За скачането ... и глобалното затопляне ;)
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
За скачането ... и глобалното затопляне ;)
Съжалявам, че пускам нова тема, ама бързо сте я заключили онази!
http://dnes.bg/article.php?id=25636
Един скок може да спаси света от глобалното затопляне, твърди ученият Ханс Петер Нийзвард, в сайта си WorldJumpDay.org.
Според него, ако 600 милиона души по света скочат в един и същи момент, планетата ни може да се отклони леко от траекторията си, с което да се “спре глобалното затопляне, да се увеличи дължината на деня и на Земята да се развият по- благоприятни условия за живот.”
Ученият изчислил, че в момента Земята се намира в такова положение, че ако 600 милиона души скочат в една и съща секунда, траекторията на планетата може да бъде променена.
Разбира се, това наистина е ... невъзможно, пък и се оказва, че такъв учен въобще не съществува.
Всъщност всичко е един огромен арт проект на Торстен Лаушман, немски творец, живеещ в Шотландия.
Лаушман е многофункционален артист, който освен художник е и режисьор, диджей, фотограф и какво ли още не. Именно експериментът му да заблуди 600 милиона души е последната творба на артиста.
През 2005 година Лаушман окуражава учени и блогъри от цял свят да дискутират Световния ден на скока и много скоро темата се превърнала в глобален въпрос.
В момента в сайта пише, че има малко под 600 милиона души, които са се регистрирали като желаещи да скачат за каузата.

http://dnes.bg/article.php?id=25636

Един скок може да спаси света от глобалното затопляне, твърди ученият Ханс Петер Нийзвард, в сайта си WorldJumpDay.org.
Според него, ако 600 милиона души по света скочат в един и същи момент, планетата ни може да се отклони леко от траекторията си, с което да се “спре глобалното затопляне, да се увеличи дължината на деня и на Земята да се развият по- благоприятни условия за живот.”
Ученият изчислил, че в момента Земята се намира в такова положение, че ако 600 милиона души скочат в една и съща секунда, траекторията на планетата може да бъде променена.
Разбира се, това наистина е ... невъзможно, пък и се оказва, че такъв учен въобще не съществува.
Всъщност всичко е един огромен арт проект на Торстен Лаушман, немски творец, живеещ в Шотландия.
Лаушман е многофункционален артист, който освен художник е и режисьор, диджей, фотограф и какво ли още не. Именно експериментът му да заблуди 600 милиона души е последната творба на артиста.
През 2005 година Лаушман окуражава учени и блогъри от цял свят да дискутират Световния ден на скока и много скоро темата се превърнала в глобален въпрос.
В момента в сайта пише, че има малко под 600 милиона души, които са се регистрирали като желаещи да скачат за каузата.
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
300 милиона от едната страна
300 милиона от другата страна на земята?
Бах мааму. тя няма се премести ами ще се сплеска бееее
300 милиона от другата страна на земята?
Бах мааму. тя няма се премести ами ще се сплеска бееее

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Мен глобално затоплена си ме кефи земята, не ща студ като преди 50-тина години, за какъвто са ми разправяли прародителите.
Тогава не са имали в България толкова мощни автомобили, но днес всеки с малко повече труд може да си позволи такъв, с който вечно да е като на сняг по пътищата - за какво тогава да рина сутрин и да ми мръзнат кокалите?
Я по-добре да изчислят как да изместим траекторията така, че да стане малко по-топло;)
Ати
Тогава не са имали в България толкова мощни автомобили, но днес всеки с малко повече труд може да си позволи такъв, с който вечно да е като на сняг по пътищата - за какво тогава да рина сутрин и да ми мръзнат кокалите?
Я по-добре да изчислят как да изместим траекторията така, че да стане малко по-топло;)
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
ati написа: но днес всеки с малко повече труд може да си позволи такъв, с който вечно да е като на сняг по пътищата - за какво тогава да рина сутрин и да ми мръзнат кокалите?
Ати

Знаех си че и ти си фен на опел омега
- ati
-
XaMaB написа:ati написа: но днес всеки с малко повече труд може да си позволи такъв, с който вечно да е като на сняг по пътищата - за какво тогава да рина сутрин и да ми мръзнат кокалите?
Ати
![]()
![]()
Знаех си че и ти си фен на опел омега
Ти мани майтапа, ама съм карал Омега В 2.0 през зимата - през цялото време като че колата е с метър по-широка и все гледа да си пласира задницата нанякъде - това не мога да й го отрека. А и като голяма кола е доста забавно така

Ати
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
ati написа:Мен глобално затоплена си ме кефи земята, не ща студ като преди 50-тина години, ...
И ти батка си в плен на огромното заблуждение.

Така че Танасе, остава ни само да се надяваме туй чудо да се случи след поне 100-150 години за да може хората, които познаваме да не се сблъскат с Апокалипсиса. За другите след нас не ми дреме, да се оправят както могат. Ако щат и на Марс да летят.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Шефе ти си моя идол

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Scott написа:Шефе ти си моя идол![]()
![]()
жалко че няма да мога да го гледам тва явление
па знаеш ли

4 8 15 16 23 42
- ati
-
TheBoss написа:ati написа:Мен глобално затоплена си ме кефи земята, не ща студ като преди 50-тина години, ...
И ти батка си в плен на огромното заблуждение.Глобалното затопляне въобще не е затопляне, а предвестник на ледникова епоха. Ще обясня пространно за какво иде дума. Наистина има един малък период, в който става по-топличко, сметките за парно падат, Топлофикация е пред фалит. И таман целокупния български народ да го удари на хора и ръченици ледените шапки започват да се топяяяяяят. Огромни количества студена вода попада в световния океан, топлите океански течения изстиват и първо британските острови, после западна Европа и накрая нашата китна Родина заприличват на декор от "Ледена епоха". А забравих да спомена, че преди тази апокалиптична картина да стане реалност ще сме се удавили, защото при затоплянето ще има и повишено изпарение на водните басейни. А водата има едно основно свойство - тече надолу, т.е. като се събере много вода в небето (разбирай облачност) тя неминуемо ще последва естествения си ход и ще се излее върху изненаданата глава на Ати
Така че Танасе, остава ни само да се надяваме туй чудо да се случи след поне 100-150 години за да може хората, които познаваме да не се сблъскат с Апокалипсиса. За другите след нас не ми дреме, да се оправят както могат. Ако щат и на Марс да летят.![]()
![]()
Полезно доуточнение

Знам, че това са последиците, но както ти сам каза - според сегашните прогнози няма да се случи близките 100 години (мен и 50 ме устройват

Пък след 50 години добровлно ще скокна няколко пъти, за да можем да пресместим земята в по-благоприятна таректория за поколенията (все пак и за тях трябва да мислим

Ати
ati написа:TheBoss написа:ati написа:Мен глобално затоплена си ме кефи земята, не ща студ като преди 50-тина години, ...
И ти батка си в плен на огромното заблуждение.Глобалното затопляне въобще не е затопляне, а предвестник на ледникова епоха. Ще обясня пространно за какво иде дума. Наистина има един малък период, в който става по-топличко, сметките за парно падат, Топлофикация е пред фалит. И таман целокупния български народ да го удари на хора и ръченици ледените шапки започват да се топяяяяяят. Огромни количества студена вода попада в световния океан, топлите океански течения изстиват и първо британските острови, после западна Европа и накрая нашата китна Родина заприличват на декор от "Ледена епоха". А забравих да спомена, че преди тази апокалиптична картина да стане реалност ще сме се удавили, защото при затоплянето ще има и повишено изпарение на водните басейни. А водата има едно основно свойство - тече надолу, т.е. като се събере много вода в небето (разбирай облачност) тя неминуемо ще последва естествения си ход и ще се излее върху изненаданата глава на Ати
Така че Танасе, остава ни само да се надяваме туй чудо да се случи след поне 100-150 години за да може хората, които познаваме да не се сблъскат с Апокалипсиса. За другите след нас не ми дреме, да се оправят както могат. Ако щат и на Марс да летят.![]()
![]()
Полезно доуточнение
Знам, че това са последиците, но както ти сам каза - според сегашните прогнози няма да се случи близките 100 години (мен и 50 ме устройват), така че защо да не се радваме на топличко.
Пък след 50 години добровлно ще скокна няколко пъти, за да можем да пресместим земята в по-благоприятна таректория за поколенията (все пак и за тях трябва да мислим), но мисълта ми : нека не избързваме със спирането на глобалното затопляне
![]()
Ати
Офтопик:
Сега на изпита ми по английски език темата беше за глобалното затопляне,сигурно много щеше да напишеш

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- ati
-
MaXimal написа:
Офтопик:
Сега на изпита ми по английски език темата беше за глобалното затопляне,сигурно много щеше да напишеш
офф-топик на офф-топика - миналата година на кандидатстудентския в СУ по немски темата за свободното съчинение беше "Изкуството във вашия живот".
А познайте за какво писах тогава

За Drifting естетсвено и явно им хареса, защото ме приеха

Ма забрайх да се запиша

Ати
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3