На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия
БНТ със сигурност и някви други, ама не ги знам
Излъчвани телевизии в област София: БТВ, БНТ, ТВ7, ББТ, TV EVROPA, THE VOICE, VTV
Излъчвани телевизии в област София: БТВ, БНТ, ТВ7, ББТ, TV EVROPA, THE VOICE, VTV

Много като тебе вече плакаха ...
Не мога да повярвам, че оплювате цифровизацията. Ами тогава плащайте на сателитни, кабелни и всякакви други оператори за да имате нормална картина в къщи. Колко струва един китайски цифров тунер? Не се съмнявайте, че ще се наводни с такива и на никой няма да му е проблем да отдели една или две месечни такси на оператор и да ги даде за устройство с което поне за сега ще може да приема напълно безплатно, при това с отлично качество доста повече телевизии
За мен поддържането на аналогова телевизия означава храна за кабелни и сателитни оператори. Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком
За мен поддържането на аналогова телевизия означава храна за кабелни и сателитни оператори. Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком
© написа:....Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком
Ако на дядо ти му стига да гледа 10-15 канала с БГ простотии- да си ги гледа. И точно тези клиенти ще изгубят всички доставчици- никой няма да плаща такса за да гледа това което се излъчва свободно. Дори напротив- самите телевизии ще плащат да им се излъчват каналите цифрово. Тоест сещай се какъв "богат" избор от канали ще има

Аз обаче си искам други канали които определено не са БГ- как да ги гледам без кабелен/сателитен/IPTV доставчик

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
© написа:Не мога да повярвам, че оплювате цифровизацията. Ами тогава плащайте на сателитни, кабелни и всякакви други оператори за да имате нормална картина в къщи. Колко струва един китайски цифров тунер? Не се съмнявайте, че ще се наводни с такива и на никой няма да му е проблем да отдели една или две месечни такси на оператор и да ги даде за устройство с което поне за сега ще може да приема напълно безплатно, при това с отлично качество доста повече телевизии
Преди 4-5г пуснахме на една приятелка в къщата сателит с чиния с моторче, с няколко приемника, декодери,сплитери, още когато можеше да си нагласяш вертикал и хоризонтал и имаше шано ключове за канали и още работи страхотно

Това е за мен истината ... ако седна да си правя система и да гледам ТВ изобщо

Много като тебе вече плакаха ...
F3P написа:© написа:....Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком
Ако на дядо ти му стига да гледа 10-15 канала с БГ простотии- да си ги гледа. И точно тези клиенти ще изгубят всички доставчици- никой няма да плаща такса за да гледа това което се излъчва свободно. Дори напротив- самите телевизии ще плащат да им се излъчват каналите цифрово. Тоест сещай се какъв "богат" избор от канали ще има![]()
Аз обаче си искам други канали които определено не са БГ- как да ги гледам без кабелен/сателитен/IPTV доставчикОт програмата на всички БГ телевизии за 1 месец едва ли може да се събере свястна продукция която да запълни и 1 ден от тоя месец- познай колко ми дреме за цифровизацията
Предполагам, че за един 80г човек е нормално да няма повече претенции от към програми

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
А телевизията в колата?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Вчера за първи път пуснах да гледам цифрова ефирна през DVB-T тунера на телевизора. Качеството няма нищо общо с DVB-C, което ми предлагат от кабеларката. Ефирната е замазана, детайлите липсват... Дано я оправят.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Teogop написа:Вчера за първи път пуснах да гледам цифрова ефирна през DVB-T тунера на телевизора. Качеството няма нищо общо с DVB-C, което ми предлагат от кабеларката. Ефирната е замазана, детайлите липсват... Дано я оправят.
Колега,ти как ги хващаш?
Защото от около две години тв-то ми намира цифрови канали,обаче има само звук и идеален черен екран.
И тука преди няколко дни го пусках да сканира пак и все същата история,цифровите канали ги намира но само звук без картина.
Дали можеш да ми кажеш причината или...
У един приятел се хващат няколко - БНТ мисля и още нещо но не помня точно кои.
Телевизора ми е Sharp LC42SB55E .Трябва ли да правя нещо допълнително?

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
По разни битаци и при такива които внасят боклуци от чужбина съм намирал DVB-T приемници по 10-15 лева, така че не е толкоз страшно.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Binev_OuT написа:Teogop написа:Вчера за първи път пуснах да гледам цифрова ефирна през DVB-T тунера на телевизора. Качеството няма нищо общо с DVB-C, което ми предлагат от кабеларката. Ефирната е замазана, детайлите липсват... Дано я оправят.
Колега,ти как ги хващаш?
Защото от около две години тв-то ми намира цифрови канали,обаче има само звук и идеален черен екран.
И тука преди няколко дни го пусках да сканира пак и все същата история,цифровите канали ги намира но само звук без картина.
Дали можеш да ми кажеш причината или...
У един приятел се хващат няколко - БНТ мисля и още нещо но не помня точно кои.
Телевизора ми е Sharp LC42SB55E .Трябва ли да правя нещо допълнително?
Само пускам телевизора на DVB-T и той си ги намира с обикновена стайна антена. Може би не ти поддържа ТВ-то MPEG-4, ако е само MPEG-2 е възможно само звук да имаш

да, при MPEG 2 тунер е само черен екран
А телевизията в колата при хубав сигнал е идеална т.е. твърдо за цифровата

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
© написа:да, при MPEG 2 тунер е само черен екран
Тъй ли

Пфу бати кочината и сега трябва приемници да купувам!?

С MPEG 2 тунер си, значи или ново ТВ, или цифров приемник- с тоя телевизор няма как да гледаш цифрова ТВ в БГ.