Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от Nickelback » 11 Ное 2012, 17:58

don_gori написа:
boksioraE39 написа:И по-ниски..
Караи си с 195. ;)

Защо да са по-ниски размера си е стандартния ,който го дават 185/65/15 ?

Разликата в ширината на гумите е 10mm.
А височината дефинирана като процент от ширината е 65%. От което идва: 65% от (195 - 185) = 6.5mm по-нисък профил на гумата. Затова са по-ниски ;)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Ное 2012, 14:39

Имам въпрос за Bridgestone LM25, как е тая гума, че Конти850 е мит.
Също така GoodYear UltraGrip8 защо я дават MS :? тва така ли трябва да е?

Говоря за Диана, там нямат UG8 без M+S.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 12 Ное 2012, 20:11

Завърших комплекта аз със още 2 фулди монтеро 3...сега само чакаме снежеца да падне да видим как се представят японските гуми на сняг :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 14 Ное 2012, 20:58

Пред дилема съм какво да взема, защото и 2та комплекта ми идват на добри пари ..
NOKIAN WR D3 или DUNLOP SP WINTER SPORT 3D
На е36тицата карах с Нокиан и бях доста доволен, но понеже това ще ми е първата с е46 искам да сложа добра гума макар, че няма спор че и 2та вида са доста добри ..
Ще се доверя на колегите и ще взема това което ме посъветвате :)
:bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 14 Ное 2012, 21:09

Nokian :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 14 Ное 2012, 23:09

Определено Нокиана - изби рибата с D3
Сега искам да кажа мнение за Алпин А4 закупен миналата година чисто нов с ДОТ 2011г и е на между 18-24000км
Тъкмо направих една обиколка с него Габрово - Елена-Свищов - Белене - Плевен - Габрово
Почти на всякъде валеше,имаше мъгли и т.н. - по завоите държи много добре в мокрото и спира яко като се има в предвид че тая Дачиа няма АБС.
Тая гума е голяма работа , ама .. ще се задоволя с Ханкока,мишелинката ми е много скъпа :cry:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Ное 2012, 23:15

dark0 написа:Пред дилема съм какво да взема, защото и 2та комплекта ми идват на добри пари ..
На е36тицата карах с Нокиан и бях доста доволен, но понеже това ще ми е първата с е46 искам да сложа добра гума макар, че няма спор че и 2та вида са доста добри ..

Няма ли уинтър спорт 4д ? Според мен дънлопа е по-добър , защото се представя по-добре на мокро и сухо , което е 95% от карането зимата . На сняг така и така всички карат с 30 км/ч и едва ли усетиш разликата с Нокиана .

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 14 Ное 2012, 23:31

acho.rs написа:
dark0 написа:Пред дилема съм какво да взема, защото и 2та комплекта ми идват на добри пари ..

Няма ли уинтър спорт 4д ? Според мен дънлопа е по-добър , защото се представя по-добре на мокро и сухо , което е 95% от карането зимата . На сняг така и така всички карат с 30 км/ч и едва ли усетиш разликата с Нокиана .

Миналата седмица и аз сложих WinterSport 3D и като първо усещане останах много доволен от поведението му на морко, на сняг, както казва Ачо надали ще усетя неква разлика от предишните зимни гуми с които съм карал предните зими :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 15 Ное 2012, 0:24

Отпред а4 на 2 сезона... лееко изтърва при по-сериозно спиране на сухо. На мокро и студено (сутрин около и под 5гр) изключително добре държи - сравнявам с sls america зимни на Волво еС 40 (предно).

Задните са ultra grip 7, много като се напънат даже на 3та се чува свирене (2ра към 3та). Но не съм и очаквал да държат повече.

Размерите и на предни, и задни е 195/65/15. Предните предават леко на странични натоварвания - прогресивни завои с над 90, но нищо притеснително и всичко е очаквано.

Като цяло Мишлена много тих го дава. Грип-а не дотам. Освен тях съм карал и конти ts790... по-слаби на сухо от грип-a, но като цяло отлично ми служиха.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 15 Ное 2012, 0:25

Само тези 2 комплекта са така по - хубави .. другото всичко е дебика, фалкен, клебър и някви такива .. но ако изчакам 10тина дни може и да ми докарат д4 :)
къде мога да видя някакви тестове на гумите :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Ное 2012, 0:27

dark0 написа:Само тези 2 комплекта са така по - хубави .. другото всичко е дебика, фалкен, клебър и някви такива .. но ако изчакам 10тина дни може и да ми докарат д4 :)
къде мога да видя някакви тестове на гумите :bchug:

АутоМотор унд С(ш)порт , Ауто Билд , АДАК ... гугъл . Всички медии дават различни данни . Понякога с огромни разлики . Явно е отчетен факта , че трудно ще прецениш качеството на гумата (както това на маслото) и има яко субсидиране :evil:

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 15 Ное 2012, 1:19

bmw-maximilian написа:Завърших комплекта аз със още 2 фулди монтеро 3...сега само чакаме снежеца да падне да видим как се представят японските гуми на сняг :yes:

Честито! Единственият недостатък спрямо Мишлен Алпин (с който беше колата ми до момента) е, че монтеро3 са малко по-шумни. Иначе само суперлативи мога да изкажа към момента...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 15 Ное 2012, 1:58

Колега ти със най-новия модел монтеро ли си?
A.J DARKHOLME

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 15 Ное 2012, 2:43

bmw-maximilian написа:Колега ти със най-новия модел монтеро ли си?

С Фулда монтеро кристал3 съм. Преди 2 мес. ги купих, може и да има следващ модел след моя, не знам. На моите шарката им е кажи речи в-образна, с канал по средата. ...
http://www.google.com/search?hl=bg&clie ... sYs#miuv=2

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 15 Ное 2012, 16:00

Да точно за тях става въпрос...дано не са много шумни да не съм разочарован :shock:
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата