Рециклиране на шарнири
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Рециклиране на шарнири
В този ред на мисли да добавя, че Х-овите Е46-ци са малко по-привилегировани, защото малкия шарнир се използва от Е36, както се спомена, а големия шарнир си е отделен и сменяем.
Ама ако си маниак и искаш задължително нов носач, демек желязото с единия шарнир, то излиза пък доста по-скъпо...
Ама ако си маниак и искаш задължително нов носач, демек желязото с единия шарнир, то излиза пък доста по-скъпо...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
JTD написа:В този ред на мисли да добавя, че Х-овите Е46-ци са малко по-привилегировани, защото малкия шарнир се използва от Е36, както се спомена, а големия шарнир си е отделен и сменяем.
С тази разлика, че големия струва 170лв

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
oci написа:koleto_78 написа:Zagy написа:Доста е коментирано, че рециклирането на шарнирите е бошлаф работа. Не ми се впуска сега в подробности (преди време го коментирахме, но не помня къде точно), но не си давайте носачите за рециклиране на вашите шарнири, а направо ги избийте на преса и набийте нови шарнири от Е36.
В смисъл да се търси място където се изрязва стария и се набива нов от Е36 ли?А не където отварят стария шарнир и го заливат нали.
Точно така когела сменя се късия шарнир нищо не се реже просто се избива на преса и се набива новия пък дилгия ако е разбит се залива и така карат колите доста, така съм направил дота носачи на е46 включително и моите са така и вече 60 хиляди нямам грижи и не ги мисля тези шарнири и цената за двата носача с труда и оригинален шарнир от е36 е около 200 лв което напрактика е на цената на един носач на средна цена и марка.
Да разбирам ли, че на оригиналния носач късия шарнир е сменяем и такъв от Е36 е плъг-енд-плей? А това "заливане" на дългия къде го правиш?
RaHzElChO написа:JTD написа:В този ред на мисли да добавя, че Х-овите Е46-ци са малко по-привилегировани, защото малкия шарнир се използва от Е36, както се спомена, а големия шарнир си е отделен и сменяем.
С тази разлика, че големия струва 170лв
Сега проверих и цената е вече:
Номенклатурен номер : 31126756695
Описание : ШАРНИР
Ед.цена (с ДДС) : 205.82 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Тия си нямат цените за нищо.

Демек, ако трябва на Х да смениш 3-те неща (носач, шарнир и тампон) ще дадеш точно 560.66+205.82+118.54 = 831.02 лева на носач. Честито.
Ако не си Х имаш един носач и един тампон = 332.09+262.37 = 594.46
Демек носача има двойна вероятност да се смени, заради дългия шарнир и тогава ако прибавим още един път вероятност да смениш носача заради шарнира излиза сметката от 594.46+332.09 = 926.55лв
Демек тия от БМВ много добре са си направили сметката да си даваме парите като попчета

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Zagy написа:На оригиналния носач на Е46 дългия шарнир е несменяем - ако се скапе си търсете нов носач. На носачите на Мейле и двата шарнира са сменяеми.
Zagy, моите уважения, но това твое твърдение вече не е вярно

jbankov написа:Zagy написа:На оригиналния носач на Е46 дългия шарнир е несменяем - ако се скапе си търсете нов носач. На носачите на Мейле и двата шарнира са сменяеми.
Zagy, моите уважения, но това твое твърдение вече не е вярно. Вътрешния (дългия) шарнир също може да се подмени с такъв от Е36. Тествано е вече и става безпроблемно
как става интервенцията ?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
jbankov написа:Zagy написа:На оригиналния носач на Е46 дългия шарнир е несменяем - ако се скапе си търсете нов носач. На носачите на Мейле и двата шарнира са сменяеми.
Zagy, моите уважения, но това твое твърдение вече не е вярно. Вътрешния (дългия) шарнир също може да се подмени с такъв от Е36. Тествано е вече и става безпроблемно
как става монера колега,моя сменях външните но каква е процедурата при въртешните,избива се и се набива нов,има ли някакво пилене като при късия или нещо спецефично или не.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Vanio_bmw написа:jbankov написа:Zagy написа:На оригиналния носач на Е46 дългия шарнир е несменяем - ако се скапе си търсете нов носач. На носачите на Мейле и двата шарнира са сменяеми.
как става интервенцията ?

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Това,което знам е че стария се реже и се маха, след това на фреза и се набива новия от Е36, но точно как се прави ще мога да ви кажа чак след като отида пак при майстора и го поразпитам.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
jbankov написа:Това,което знам е че стария се реже и се маха, след това на фреза и се набива новия от Е36, но точно как се прави ще мога да ви кажа чак след като отида пак при майстора и го поразпитам.
+1 преди седмица рециклирах и аз по същия начин - технологии обаче незнам

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:jbankov написа:Това,което знам е че стария се реже и се маха, след това на фреза и се набива новия от Е36, но точно как се прави ще мога да ви кажа чак след като отида пак при майстора и го поразпитам.
+1 преди седмица рециклирах и аз по същия начин - технологии обаче незнам
аиде които го е правил вече да каже

привет колеги някои би ли ми казал каде в пловдив мога да намеря добар маистор да ми рециклира носа4ите 4е бая ми тропа предницата 

- ivan_0111
- Потребител
-
- Кара: e46 320д и е30м40b18
- Мечтае да кара: само БМВта
Зравейте момчета да се включа и аз в тази тема и да ви покажа как ги правя дългите шарнири на 46те! защото за късите знаете как става.
Последна промяна ivan_0111 на 13 Окт 2016, 19:01, променена общо 3 пъти
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ivan_0111 написа:Зравейте момчета да се включа и аз в тази тема и да ви покажа как ги правя дългите шарнири на 46те! защото за късите знаете как става.
колега колко се разширява отвора,колко милиметра става??

здр.колеги из4етах подробно вси4ки страници и като гледам плусовете за рециклирането са пове4е. Така да видим дали сам разбрал пражилно късия шарнир се избива и на негово място се набива нов от е36 без да се шлаифа нищто. а далгия ве4е се дава за рециклиране