Подкрепяте ли протестите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли протестите?

Напълно ги подкрепям и лично ще участвам в тях
114
41%
Подкрепям ги, но няма да участвам лично
126
46%
Не ги подкрепям
26
9%
Не ми пука
9
3%

Общо гласове : 275
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Подкрепяте ли протестите?

Мнение от TNT » 13 Фев 2013, 19:33

Подкрепям, но в неделя ми се наложи да пътувам, засега и тази. Ако не, ще съм на протеста.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Фев 2013, 10:34

Снощи ходих :help: За неделя се стягаме много хора!!! Писна ми!
Или нещо ще се оправя, или заминавам и аз на гурбет!!!
Не искам да съм роб в собствената си държава!!! Ако ще съм роб, поне да е някъде за много пари,
а аз като IT от 13 години, няма да имам проблеми да ги получа :banghead: :banghead: :banghead:

Искам някой да ми отговори само на 1 въпрос:

Как може Чехия да притежава 70% от ЧЕЗ, Австрия да притежава 51% от EVN, а България, нищо???
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2013, 12:03

zAcK написа:Снощи ходих :help: За неделя се стягаме много хора!!! Писна ми!
Или нещо ще се оправя, или заминавам и аз на гурбет!!!
Не искам да съм роб в собствената си държава!!! Ако ще съм роб, поне да е някъде за много пари,
а аз като IT от 13 години, няма да имам проблеми да ги получа :banghead: :banghead: :banghead:

Искам някой да ми отговори само на 1 въпрос:

Как може Чехия да притежава 70% от ЧЕЗ, Австрия да притежава 51% от EVN, а България, нищо???

Еми вчера Борисов каза че и без това процента на държавата ни бил малък и за това ...го продал (% дял на държавата в ЕРП тата)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Фев 2013, 12:29

zAcK написа:Как може Чехия да притежава 70% от ЧЕЗ, Австрия да притежава 51% от EVN, а България, нищо???

Колега, изглежда си подвластен на емоциите и не разсъждаваш трезво. Напълно нормално нещо при капитализма е държавата да има минимално участие в търговски дружества, а няма никакъв проблем (дори е желателно) да има чужди инвеститори. Това обаче е теорията. За съжаление на нас практиката ни е калпава... :confused:

Така че апелът ми е колегите да не се вързват на евтини популистки лозунги от сорта на щом един или няколко частни инвеститора са калпави - дайте да национализираме цялата индустрия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Фев 2013, 12:36

Ако някой си мисли, че имаме независима журналистика, която не прави свирки на силните на деня- http://www.dnes.bg/business/2013/02/14/ ... -es.180133 Токът бил евтин, ама на - лошия човешки мат`риал не може да го оцени :banghead: Е това е българския гений - хем се краде ток, хем плащаме тоя на циганите, хем ни надписват сметките, хем пък най- евтин. То бива нагли лъжи, ама това вече.... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Последна промяна saleen на 14 Фев 2013, 12:41, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Фев 2013, 12:40

Енергетика здравеопазване съдебна система и някои други са от национално значение .Не може държавата да бяга от отговорностите които е редно да спазва .Нали затова щави по три кожи от всички ни .
Айде като е търговска дейност и демокрация да продадем и Козлодуй на някой офшорка .Частна да е полицията и затворите.Здравеопазване напълно частни фирми и армията легион наемници.
Ама искам да важи и закона на ЛИНЧ !
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Фев 2013, 13:41

saleen написа:Ако някой си мисли, че имаме независима журналистика, която не прави свирки на силните на деня- http://www.dnes.bg/business/2013/02/14/ ... -es.180133 Токът бил евтин, ама на - лошия човешки мат`риал не може да го оцени :banghead: Е това е българския гений - хем се краде ток, хем плащаме тоя на циганите, хем ни надписват сметките, хем пък най- евтин. То бива нагли лъжи, ама това вече.... :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Щом в Англия има такива вестници - прави си сметката кво е у нас :mhihi:

Ама другото нещо не мога да го вдяна - има си там едни цифри, които не оспорваш, а само (образно казано) теглиш едни майни, че сметката ти за ток била висока. Това, че жизненият ни стандарт в ЕС е най-нисък и че енергоефективността също е най-ниска са причини сметката ти да е висока. Ама щото сметката ти за ток ти идва висока да отречеш официалните статистики на ЕС за цените на тока :kuku:

Jordana написа:Енергетика здравеопазване съдебна система и някои други са от национално значение .Не може държавата да бяга от отговорностите които е редно да спазва .Нали затова щави по три кожи от всички ни .
Айде като е търговска дейност и демокрация да продадем и Козлодуй на някой офшорка .Частна да е полицията и затворите.Здравеопазване напълно частни фирми и армията легион наемници.

Точно така, колега - "обекти от национално стратегическо значение" мисля, че беше терминът. Някои неща държавата никога не може да си позволи да минат в частни ръце - полиция, отбрана и т.н. (няма да ти обяснявам защо ;) ). Други като ядрената енергия дълго време са били в тази графа, но вече на Запад има много частни АЕЦ. У нас е само 1 и затова няма как да мине изцяло в ръцете на частен инвеститор - щото нали се сещаш, че като не го кефи нещо и дърпа шалтера :mhihi:

Но здравеопазването, образованието и други подобни, въпреки че са от първостепенна важност за хората, е прието да са изцяло или почти изцяло в ръцете на частни предприемачи. Това разбира се в "белите" държави. А иначе само в условията на комунизъм е нормално изключително държавата да се грижи за тези неща. Затова най-разумното решение в условията на капитализъм е не да викаме "Върнете ни комунизма" (чред призиви за национализация и гонене на чужди инвеститори), а да видим как може да урегулираме пазара, така че всички да играят според правилата (а не да си разиграват коня, както им утърва, като се съобразяват само със собствения си интерес).

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Фев 2013, 14:17

flame написа:.....

Яко си противоречиш! Говориш за частни инвестиции от страна на други държави?
Явно съм много прост, но не те разбирам? Тези дружества EVN и CEZ са с мажоритарни
дялове, които са държавна собственост!
Моля те, бъди по ясен!
Не схващам и къде е проблема, след като държавни дружества са монополисти
в България, това да не е българско дружество???????

P.S. До тази информация стигнах сам, та моля те! :nono:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Фев 2013, 15:03

flame написа: Това, че жизненият ни стандарт в ЕС е най-нисък и че енергоефективността също е най-ниска са причини сметката ти да е висока.

Тъй, тъй колега, прав си, ние тука доматите с колчетата ги ядем и досега сметка на ток не съм плащал.... :mhihi: Сметката ни за ноември беше 50 кинта, за декември 60 кинта (като имаш предвид, че се греем с духалки и покрай празниците си бяхме в къщи, бойлера често се пуска), за януари, дето по цял ден сме на работа с жената и почти не е пускано отопление и очаквахме сметката да падне поне като ноемвийската) - 80 лева ток :shock: Сметката ми е висока, понеже управниците ни си го местят от единия крачол с другия, когато трябва да защитят данъкоплатците от този пладнешки обир и тези сметки санадписани и това е престъпление в особено големи размери :idea: Тоз народ вече хептен го взема за мезе, ама почне ли се веднъж да си търсят правата нищо няма да го спре, вервай ми, най- малкото опашатите лъжи на корумпирани джурналя. Само за едно ме е яд, че разбирам за тия протести постфактум и не мога да се включа, ама явно и липсата на информация е част от подлата им игра, че народа организира ли се, ще станат само на Будовци, Дянковци, Добревци и какви ли не. Чашата на търпението вече взе да прелива... :kuku:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 14 Фев 2013, 15:08

saleen написа:
flame написа: Само за едно ме е яд, че разбирам за тия протести постфактум
и не мога да се включа, ама явно и липсата на информация е част от подлата им игра

Най-големите протести, поне засега, ще са тази неделя от 11:00 часа за София :wave:
Последна промяна zAcK на 14 Фев 2013, 15:11, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 14 Фев 2013, 15:10

Благодарско колега :yes: , ще дойдем с колегата Флейм, като гледам цитата ти и той е навит за каузата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 14 Фев 2013, 15:11

saleen написа:Благодарско колега :yes: , ще дойдем с колегата Флейм, като гледам цитата ти и той е навит за каузата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И да, стараят се да не се шуми. Във Варна ченгетата вече привикват всеки, който е по-активен
във фейсбук примерно! Листовките и т.н. които разни надъхани младежи разлепят изчезват много бързо.
Появиха се информация, че ченгетата са правили проблеми и на тези, които раздават листовки.
Демокрацийка, к'во да я правиш.... :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Фев 2013, 15:21

saleen написа:
flame написа: Това, че жизненият ни стандарт в ЕС е най-нисък и че енергоефективността също е най-ниска са причини сметката ти да е висока.

Тъй, тъй колега, прав си, ние тука доматите с колчетата ги ядем и досега сметка на ток не съм плащал.... :mhihi: Сметката ни за ноември беше 50 кинта, за декември 60 кинта (като имаш предвид, че се греем с духалки и покрай празниците си бяхме в къщи, бойлера често се пуска), за януари, дето по цял ден сме на работа с жената и почти не е пускано отопление и очаквахме сметката да падне поне като ноемвийската) - 80 лева ток :shock: Сметката ми е висока, понеже управниците ни си го местят от единия крачол с другия, когато трябва да защитят данъкоплатците от този пладнешки обир и тези сметки санадписани и това е престъпление в особено големи размери :idea: Тоз народ вече хептен го взема за мезе, ама почне ли се веднъж да си търсят правата нищо няма да го спре, вервай ми, най- малкото опашатите лъжи на корумпирани джурналя Само за едно ме е яд, че разбирам за тия протести постфактум и не мога да се включа, ама явно и липсата на информация е част от подлата им игра, че народа организира ли се, ще се търкалят тикви :kuku:

Въпросът ми беше - това, че сметката ти е надута, прави ли статистиката за цената на тока в ЕС невярна? :winky:

zAcK написа:Тези дружества EVN и CEZ са с мажоритарни
дялове, които са държавна собственост!
Моля те, бъди по ясен!
Не схващам и къде е проблема, след като държавни дружества са монополисти
в България, това да не е българско дружество???????

И двете са частни търговски дружества, листвани на борсата. При ЧЕЗ наистина държавата държи 70% от акциите, при ЕВН не е така. А идеята в крайна сметка е да няма монополисти, а да има много търговски дружества, независимо дали със или без държавно участие.

Пак припомням - национализацията е институт на комунистическия строй, а да дърпаме държавата за всичко, когато има проблем, е част от идеологията на тоталитарната комунистическа държава!

И колеги, разберете го най-накрая, не може държавата да е хем комунистическа (когато става дума за социални придобивки, решаване на проблеми на индивида и т.н.), хем капиталистическа (когато трябва да караме БМВ-та, да ходим в чужбина и т.н.)!!! Или живеем в комунизъм (където държавата ни решава всички проблеми, всички сме горе-долу равни и всички караме Лади и Москвичи), или живеем в капитализъм (където влиянието на държавата не е толкова голямо и от индивида зависи дали ще кара БМВ или Москвич)! Да излезе някой да каже - "Ех, по комунизма се живееше по-добре, вярно карахме скапани коли и нямаше много неща по магазините, но никой не ни дереше и имаше спокойствие!" - моите уважения, това е човек, който има лични предпочитания и аз ги уважавам, въпреки че може да имам друго мнение. Ама мрънкалници, които искат да вземат ЕДНОВРЕМЕННО най-доброто и от комунизма, и от капитализма (много често без да си мръднат пръста)!... :kuku:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 14 Фев 2013, 15:24

Ама пак не отговори! Това, че някаква част от дружеството се търгува на борсата, нищо не значи!!!!!!!!!!
Поинтересувай се. Мажоритарните дялове тези компании не се търгуват, а са държавни! Т.е. на борсата са пуснати
някакви акции, защото са имали нужда да финансират нещо си! Нищо повече! EVN е 51% държавно,
които също не се търгуват на борсата! Т.е. контрола на дружествата е чисто държавен, на Австрия и Чехия! Не е частен!!!!!

P.S. Не говорим за национализация, а за държавно участие и контролен пакет акции, мажоритарен дял
или както искаш там го наричай! И той да си е наш, не на друга държава!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Фев 2013, 15:33

zAcK написа:Не говорим за национализация, а за държавно участие и контролен пакет акции, мажоритарен дял
или както искаш там го наричай! И той да си е наш, не на друга държава!!!

И това може ли да ми дадеш разумна причина защо го искаш? За да правят "нашите" зулуми, а не "чуждите"? Колега, разбери, че при капитализма няма "наши" и "ваши", има само "+" и "-". Мен не ме интересува дали данъчните приходи ще дойдат от фирмата на Георги, Георг, Джордж или Хорхе - интересува ме тези приходи да са по-големи! Затова за пореден път призовавам не за национализация и подмяна на наши и ваши, а за изработване на механизъм, при който няма да има зулуми!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата