Забраната за пушене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Отпада забраната за пушене

Мнение от ogata » 17 Дек 2012, 10:47

В Бургас също се пуши след 22ч на някой места.

Довечера ще стане интересно, след като днес сигнализирах правилните хора на бившото работно място :winky:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 17 Дек 2012, 10:57

Как е възможно всички да говорим и гледаме толкова грешно и егоистично на тази забрана.
Не става въпрос дали са нарушени правата на пушачите или на непушачите.
Колеги, не разбирате ли - докато пушенето на цигари не е незаконна дейност, единсвените права, които са нарушени са на собсвениците на заведения да избират клиените си. Да избират какво да се прави и какво не в заведенията им, за да привличат такъв тип клиенти.
Пак повтарям, това е в случей , че цигарите за законни, както е в момента.
Всичко друго е " .. ама аз харесвам това ... а пък аз онова ... "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Дек 2012, 11:09

dimov_ написа:Как е възможно всички да говорим и гледаме толкова грешно и егоистично на тази забрана.
Не става въпрос дали са нарушени правата на пушачите или на непушачите.
Колеги, не разбирате ли - докато пушенето на цигари не е незаконна дейност, единсвените права, които са нарушени са на собсвениците на заведения да избират клиените си. Да избират какво да се прави и какво не в заведенията им, за да привличат такъв тип клиенти.
Пак повтарям, това е в случей , че цигарите за законни, както е в момента.
Всичко друго е " .. ама аз харесвам това ... а пък аз онова ... "

Ами не си много прав защото всички -и пушачи и непушачи трябва да имат избор на заведение както и собственика дали ще има стимул да са доволни клиентите и ще има облекчения от страна на държавата ако не се пуши .В крайна сметка тия заведения са нищо без клиентите си -било то пушачи или непушачи.А такива тотални забрани едно правителство се опита да наложи - сухия режим в началото на миналия век.Резултата го знаем какъв е.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Дек 2012, 11:51

То както каза един колега,да изказваш някакво становище,ама трябва от среща да има някаква мисъл,пък то...
Аз пак ви казвам,трябва да има заведения само за пушачи и такива за НЕ пушачи,който където му се ходи-там да отива,след като цигарите са легално разрешени.
Тоталната забрана не е добре.
Пък бизнесмените които отварят заведения ,сами да си преценят от кой тип заведения да направят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 17 Дек 2012, 16:29

ogata написа:В Бургас също се пуши след 22ч на някой места.

Довечера ще стане интересно, след като днес сигнализирах правилните хора на бившото работно място :winky:

:clap: само будното гражданско общество с изобличаване на тези които си мислят, че са над закона ще изкорени байганьовщината ни, както и фразата "бе шси праа кот си искам уе"
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 17 Дек 2012, 19:56

Е*аси, неа такова реване. И някой да промени това тъпо заглавие на тая тема, защото на тоя етап си е пределно ясно, че няма да отпада забраната.
В още толкова много държави я има забраната, да, продават се легално, не е забранено навсякъде да се пуши, всеки може да си употребява, с изключение на някои места, никой не е забранил тотално да се пуши, дори и вкъщи.

А сравненията със сухия режим ме хвърлиха в няма такъв смях... Просто е толкова абсурдно, че няма и накъде повече.
Такива и по-абсурдни доводи чувам и от други пушачи, не се отразява добре зависимостта... (по принцип говоря, не за конкретния случай)
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 18 Дек 2012, 12:26

Е.Димитров написа:....
Аз пак ви казвам,трябва да има заведения само за пушачи и такива за НЕ пушачи,който където му се ходи-там да отива,след като цигарите са легално разрешени.
.....

И аз пак казвам, идеята е не да се угажда на пушачите или непушачите. Или да се принуждават пушачите да откзват цигарите
Целта е хората да не започват да пушат (младите хора най-вече).
Това с частични забрани за пушене на обществени места няма как да стане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 18 Дек 2012, 12:57

Benedetto написа:И аз пак казвам, идеята е не да се угажда на пушачите или непушачите. Или да се принуждават пушачите да откзват цигарите
Целта е хората да не започват да пушат (младите хора най-вече).
Това с частични забрани за пушене на обществени места няма как да стане.

Ама в такъв случей да забранят напълно цигарите - производство, продажба и употреба.
Щото не може държавата да налива сума пари от мойте и твоите данъци в тютюнопроизводсвото, да събира сума и пари от продажбата на цигари, а частния сектор да няма право да обособява заведения, в които да се пуши. Това го имаше в комунизма. Сега е уж демокрация - пазарна икономика. Сиреч - щом е законно, може да се прави бизнес. И само ПАЗАРА може да определя от кое по колко да има, не държавата, ПАЗАРА !!!
Ама много задълбах и аз :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 18 Дек 2012, 14:42

dimov_ написа:
Benedetto написа:..Сиреч - щом е законно, може да се прави бизнес. И само ПАЗАРА може да определя от кое по колко да има, не държавата, ПАЗАРА !!!
Ама много задълбах и аз :)

Алкохола също е законен. Но е забранено да пия алкохол в градския транспорт, в градските паркове, в общински сгради...
И какво общо има пазара тук? Нещо държавата да слага лимит на количеството цигари, които може да притежаваш? :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 18 Дек 2012, 16:47

Benedetto написа:Алкохола също е законен. Но е забранено да пия алкохол в градския транспорт, в градските паркове, в общински сгради...
И какво общо има пазара тук? Нещо държавата да слага лимит на количеството цигари, които може да притежаваш? :kuku:

Ужас !!!
Градския транспорт , градските паркове, общинските сгради са собсвеност на държавата. А ние говорим за заведения ЧАСТНА СОБСВЕНОСТ.
Напълно е редно в държавни учреждения и места, които са задължителни за посещаване, като банки, данъчно, община и т.н. да е забранено да се пуши, пие, да правиш секс, да ходиш по гащи и да риташ топка.
Но е напълно редно и да има ЧАСТНИ места, където това да е позволено, ЩОМ НЕ Е ОБЯВЕНО ЗА НЕЗАКОННО.
За всички гореспоменати активности си има разрешени обекти, където могат да се практикуват на воля, на закрито. Освен за тютюнопушенето. Това не е демократично и е в противоречие с пазарната икономика, в която твърдим, че се намираме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 18 Дек 2012, 16:58

dimov_ написа: А ние говорим за заведения ЧАСТНА СОБСВЕНОСТ.

малко не са ти ясни понятията. Заведението хубаво е частна собственост, но е обществено място. Следователно важат законите за обществените места със свободен достъп. То и апартамента ти е частна собственост, но нямам право да ти седна в хола да изпия едно кафе, ако не си ме поканил. Самото понятие "заведение частна собственост" ми звучи като "малко жив мъртвец" :mhihi:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 18 Дек 2012, 17:22

ineedmoney написа:
dimov_ написа: А ние говорим за заведения ЧАСТНА СОБСВЕНОСТ.

малко не са ти ясни понятията. Заведението хубаво е частна собственост, но е обществено място. Следователно важат законите за обществените места със свободен достъп. То и апартамента ти е частна собственост, но нямам право да ти седна в хола да изпия едно кафе, ако не си ме поканил. Самото понятие "заведение частна собственост" ми звучи като "малко жив мъртвец" :mhihi:

Все едно говоря с тризначките :banghead:

Ти обесняваш нещо, той ти говори друго нещо, което е вярно само по себе си, но няма нищо общо с това което ти си казал. Освен един или два термина.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 18 Дек 2012, 18:49

dimov_ написа:За всички гореспоменати активности си има разрешени обекти, където могат да се практикуват на воля, на закрито. Освен за тютюнопушенето. Това не е демократично и е в противоречие с пазарната икономика, в която твърдим, че се намираме.

Колега, вероятно си съгласен с максимата, че всеки има права, стига да не засяга правата на другите. Виж долу 2 примера.
1 - Ако пушач пуши в ЗАКРИТО заведение, то той трови непушачите => на пушачите им се нарушават правата (да си стоят неодимени, без да пречат никому)
2 - Ако пушач си пуши НА ОТКРИТО, то дима му няма да отрови никой => ако непушачите настояват за забрана и на открито, тогава вече на пушачите им се нарушават правата (да си пафкат, без да пречат никому)

Е.Димитров написа:трябва да има заведения само за пушачи и такива за НЕ пушачи,който където му се ходи-там да отива

И аз така мислех дълго време, но осъзнах, че от 10 души компания само 1 да е пушач - и аааааайде сички у задименото :mhihi:
Така че на мен лично най-разумният компромис ми се вижда 10 мин на свеж въздух пред заведението за 1 цигара и нови социални контакти :D
Единственият недостатък е, както казваше покойният Иван Славков - Батето - като се върнеш след 10 минути и вече си 2 ракии назад :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Дек 2012, 19:52

Българина за пореден път доказа че е с манталитет на средностатистически австралийски щраус :mhihi: Щом главата е впясъка сичко е в ред.Ма тва че голия му г.з стърчи нема значение.
Абе хора ..вие не се ли сещате че тия неща със забрани и рестрикции не се пръкват сами ей така.Забраниха един куп неща за отрицателно време .Следващото ще е алкохола.Канят му се от доста време .Тоя частния дето го варят по казаните ще отпадне завинаги.А другия по заведенията не пряко - може и с акциза да е по меко да не боли като влезе изведнъж.Я ги вижте северните народи като видят цигари и пиячка очите им се оцъклят .
Пак ви питам ..какво и на кой пречи да има заведения в които пушачите да могат да си :smoke: или непушачите се чувстват обладани от каузата да променят останалите 60% от населението ?Стига с тоя хуманизъм айде моля ви се.
Пушачите искаме едно просто нещо - да си имаме заведения където е само за пушачи .Пък тия в които не се пуши /по ваште думи разбирам че ще бъдат повечето/ никой пушач няма да припари .Е то хем като сте в компания не може да се откаже на пушача и сичките сте в мъглата хем пък после пушачите виновни ..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 18 Дек 2012, 22:57

ogata написа:В Бургас също се пуши след 22ч на някой места.

На такива като теб навремето им викаха доносници , сега обаче сте обикновени клюкари. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата