ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012

Мнение от bmw_g_power » 16 Ное 2012, 19:34

Никога не бих подкрепил протеста за забраната за пушене!!! :nono: :nono: :nono: Научете се най накрая да спазвате забраната и поне да не ни тровите!Като гледам 95% от мненията са против протеста! :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Ное 2012, 19:47

Finally a smoke free bar.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 16 Ное 2012, 20:00

На 01.01.2010 г. влезе в сила този закон в Македония. Аз отивам служебно на 07.01. точно на тяхната Коледа. Хората си ядат и пият по заведенията и няма проблем.
И викам аз на кръчмаря: "Абе, не се ли бунтувахте тука срещу тоя закон? У нас, ако стане това, направо война :mhihi: "
И оня вика: "Е па бучахме, бучахме, 3 дни и като видехме, че нема на къде и па спрехме :mhihi: И няма проблем. Пушат отвън, ядат и пият вътре. Даже кат се върнат премръзнали пият повече! :mhihi: "

Ще усетят кирията и нашите малоумници, ама няма да имат доблестта да си признаят после, че са грешели и няма да се извинят също съм убеден :no:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 16 Ное 2012, 20:01

Convertible написа:е айде дайте пример за едно затворило заведение, че аз нещо не се сещам :roll:

Ти какво си- шеф на Националната статистика ли :?: Щото изглежда, че щом ТИ не знаеш за затворено заведение няма такива.

Преки наблюдения:
В момента 3 заведения които миналото лято правеха заявки за алкохол за над 10 бона на месец всяко това лято свалиха на има-няма 8 бона заявките, за 15-те дни на ноември сумите им са между 2500 и 3000лв. съвсем грубо казано. Същите тези заведения миналият ноември не са слизали под 8 бона. Смятай сам разликата- аз виждам сериозно намаление в заявките, значи и в потреблението, значи и в оборота, от там и в печалбата.

Други заведения миналата зима зареждаха хран. продукти много здраво- не помня цифри наизуст, но в момента намалението на заявките като количества (не пари) е поне с 35% надолу.

Говорил съм с собствениците на споменатите заведения- всички казват, че лятото е било поносимо щото хората седят на открито и пушат. Имало е малък отлив, но не и страшен. Вчера говорих с единият- човека псува закона здраво. Според него при оборота който прави в момента (тоест няма пушещи на външните маси) ще издържи до Иванов ден да минат празниците и ще съкращава 4-5 човека персонал за да избута някак зимата. И ако няма промяна в закона- другата есен затваря заведението.

2-ма човека с малки заведения познавам- единият удари кепенците преди месец, другият търси балък който да купи заведението и да продължи да се мъчи. Ако не намери балък- януари удря и той кепенците.

Простичко казано- още нищо не сте видели от фалитите. Просто времето позволяваше да се седи на открито. За съжаление лошото предстои. Всички дето разправят "Пушачите си стойте у вас да си димите" са прави за себе си и ги разбирам, но понеже ние ви слушаме и си пушим у дома или на гости и ако майка ви/сестра ви/гаджето ви утре остане вкъщи щото оборота на шефа е спаднал дано си спомните, че ние просто послушахме съвета ви и си пушим у дома :winky:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Ное 2012, 20:28

Тук има и друг момент - пушачите казват - щом не мога да пуша, значи няма да отида в заведение... и защо? Щото от пушенето ти зависи живота? Егати... всеки би трябвало да има волята да изтърпи без да пуши (или примерно да запали по между другото един фас) 3-4 часа в заведение и това да не го бърка...

Освен това ми е чудно как така изведнъж пушачите не им се ходи в заведения, щото не могат да пушат... как така ти се губи желанието да излизаш щото не можеш да запалиш на масата.. и всички си седят вкъщи и чоплят. Един френд ми обясняваше, че не било същото, не било гот... и ми е чудно, то сам ли ходиш по тия заведения... да си пиеш и пушиш сам... и ако ходиш с компания какъв е проблема да се съобразиш с компанията и да отидеш заради нея, макар че няма да можеш да теглиш фасове един след друг...

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 16 Ное 2012, 20:40

F3P написа:
Convertible написа:е айде дайте пример за едно затворило заведение, че аз нещо не се сещам :roll:

Ти какво си- шеф на Националната статистика ли :?: Щото изглежда, че щом ТИ не знаеш за затворено заведение няма такива.

Айде не толко реЗко, ако обичаш. не разбрах кое е затвореното заведение. не съм от статистиката и затова искам да ме образоваш :idea:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 16 Ное 2012, 20:41

Mollov, човек, който никога не е пушил няма как да ни разбере.
Не че не можем да изтърпим. Можем, ама на мен специално ми се убива кефа и в крайна сметка се обезмисля цялото мероприятие.
А някой в темата не беше чувал за пушач, който е спрял да ходи по заведения след въвеждането на забраната. Е, време е да чуе - аз съм такъв. А колко много има още...
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

Аватар

Мнение от F3P » 16 Ное 2012, 20:43

Mollov написа:... щом не мога да пуша, значи няма да отида в заведение...
... пушачите не им се ходи в заведения, щото не могат да пушат...
... да се съобразиш с компанията ...

Кой идиот ги разправя тея глупости :?: Но има разлика да отида в бара да пия някое кафе, съвсем друго е да отида на кръчма. Или тука всичките сте толкова ентелегентни, че не стъпвате в кръчма и не ви вълнува тая работа :?:

Няма такова нещо- ходим си по заведения. Но в кое заведение ще вляза, колко ще остана и колко ще похарча зависи доста от това дали се пуши или не.

Съобразявам се бе- 19 от 20 човека пушим :mhihi:

Както казах- лошото предстои. Ще има затворени заведения, ще има спад в оборота, ще има съкратен персонал. Ще си говорим април месец пак.

Convertible написа:Айде не толко реЗко, ако обичаш. не разбрах кое е затвореното заведение. :idea:

Извинявам се, явно си твърде чувствителна душица.
Затвореното заведение не е в твойта махала и не го знаеш- аз обаче знам как 7 човека останаха без доходи срещу зимата.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Ное 2012, 21:39

Пушачите ревете като девственица за х*й, стегнете се малко, ние не пушачите толкова години се съобразявахме с вас, пушеше се навсякъде омирисвахме се тровихме се само и само да сме всичките на една маса и да прекараме добре, сега като се обърнаха нещата вие ревете зловещо, айде да се стегнете и да спрете да сте такива егоисти.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Ное 2012, 22:12

Не бих подкрепил доказано вредните навици на хора, които се изживяват като някакви жертви. По никакъв начин.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Ное 2012, 22:18

F3P написа:
Кой идиот ги разправя тея глупости :?:

Както казах в една друга тема, фирмата в която работя се занимава и с ел. цигари... и по цял ден слушам истории и причини... от най-абсурдните, до каквото се сетиш... това пушач да си измисли причина що е онеправдан с тая забрана и как го спира да "излиза" и да ходи по заведения - рина ги с лопата...

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 16 Ное 2012, 22:36

N.Mihaylovski написа:Пушачите ревете като девственица за х*й, стегнете се малко, ние не пушачите толкова години се съобразявахме с вас, пушеше се навсякъде омирисвахме се тровихме се само и само да сме всичките на една маса и да прекараме добре, сега като се обърнаха нещата вие ревете зловещо, айде да се стегнете и да спрете да сте такива егоисти.

Elesar74 написа:Не бих подкрепил доказано вредните навици на хора, които се изживяват като някакви жертви. По никакъв начин.

:yes:
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 16 Ное 2012, 22:38

Уважаеми колеги, на този протест ще отидат хора които са пряко засегнати от този закон, никой не ви кара на сила да ходите. Заведенията не сме ги правили с благотворителна цел и за угода на непушачите, на мен не ми пука дали клиентите пушат или не, за мен е важно да ги има, но при един такъв закон който ми убива клиентелата е нормално да протестирам, не мислите ли?
За момента само за Варна са се организирали около 2000 човека, мисля че е показателно за това дали им пука на хората от този бранш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Ное 2012, 22:46

kronos написа:Уважаеми колеги, на този протест ще отидат хора които са пряко засегнати от този закон, никой не ви кара на сила да ходите. Заведенията не сме ги правили с благотворителна цел и за угода на непушачите, на мен не ми пука дали клиентите пушат или не, за мен е важно да ги има, но при един такъв закон който ми убива клиентелата е нормално да протестирам, не мислите ли?
За момента само за Варна са се организирали около 2000 човека, мисля че е показателно за това дали им пука на хората от този бранш.

Ще отида в 2 столични училища и ще събера повече малолетни противници на забраната - предполагам разбираш какво искам да кажа .
Магазините за техника също бележат спад в оборота в сравнение с миналата есен - това заради пушенето ли е ?
Който е направил ресторант/кафене/дискотека и привлича клиенти с нещо повече от "място за опушване" , той ще преодолее временния спад и много скоро всичко ще си бъде като по старо му.
ПОнеже знам, че пушачите тотално отказват да разберат горното , тогава може да кажа просто едно - приятно изкарване на протеста , защото освен утеха и съпричастност с другите , друго няма да постигнете . Най-много някои политически ку*ви да се възползват .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 16 Ное 2012, 23:00

vld написа:Глупости, който е ходил по чужбина е видял как стоят нещата.
Там клубовете се разцепват по шевовете петък и събота и пушачите си пушат навън и това е.

Така е. В дискотеките не се пуши. Колкото и голяма и посещавана да е. :yes:
Аз живея в Германия и тука проблема с цигарите е доста голям. В смисъл, забранено е пушенето на абсолютно всички обществени места (болници, гари, автогари, глобата е от 50 до 1000 евро) освен на специалните за това места. Те са квадрати 3х3 метра с кошче, обозначени с табелки и т.н., но са на открито.
Имал съм проблем в Манхайм, с полицията, защото пуша на улицата...
Така че в БГ не е чак толкова страшно.
Има решение на проблема със заведенията. Много е просто.
Когато се регистрира едно заведение, или пререгистрира, то се регистрира за пушачи. Тогава самата цена за регистрацията му е неколкократно по-висока и данъците му са по-големи. Има ги, тези заведения, но не са в изобилие, но ги има. Хората знаят, че е за пушачи, специално, и който не иска-не ходи. Например в Манхайм има, в центъра, една заведение на 2 етажа. Първия е за непушачи, втория е за пушачи. Еми на първия етаж бяха само сервитьорката и бармана, на втория имаше даже правостоящи, с кафета в ръцете...
По-високи данъци за заведения за пушене и по-високи цени за ре- и пререгистрация и готово. Като искате да се пуши във Вашето заведение, ще плащате на държавата неколкократно повече и готово. Пък непушачите ще ги знаят заведенията и като не им харесва да не ги посещават.
Не искам много, искам всичко!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата