ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Модератор: Общи модератори
- bmw_g_power
-
-
Re: ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Никога не бих подкрепил протеста за забраната за пушене!!!
Научете се най накрая да спазвате забраната и поне да не ни тровите!Като гледам 95% от мненията са против протеста! 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
На 01.01.2010 г. влезе в сила този закон в Македония. Аз отивам служебно на 07.01. точно на тяхната Коледа. Хората си ядат и пият по заведенията и няма проблем.
И викам аз на кръчмаря: "Абе, не се ли бунтувахте тука срещу тоя закон? У нас, ако стане това, направо война
"
И оня вика: "Е па бучахме, бучахме, 3 дни и като видехме, че нема на къде и па спрехме
И няма проблем. Пушат отвън, ядат и пият вътре. Даже кат се върнат премръзнали пият повече!
"
Ще усетят кирията и нашите малоумници, ама няма да имат доблестта да си признаят после, че са грешели и няма да се извинят също съм убеден
И викам аз на кръчмаря: "Абе, не се ли бунтувахте тука срещу тоя закон? У нас, ако стане това, направо война

И оня вика: "Е па бучахме, бучахме, 3 дни и като видехме, че нема на къде и па спрехме

Ще усетят кирията и нашите малоумници, ама няма да имат доблестта да си признаят после, че са грешели и няма да се извинят също съм убеден

Convertible написа:е айде дайте пример за едно затворило заведение, че аз нещо не се сещам
Ти какво си- шеф на Националната статистика ли

Преки наблюдения:
В момента 3 заведения които миналото лято правеха заявки за алкохол за над 10 бона на месец всяко това лято свалиха на има-няма 8 бона заявките, за 15-те дни на ноември сумите им са между 2500 и 3000лв. съвсем грубо казано. Същите тези заведения миналият ноември не са слизали под 8 бона. Смятай сам разликата- аз виждам сериозно намаление в заявките, значи и в потреблението, значи и в оборота, от там и в печалбата.
Други заведения миналата зима зареждаха хран. продукти много здраво- не помня цифри наизуст, но в момента намалението на заявките като количества (не пари) е поне с 35% надолу.
Говорил съм с собствениците на споменатите заведения- всички казват, че лятото е било поносимо щото хората седят на открито и пушат. Имало е малък отлив, но не и страшен. Вчера говорих с единият- човека псува закона здраво. Според него при оборота който прави в момента (тоест няма пушещи на външните маси) ще издържи до Иванов ден да минат празниците и ще съкращава 4-5 човека персонал за да избута някак зимата. И ако няма промяна в закона- другата есен затваря заведението.
2-ма човека с малки заведения познавам- единият удари кепенците преди месец, другият търси балък който да купи заведението и да продължи да се мъчи. Ако не намери балък- януари удря и той кепенците.
Простичко казано- още нищо не сте видели от фалитите. Просто времето позволяваше да се седи на открито. За съжаление лошото предстои. Всички дето разправят "Пушачите си стойте у вас да си димите" са прави за себе си и ги разбирам, но понеже ние ви слушаме и си пушим у дома или на гости и ако майка ви/сестра ви/гаджето ви утре остане вкъщи щото оборота на шефа е спаднал дано си спомните, че ние просто послушахме съвета ви и си пушим у дома

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тук има и друг момент - пушачите казват - щом не мога да пуша, значи няма да отида в заведение... и защо? Щото от пушенето ти зависи живота? Егати... всеки би трябвало да има волята да изтърпи без да пуши (или примерно да запали по между другото един фас) 3-4 часа в заведение и това да не го бърка...
Освен това ми е чудно как така изведнъж пушачите не им се ходи в заведения, щото не могат да пушат... как така ти се губи желанието да излизаш щото не можеш да запалиш на масата.. и всички си седят вкъщи и чоплят. Един френд ми обясняваше, че не било същото, не било гот... и ми е чудно, то сам ли ходиш по тия заведения... да си пиеш и пушиш сам... и ако ходиш с компания какъв е проблема да се съобразиш с компанията и да отидеш заради нея, макар че няма да можеш да теглиш фасове един след друг...
Освен това ми е чудно как така изведнъж пушачите не им се ходи в заведения, щото не могат да пушат... как така ти се губи желанието да излизаш щото не можеш да запалиш на масата.. и всички си седят вкъщи и чоплят. Един френд ми обясняваше, че не било същото, не било гот... и ми е чудно, то сам ли ходиш по тия заведения... да си пиеш и пушиш сам... и ако ходиш с компания какъв е проблема да се съобразиш с компанията и да отидеш заради нея, макар че няма да можеш да теглиш фасове един след друг...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
F3P написа:Convertible написа:е айде дайте пример за едно затворило заведение, че аз нещо не се сещам
Ти какво си- шеф на Националната статистика лиЩото изглежда, че щом ТИ не знаеш за затворено заведение няма такива.
Айде не толко реЗко, ако обичаш. не разбрах кое е затвореното заведение. не съм от статистиката и затова искам да ме образоваш

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Mollov, човек, който никога не е пушил няма как да ни разбере.
Не че не можем да изтърпим. Можем, ама на мен специално ми се убива кефа и в крайна сметка се обезмисля цялото мероприятие.
А някой в темата не беше чувал за пушач, който е спрял да ходи по заведения след въвеждането на забраната. Е, време е да чуе - аз съм такъв. А колко много има още...
Не че не можем да изтърпим. Можем, ама на мен специално ми се убива кефа и в крайна сметка се обезмисля цялото мероприятие.
А някой в темата не беше чувал за пушач, който е спрял да ходи по заведения след въвеждането на забраната. Е, време е да чуе - аз съм такъв. А колко много има още...
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
Mollov написа:... щом не мога да пуша, значи няма да отида в заведение...
... пушачите не им се ходи в заведения, щото не могат да пушат...
... да се съобразиш с компанията ...
Кой идиот ги разправя тея глупости

Няма такова нещо- ходим си по заведения. Но в кое заведение ще вляза, колко ще остана и колко ще похарча зависи доста от това дали се пуши или не.
Съобразявам се бе- 19 от 20 човека пушим

Както казах- лошото предстои. Ще има затворени заведения, ще има спад в оборота, ще има съкратен персонал. Ще си говорим април месец пак.
Convertible написа:Айде не толко реЗко, ако обичаш. не разбрах кое е затвореното заведение.
Извинявам се, явно си твърде чувствителна душица.
Затвореното заведение не е в твойта махала и не го знаеш- аз обаче знам как 7 човека останаха без доходи срещу зимата.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Пушачите ревете като девственица за х*й, стегнете се малко, ние не пушачите толкова години се съобразявахме с вас, пушеше се навсякъде омирисвахме се тровихме се само и само да сме всичките на една маса и да прекараме добре, сега като се обърнаха нещата вие ревете зловещо, айде да се стегнете и да спрете да сте такива егоисти.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не бих подкрепил доказано вредните навици на хора, които се изживяват като някакви жертви. По никакъв начин.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
F3P написа:
Кой идиот ги разправя тея глупости![]()
Както казах в една друга тема, фирмата в която работя се занимава и с ел. цигари... и по цял ден слушам истории и причини... от най-абсурдните, до каквото се сетиш... това пушач да си измисли причина що е онеправдан с тая забрана и как го спира да "излиза" и да ходи по заведения - рина ги с лопата...
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
N.Mihaylovski написа:Пушачите ревете като девственица за х*й, стегнете се малко, ние не пушачите толкова години се съобразявахме с вас, пушеше се навсякъде омирисвахме се тровихме се само и само да сме всичките на една маса и да прекараме добре, сега като се обърнаха нещата вие ревете зловещо, айде да се стегнете и да спрете да сте такива егоисти.
Elesar74 написа:Не бих подкрепил доказано вредните навици на хора, които се изживяват като някакви жертви. По никакъв начин.

E34, E38
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Уважаеми колеги, на този протест ще отидат хора които са пряко засегнати от този закон, никой не ви кара на сила да ходите. Заведенията не сме ги правили с благотворителна цел и за угода на непушачите, на мен не ми пука дали клиентите пушат или не, за мен е важно да ги има, но при един такъв закон който ми убива клиентелата е нормално да протестирам, не мислите ли?
За момента само за Варна са се организирали около 2000 човека, мисля че е показателно за това дали им пука на хората от този бранш.
За момента само за Варна са се организирали около 2000 човека, мисля че е показателно за това дали им пука на хората от този бранш.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kronos написа:Уважаеми колеги, на този протест ще отидат хора които са пряко засегнати от този закон, никой не ви кара на сила да ходите. Заведенията не сме ги правили с благотворителна цел и за угода на непушачите, на мен не ми пука дали клиентите пушат или не, за мен е важно да ги има, но при един такъв закон който ми убива клиентелата е нормално да протестирам, не мислите ли?
Ще отида в 2 столични училища и ще събера повече малолетни противници на забраната - предполагам разбираш какво искам да кажа .
Магазините за техника също бележат спад в оборота в сравнение с миналата есен - това заради пушенето ли е ?
Който е направил ресторант/кафене/дискотека и привлича клиенти с нещо повече от "място за опушване" , той ще преодолее временния спад и много скоро всичко ще си бъде като по старо му.
ПОнеже знам, че пушачите тотално отказват да разберат горното , тогава може да кажа просто едно - приятно изкарване на протеста , защото освен утеха и съпричастност с другите , друго няма да постигнете . Най-много някои политически ку*ви да се възползват .
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
vld написа:Глупости, който е ходил по чужбина е видял как стоят нещата.
Там клубовете се разцепват по шевовете петък и събота и пушачите си пушат навън и това е.
Така е. В дискотеките не се пуши. Колкото и голяма и посещавана да е.

Аз живея в Германия и тука проблема с цигарите е доста голям. В смисъл, забранено е пушенето на абсолютно всички обществени места (болници, гари, автогари, глобата е от 50 до 1000 евро) освен на специалните за това места. Те са квадрати 3х3 метра с кошче, обозначени с табелки и т.н., но са на открито.
Имал съм проблем в Манхайм, с полицията, защото пуша на улицата...
Така че в БГ не е чак толкова страшно.
Има решение на проблема със заведенията. Много е просто.
Когато се регистрира едно заведение, или пререгистрира, то се регистрира за пушачи. Тогава самата цена за регистрацията му е неколкократно по-висока и данъците му са по-големи. Има ги, тези заведения, но не са в изобилие, но ги има. Хората знаят, че е за пушачи, специално, и който не иска-не ходи. Например в Манхайм има, в центъра, една заведение на 2 етажа. Първия е за непушачи, втория е за пушачи. Еми на първия етаж бяха само сервитьорката и бармана, на втория имаше даже правостоящи, с кафета в ръцете...
По-високи данъци за заведения за пушене и по-високи цени за ре- и пререгистрация и готово. Като искате да се пуши във Вашето заведение, ще плащате на държавата неколкократно повече и готово. Пък непушачите ще ги знаят заведенията и като не им харесва да не ги посещават.
Не искам много, искам всичко!