Подкрепяте ли протестите?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Подкрепяте ли протестите?
Подкрепям, но в неделя ми се наложи да пътувам, засега и тази. Ако не, ще съм на протеста.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Снощи ходих
За неделя се стягаме много хора!!! Писна ми!
Или нещо ще се оправя, или заминавам и аз на гурбет!!!
Не искам да съм роб в собствената си държава!!! Ако ще съм роб, поне да е някъде за много пари,
а аз като IT от 13 години, няма да имам проблеми да ги получа
Искам някой да ми отговори само на 1 въпрос:
Как може Чехия да притежава 70% от ЧЕЗ, Австрия да притежава 51% от EVN, а България, нищо???

Не искам да съм роб в собствената си държава!!! Ако ще съм роб, поне да е някъде за много пари,
а аз като IT от 13 години, няма да имам проблеми да ги получа

Как може Чехия да притежава 70% от ЧЕЗ, Австрия да притежава 51% от EVN, а България, нищо???
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
zAcK написа:Снощи ходихЗа неделя се стягаме много хора!!! Писна ми!
а аз като IT от 13 години, няма да имам проблеми да ги получа![]()
![]()
![]()
Еми вчера Борисов каза че и без това процента на държавата ни бил малък и за това ...го продал (% дял на държавата в ЕРП тата)
zAcK написа:Как може Чехия да притежава 70% от ЧЕЗ, Австрия да притежава 51% от EVN, а България, нищо???
Колега, изглежда си подвластен на емоциите и не разсъждаваш трезво. Напълно нормално нещо при капитализма е държавата да има минимално участие в търговски дружества, а няма никакъв проблем (дори е желателно) да има чужди инвеститори. Това обаче е теорията. За съжаление на нас практиката ни е калпава...

Така че апелът ми е колегите да не се вързват на евтини популистки лозунги от сорта на щом един или няколко частни инвеститора са калпави - дайте да национализираме цялата индустрия.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ако някой си мисли, че имаме независима журналистика, която не прави свирки на силните на деня- http://www.dnes.bg/business/2013/02/14/ ... -es.180133 Токът бил евтин, ама на - лошия човешки мат`риал не може да го оцени
Е това е българския гений - хем се краде ток, хем плащаме тоя на циганите, хем ни надписват сметките, хем пък най- евтин. То бива нагли лъжи, ама това вече....

Последна промяна saleen на 14 Фев 2013, 12:41, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Енергетика здравеопазване съдебна система и някои други са от национално значение .Не може държавата да бяга от отговорностите които е редно да спазва .Нали затова щави по три кожи от всички ни .
Айде като е търговска дейност и демокрация да продадем и Козлодуй на някой офшорка .Частна да е полицията и затворите.Здравеопазване напълно частни фирми и армията легион наемници.
Ама искам да важи и закона на ЛИНЧ !
Айде като е търговска дейност и демокрация да продадем и Козлодуй на някой офшорка .Частна да е полицията и затворите.Здравеопазване напълно частни фирми и армията легион наемници.
Ама искам да важи и закона на ЛИНЧ !
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
saleen написа:Ако някой си мисли, че имаме независима журналистика, която не прави свирки на силните на деня- http://www.dnes.bg/business/2013/02/14/ ... -es.180133 Токът бил евтин, ама на - лошия човешки мат`риал не може да го оцениЕ това е българския гений - хем се краде ток, хем плащаме тоя на циганите, хем ни надписват сметките, хем пък най- евтин. То бива нагли лъжи, ама това вече....
![]()
![]()
Щом в Англия има такива вестници - прави си сметката кво е у нас

Ама другото нещо не мога да го вдяна - има си там едни цифри, които не оспорваш, а само (образно казано) теглиш едни майни, че сметката ти за ток била висока. Това, че жизненият ни стандарт в ЕС е най-нисък и че енергоефективността също е най-ниска са причини сметката ти да е висока. Ама щото сметката ти за ток ти идва висока да отречеш официалните статистики на ЕС за цените на тока

Jordana написа:Енергетика здравеопазване съдебна система и някои други са от национално значение .Не може държавата да бяга от отговорностите които е редно да спазва .Нали затова щави по три кожи от всички ни .
Точно така, колега - "обекти от национално стратегическо значение" мисля, че беше терминът. Някои неща държавата никога не може да си позволи да минат в частни ръце - полиция, отбрана и т.н. (няма да ти обяснявам защо

Но здравеопазването, образованието и други подобни, въпреки че са от първостепенна важност за хората, е прието да са изцяло или почти изцяло в ръцете на частни предприемачи. Това разбира се в "белите" държави. А иначе само в условията на комунизъм е нормално изключително държавата да се грижи за тези неща. Затова най-разумното решение в условията на капитализъм е не да викаме "Върнете ни комунизма" (чред призиви за национализация и гонене на чужди инвеститори), а да видим как може да урегулираме пазара, така че всички да играят според правилата (а не да си разиграват коня, както им утърва, като се съобразяват само със собствения си интерес).
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
flame написа:.....
Яко си противоречиш! Говориш за частни инвестиции от страна на други държави?
Явно съм много прост, но не те разбирам? Тези дружества EVN и CEZ са с мажоритарни
дялове, които са държавна собственост! Моля те, бъди по ясен!
Не схващам и къде е проблема, след като държавни дружества са монополисти
в България, това да не е българско дружество???????
P.S. До тази информация стигнах сам, та моля те!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа: Това, че жизненият ни стандарт в ЕС е най-нисък и че енергоефективността също е най-ниска са причини сметката ти да е висока.
Тъй, тъй колега, прав си, ние тука доматите с колчетата ги ядем и досега сметка на ток не съм плащал....

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
saleen написа:flame написа: Само за едно ме е яд, че разбирам за тия протести постфактум
и не мога да се включа, ама явно и липсата на информация е част от подлата им игра
Най-големите протести, поне засега, ще са тази неделя от 11:00 часа за София

Последна промяна zAcK на 14 Фев 2013, 15:11, променена общо 2 пъти

- saleen
- старши ентусиаст
-
Благодарско колега
, ще дойдем с колегата Флейм, като гледам цитата ти и той е навит за каузата

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
saleen написа:Благодарско колега, ще дойдем с колегата Флейм, като гледам цитата ти и той е навит за каузата
![]()
![]()
И да, стараят се да не се шуми. Във Варна ченгетата вече привикват всеки, който е по-активен
във фейсбук примерно! Листовките и т.н. които разни надъхани младежи разлепят изчезват много бързо.
Появиха се информация, че ченгетата са правили проблеми и на тези, които раздават листовки.
Демокрацийка, к'во да я правиш....

saleen написа:flame написа: Това, че жизненият ни стандарт в ЕС е най-нисък и че енергоефективността също е най-ниска са причини сметката ти да е висока.
Тъй, тъй колега, прав си, ние тука доматите с колчетата ги ядем и досега сметка на ток не съм плащал....Сметката ни за ноември беше 50 кинта, за декември 60 кинта (като имаш предвид, че се греем с духалки и покрай празниците си бяхме в къщи, бойлера често се пуска), за януари, дето по цял ден сме на работа с жената и почти не е пускано отопление и очаквахме сметката да падне поне като ноемвийската) - 80 лева ток
Сметката ми е висока, понеже управниците ни си го местят от единия крачол с другия, когато трябва да защитят данъкоплатците от този пладнешки обир и тези сметки санадписани и това е престъпление в особено големи размери
Тоз народ вече хептен го взема за мезе, ама почне ли се веднъж да си търсят правата нищо няма да го спре, вервай ми, най- малкото опашатите лъжи на корумпирани джурналя Само за едно ме е яд, че разбирам за тия протести постфактум и не мога да се включа, ама явно и липсата на информация е част от подлата им игра, че народа организира ли се, ще се търкалят тикви
Въпросът ми беше - това, че сметката ти е надута, прави ли статистиката за цената на тока в ЕС невярна?

zAcK написа:Тези дружества EVN и CEZ са с мажоритарни
дялове, които са държавна собственост! Моля те, бъди по ясен!
Не схващам и къде е проблема, след като държавни дружества са монополисти
в България, това да не е българско дружество???????
И двете са частни търговски дружества, листвани на борсата. При ЧЕЗ наистина държавата държи 70% от акциите, при ЕВН не е така. А идеята в крайна сметка е да няма монополисти, а да има много търговски дружества, независимо дали със или без държавно участие.
Пак припомням - национализацията е институт на комунистическия строй, а да дърпаме държавата за всичко, когато има проблем, е част от идеологията на тоталитарната комунистическа държава!
И колеги, разберете го най-накрая, не може държавата да е хем комунистическа (когато става дума за социални придобивки, решаване на проблеми на индивида и т.н.), хем капиталистическа (когато трябва да караме БМВ-та, да ходим в чужбина и т.н.)!!! Или живеем в комунизъм (където държавата ни решава всички проблеми, всички сме горе-долу равни и всички караме Лади и Москвичи), или живеем в капитализъм (където влиянието на държавата не е толкова голямо и от индивида зависи дали ще кара БМВ или Москвич)! Да излезе някой да каже - "Ех, по комунизма се живееше по-добре, вярно карахме скапани коли и нямаше много неща по магазините, но никой не ни дереше и имаше спокойствие!" - моите уважения, това е човек, който има лични предпочитания и аз ги уважавам, въпреки че може да имам друго мнение. Ама мрънкалници, които искат да вземат ЕДНОВРЕМЕННО най-доброто и от комунизма, и от капитализма (много често без да си мръднат пръста)!...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Ама пак не отговори! Това, че някаква част от дружеството се търгува на борсата, нищо не значи!!!!!!!!!!
Поинтересувай се. Мажоритарните дялове тези компании не се търгуват, а са държавни! Т.е. на борсата са пуснати
някакви акции, защото са имали нужда да финансират нещо си! Нищо повече! EVN е 51% държавно,
които също не се търгуват на борсата! Т.е. контрола на дружествата е чисто държавен, на Австрия и Чехия! Не е частен!!!!!
P.S. Не говорим за национализация, а за държавно участие и контролен пакет акции, мажоритарен дял
или както искаш там го наричай! И той да си е наш, не на друга държава!!!
Поинтересувай се. Мажоритарните дялове тези компании не се търгуват, а са държавни! Т.е. на борсата са пуснати
някакви акции, защото са имали нужда да финансират нещо си! Нищо повече! EVN е 51% държавно,
които също не се търгуват на борсата! Т.е. контрола на дружествата е чисто държавен, на Австрия и Чехия! Не е частен!!!!!
P.S. Не говорим за национализация, а за държавно участие и контролен пакет акции, мажоритарен дял

zAcK написа:Не говорим за национализация, а за държавно участие и контролен пакет акции, мажоритарен дял
И това може ли да ми дадеш разумна причина защо го искаш? За да правят "нашите" зулуми, а не "чуждите"? Колега, разбери, че при капитализма няма "наши" и "ваши", има само "+" и "-". Мен не ме интересува дали данъчните приходи ще дойдат от фирмата на Георги, Георг, Джордж или Хорхе - интересува ме тези приходи да са по-големи! Затова за пореден път призовавам не за национализация и подмяна на наши и ваши, а за изработване на механизъм, при който няма да има зулуми!