На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия

Мнение от vld » 06 Яну 2013, 12:43

В момента излъчва ли се нещо цифрово ефирно?
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 06 Яну 2013, 12:49

БНТ със сигурност и някви други, ама не ги знам

Излъчвани телевизии в област София: БТВ, БНТ, ТВ7, ББТ, TV EVROPA, THE VOICE, VTV
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2013, 15:15

Не мога да повярвам, че оплювате цифровизацията. Ами тогава плащайте на сателитни, кабелни и всякакви други оператори за да имате нормална картина в къщи. Колко струва един китайски цифров тунер? Не се съмнявайте, че ще се наводни с такива и на никой няма да му е проблем да отдели една или две месечни такси на оператор и да ги даде за устройство с което поне за сега ще може да приема напълно безплатно, при това с отлично качество доста повече телевизии
За мен поддържането на аналогова телевизия означава храна за кабелни и сателитни оператори. Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком

Аватар

Мнение от F3P » 06 Яну 2013, 15:46

© написа:....Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком

Ако на дядо ти му стига да гледа 10-15 канала с БГ простотии- да си ги гледа. И точно тези клиенти ще изгубят всички доставчици- никой няма да плаща такса за да гледа това което се излъчва свободно. Дори напротив- самите телевизии ще плащат да им се излъчват каналите цифрово. Тоест сещай се какъв "богат" избор от канали ще има :mhihi:
Аз обаче си искам други канали които определено не са БГ- как да ги гледам без кабелен/сателитен/IPTV доставчик :?: От програмата на всички БГ телевизии за 1 месец едва ли може да се събере свястна продукция която да запълни и 1 ден от тоя месец- познай колко ми дреме за цифровизацията ;)
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 06 Яну 2013, 16:36

© написа:Не мога да повярвам, че оплювате цифровизацията. Ами тогава плащайте на сателитни, кабелни и всякакви други оператори за да имате нормална картина в къщи. Колко струва един китайски цифров тунер? Не се съмнявайте, че ще се наводни с такива и на никой няма да му е проблем да отдели една или две месечни такси на оператор и да ги даде за устройство с което поне за сега ще може да приема напълно безплатно, при това с отлично качество доста повече телевизии
За мен поддържането на аналогова телевизия означава храна за кабелни и сателитни оператори. Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком

Преди 4-5г пуснахме на една приятелка в къщата сателит с чиния с моторче, с няколко приемника, декодери,сплитери, още когато можеше да си нагласяш вертикал и хоризонтал и имаше шано ключове за канали и още работи страхотно :)
Това е за мен истината ... ако седна да си правя система и да гледам ТВ изобщо
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2013, 16:59

F3P написа:
© написа:....Ако мога да ловя няколко честоти по с 6-8 канала в къщата на дядо ми, никога няма да му пускам Булсатком

Ако на дядо ти му стига да гледа 10-15 канала с БГ простотии- да си ги гледа. И точно тези клиенти ще изгубят всички доставчици- никой няма да плаща такса за да гледа това което се излъчва свободно. Дори напротив- самите телевизии ще плащат да им се излъчват каналите цифрово. Тоест сещай се какъв "богат" избор от канали ще има :mhihi:
Аз обаче си искам други канали които определено не са БГ- как да ги гледам без кабелен/сателитен/IPTV доставчик :?: От програмата на всички БГ телевизии за 1 месец едва ли може да се събере свястна продукция която да запълни и 1 ден от тоя месец- познай колко ми дреме за цифровизацията ;)

Предполагам, че за един 80г човек е нормално да няма повече претенции от към програми :D За теб и всички останали, които искат повече си плащат на някой оператор и готово. Но не виждам защо трябва да сме против цифровизацията, която едва ли не ограбвала пенсионерите, че трябвали да си купят едно устройство за 50лв вместо да плащат всеки месец по 10лв минимум за да гледат нещо

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Яну 2013, 17:23

А телевизията в колата?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 06 Яну 2013, 22:04

Вчера за първи път пуснах да гледам цифрова ефирна през DVB-T тунера на телевизора. Качеството няма нищо общо с DVB-C, което ми предлагат от кабеларката. Ефирната е замазана, детайлите липсват... Дано я оправят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 06 Яну 2013, 22:25

Teogop написа:Вчера за първи път пуснах да гледам цифрова ефирна през DVB-T тунера на телевизора. Качеството няма нищо общо с DVB-C, което ми предлагат от кабеларката. Ефирната е замазана, детайлите липсват... Дано я оправят.

Колега,ти как ги хващаш?
Защото от около две години тв-то ми намира цифрови канали,обаче има само звук и идеален черен екран.
И тука преди няколко дни го пусках да сканира пак и все същата история,цифровите канали ги намира но само звук без картина.
Дали можеш да ми кажеш причината или...
У един приятел се хващат няколко - БНТ мисля и още нещо но не помня точно кои.
Телевизора ми е Sharp LC42SB55E .Трябва ли да правя нещо допълнително?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 06 Яну 2013, 22:52

По разни битаци и при такива които внасят боклуци от чужбина съм намирал DVB-T приемници по 10-15 лева, така че не е толкоз страшно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 06 Яну 2013, 22:52

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 06 Яну 2013, 23:02

Binev_OuT написа:
Teogop написа:Вчера за първи път пуснах да гледам цифрова ефирна през DVB-T тунера на телевизора. Качеството няма нищо общо с DVB-C, което ми предлагат от кабеларката. Ефирната е замазана, детайлите липсват... Дано я оправят.

Колега,ти как ги хващаш?
Защото от около две години тв-то ми намира цифрови канали,обаче има само звук и идеален черен екран.
И тука преди няколко дни го пусках да сканира пак и все същата история,цифровите канали ги намира но само звук без картина.
Дали можеш да ми кажеш причината или...
У един приятел се хващат няколко - БНТ мисля и още нещо но не помня точно кои.
Телевизора ми е Sharp LC42SB55E .Трябва ли да правя нещо допълнително?

Само пускам телевизора на DVB-T и той си ги намира с обикновена стайна антена. Може би не ти поддържа ТВ-то MPEG-4, ако е само MPEG-2 е възможно само звук да имаш :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2013, 23:19

да, при MPEG 2 тунер е само черен екран
А телевизията в колата при хубав сигнал е идеална т.е. твърдо за цифровата :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 06 Яну 2013, 23:31

© написа:да, при MPEG 2 тунер е само черен екран
А телевизията в колата при хубав сигнал е идеална т.е. твърдо за цифровата :D

Тъй ли :kuku:
Пфу бати кочината и сега трябва приемници да купувам!?
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 06 Яну 2013, 23:42

С MPEG 2 тунер си, значи или ново ТВ, или цифров приемник- с тоя телевизор няма как да гледаш цифрова ТВ в БГ.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата