбата... после същите преводачи ще ти помогнат да си напишеш жалбата, в която да опишеш всичко... че не си вече служител на тази фирма, че по това време не си бил вече в Германия и няма как да си карал ти колата.... и че имаш свидетели, които ще потвърдят присъствието ти в България по време на заснемането на снимката... и ще поискаш да ти кажат какви документи и/или показания ще искат, че да оттеглят наказанието срещу теб.

Описвай всичко подробно, без да спестяваш никакви подробности, които биха били важни... особено около уволняването/напускането ти от(на) фирмата. Дано да имаш документ за освобождаването, че това общо взето ще реши всичко. Няма как да си управлявал служебна кола при положение, че вече не си част от персонала.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 16 Сеп 2012, 0:31

Малко офтопик- не съм много наясно-за това ще попитам: тези актове не идват ли от Българският КАТ... или как така са те намерили от Германският....Според мен-би трябвало да можеш да се защитиш в БГ КАТ - като занесеш необходимите документи-а от там нататък те да ги изпратят обратно в германия :dunno:
Иначе легализиран превод ти е м/у 8 и 12 лв на страница...отделно - ако изпратиш директно на Германците БГ документи че не си виновен- има голяма вероятност да не ти обърнат никакво внимание- най малкото трябва да ги преведеш и легализираш на Немски...
Моля те напиши развръзка ако има или подробности, че е интересен казуса :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 16 Сеп 2012, 0:34

Аз бих добавил само към мнението на Моллов, да се свържеш със адвокат и той да ти напише жалбата на български и след това вече да ти я преведат, на немците може да пратиш и на български и на немски жалбата. Адвокатите пишат правилно(разтягат локуми), една дума я обясняват с 3 изречения, а ти под афект ще го напишеш сбито и несвързано. Според мен си струва да дадеш някой лев на адвокат поне да ти напише жалбата както трябва,а ако се стигне до съд там вече ще трябва да го наемеш и... кофти.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Сеп 2012, 0:49

Немските власти не са "тъпи продажни копелета" и с правилните документи няма начин да се стигне до съд.... т.е. немците ще си свършат работата и ще обърнат внимание на фирмата, дето се опитва да направи измамата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 16 Сеп 2012, 1:21

Колегата Mollov в общи линии е описал доста добре пътят по който трябва да минеш. От написаното обаче, не става ясно, въпросната фирма българска ли е или немска?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 16 Сеп 2012, 1:23

Колега, аз имам подобен проблем - старата датска кола я продадох в България и сега съответно от КАТ не са върнали още номерата и да уведомят датчаните, че колата вече я няма. Та в Дания ми се води, че трябва да платя данък за тази кола, а аз естесвено няма да платя за нещо дето не ползвам. Говорих с местните данъчни и ми казаха да пиша писмо до централата и всичко ще е точно.

Та за това ти препоръчвам и ти да направиш същото - ако обясниш добре ситуацията не би трябвало да имаш никакъв проблем. Така ще се разминеш и с адвоката, виж обаче за превода мисля, че ще е необходимо, защото моето впечатление е, че германците не обичат английския за да им пратиш писмото на английски. Най-добре ако можеш обади се по телефона.

Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 16 Сеп 2012, 14:12

Много кофти ситуация колега,според мен Моллов перфектно ти е оформил какво трябва да напишеш в тази жалба :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар

Мнение от jony-jony » 16 Сеп 2012, 23:01

exotique написа:Малко офтопик- не съм много наясно-за това ще попитам: тези актове не идват ли от Българският КАТ... или как така са те намерили от Германският....Според мен-би трябвало да можеш да се защитиш в БГ КАТ - като занесеш необходимите документи-а от там нататък те да ги изпратят обратно в германия :dunno:
Иначе легализиран превод ти е м/у 8 и 12 лв на страница...отделно - ако изпратиш директно на Германците БГ документи че не си виновен- има голяма вероятност да не ти обърнат никакво внимание- най малкото трябва да ги преведеш и легализираш на Немски...
Моля те напиши развръзка ако има е доли подробности, че е интересен казуса :bchug:

Писмото дойаде по пощата с обратна разписка ,но тъй като мен ме няма майка ми отишла и го взела.И аз незнам как са ме намерили.Чрез бившата фирма сигурно,от там са ме натопили.

Потребител
Аватар

Мнение от jony-jony » 16 Сеп 2012, 23:10

Утре ще се консултирам с адвокат за всеки случай.Ще пиша ако има няква развръзка за всички които ги интересува или за тези на които може да им се случи същото,за да знаят какво да правят и как да защитят правата си.Ако някой вече е минал по този път нека пише.

Следваща

Назад към Извън Темата