ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012

Мнение от kronos » 16 Ное 2012, 23:06

Ето че даже в Германия си има алтернатива, а тука не, големи европейци сме вече, всичката ни е втасала че точно цигарите са най големия проблем.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Ное 2012, 23:14

Тука е национално известно що няма алтернатива, ма се правиш, че не знаеш... малко са свестните ти колеги, дето биха спазвали "варианта с алтернатива"... теб не мога да коментирам, не те познавам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Ное 2012, 23:22

И пак пример от Бургас - най-добрия град за живеене ;)

В заведенията не се пуши. Обаче на места където кафето е над 1.20 :mhihi: са измислили вариант с отопление.
Я газови печки (от тея високите дето са като лампи), я некви стилизирани огньове. Да ! Разход е, но удовлетворяват клиента. И хората ходат и прават оборот.

Но,понеже нали сме "големите европейци", взимаме едно помещение, хакаме му 2-3 климатика ... и да НЕ се пуши :shock: Ама как така :?: :?: :?: . Стиа толкова разходи - време е да почват да валят милионите :mhihi: И аре ся да дигаме протести и другите ощетени, горките, да идват с нас :winky:
Последна промяна ogata на 16 Ное 2012, 23:32, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от kronos » 16 Ное 2012, 23:23

За последното заведение което отворих, вентилацията ми струваше 12800лв. а заведението е само 48места, във всички други заведения има направени отделни помещения които също излизат цифра. Никой никога не се е оплакал че му е задимено и т.н

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 16 Ное 2012, 23:25

Gari_82 написа: Например в Манхайм има, в центъра, една заведение на 2 етажа. Първия е за непушачи, втория е за пушачи.

Именно нашето заведение е така. на първия етаж не се пуши, на втория етаж беше за пушачи, дори и тераса има за през лятото. Вентилацията само дето я направихме сигурно струва колкото едно ново бмв и работеше постоянно. Димни завеси нямаше, дишаше се, за какво бяха тия чудеса от храброст? Писна ми да идват хора и да питат "Пуши ли се?" и на отговор не да чувам "Айде да си ходиме тогава , ще отидеме в нас, там се пуши..."
Непушачите, нямам нищо против, че не пушите, ама не бъдете толкова нахакани и знаещи, защото аз и чичо ми като собственици на въпросното заведение ги усещаме тия неща и на човека дето питаше, къде имало затворено кафе, да заповяда да му покажа едно такова(първото за което се сещам дето ми е пред блока, ако се разходиме из града ще му покажа и още, даже и с хората ще го запозная те да си му кажат защо са закъсали) ;)
Няма нужда да се караме затова, просто идеята беше, че ако искаме можеме да направиме нещо по въпроса. Или можехме...
Не говоря за протест, говоря за по-добър замисъл и изпълнение относно заведенията. Виждал съм и такива дето са направени с вкус, стил, много пари, време нерви и мерак и също така и такива дето са тотални дупки, които според мен трябваше да го отнесат, но както и да е станалото станало.
За германия няма какво да говориме. Изобщо нямаме никаква база за сравнение с тях. Те просто са години и десетилетия пред нас
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Ное 2012, 23:36

Чакайте, чакайте малко. Този форум за какво се използва? Някакви бизнесменни, каращи BMW-та, да агитират подкрепа за оборота си, използвайки някакъв протест? Е се си мислех, че...няма значение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 16 Ное 2012, 23:37

kronos написа:За последното заведение което отворих, вентилацията ми струваше 12800лв. а заведението е само 48места, във всички други заведения има направени отделни помещения които също излизат цифра. Никой никога не се е оплакал че му е задимено и т.н

Сърди се на твоите колеги, които не си направиха труда да спазват изискванията за пушене само в салона за пушачи или изобщо не са обособили две отделения.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kronos » 16 Ное 2012, 23:38

Колега, писна ми вече да споря с няколкото човека в тази тема, ако прехраната им зависеше от някое заведение което трябва да затворят заради този малоумен закон, може би нямаше да хейтват така ехидно отстрани.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kronos » 16 Ное 2012, 23:39

Elesar74 написа:Чакайте, чакайте малко. Този форум за какво се използва? Някакви бизнесменни, каращи BMW-та, да агитират подкрепа за оборота си, използвайки някакъв протест? Е се си мислех, че...няма значение.

