Зимни гуми - размисли и страсти.
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Зимни гуми - размисли и страсти.
don_gori написа:boksioraE39 написа:И по-ниски..
Караи си с 195.
Защо да са по-ниски размера си е стандартния ,който го дават 185/65/15 ?
Разликата в ширината на гумите е 10mm.
А височината дефинирана като процент от ширината е 65%. От което идва: 65% от (195 - 185) = 6.5mm по-нисък профил на гумата. Затова са по-ниски

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Имам въпрос за Bridgestone LM25, как е тая гума, че Конти850 е мит.
Също така GoodYear UltraGrip8 защо я дават MS :? тва така ли трябва да е?
Говоря за Диана, там нямат UG8 без M+S.
Също така GoodYear UltraGrip8 защо я дават MS :? тва така ли трябва да е?
Говоря за Диана, там нямат UG8 без M+S.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Завърших комплекта аз със още 2 фулди монтеро 3...сега само чакаме снежеца да падне да видим как се представят японските гуми на сняг 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Пред дилема съм какво да взема, защото и 2та комплекта ми идват на добри пари ..
NOKIAN WR D3 или DUNLOP SP WINTER SPORT 3D
На е36тицата карах с Нокиан и бях доста доволен, но понеже това ще ми е първата с е46 искам да сложа добра гума макар, че няма спор че и 2та вида са доста добри ..
Ще се доверя на колегите и ще взема това което ме посъветвате

На е36тицата карах с Нокиан и бях доста доволен, но понеже това ще ми е първата с е46 искам да сложа добра гума макар, че няма спор че и 2та вида са доста добри ..

- Maxmadness
- ентусиаст
-
Nokian 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Определено Нокиана - изби рибата с D3
Сега искам да кажа мнение за Алпин А4 закупен миналата година чисто нов с ДОТ 2011г и е на между 18-24000км
Тъкмо направих една обиколка с него Габрово - Елена-Свищов - Белене - Плевен - Габрово
Почти на всякъде валеше,имаше мъгли и т.н. - по завоите държи много добре в мокрото и спира яко като се има в предвид че тая Дачиа няма АБС.
Тая гума е голяма работа , ама .. ще се задоволя с Ханкока,мишелинката ми е много скъпа
Сега искам да кажа мнение за Алпин А4 закупен миналата година чисто нов с ДОТ 2011г и е на между 18-24000км
Тъкмо направих една обиколка с него Габрово - Елена-Свищов - Белене - Плевен - Габрово
Почти на всякъде валеше,имаше мъгли и т.н. - по завоите държи много добре в мокрото и спира яко като се има в предвид че тая Дачиа няма АБС.
Тая гума е голяма работа , ама .. ще се задоволя с Ханкока,мишелинката ми е много скъпа

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dark0 написа:Пред дилема съм какво да взема, защото и 2та комплекта ми идват на добри пари ..
Няма ли уинтър спорт 4д ? Според мен дънлопа е по-добър , защото се представя по-добре на мокро и сухо , което е 95% от карането зимата . На сняг така и така всички карат с 30 км/ч и едва ли усетиш разликата с Нокиана .
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
acho.rs написа:dark0 написа:Пред дилема съм какво да взема, защото и 2та комплекта ми идват на добри пари ..
Няма ли уинтър спорт 4д ? Според мен дънлопа е по-добър , защото се представя по-добре на мокро и сухо , което е 95% от карането зимата . На сняг така и така всички карат с 30 км/ч и едва ли усетиш разликата с Нокиана .
Миналата седмица и аз сложих WinterSport 3D и като първо усещане останах много доволен от поведението му на морко, на сняг, както казва Ачо надали ще усетя неква разлика от предишните зимни гуми с които съм карал предните зими

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Отпред а4 на 2 сезона... лееко изтърва при по-сериозно спиране на сухо. На мокро и студено (сутрин около и под 5гр) изключително добре държи - сравнявам с sls america зимни на Волво еС 40 (предно).
Задните са ultra grip 7, много като се напънат даже на 3та се чува свирене (2ра към 3та). Но не съм и очаквал да държат повече.
Размерите и на предни, и задни е 195/65/15. Предните предават леко на странични натоварвания - прогресивни завои с над 90, но нищо притеснително и всичко е очаквано.
Като цяло Мишлена много тих го дава. Грип-а не дотам. Освен тях съм карал и конти ts790... по-слаби на сухо от грип-a, но като цяло отлично ми служиха.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Задните са ultra grip 7, много като се напънат даже на 3та се чува свирене (2ра към 3та). Но не съм и очаквал да държат повече.
Размерите и на предни, и задни е 195/65/15. Предните предават леко на странични натоварвания - прогресивни завои с над 90, но нищо притеснително и всичко е очаквано.
Като цяло Мишлена много тих го дава. Грип-а не дотам. Освен тях съм карал и конти ts790... по-слаби на сухо от грип-a, но като цяло отлично ми служиха.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Само тези 2 комплекта са така по - хубави .. другото всичко е дебика, фалкен, клебър и някви такива .. но ако изчакам 10тина дни може и да ми докарат д4 
къде мога да видя някакви тестове на гумите

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dark0 написа:Само тези 2 комплекта са така по - хубави .. другото всичко е дебика, фалкен, клебър и някви такива .. но ако изчакам 10тина дни може и да ми докарат д4
АутоМотор унд С(ш)порт , Ауто Билд , АДАК ... гугъл . Всички медии дават различни данни . Понякога с огромни разлики . Явно е отчетен факта , че трудно ще прецениш качеството на гумата (както това на маслото) и има яко субсидиране

- zxsport
-
bmw-maximilian написа:Завърших комплекта аз със още 2 фулди монтеро 3...сега само чакаме снежеца да падне да видим как се представят японските гуми на сняг
Честито! Единственият недостатък спрямо Мишлен Алпин (с който беше колата ми до момента) е, че монтеро3 са малко по-шумни. Иначе само суперлативи мога да изкажа към момента...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Колега ти със най-новия модел монтеро ли си?
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- zxsport
-
bmw-maximilian написа:Колега ти със най-новия модел монтеро ли си?
С Фулда монтеро кристал3 съм. Преди 2 мес. ги купих, може и да има следващ модел след моя, не знам. На моите шарката им е кажи речи в-образна, с канал по средата. ...
http://www.google.com/search?hl=bg&clie ... sYs#miuv=2
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Да точно за тях става въпрос...дано не са много шумни да не съм разочарован 

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME