Как карате/маневрирате на задна ?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- v1e9s8o8
- Потребител
-
- Кара: Каквото има
Re: Как карате/маневрирате на задна ?
Гледам средното и страничните огледала не се въртя назад няма смисъл другото което правя е преди да се кача да погледна за преблизително разтояние от колата зад мен но по яко е когато се стъмни тогава фаровете и стоповете са дозтатачни за орентир колкото по се размаже светлината толкова по близо

Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!
.същата работа е и като си тъп!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
обръщам се назад и гледам на комбито(Е34), на другото е34 на огледала по-често, а Z3-ката с отворени врати заради десния волан. Все още ми е тегаво с грешен волан, а па при Зедко е хубаво, че мога да се покажа и през двете врати 

ATR-42/72
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
deyan-enchev написа:Който няма С и Д категории ще прегръща седалката и ще гледа назад.
Пробвайте да паркирате самосвал с гледане назад
Както и баничарка или бус

Още като дете като ме учеше баща ми да карам бях разбрал, че назад не е хубаво да се обръщаш, щото в някой хубав ден ще има все някаква пречка да погледнеш (ако не е особен тип МПС ще е някакъв товар зад задните седалки, замазано или много скосено задно стъкло и т.н.). И така гледам да е на огледала, на някои коли са доста подлъгващи и представящи различно разстоянието, но на колите, които най-често ми се случва да карам са ми удобни, а някои от тях са дълга база бусове, единия даже има и задно стъкло, но ква полза като ми е на 10 метра назад

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И аз като много от вас преди да стигна до момента паркиране, предварително съм огледал трасето. След това ползвам огледалата доколкото смятам за разумно да разчитам на тях. Ако изпитам нужда - усетя недоверие на огледалата от гледна точка на преценяване на дистанцията - се обръщам назад. От първия ден, в който съм подкарал кола ползвам огледала и смятам, че всеки трябва да се научи да го прави. Естетсвено има ситуации, в които не става, но да се обръщаш всеки път назад... Парктрониците и камерите са полезни, но за съжалние не разполагам с такива екстри 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Малко е сложен въпроса така поставен ... Зависи от автмобила - на повечето руски липсват огледала, и там освен ако не се обърнеш няма как ... Обаче е евати кефа да виждаш все едно караш нормално - едни стъкла като в хола, тесни колони, идилия направо! Сещам се на Бенца когато се опитах да приложа същото -
недикел нищооо !
После с баничарката същото
Сега, ако е някое стандартно МПС според зависи от ситуацията - ако трябва да се паркна някъде, го правя "на огледала" !
Обаче ако трябва да се придвижвам бързо назад - се прегръщаме с дясната седалка, поради факта че няма как да се движиш бързо назад, и да следиш трите огледала
Та малко зависи

После с баничарката същото

Сега, ако е някое стандартно МПС според зависи от ситуацията - ако трябва да се паркна някъде, го правя "на огледала" !
Обаче ако трябва да се придвижвам бързо назад - се прегръщаме с дясната седалка, поради факта че няма как да се движиш бързо назад, и да следиш трите огледала

Та малко зависи

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
на огледала и парктроник, като него не го слушам много, разминават ни се преценките 
да допълня, че обръщането назад създава опасност за преминаващи МПС-та, пешеходци и велосипедисти. напоследък обикновено съм от последните и често подвиквам или светкам на разни субекти, които от цялата 360 градуса картинка виждат само 30-ина градуса назад. огледалата позволяват да се следи целия трафик, все пак докато се паркира или излиза от паркиране, животът наоколо не замира (с редки руси изключения).

да допълня, че обръщането назад създава опасност за преминаващи МПС-та, пешеходци и велосипедисти. напоследък обикновено съм от последните и често подвиквам или светкам на разни субекти, които от цялата 360 градуса картинка виждат само 30-ина градуса назад. огледалата позволяват да се следи целия трафик, все пак докато се паркира или излиза от паркиране, животът наоколо не замира (с редки руси изключения).
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
С камера за обратно виждане
и огледала

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Абе само аз ли като паркирам назад намалям радиото ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Явно само ти паркираш по слух
Майтап да няма- като паркирам Нива-та спирам радиото, поне да чуя ако някое куче изквичи на умряло.

Майтап да няма- като паркирам Нива-та спирам радиото, поне да чуя ако някое куче изквичи на умряло.
- ogata
- старши ентусиаст
-
F3P написа:Явно само ти паркираш по слух![]()
Аз не заради тва

Изнервя ме

- rhase
- младши ентусиаст
-
ogata написа:F3P написа:Явно само ти паркираш по слух![]()
Аз не заради тва![]()
Изнервя ме
И аз го цъкам на пауза

- ogata
- старши ентусиаст
-
rhase написа:ogata написа:F3P написа:Явно само ти паркираш по слух![]()
Аз не заради тва![]()
Изнервя ме
И аз го цъкам на пауза![]()
ако имаше Reverse радиото щеше ли да го пускаш
Бате, диска, касетката, флашката да я цъкнеш на пауза ОК... ама само Чък Норис мое цъкне РАДИОТО на пауза

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
ogata написа:Абе само аз ли като паркирам назад намалям радиото ?![]()
![]()
Хаха, сега се усетих, че и аз го правя..някак си стане ли време за паркиране рязко ставам сериозен и mute-вам плеъра

ogata написа:rhase написа:ogata написа:F3P написа:Явно само ти паркираш по слух![]()
Аз не заради тва![]()
Изнервя ме
И аз го цъкам на пауза![]()
ако имаше Reverse радиото щеше ли да го пускаш
Бате, диска, касетката, флашката да я цъкнеш на пауза ОК... ама само Чък Норис мое цъкне РАДИОТО на пауза![]()
![]()

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какви огледала какви 5 лева за паркиране ?
Огледалата не са ли за .....
Огледалата не са ли за .....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4