Хахахахахха жалък си!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 16 Ное 2012, 23:39

DLVasilev написа:За германия няма какво да говориме. Изобщо нямаме никаква база за сравнение с тях. Те просто са години и десетилетия пред нас
Така е. Посочих я за пример, защото имам преки наблюдения. Но в БГ не може да стане така. Защо? Ами ще кажа. Защото сме едно гадно племе. Да не ми се засегнат сега колегите със заведения... Никой няма да си плати вместо 5000 - 20 000 лева, за да се пуши в заведението. Вместо това ще се крият пепелници, ще се мрънка срещу закона, ще се избягват забраните и още хиляда неща. Вместо да се плати и всичко да е наред. Само, че ние не се славим като честен народ и не обичаме да плащаме ей така...
За мен проблема е в манталитета на българина, колкото и банално да звучи е така.
:OT: Нали тръбят по всички медии колко големи европейци сме. Трябва да има една тема Кое е най-тъпото нещо, което сте чували за България...
Защото съм чувал какво ли не. И то от хора, които не са стъпвали там.
Служителка на банка - Тая България в Европа ли се намира?
Немски служител в стр. фирма - В България има само две неща - корупция и проституция. Аз така :shock:
Никакви европейци не сме. Ама никакви...Поне никой не ни възприема за такива.
Сори за офтопика.
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 16 Ное 2012, 23:47

А защо мислиш, че точно този закон пречи на твоето заведение, докато други заведения се пръскат по шевовете? А това, че е криза и намаля дръстично покупателната способност на хората? Може би вече трябва да се наблегне на качеството на услугите, подбора и подготовката на персонала, атрактивност, поддръжка, детайли....

Аватар

Мнение от F3P » 16 Ное 2012, 23:57

Mollov написа:Тука е национално известно що няма алтернатива, ма се правиш, че не знаеш... малко са свестните ти колеги, дето биха спазвали "варианта с алтернатива"... теб не мога да коментирам, не те познавам.

Чакай сега- някой е виновен, че се възползва от вратичките в закона ли :?: Или от липсата на контрол по разните наредби :?: По тая логика да забраним притежанието на лични коли щото масово народа не плаща данъци, кара без ГО, минава преглед фиктивно и т.н.- щом масово не се спазва закона да забраним колите, ще се возим на ГТ-то :roll: Нали знаеш за лудия, баница и кой е виновен :winky:

Наредбата беше добре- тука пушачи, там непушачи. Но спазването на наредбата изисква сериозен контрол- дали го имаше сигурно и сам знаеш. Има и друг начин- заведения примерно под 50 места (вкл. масите отвън) да решават за пушачи или за непушачи да бъдат, големите- задължително не се пуши. Може и немският вариант дето се спомена (който обаче е въведен впоследствие- имаха пълна забрана като нашата)- заведението за пушачи плаща дебели цифри отгоре.

Mollov написа:... и по цял ден слушам истории и причини... от най-абсурдните, до каквото се сетиш...

Значи работиш с тъпанари- нищо повече. Аз като пушач си ходя по барове, не пуша и НЕ се оплаквам. Ама за целта в колата има ел. цигара и си я взимам като трябва. Проблемът ми не е да вляза в бар или ресторант и да не пуша- проблемът идва когато решим сериозна компания пушачи да отидем на кръчма. Забрави ги тея да седна аз да пия като смок и да ям като свиня и да излизам да пуша или да дърпам ел. цигарата. Пробвано е- получава се до 2-та ракия, после е абсурд :mhihi: Е, проблемът го решихме- имаме подходящ терен, отиваме и си гледаме кефа. От цялата работа аз не губя нищо- дори печеля щото ми идва по-евтино.

Сега питай колегата kronos да ти каже 20 човека седнали да ядат и пият сериозно за 5-6 часа колко оборот могат да направят и с печалбата от тоя оборот колко заплати ще плати и ще разберете защо са против закона ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Ное 2012, 0:07

Ти па как прецени с какви хора работя... чудна работа... явно всичко (повечето) дето срещаш около себе си са тъпанари... как живееш в тая държава... направо да не ти завижда човек.

Ако беше прочел малко по-внимателно щеше да разбереш, че не аз ги продавам тия електрички... и че хора идва всякви... ма явно де що има за теб са тъпанари... горките хора, да не го знаят... лоша работа.

P.S. Относно останалото - няма нужда да ми ги обясняваш на мен тия неща...наясно съм с доста повече, от колкото си мислиш, но "Далаверимпекс"-а в България е толкова сериозен, че трябва само твърди мерки, че да се случват нещата... щото иначе с "алтернативи" явно не става... не е като да не опитаха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Ное 2012, 0:11

kronos написа:
Elesar74 написа:Чакайте, чакайте малко. Този форум за какво се използва? Някакви бизнесменни, каращи BMW-та, да агитират подкрепа за оборота си, използвайки някакъв протест? Е се си мислех, че...няма значение.

Хахахахахха жалък си!

Нека да съм. А ти си стигнал до там, да молиш за подкрепа автомобилен форум, да подкрепи бизнеса ти. Щото каузата ти е и справедлива и истинска. Парите не миришат, тъй е. Истината сам си я написа, не те интересуват клиентите, дали са пушачи, или не, дали се тровят, дали си пречат взаимно и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kronos » 17 Ное 2012, 0:19

Никой в този форум не съм молил да участва в протеста, помолиха ме да пусна тема, а тя прерасна в спор, просто информация за предстоящо събитие, който иска да ходи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата