Монтиране пръскалки на фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 3.0 D 98; Е53 4,4I M pack;ZX12R
Мечтае да кара: M5 Е34 все още мечтае

Re: Монтиране пръскалки на фарове

Мнение от dido2900 » 10 Фев 2013, 23:54

doncheff написа:Абе и аз съм сега в една чуденка. Явно колата ми си има подготовка за измиване на фаровете, но бившия собственик понеже е бил тъпанар (явно) и е сменял бронята, но не е прекарал пръскалките отново. Сега ми е оставил един маркуч да виси пред дясната предна гума в бронята и като задържа измиването на прозореца и си изсипва половината казанче по земята. Мисля да прекарам маркучи, пръскалки вече си купих и ще трябва да се сваля бронята явно да се дълбае. Само се чудя какви маркучи да сложа, понеже оригиналните са 80 лв. бройката... Тройника ще го поръчам в понеделник, намерих го за 20 лв. нов. Та ще се правим на майстори пак. :)

Колега не се чуди, ами направо си ги сложи,поне при теб ще е по-лесно и смятам,че така с пръскалки ще е по-коректно за тези срещу теб. :yes: Изчетох доста мнения за ксенон, и едно мнение ми направи впечатление,а именно,че когато имаш ксенон и фаровете са ти мръсни,това е предпоставка за заслепяване на отсрещния водач. Да не говорим,че и ти нищо не виждаш като хората(казвам го от личен опит). Но това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него.

Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 23 Фев 2013, 20:50

Mission accomplished!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 10 Мар 2013, 22:06

Здравей те колеги,
сори за закъснелия отговор, и така ето докъде я докарах;

-монтирах пръскалките,прикрепих маркучите,сложих по-голямото казанче,закачих регулатора за фаровете на задния мост.
Така до тук добре,обаче остава проблема с връзването на жиците. Ще помоля колегите да ударят едно рамо,кой кабел на кой пин трябва да закача,имам предвид задния регулатор, помпата за фаровете, и помпата за интензивното миене на фаровете и предното стъкло?

Оставащи части за монтиране са:синьото реле,LSM модула, ръчката с бутона за интензивното миене и пръкалките на предния капак с двата входа.Респективно тях ще ги монтирам след като навържа кабелите.

Прегледах темата от испанския форум която ми беше изпратена от колегата " qwertyu", но там колегата не е монтирал всички компоненти.

Към колегата" meha ",като сменя LCM модула,трябва ли да правя някакво прекодиране?

Надявам се да ми помогнеш с кабелите.

П.С. Помпата за пръскалките на фаровете за сега е свързана към помпата на пръскалките за предния прозорец.

Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 10 Мар 2013, 22:31

Ето малко снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 10 Мар 2013, 22:41

Още снимки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 10 Мар 2013, 22:58

Не мога да кача по-вече от 3 снимки :dunno: ,що така?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 10 Мар 2013, 23:18

dido2900 написа:
turbo написа:А глобата за какво ти я написаха? Да не би да знаят как е всичко фабрично на Е39 и да искат да е така? В смисъл искат и пръскалки, и автоматично регулиране на фаровете ли? Фаровете с лупи ли са?

Ами глобата е точно за ксенона,да с лупи са става въпрос за би ксенон за Е46 монтиран в фар на Е39 преди фейса. Тук в Испания закона е бил такъв,че може да имаш ксенон,но само с пръскалки,и колите които са произведени за испанския пазар са задължително с измиване на фаровете, и автоматично регулиране на фаровете. Това са били изискванията. Разбрах го след доста четене на инфо в тукашния форум на BMW. Именно поради тази причина предприех тази интервенция, защото няма друг начин да ги узаконя (легализирам) в Испания.

Поздрави

Здравей колега,
пускам две снимки за да се знае за какво иде реч,и естествено да чуя мнения. Защото много ми се бори акъла да си сложа оригинални ксенонови фарове. Между другото,тези ми костваха точно колкото едни оригинални :mhihi: след фейса,разбира се употребявани.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doncheff » 10 Мар 2013, 23:47

Само да попитам, маркучите оригинални ли са или ги купи от някъде?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 11 Мар 2013, 0:00

doncheff написа:Само да попитам, маркучите оригинални ли са или ги купи от някъде?

Оригинални са и са закупени заедно с пръскалките за предния капак и тези за бронята. Предпочетох оригинални,защото на една от снимките се вижда,че има един клапан,който не позволява да се връща обратно миещата течност. Пък и така ме посъветваха колегите.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 11 Мар 2013, 10:52

След смяна на LCM ,задължително правиш прекодиране!
Иначе за кабелите,заповядай http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/index.htm
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doncheff » 12 Мар 2013, 9:02

Аз тоя клапан си го купих оригинален за 14 лв. А колко струват маркучите само?

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Мар 2013, 16:40

Без интензива т.е. за фаровете са малко над 90 лв.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doncheff » 12 Мар 2013, 17:45

Аз си закупих същите маркучлета, обаче неоригинални по 2,50 лв. метъра, обаче много трудно се огъват. А тези ги виждам, че идват огънати направо.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд

Мнение от rosko3001 » 05 Юли 2013, 19:00

Здравейте колеги да ползвам вашата тема :D та въпроса е ,стават ли пръскачките за фаровете на Е39 98год. с тези на фейсова 2002 год. смисъл дали са еднакви, че ми ги откраднаха пък един колега от форума ми ги продава но са за преди фейса :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 05 Юли 2013, 19:13

Еднакви са.

ПредишнаСледваща

Назад към E39