Как карате/маневрирате на задна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как карате/маневрирате на задна ?

Гледам средното и страничните огледала за обратно виждане;
161
73%
Обръщам глава, хващам с дясната ръка пасажерската седалка за упора и си гледам директно назад на къде карам;
54
24%
И при единия и при другия случай не мога да се оправя (уповавам се на камерата и парк троника);
2
1%
Нищо не ми помага, викам приятел или случайно срещнат човек да ме навигира в стил "Дай още малко, СТОЙ че го удари, опа дай сега малко напред";
0
Няма гласували
Бе ко ме мене ку*ец боли, давам смело газ и въобще не ми дреме (задни брони се намират евтино, "оня" отзад да си прави сметката къде се е натрътил).
5
2%

Общо гласове : 222
Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Re: Как карате/маневрирате на задна ?

Мнение от v1e9s8o8 » 14 Ное 2012, 18:56

Гледам средното и страничните огледала не се въртя назад няма смисъл другото което правя е преди да се кача да погледна за преблизително разтояние от колата зад мен но по яко е когато се стъмни тогава фаровете и стоповете са дозтатачни за орентир колкото по се размаже светлината толкова по близо :mhihi: :driving:
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 14 Ное 2012, 23:28

обръщам се назад и гледам на комбито(Е34), на другото е34 на огледала по-често, а Z3-ката с отворени врати заради десния волан. Все още ми е тегаво с грешен волан, а па при Зедко е хубаво, че мога да се покажа и през двете врати :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 15 Ное 2012, 0:18

deyan-enchev написа:Който няма С и Д категории ще прегръща седалката и ще гледа назад.
Пробвайте да паркирате самосвал с гледане назад :mhihi:

Както и баничарка или бус :mhihi:

Още като дете като ме учеше баща ми да карам бях разбрал, че назад не е хубаво да се обръщаш, щото в някой хубав ден ще има все някаква пречка да погледнеш (ако не е особен тип МПС ще е някакъв товар зад задните седалки, замазано или много скосено задно стъкло и т.н.). И така гледам да е на огледала, на някои коли са доста подлъгващи и представящи различно разстоянието, но на колите, които най-често ми се случва да карам са ми удобни, а някои от тях са дълга база бусове, единия даже има и задно стъкло, но ква полза като ми е на 10 метра назад 8) ) Напоследък като паркирам тип 'гараж' се случва да отварям вратата за да видя колко място имам назад, че новия бордюр пред нас е сигурно над 50 см и става страшно..на другата кола пък имам теглич и ако зад мен няма кола наистина е докато се чуе, просто нямам нерви да внимавам, като имам пернишки парктроник да го отнася вместо бронята :oops: Иначе ми е досадно да нагласям огледалата си като паркирам, особено като бързам и после забравям да ги върна в изходно положение и като изляза с колата от паркинга се изненадвам кофти като погледна в тях и видя асфалт :lol: Общо взето не ми е много комфортно карането на задна, но това не е нормалното движение на колата и затова сигурно не ме кефи.. Обикновено гледам да паркирам винаги назад, за да ми е по-спокойно излизането. Виж за продължителното каране назад, което хич не е правилна маневра принципно, но в тесните улички няма как, е по-добре да се гледа назад с прегърната седалка, че скоростта и пътя са по-големи и шанса да се види някой заблуден, невидял жълтите светлини на задната част от колата, е по-голям.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Ное 2012, 7:58

И аз като много от вас преди да стигна до момента паркиране, предварително съм огледал трасето. След това ползвам огледалата доколкото смятам за разумно да разчитам на тях. Ако изпитам нужда - усетя недоверие на огледалата от гледна точка на преценяване на дистанцията - се обръщам назад. От първия ден, в който съм подкарал кола ползвам огледала и смятам, че всеки трябва да се научи да го прави. Естетсвено има ситуации, в които не става, но да се обръщаш всеки път назад... Парктрониците и камерите са полезни, но за съжалние не разполагам с такива екстри :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 15 Ное 2012, 9:06

Страничните огледала, не вярвам да има дрyг по прост начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 15 Ное 2012, 12:37

Малко е сложен въпроса така поставен ... Зависи от автмобила - на повечето руски липсват огледала, и там освен ако не се обърнеш няма как ... Обаче е евати кефа да виждаш все едно караш нормално - едни стъкла като в хола, тесни колони, идилия направо! Сещам се на Бенца когато се опитах да приложа същото - :dunno: недикел нищооо !
После с баничарката същото :mhihi:
Сега, ако е някое стандартно МПС според зависи от ситуацията - ако трябва да се паркна някъде, го правя "на огледала" !
Обаче ако трябва да се придвижвам бързо назад - се прегръщаме с дясната седалка, поради факта че няма как да се движиш бързо назад, и да следиш трите огледала :bchug:
Та малко зависи 8)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 15 Ное 2012, 12:38

на огледала и парктроник, като него не го слушам много, разминават ни се преценките :)

да допълня, че обръщането назад създава опасност за преминаващи МПС-та, пешеходци и велосипедисти. напоследък обикновено съм от последните и често подвиквам или светкам на разни субекти, които от цялата 360 градуса картинка виждат само 30-ина градуса назад. огледалата позволяват да се следи целия трафик, все пак докато се паркира или излиза от паркиране, животът наоколо не замира (с редки руси изключения).
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Ное 2012, 18:23

С камера за обратно виждане :lol: и огледала

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 15 Ное 2012, 20:08

Абе само аз ли като паркирам назад намалям радиото ? :shock: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар

Мнение от F3P » 15 Ное 2012, 20:13

Явно само ти паркираш по слух :mhihi:

Майтап да няма- като паркирам Нива-та спирам радиото, поне да чуя ако някое куче изквичи на умряло.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Ное 2012, 20:16

F3P написа:Явно само ти паркираш по слух :mhihi:

Майтап да няма- като паркирам Нива-та спирам радиото, поне да чуя ако някое куче изквичи на умряло.

Аз не заради тва :mhihi:
Изнервя ме :mrgreen:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 15 Ное 2012, 20:28

ogata написа:

И аз го цъкам на пауза :yes:
:mhihi: ако имаше Reverse радиото щеше ли да го пускаш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Ное 2012, 22:17

rhase написа:
ogata написа:

Бате, диска, касетката, флашката да я цъкнеш на пауза ОК... ама само Чък Норис мое цъкне РАДИОТО на пауза :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 15 Ное 2012, 23:43

ogata написа:Абе само аз ли като паркирам назад намалям радиото ? :shock: :mhihi: :mhihi:

Хаха, сега се усетих, че и аз го правя..някак си стане ли време за паркиране рязко ставам сериозен и mute-вам плеъра :mhihi:
ogata написа:
rhase написа:
ogata написа:

Бате, диска, касетката, флашката да я цъкнеш на пауза ОК... ама само Чък Норис мое цъкне РАДИОТО на пауза :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Ное 2012, 0:01

Какви огледала какви 5 лева за паркиране ?
Огледалата не са ли за .....
1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата