За скачането ... и глобалното затопляне ;)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За скачането ... и глобалното затопляне ;)

Мнение от Griffin » 21 Юли 2006, 15:28

Съжалявам, че пускам нова тема, ама бързо сте я заключили онази! :(

http://dnes.bg/article.php?id=25636

:lol: :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Един скок може да спаси света от глобалното затопляне, твърди ученият Ханс Петер Нийзвард, в сайта си WorldJumpDay.org.

Според него, ако 600 милиона души по света скочат в един и същи момент, планетата ни може да се отклони леко от траекторията си, с което да се “спре глобалното затопляне, да се увеличи дължината на деня и на Земята да се развият по- благоприятни условия за живот.”

Ученият изчислил, че в момента Земята се намира в такова положение, че ако 600 милиона души скочат в една и съща секунда, траекторията на планетата може да бъде променена.

Разбира се, това наистина е ... невъзможно, пък и се оказва, че такъв учен въобще не съществува.

Всъщност всичко е един огромен арт проект на Торстен Лаушман, немски творец, живеещ в Шотландия.

Лаушман е многофункционален артист, който освен художник е и режисьор, диджей, фотограф и какво ли още не. Именно експериментът му да заблуди 600 милиона души е последната творба на артиста.

През 2005 година Лаушман окуражава учени и блогъри от цял свят да дискутират Световния ден на скока и много скоро темата се превърнала в глобален въпрос.

В момента в сайта пише, че има малко под 600 милиона души, които са се регистрирали като желаещи да скачат за каузата.
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 21 Юли 2006, 16:55

300 милиона от едната страна
300 милиона от другата страна на земята?
Бах мааму. тя няма се премести ами ще се сплеска бееее :mhihi:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 21 Юли 2006, 17:10

Мен глобално затоплена си ме кефи земята, не ща студ като преди 50-тина години, за какъвто са ми разправяли прародителите.
Тогава не са имали в България толкова мощни автомобили, но днес всеки с малко повече труд може да си позволи такъв, с който вечно да е като на сняг по пътищата - за какво тогава да рина сутрин и да ми мръзнат кокалите?
Я по-добре да изчислят как да изместим траекторията така, че да стане малко по-топло;)
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 21 Юли 2006, 20:19

ati написа: но днес всеки с малко повече труд може да си позволи такъв, с който вечно да е като на сняг по пътищата - за какво тогава да рина сутрин и да ми мръзнат кокалите?
Ати

:bowdown: :bowdown:
Знаех си че и ти си фен на опел омега

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 22 Юли 2006, 0:01

XaMaB написа:
ati написа: но днес всеки с малко повече труд може да си позволи такъв, с който вечно да е като на сняг по пътищата - за какво тогава да рина сутрин и да ми мръзнат кокалите?
Ати

Олеле майко :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от ati » 22 Юли 2006, 0:56

XaMaB написа:
Ати

Ти мани майтапа, ама съм карал Омега В 2.0 през зимата - през цялото време като че колата е с метър по-широка и все гледа да си пласира задницата нанякъде - това не мога да й го отрека. А и като голяма кола е доста забавно така :twisted:

Ати

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 22 Юли 2006, 10:58

ati написа:Мен глобално затоплена си ме кефи земята, не ща студ като преди 50-тина години, ...

И ти батка си в плен на огромното заблуждение. :mhihi: Глобалното затопляне въобще не е затопляне, а предвестник на ледникова епоха. Ще обясня пространно за какво иде дума. Наистина има един малък период, в който става по-топличко, сметките за парно падат, Топлофикация е пред фалит. И таман целокупния български народ да го удари на хора и ръченици ледените шапки започват да се топяяяяяят. Огромни количества студена вода попада в световния океан, топлите океански течения изстиват и първо британските острови, после западна Европа и накрая нашата китна Родина заприличват на декор от "Ледена епоха". А забравих да спомена, че преди тази апокалиптична картина да стане реалност ще сме се удавили, защото при затоплянето ще има и повишено изпарение на водните басейни. А водата има едно основно свойство - тече надолу, т.е. като се събере много вода в небето (разбирай облачност) тя неминуемо ще последва естествения си ход и ще се излее върху изненаданата глава на Ати ;)
Така че Танасе, остава ни само да се надяваме туй чудо да се случи след поне 100-150 години за да може хората, които познаваме да не се сблъскат с Апокалипсиса. За другите след нас не ми дреме, да се оправят както могат. Ако щат и на Марс да летят. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 22 Юли 2006, 11:39

