Забраната за пушене
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Отпада забраната за пушене
В Бургас също се пуши след 22ч на някой места.
Довечера ще стане интересно, след като днес сигнализирах правилните хора на бившото работно място
Довечера ще стане интересно, след като днес сигнализирах правилните хора на бившото работно място

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Как е възможно всички да говорим и гледаме толкова грешно и егоистично на тази забрана.
Не става въпрос дали са нарушени правата на пушачите или на непушачите.
Колеги, не разбирате ли - докато пушенето на цигари не е незаконна дейност, единсвените права, които са нарушени са на собсвениците на заведения да избират клиените си. Да избират какво да се прави и какво не в заведенията им, за да привличат такъв тип клиенти.
Пак повтарям, това е в случей , че цигарите за законни, както е в момента.
Всичко друго е " .. ама аз харесвам това ... а пък аз онова ... "
Колеги, не разбирате ли - докато пушенето на цигари не е незаконна дейност, единсвените права, които са нарушени са на собсвениците на заведения да избират клиените си. Да избират какво да се прави и какво не в заведенията им, за да привличат такъв тип клиенти.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
dimov_ написа:Как е възможно всички да говорим и гледаме толкова грешно и егоистично на тази забрана.
Ами не си много прав защото всички -и пушачи и непушачи трябва да имат избор на заведение както и собственика дали ще има стимул да са доволни клиентите и ще има облекчения от страна на държавата ако не се пуши .В крайна сметка тия заведения са нищо без клиентите си -било то пушачи или непушачи.А такива тотални забрани едно правителство се опита да наложи - сухия режим в началото на миналия век.Резултата го знаем какъв е.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То както каза един колега,да изказваш някакво становище,ама трябва от среща да има някаква мисъл,пък то...
Аз пак ви казвам,трябва да има заведения само за пушачи и такива за НЕ пушачи,който където му се ходи-там да отива,след като цигарите са легално разрешени.
Тоталната забрана не е добре.
Пък бизнесмените които отварят заведения ,сами да си преценят от кой тип заведения да направят.
Аз пак ви казвам,трябва да има заведения само за пушачи и такива за НЕ пушачи,който където му се ходи-там да отива,след като цигарите са легално разрешени.
Тоталната забрана не е добре.
Пък бизнесмените които отварят заведения ,сами да си преценят от кой тип заведения да направят.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ogata написа:В Бургас също се пуши след 22ч на някой места.

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Е*аси, неа такова реване. И някой да промени това тъпо заглавие на тая тема, защото на тоя етап си е пределно ясно, че няма да отпада забраната.
В още толкова много държави я има забраната, да, продават се легално, не е забранено навсякъде да се пуши, всеки може да си употребява, с изключение на някои места, никой не е забранил тотално да се пуши, дори и вкъщи.
А сравненията със сухия режим ме хвърлиха в няма такъв смях... Просто е толкова абсурдно, че няма и накъде повече.
Такива и по-абсурдни доводи чувам и от други пушачи, не се отразява добре зависимостта... (по принцип говоря, не за конкретния случай)
В още толкова много държави я има забраната, да, продават се легално, не е забранено навсякъде да се пуши, всеки може да си употребява, с изключение на някои места, никой не е забранил тотално да се пуши, дори и вкъщи.
А сравненията със сухия режим ме хвърлиха в няма такъв смях... Просто е толкова абсурдно, че няма и накъде повече.
Такива и по-абсурдни доводи чувам и от други пушачи, не се отразява добре зависимостта... (по принцип говоря, не за конкретния случай)

E34, E38
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Е.Димитров написа:....
.....
И аз пак казвам, идеята е не да се угажда на пушачите или непушачите. Или да се принуждават пушачите да откзват цигарите
Целта е хората да не започват да пушат (младите хора най-вече).
Това с частични забрани за пушене на обществени места няма как да стане.
Benedetto написа:И аз пак казвам, идеята е не да се угажда на пушачите или непушачите. Или да се принуждават пушачите да откзват цигарите
Целта е хората да не започват да пушат (младите хора най-вече).
Това с частични забрани за пушене на обществени места няма как да стане.
Ама в такъв случей да забранят напълно цигарите - производство, продажба и употреба.
Щото не може държавата да налива сума пари от мойте и твоите данъци в тютюнопроизводсвото, да събира сума и пари от продажбата на цигари, а частния сектор да няма право да обособява заведения, в които да се пуши. Това го имаше в комунизма. Сега е уж демокрация - пазарна икономика. Сиреч - щом е законно, може да се прави бизнес. И само ПАЗАРА може да определя от кое по колко да има, не държавата, ПАЗАРА !!!
Ама много задълбах и аз

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
dimov_ написа:Benedetto написа:..Сиреч - щом е законно, може да се прави бизнес. И само ПАЗАРА може да определя от кое по колко да има, не държавата, ПАЗАРА !!!
Ама много задълбах и аз
Алкохола също е законен. Но е забранено да пия алкохол в градския транспорт, в градските паркове, в общински сгради...
И какво общо има пазара тук? Нещо държавата да слага лимит на количеството цигари, които може да притежаваш?

Benedetto написа:Алкохола също е законен. Но е забранено да пия алкохол в градския транспорт, в градските паркове, в общински сгради...
И какво общо има пазара тук? Нещо държавата да слага лимит на количеството цигари, които може да притежаваш?
Ужас !!!
Градския транспорт , градските паркове, общинските сгради са собсвеност на държавата. А ние говорим за заведения ЧАСТНА СОБСВЕНОСТ.
Напълно е редно в държавни учреждения и места, които са задължителни за посещаване, като банки, данъчно, община и т.н. да е забранено да се пуши, пие, да правиш секс, да ходиш по гащи и да риташ топка.
Но е напълно редно и да има ЧАСТНИ места, където това да е позволено, ЩОМ НЕ Е ОБЯВЕНО ЗА НЕЗАКОННО.
За всички гореспоменати активности си има разрешени обекти, където могат да се практикуват на воля, на закрито. Освен за тютюнопушенето. Това не е демократично и е в противоречие с пазарната икономика, в която твърдим, че се намираме.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
dimov_ написа: А ние говорим за заведения ЧАСТНА СОБСВЕНОСТ.
малко не са ти ясни понятията. Заведението хубаво е частна собственост, но е обществено място. Следователно важат законите за обществените места със свободен достъп. То и апартамента ти е частна собственост, но нямам право да ти седна в хола да изпия едно кафе, ако не си ме поканил. Самото понятие "заведение частна собственост" ми звучи като "малко жив мъртвец"

ineedmoney написа:dimov_ написа: А ние говорим за заведения ЧАСТНА СОБСВЕНОСТ.
малко не са ти ясни понятията. Заведението хубаво е частна собственост, но е обществено място. Следователно важат законите за обществените места със свободен достъп. То и апартамента ти е частна собственост, но нямам право да ти седна в хола да изпия едно кафе, ако не си ме поканил. Самото понятие "заведение частна собственост" ми звучи като "малко жив мъртвец"
Все едно говоря с тризначките

Ти обесняваш нещо, той ти говори друго нещо, което е вярно само по себе си, но няма нищо общо с това което ти си казал. Освен един или два термина.
dimov_ написа:За всички гореспоменати активности си има разрешени обекти, където могат да се практикуват на воля, на закрито. Освен за тютюнопушенето. Това не е демократично и е в противоречие с пазарната икономика, в която твърдим, че се намираме.
Колега, вероятно си съгласен с максимата, че всеки има права, стига да не засяга правата на другите. Виж долу 2 примера.
1 - Ако пушач пуши в ЗАКРИТО заведение, то той трови непушачите => на пушачите им се нарушават правата (да си стоят неодимени, без да пречат никому)
2 - Ако пушач си пуши НА ОТКРИТО, то дима му няма да отрови никой => ако непушачите настояват за забрана и на открито, тогава вече на пушачите им се нарушават правата (да си пафкат, без да пречат никому)
Е.Димитров написа:трябва да има заведения само за пушачи и такива за НЕ пушачи,който където му се ходи-там да отива
И аз така мислех дълго време, но осъзнах, че от 10 души компания само 1 да е пушач - и аааааайде сички у задименото

Така че на мен лично най-разумният компромис ми се вижда 10 мин на свеж въздух пред заведението за 1 цигара и нови социални контакти

Единственият недостатък е, както казваше покойният Иван Славков - Батето - като се върнеш след 10 минути и вече си 2 ракии назад

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Българина за пореден път доказа че е с манталитет на средностатистически австралийски щраус
Щом главата е впясъка сичко е в ред.Ма тва че голия му г.з стърчи нема значение.
Абе хора ..вие не се ли сещате че тия неща със забрани и рестрикции не се пръкват сами ей така.Забраниха един куп неща за отрицателно време .Следващото ще е алкохола.Канят му се от доста време .Тоя частния дето го варят по казаните ще отпадне завинаги.А другия по заведенията не пряко - може и с акциза да е по меко да не боли като влезе изведнъж.Я ги вижте северните народи като видят цигари и пиячка очите им се оцъклят .
Пак ви питам ..какво и на кой пречи да има заведения в които пушачите да могат да си
или непушачите се чувстват обладани от каузата да променят останалите 60% от населението ?Стига с тоя хуманизъм айде моля ви се.
Пушачите искаме едно просто нещо - да си имаме заведения където е само за пушачи .Пък тия в които не се пуши /по ваште думи разбирам че ще бъдат повечето/ никой пушач няма да припари .Е то хем като сте в компания не може да се откаже на пушача и сичките сте в мъглата хем пък после пушачите виновни ..

Абе хора ..вие не се ли сещате че тия неща със забрани и рестрикции не се пръкват сами ей така.Забраниха един куп неща за отрицателно време .Следващото ще е алкохола.Канят му се от доста време .Тоя частния дето го варят по казаните ще отпадне завинаги.А другия по заведенията не пряко - може и с акциза да е по меко да не боли като влезе изведнъж.Я ги вижте северните народи като видят цигари и пиячка очите им се оцъклят .
Пак ви питам ..какво и на кой пречи да има заведения в които пушачите да могат да си

Пушачите искаме едно просто нещо - да си имаме заведения където е само за пушачи .Пък тия в които не се пуши /по ваште думи разбирам че ще бъдат повечето/ никой пушач няма да припари .Е то хем като сте в компания не може да се откаже на пушача и сичките сте в мъглата хем пък после пушачите виновни ..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
ogata написа:В Бургас също се пуши след 22ч на някой места.
На такива като теб навремето им викаха доносници , сега обаче сте обикновени клюкари.