Дневни светлини при Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Дневни светлини при Е36

Мнение от err0r » 17 Ное 2012, 2:09

metodi80 написа:
По въпроса за полицаите и закона .....
На полицаите може да им кажете да си прочетат хубаво закона и да не се заяждат за глупости !

Допълнителни разпоредби касаещи дневните светлини
Цитат

..Допълнителни разпоредби
..§ 6. По смисъла на този закон:
..59. “Дневни светлини” са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.

Поздрави и благодаря на всички колеги , които си закупиха модул/и и изразиха положителните си отзиви ! :yes:

Между поръчката и доставката имаше една пауза от 4 дни. В един от тях ме спряха посред бял ден, грее слънце, кривиш лицето, за да не ти блести. Та карам си аз на халогени и ме спира госин полицаят и ми казва, че заслепявали насрещо движещите се и се ползвали само при намалена видимост... недомислици в ПЗДП има... :D

От както сложих модулите ти на моята кола и на тази на приятел, нямаме проблеми с органите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 17 Ное 2012, 15:17

Днес си поръчах релето и следващата седмица ще е при мен. До тогава ще направя една малка промяна по инсталацията и ще изпозвам ел. схемата за дневни светлини на Е36, което е произвеждано за канадския пазар. При този начин на изпълнение, фаровете за мъгла се изключват при включване на дългите светлини.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 17 Ное 2012, 16:55

Това май беше някакво странно изискване на американците, че не могат да ти светят повече от 4 фара едновременно. Карах на брат ми Акурата пролетта на къси и халогени и ми правеше впечатление, че като пусна дългите и халогените се гасят...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 20 Ное 2012, 19:24

това е разликата при оем. не се разбира много, но това беше най-доброто. затвора е еднакъв
drl0.jpg

дрл
drl1.jpg

дълги
drl2.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 20 Ное 2012, 19:38

JOGI написа:това е разликата при оем. не се разбира много, но това беше най-доброто. затвора е еднакъв
drl0.jpg

дрл
drl1.jpg

дълги
drl2.jpg

Имам чувството, че си снимал моята бушониера :mhihi: Оказа се, че дневните ОЕМ светлини са на около 30%, а не на 80% както бях написал.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 22 Ное 2012, 18:50

stony1 написа:Днес си поръчах релето и следващата седмица ще е при мен. До тогава ще направя една малка промяна по инсталацията и ще изпозвам ел. схемата за дневни светлини на Е36, което е произвеждано за канадския пазар. При този начин на изпълнение, фаровете за мъгла се изключват при включване на дългите светлини.

kолега получи ли релето какви ти са впечетленията на кое място се слага на мястото на високото черно реле или преди него :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 22 Ное 2012, 19:05

tenchooo написа:
stony1 написа:Днес си поръчах релето и следващата седмица ще е при мен. До тогава ще направя една малка промяна по инсталацията и ще изпозвам ел. схемата за дневни светлини на Е36, което е произвеждано за канадския пазар. При този начин на изпълнение, фаровете за мъгла се изключват при включване на дългите светлини.

kолега получи ли релето какви ти са впечетленията на кое място се слага на мястото на високото черно реле или преди него :?:

Не съм го получил още. Предполагам, че утре ще пристигне. На снимкие от предните постове се вижда високото синьо реле.
Относно впечатленията, аз още сега мога да споделя. Предварително съм пресметнал какво трябва да се получи и няма как да съм разочарован. Заложих на оригиналното реле, свързах чек контрола да проверява дългите светлини (така няма начин да не разбера, че имам изгоряла крушка на дневните светлини), купих си две нови крушки кул блу на осрам и си поръчах нови мощни диоди за енджълите в цвят Амбър. Докато чакам всички елементи си пратих рефлекторите на фаровете в Стрелча и ги направиха schwarzchrom. Ще кача снимки след монтиране на релето.
Българския вариант:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tenchooo » 22 Ное 2012, 20:14

:driving:
Последна промяна tenchooo на 22 Ное 2012, 22:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 22 Ное 2012, 20:49

Накой, може ли да препоръча какъв модул да си купя за E36.

Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2012, 20:51

Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 22 Ное 2012, 20:55

Тя не е подновявана

Пишеш на metodi80 memberlist.php?mode=viewprofile&u=19164 и си решаваш проблема с дневните :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 22 Ное 2012, 22:12

tenchooo написа:щото беше писал че се слага на мястото на високото черно реле а гледам че на колегата поста е преди него,ок ще чакаме да споделиш как се виждат отдалече да не са мн слаби че да даваме повод на тъпите шапкарите да се заяждат че са габарити.

от лявата му страна беше написал, както е при мен. а иначе абсурд да се сбъркат с габарити, просто ги щракнах с такъв затвор, че да се различават. ако беше на нормалната светлина, щеше да се види едно бяло петно като снимката с дългите. имай предвид и, че въпреки намалената мощност, привечер е хубаво да се гасят. все пак са директно насочени и си заслепяват

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tenchooo » 22 Ное 2012, 23:08

JOGI написа:
tenchooo написа:щото беше писал че се слага на мястото на високото черно реле а гледам че на колегата поста е преди него,ок ще чакаме да споделиш как се виждат отдалече да не са мн слаби че да даваме повод на тъпите шапкарите да се заяждат че са габарити.

от лявата му страна беше написал, както е при мен. а иначе абсурд да се сбъркат с габарити, просто ги щракнах с такъв затвор, че да се различават. ако беше на нормалната светлина, щеше да се види едно бяло петно като снимката с дългите. имай предвид и, че въпреки намалената мощност, привечер е хубаво да се гасят. все пак са директно насочени и си заслепяват

прав си не съм прочел разбрал правилно а как деиства релето предполагам че при подаването на контакт се палят без да се вартят копчета а при завъртането на копчето се гасят и се включват габарити и къси както нормално :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 22 Ное 2012, 23:42

да, включват се на контакт и се изключват при къси, но може да се върже и още при габарити да гаснат

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 23 Ное 2012, 20:15

Ето го и въпросното реле:
ИзображениеИзображениеИзображение
Вече е в мен :lalala: и през уикенда ще го монтирам.
Българския вариант:

ПредишнаСледваща

Назад към E36