Шефе ти си моя идол :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 22 Юли 2006, 12:54

Scott написа:Шефе ти си моя идол :mhihi: :mhihi: :mhihi:

жалко че няма да мога да го гледам тва явление

па знаеш ли ;)
4 8 15 16 23 42

Аватар

Мнение от ati » 22 Юли 2006, 13:18

TheBoss написа:
ati написа:Мен глобално затоплена си ме кефи земята, не ща студ като преди 50-тина години, ...

И ти батка си в плен на огромното заблуждение. :mhihi: Глобалното затопляне въобще не е затопляне, а предвестник на ледникова епоха. Ще обясня пространно за какво иде дума. Наистина има един малък период, в който става по-топличко, сметките за парно падат, Топлофикация е пред фалит. И таман целокупния български народ да го удари на хора и ръченици ледените шапки започват да се топяяяяяят. Огромни количества студена вода попада в световния океан, топлите океански течения изстиват и първо британските острови, после западна Европа и накрая нашата китна Родина заприличват на декор от "Ледена епоха". А забравих да спомена, че преди тази апокалиптична картина да стане реалност ще сме се удавили, защото при затоплянето ще има и повишено изпарение на водните басейни. А водата има едно основно свойство - тече надолу, т.е. като се събере много вода в небето (разбирай облачност) тя неминуемо ще последва естествения си ход и ще се излее върху изненаданата глава на Ати ;)
Така че Танасе, остава ни само да се надяваме туй чудо да се случи след поне 100-150 години за да може хората, които познаваме да не се сблъскат с Апокалипсиса. За другите след нас не ми дреме, да се оправят както могат. Ако щат и на Марс да летят. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Полезно доуточнение ;)
Знам, че това са последиците, но както ти сам каза - според сегашните прогнози няма да се случи близките 100 години (мен и 50 ме устройват :mhihi: ), така че защо да не се радваме на топличко.
Пък след 50 години добровлно ще скокна няколко пъти, за да можем да пресместим земята в по-благоприятна таректория за поколенията (все пак и за тях трябва да мислим :mhihi: ), но мисълта ми : нека не избързваме със спирането на глобалното затопляне :mhihi:
Ати

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 22 Юли 2006, 14:33

ati написа:
TheBoss написа:

Полезно доуточнение ;)
Знам, че това са последиците, но както ти сам каза - според сегашните прогнози няма да се случи близките 100 години (мен и 50 ме устройват :mhihi: ), така че защо да не се радваме на топличко.
Пък след 50 години добровлно ще скокна няколко пъти, за да можем да пресместим земята в по-благоприятна таректория за поколенията (все пак и за тях трябва да мислим :mhihi: ), но мисълта ми : нека не избързваме със спирането на глобалното затопляне :mhihi:
Ати

Офтопик:

Сега на изпита ми по английски език темата беше за глобалното затопляне,сигурно много щеше да напишеш :mhihi:
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 22 Юли 2006, 14:59

Които не егледал филма "След утрешния ден" да го гледа.. ;)

Аватар

Мнение от ati » 22 Юли 2006, 15:14

MaXimal написа:
Офтопик:

Сега на изпита ми по английски език темата беше за глобалното затопляне,сигурно много щеше да напишеш :mhihi:

офф-топик на офф-топика - миналата година на кандидатстудентския в СУ по немски темата за свободното съчинение беше "Изкуството във вашия живот".

А познайте за какво писах тогава ;)

За Drifting естетсвено и явно им хареса, защото ме приеха :mhihi:

Ма забрайх да се запиша :mhihi:

Ати

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 22 Юли 2006, 19:46

Абе тя цялата тема отиде офтопик, но поне е готина. Модоветеееееее, да не я заключите и нея. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 22 Юли 2006, 20:05

а колко човека трябва да скочат, така че Земята да обикаля около слънцето на дрифт :?:

Следваща

Назад към Извън Темата