Гаранция по БДС ???
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Гаранция по БДС ???
Накратко в кооперацията която живея се развали ролетната гаражна врата (изкривиха се 2 ламели и в момента са блокирали движението). И тъй като за съседи имам някакви мега спрели типове за който 14.50лв. от апартамент за ремонта им се виждат много
тръгнаха да спорят със строителя и изпълнителя ....
Да ама тоя спор като гледам ще се проточи, а гаража няма да може да се използва през този период, та реших да се нагърбя да решавам следния казус:
Изпълнителя е монтирал вратата през месец Април 2009г. като е предоставил гаранция както следва: 10г. на вложените материали срещу UV лъчи и атмосферни влияния (който пък се покриват от вносителя), 5г. на мотора (има разни клаузи ама той не е дефектирал) и 2г. за монтажа и за скрити дефекти.
От друга страна строителя твърди, че блока има 5г. гаранция и трябва изпълнителя да си я оправи
След разговора ми със изпълнителя той ми каза, че вратата може да е дефектирала както от неправилна експлоатация (възможно е да е имало нещо в равнината по която минават ламелите и да са се разместили, от където при събирането и разгъването са се заклещили във водачите и затова да се се изкривили) както и от умишлено разместване на ламелите, което не е по негова вина.
Та въпроса ми е, можем ли да задължим изпълнителя да покрие ремонта с някакъв задължителен гар.срок по БДС за негова сметка или да убеждавам съседите ми да си платят, а да не се правят на луди ?

Да ама тоя спор като гледам ще се проточи, а гаража няма да може да се използва през този период, та реших да се нагърбя да решавам следния казус:
Изпълнителя е монтирал вратата през месец Април 2009г. като е предоставил гаранция както следва: 10г. на вложените материали срещу UV лъчи и атмосферни влияния (който пък се покриват от вносителя), 5г. на мотора (има разни клаузи ама той не е дефектирал) и 2г. за монтажа и за скрити дефекти.
От друга страна строителя твърди, че блока има 5г. гаранция и трябва изпълнителя да си я оправи

След разговора ми със изпълнителя той ми каза, че вратата може да е дефектирала както от неправилна експлоатация (възможно е да е имало нещо в равнината по която минават ламелите и да са се разместили, от където при събирането и разгъването са се заклещили във водачите и затова да се се изкривили) както и от умишлено разместване на ламелите, което не е по негова вина.
Та въпроса ми е, можем ли да задължим изпълнителя да покрие ремонта с някакъв задължителен гар.срок по БДС за негова сметка или да убеждавам съседите ми да си платят, а да не се правят на луди ?

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Гаранция по БДС ???
Трябва да се установи защо са криви ламелите. Ако е от неправилна експлоатация няма гаранция, ако е фабрична тогава е ясно

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Много вероятно вратата да не е предназначена за общ гараж (строителя е искал да мине възможно най-евтино) и интензивното ползване е причинило повредата. В този случай няма да ви отстранят нищо гаранционно. Ако вратата си е точната, трябва да се намери причината за повреда и тогава ще решите как да действате. Зависи колко гаража са зад тази врата и по колко трябва да съберете, но ако тръгнете на дела, скоро няма да си ползвате гаража. Иначе качествена врата за интензивно ползване е към 3000 лв. с датчици и автоматично затваряне, в моя блок наскоро сменяхме точно поради горната причина.
Never mistake motion for action...
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Ми уж се занимавам в тая сфера и звъннах на други фирми и всеки ми казва, че това няма как да се докаже и в този случай няма да покрият гаранцията. Да ама по БДС нищо не намирам
Просто комшиите си мислят че през тия 5г. нищо няма да пипат ... Та за това търся нещо по БДС, ама като гледам май аз ще си платя ремонта и ще ги накарам да ми препрограмират дистанционното само то да работи и те така
пък те нека се съдят

Просто комшиите си мислят че през тия 5г. нищо няма да пипат ... Та за това търся нещо по БДС, ама като гледам май аз ще си платя ремонта и ще ги накарам да ми препрограмират дистанционното само то да работи и те така

4 мнения
• Страница 1 от 1