ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Модератор: Общи модератори
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Ето че даже в Германия си има алтернатива, а тука не, големи европейци сме вече, всичката ни е втасала че точно цигарите са най големия проблем.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тука е национално известно що няма алтернатива, ма се правиш, че не знаеш... малко са свестните ти колеги, дето биха спазвали "варианта с алтернатива"... теб не мога да коментирам, не те познавам.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
И пак пример от Бургас - най-добрия град за живеене
В заведенията не се пуши. Обаче на места където кафето е над 1.20
са измислили вариант с отопление.
Я газови печки (от тея високите дето са като лампи), я некви стилизирани огньове. Да ! Разход е, но удовлетворяват клиента. И хората ходат и прават оборот.
Но,понеже нали сме "големите европейци", взимаме едно помещение, хакаме му 2-3 климатика ... и да НЕ се пуши
Ама как така
. Стиа толкова разходи - време е да почват да валят милионите
И аре ся да дигаме протести и другите ощетени, горките, да идват с нас 

В заведенията не се пуши. Обаче на места където кафето е над 1.20

Я газови печки (от тея високите дето са като лампи), я некви стилизирани огньове. Да ! Разход е, но удовлетворяват клиента. И хората ходат и прават оборот.
Но,понеже нали сме "големите европейци", взимаме едно помещение, хакаме му 2-3 климатика ... и да НЕ се пуши

Последна промяна ogata на 16 Ное 2012, 23:32, променена общо 1 път

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- kronos
- ентусиаст
-
За последното заведение което отворих, вентилацията ми струваше 12800лв. а заведението е само 48места, във всички други заведения има направени отделни помещения които също излизат цифра. Никой никога не се е оплакал че му е задимено и т.н
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Gari_82 написа: Например в Манхайм има, в центъра, една заведение на 2 етажа. Първия е за непушачи, втория е за пушачи.
Именно нашето заведение е така. на първия етаж не се пуши, на втория етаж беше за пушачи, дори и тераса има за през лятото. Вентилацията само дето я направихме сигурно струва колкото едно ново бмв и работеше постоянно. Димни завеси нямаше, дишаше се, за какво бяха тия чудеса от храброст? Писна ми да идват хора и да питат "Пуши ли се?" и на отговор не да чувам "Айде да си ходиме тогава , ще отидеме в нас, там се пуши..."
Непушачите, нямам нищо против, че не пушите, ама не бъдете толкова нахакани и знаещи, защото аз и чичо ми като собственици на въпросното заведение ги усещаме тия неща и на човека дето питаше, къде имало затворено кафе, да заповяда да му покажа едно такова(първото за което се сещам дето ми е пред блока, ако се разходиме из града ще му покажа и още, даже и с хората ще го запозная те да си му кажат защо са закъсали)

Няма нужда да се караме затова, просто идеята беше, че ако искаме можеме да направиме нещо по въпроса. Или можехме...
Не говоря за протест, говоря за по-добър замисъл и изпълнение относно заведенията. Виждал съм и такива дето са направени с вкус, стил, много пари, време нерви и мерак и също така и такива дето са тотални дупки, които според мен трябваше да го отнесат, но както и да е станалото станало.
За германия няма какво да говориме. Изобщо нямаме никаква база за сравнение с тях. Те просто са години и десетилетия пред нас

ATR-42/72
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Чакайте, чакайте малко. Този форум за какво се използва? Някакви бизнесменни, каращи BMW-та, да агитират подкрепа за оборота си, използвайки някакъв протест? Е се си мислех, че...няма значение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
kronos написа:За последното заведение което отворих, вентилацията ми струваше 12800лв. а заведението е само 48места, във всички други заведения има направени отделни помещения които също излизат цифра. Никой никога не се е оплакал че му е задимено и т.н
Сърди се на твоите колеги, които не си направиха труда да спазват изискванията за пушене само в салона за пушачи или изобщо не са обособили две отделения.
- kronos
- ентусиаст
-
Колега, писна ми вече да споря с няколкото човека в тази тема, ако прехраната им зависеше от някое заведение което трябва да затворят заради този малоумен закон, може би нямаше да хейтват така ехидно отстрани.
- kronos
- ентусиаст
-
Elesar74 написа:Чакайте, чакайте малко. Този форум за какво се използва? Някакви бизнесменни, каращи BMW-та, да агитират подкрепа за оборота си, използвайки някакъв протест? Е се си мислех, че...няма значение.
Хахахахахха жалък си!
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Така е. Посочих я за пример, защото имам преки наблюдения. Но в БГ не може да стане така. Защо? Ами ще кажа. Защото сме едно гадно племе. Да не ми се засегнат сега колегите със заведения... Никой няма да си плати вместо 5000 - 20 000 лева, за да се пуши в заведението. Вместо това ще се крият пепелници, ще се мрънка срещу закона, ще се избягват забраните и още хиляда неща. Вместо да се плати и всичко да е наред. Само, че ние не се славим като честен народ и не обичаме да плащаме ей така...DLVasilev написа:За германия няма какво да говориме. Изобщо нямаме никаква база за сравнение с тях. Те просто са години и десетилетия пред нас
За мен проблема е в манталитета на българина, колкото и банално да звучи е така.

Защото съм чувал какво ли не. И то от хора, които не са стъпвали там.
Служителка на банка - Тая България в Европа ли се намира?
Немски служител в стр. фирма - В България има само две неща - корупция и проституция. Аз така

Никакви европейци не сме. Ама никакви...Поне никой не ни възприема за такива.
Сори за офтопика.
Не искам много, искам всичко!
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
А защо мислиш, че точно този закон пречи на твоето заведение, докато други заведения се пръскат по шевовете? А това, че е криза и намаля дръстично покупателната способност на хората? Може би вече трябва да се наблегне на качеството на услугите, подбора и подготовката на персонала, атрактивност, поддръжка, детайли....
Mollov написа:Тука е национално известно що няма алтернатива, ма се правиш, че не знаеш... малко са свестните ти колеги, дето биха спазвали "варианта с алтернатива"... теб не мога да коментирам, не те познавам.
Чакай сега- някой е виновен, че се възползва от вратичките в закона ли

Наредбата беше добре- тука пушачи, там непушачи. Но спазването на наредбата изисква сериозен контрол- дали го имаше сигурно и сам знаеш. Има и друг начин- заведения примерно под 50 места (вкл. масите отвън) да решават за пушачи или за непушачи да бъдат, големите- задължително не се пуши. Може и немският вариант дето се спомена (който обаче е въведен впоследствие- имаха пълна забрана като нашата)- заведението за пушачи плаща дебели цифри отгоре.
Mollov написа:... и по цял ден слушам истории и причини... от най-абсурдните, до каквото се сетиш...
Значи работиш с тъпанари- нищо повече. Аз като пушач си ходя по барове, не пуша и НЕ се оплаквам. Ама за целта в колата има ел. цигара и си я взимам като трябва. Проблемът ми не е да вляза в бар или ресторант и да не пуша- проблемът идва когато решим сериозна компания пушачи да отидем на кръчма. Забрави ги тея да седна аз да пия като смок и да ям като свиня и да излизам да пуша или да дърпам ел. цигарата. Пробвано е- получава се до 2-та ракия, после е абсурд

Сега питай колегата kronos да ти каже 20 човека седнали да ядат и пият сериозно за 5-6 часа колко оборот могат да направят и с печалбата от тоя оборот колко заплати ще плати и ще разберете защо са против закона

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти па как прецени с какви хора работя... чудна работа... явно всичко (повечето) дето срещаш около себе си са тъпанари... как живееш в тая държава... направо да не ти завижда човек.
Ако беше прочел малко по-внимателно щеше да разбереш, че не аз ги продавам тия електрички... и че хора идва всякви... ма явно де що има за теб са тъпанари... горките хора, да не го знаят... лоша работа.
P.S. Относно останалото - няма нужда да ми ги обясняваш на мен тия неща...наясно съм с доста повече, от колкото си мислиш, но "Далаверимпекс"-а в България е толкова сериозен, че трябва само твърди мерки, че да се случват нещата... щото иначе с "алтернативи" явно не става... не е като да не опитаха.
Ако беше прочел малко по-внимателно щеше да разбереш, че не аз ги продавам тия електрички... и че хора идва всякви... ма явно де що има за теб са тъпанари... горките хора, да не го знаят... лоша работа.
P.S. Относно останалото - няма нужда да ми ги обясняваш на мен тия неща...наясно съм с доста повече, от колкото си мислиш, но "Далаверимпекс"-а в България е толкова сериозен, че трябва само твърди мерки, че да се случват нещата... щото иначе с "алтернативи" явно не става... не е като да не опитаха.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
kronos написа:Elesar74 написа:Чакайте, чакайте малко. Този форум за какво се използва? Някакви бизнесменни, каращи BMW-та, да агитират подкрепа за оборота си, използвайки някакъв протест? Е се си мислех, че...няма значение.
Хахахахахха жалък си!
Нека да съм. А ти си стигнал до там, да молиш за подкрепа автомобилен форум, да подкрепи бизнеса ти. Щото каузата ти е и справедлива и истинска. Парите не миришат, тъй е. Истината сам си я написа, не те интересуват клиентите, дали са пушачи, или не, дали се тровят, дали си пречат взаимно и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kronos
- ентусиаст
-
Никой в този форум не съм молил да участва в протеста, помолиха ме да пусна тема, а тя прерасна в спор, просто информация за предстоящо събитие, който иска да ходи.