Samsung S3 vs HTC One X?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Samsung S3 vs HTC One X?

Мнение от DiMIcha84 » 28 Окт 2012, 17:08

Здравейте колеги, решил съм да си сменя бъгавия Виваз с един от тези два телефона. Отначало се бях насочил към ХТЦ-то, но чух доста негативни мнения за него, единственото нещо което ме спира да си купя Галаксито е, че корпуса му е много тънък, а аз си нося телефоните предимно в джоба и се притеснявам да не повреди. Ще бъда благодарен ако някой по вещ разясни точно за какви проблеми става на въпрос при ХТЦ-то, както и на Галаксито ако има такива.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Samsung S3 vs HTC One X?

Мнение от AnathemA » 28 Окт 2012, 17:19

От доста време съм с ОNЕ Х и съм доста доволен взимай без да се чудиш :yes:

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 28 Окт 2012, 17:32

Здрасти колега :)
В нас имаме и двата модела...... аз съм с HTC-то ONE X , а жена ми е с galaxy s3 ,така че имам наблюдения и над двата телефона..... ПРЯКО :lol:
Самсунга е с една идея по голям дисплей и в началото си мислех ,че съм се минал с HTC-то :mhihi:
И двата са почти еднакво тънки........ и за това като го нося в задния джоб винаги се съобразявам да не го наседна някъде :mhihi: Но един калъф тип "флип" ти решава този проблем.
Относно софтуера....... амиии на самсунга му идват малко по рано ъпдейтите от на HTC-то. За пример давам последния ъпдейт на андроид..... жена ми е с него от около седмица ,а при мен още го няма :(
Ако се спреш на HTC -то гледай да е след 24-та серия........ тази и след тази серия нямат никакви ядове с изработка и софтуер.
Бягай далеч от 23-та серия :banghead:
Ако те интересува нещо по конкретно.......питай :)
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Аватар

Мнение от F3P » 28 Окт 2012, 17:38

DiMIcha84 написа:... единственото нещо което ме спира да си купя Галаксито е, че корпуса му е много тънък...

S3: 70,6 x 136,6 x 8,6 mm, One X: 70 x 135 x 8,9 mm. Що си търсиш оправдание да не купиш Самсумга :?: Не те кефи нещо- не купуваш, ама да кажеш "Ония е по-тънък с 0,3мм и ме е страх да не го счупя" са глупости ;)

Разцъквал съм и двата модела, колкото да се образовам какво предлагат. И аз бих се чудил кой да взема, но бих заложил на S3. Не питай що- лично усещане. Единственият минус на НТС-то е липсата на слот за мемори карта- поне така пише като гледам в нета. Всичко друго им е толкова еднакво, че е въпрос на вкус.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 28 Окт 2012, 17:46

Имам приятели и с двата телефона, като че ли Самсунга ми харесва повече, поне на мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 28 Окт 2012, 18:13

Телефоните са преки конкуренти в един клас => са почти еднакви.
Вземи си това което те кефи повече на външен вид или в зависимост дали ти харесва повече sense-a или touch wiz-a.
Мен повече ми харесва изработката на htc, както и sense-a, затова съм с one x, но все пак въпрос на вкус... :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 28 Окт 2012, 18:37

Батерия HTC One S - Li-Ion 1650 mAh
Батерия Samsung S3 - Li-Ion 2100 mAh

Резолюция HTC One S - 540 x 960 пиксела
Резолюция Samsung S3 - 720 x 1280 пиксела

Тип на дисплея HTC One S - AMOLED
Тип на дислея Samsung S3 - Super AMOLED

Размер на екрана HTC One S - 4,3"
Размер на екрана Samsung S3 - 4,8"

Защо се замисляш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 28 Окт 2012, 18:50

B.Tunchev написа:Телефоните са преки конкуренти в един клас => са почти еднакви.
Вземи си това което те кефи повече на външен вид или в зависимост дали ти харесва повече sense-a или touch wiz-a.
Мен повече ми харесва изработката на htc, както и sense-a, затова съм с one x, но все пак въпрос на вкус... :)

Е на мене точно изработката на ХТЦ ми харесва повече, спира ме единствено това, че ме наплашиха че давал много дефекти, и ако тези дефекти са отстранени при следващите серии най-вероятно ще се спра на ХТЦ-то.

п.с как да разбера коя версия е телефона :dunno: :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 28 Окт 2012, 18:52

HackeD написа:Батерия HTC One S - Li-Ion 1650 mAh
Батерия Samsung S3 - Li-Ion 2100 mAh

Резолюция HTC One S - 540 x 960 пиксела
Резолюция Samsung S3 - 720 x 1280 пиксела

Тип на дисплея HTC One S - AMOLED
Тип на дислея Samsung S3 - Super AMOLED

Размер на екрана HTC One S - 4,3"
Размер на екрана Samsung S3 - 4,8"

Защо се замисляш?

One X, момче, Оne X :mhihi: !

Sense, лично за мен е големият плюс на HTC и при почти еднакви показатели винаги бих го избрал пред S3 ;). Но всичко е до вкус - с двата няма да сбъркаш (ако не те бърка, че са с андроид :mhihi: ).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 28 Окт 2012, 18:56

От доста време съм със С3, мои приятели имат one x, така че и аз имам преки наблюдения...с3 определено е по-бърз и приятен от хтс-то!
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 28 Окт 2012, 19:47

DiMIcha84 написа:.......п.с как да разбера коя версия е телефона :dunno: :D

На етикета на кутията под IMEI-а има още един код.
S/N:HT24....... Гледай там да е 24 или по голямо......
Изображение

p.p. Следващото е копирано от форума на Андроид бг
Как да разгадаем серийният номер:
Серийният номер може да намерите тук: Настройки ->За телефона -> Идент. код на устройството: Сер. номер на устройството
Първите букви от серийният номер обозначават:
HT - Тайван
SH - Китай
По нататък следват две цифри:
Първата е годината на производство, втората е месеца. Първите 9 месеца се означават с цифри (1...9), оставащите 3 месеца с букви: октомври - A, ноември - B, и декември - С.
Денят на излизане от производство е подобен: от 1-во до 9-то число на месеца със съответстващите цифри, от 10-то число на месеца следват буквите: 10-ти - A, 11-ти - B, 31-ви числото - Z. По този начин се получава следният ред: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E, F, G, H, J, K, L, M, N, P, R, S, T, V, W, X, Y, Z. Обърнете внимание, че не всички букви присъстват (липсват I, O, Q, U).
Тоест, SH26M съответства на Китай, 2012, юни, 21
Последна промяна Hito на 28 Окт 2012, 19:51, променена общо 1 път
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 28 Окт 2012, 19:50

DiMIcha84 написа:
B.Tunchev написа:Телефоните са преки конкуренти в един клас => са почти еднакви.

Е на мене точно изработката на ХТЦ ми харесва повече, спира ме единствено това, че ме наплашиха че давал много дефекти, и ако тези дефекти са отстранени при следващите серии най-вероятно ще се спра на ХТЦ-то.

п.с как да разбера коя версия е телефона :dunno: :D

Аз моя го взех веднага щом излезе, съответно е от първите -23та серия. Нямам абсолютно никакви дефекти, нито петна по дисплея, нито прегрява, нито нищо от нещата които се водят като дефекти не фигурира при моя апарат. Ползвам го вече 7 месеца, екстра е.
Серията се разбира по device serial number-a, който го пише на кутията и в about-a на телефона.

Brat mu написа:От доста време съм със С3, мои приятели имат one x, така че и аз имам преки наблюдения...с3 определено е по-бърз и приятен от хтс-то!

Определено не се усеща разлика. Въпрос на привикване със sense-a/touch wiz-a. Аз като имам One X, като си поиграя с SGS3, първите минути го усещам ужасно дървен, което не значи че е такъв, а просто че е с различен интерфейс от моя. В крайна сметка и двата апарата са натоварени с най-последно поколение хардуер, така че и дума не може да става единия да се усеща "по-бърз".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 28 Окт 2012, 20:10

Galaxy-то има една идея по-добър екран,но за сметка на това One X-а според мен е направен от по-качествени материали.Но като цяло колега,няма да сбъркаш който и от двата телефона да си вземеш,просто трябва да решиш кой от двата ти допада повече като външен вид и интерфейс на андройда. :yes:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 28 Окт 2012, 22:23

Два месеца бях с S3 (откраднаха ми го) и бях много доволен. Във фирмата имам колеги със всякакви телефони с андроид, включително с One X - S3-ката е най-бърза според antutu бенчмарка. Аз не говоря много и телефонът спокойно изкарваше по 1 седмица между зарежданията. Ако се заиграеш на Bad Piggies ще го зареждаш всеки ден :)
Почти си бях купил нов когато ми попадна ревю на S3 i9305 - същия телефон, но с 2ГБ рам, LTE и директно излиза с андроид 4.1. Ако някой знае къде в София мога да купя такъв ще съм благодарен ако сподели.
Ако не си намеря в близките месец месец и половина 9305, вероятно следващия ми телефон ще е Asus PadFone 2 - характеристиките му са почти като на S3, но с по-добър видео чип и го обещават за Европа, включително България, преди края на годината.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар

Мнение от F3P » 28 Окт 2012, 22:34

AGD написа:...Аз не говоря много и телефонът спокойно изкарваше по 1 седмица между зарежданията...

Що изобщо се обаждаш като си нямаш и представа от модела :?: S3 и подобните му изкарват 1 седмица на батерия в 2 случая- или стоят почти постоянно на стендбай с максимум 10 минути разговори за седмицата (без нет, игрички, музика, филми и т.н.), или лъжеш като дърт циганин. И в двата случая нямаш никаква представа от модела.

ПС: За следващ телефон си купи Нокия с фенерче- явно повече не ти трябва.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата