Монтиране пръскалки на фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 3.0 D 98; Е53 4,4I M pack;ZX12R
- Мечтае да кара: M5 Е34 все още мечтае
Re: Монтиране пръскалки на фарове
doncheff написа:Абе и аз съм сега в една чуденка. Явно колата ми си има подготовка за измиване на фаровете, но бившия собственик понеже е бил тъпанар (явно) и е сменял бронята, но не е прекарал пръскалките отново. Сега ми е оставил един маркуч да виси пред дясната предна гума в бронята и като задържа измиването на прозореца и си изсипва половината казанче по земята. Мисля да прекарам маркучи, пръскалки вече си купих и ще трябва да се сваля бронята явно да се дълбае. Само се чудя какви маркучи да сложа, понеже оригиналните са 80 лв. бройката... Тройника ще го поръчам в понеделник, намерих го за 20 лв. нов. Та ще се правим на майстори пак.
Колега не се чуди, ами направо си ги сложи,поне при теб ще е по-лесно и смятам,че така с пръскалки ще е по-коректно за тези срещу теб.

Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Mission accomplished!

- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
Здравей те колеги,
сори за закъснелия отговор, и така ето докъде я докарах;
-монтирах пръскалките,прикрепих маркучите,сложих по-голямото казанче,закачих регулатора за фаровете на задния мост.
Така до тук добре,обаче остава проблема с връзването на жиците. Ще помоля колегите да ударят едно рамо,кой кабел на кой пин трябва да закача,имам предвид задния регулатор, помпата за фаровете, и помпата за интензивното миене на фаровете и предното стъкло?
Оставащи части за монтиране са:синьото реле,LSM модула, ръчката с бутона за интензивното миене и пръкалките на предния капак с двата входа.Респективно тях ще ги монтирам след като навържа кабелите.
Прегледах темата от испанския форум която ми беше изпратена от колегата " qwertyu", но там колегата не е монтирал всички компоненти.
Към колегата" meha ",като сменя LCM модула,трябва ли да правя някакво прекодиране?
Надявам се да ми помогнеш с кабелите.
П.С. Помпата за пръскалките на фаровете за сега е свързана към помпата на пръскалките за предния прозорец.
Поздрави
сори за закъснелия отговор, и така ето докъде я докарах;
-монтирах пръскалките,прикрепих маркучите,сложих по-голямото казанче,закачих регулатора за фаровете на задния мост.
Така до тук добре,обаче остава проблема с връзването на жиците. Ще помоля колегите да ударят едно рамо,кой кабел на кой пин трябва да закача,имам предвид задния регулатор, помпата за фаровете, и помпата за интензивното миене на фаровете и предното стъкло?
Оставащи части за монтиране са:синьото реле,LSM модула, ръчката с бутона за интензивното миене и пръкалките на предния капак с двата входа.Респективно тях ще ги монтирам след като навържа кабелите.
Прегледах темата от испанския форум която ми беше изпратена от колегата " qwertyu", но там колегата не е монтирал всички компоненти.
Към колегата" meha ",като сменя LCM модула,трябва ли да правя някакво прекодиране?
Надявам се да ми помогнеш с кабелите.
П.С. Помпата за пръскалките на фаровете за сега е свързана към помпата на пръскалките за предния прозорец.
Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
Ето малко снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
Още снимки.
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
Не мога да кача по-вече от 3 снимки
,що така?

- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
dido2900 написа:turbo написа:А глобата за какво ти я написаха? Да не би да знаят как е всичко фабрично на Е39 и да искат да е така? В смисъл искат и пръскалки, и автоматично регулиране на фаровете ли? Фаровете с лупи ли са?
Ами глобата е точно за ксенона,да с лупи са става въпрос за би ксенон за Е46 монтиран в фар на Е39 преди фейса. Тук в Испания закона е бил такъв,че може да имаш ксенон,но само с пръскалки,и колите които са произведени за испанския пазар са задължително с измиване на фаровете, и автоматично регулиране на фаровете. Това са били изискванията. Разбрах го след доста четене на инфо в тукашния форум на BMW. Именно поради тази причина предприех тази интервенция, защото няма друг начин да ги узаконя (легализирам) в Испания.
Поздрави
Здравей колега,
пускам две снимки за да се знае за какво иде реч,и естествено да чуя мнения. Защото много ми се бори акъла да си сложа оригинални ксенонови фарове. Между другото,тези ми костваха точно колкото едни оригинални

Поздрави
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Само да попитам, маркучите оригинални ли са или ги купи от някъде?
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
doncheff написа:Само да попитам, маркучите оригинални ли са или ги купи от някъде?
Оригинални са и са закупени заедно с пръскалките за предния капак и тези за бронята. Предпочетох оригинални,защото на една от снимките се вижда,че има един клапан,който не позволява да се връща обратно миещата течност. Пък и така ме посъветваха колегите.
Поздрави
След смяна на LCM ,задължително правиш прекодиране!
Иначе за кабелите,заповядай http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/index.htm
Иначе за кабелите,заповядай http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/index.htm
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Аз тоя клапан си го купих оригинален за 14 лв. А колко струват маркучите само?
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Без интензива т.е. за фаровете са малко над 90 лв.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Аз си закупих същите маркучлета, обаче неоригинални по 2,50 лв. метъра, обаче много трудно се огъват. А тези ги виждам, че идват огънати направо.
- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
Здравейте колеги да ползвам вашата тема
та въпроса е ,стават ли пръскачките за фаровете на Е39 98год. с тези на фейсова 2002 год. смисъл дали са еднакви, че ми ги откраднаха пък един колега от форума ми ги продава но са за преди фейса 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Еднакви са.
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4