Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно.

Мнение от F3P » 26 Мар 2013, 20:13

larbi написа:братле, ти верно ли не помниш няколкото състезание в който Марк стартира плачевно и от отбора казаха че това е заради съединителя който бил не достатъчно навит или преклаено навит не помня. ....

Добре де- 2-3-5 състезания е бил с калпав съединител. Това и за Маруся няма да го повярвам- 1 грешка е възможна, но повече забрави. Сега гледаш долният клип от Австралия и пак ми обяснявай, че техниката е била зле- тоя просто НЕ МОЖЕ да стартира както трябва. Хората успяват да правят 95+% отлични стартове на сухо- Уебър едва ли минава 60%, просто не го може.

http://www.youtube.com/watch?v=jNBm37wAitg

Как успяват 5 (ПЕТ) коли да го отвеят като спрял преди завоя :?: Това означава, че някой дето е бил поне 3 редици назад го отвява.

ПС: Да, отбора подпира Фетел. Нормално, той е пилот №1. Но е сериозен проблем когато пилот №2 е не 1-2 позиции назад, а 5-6. И то редовно. Колкото и да е различна колата за мен основният проблем е в ЗКУ-то.

ПС2: Някой каза "Фетел не може да изпреварва, прави 5 секунди аванс за 3 обиколки и си кара сам". И е напълно прав. Ама виновен ли е младежа, че кара една от най-бързите коли и има нужните умения (и топки) да я кара максимално бързо :?: Или пък е виновен, че колите на другите отбори са по-слаби и не могат да го настигнат :?: Какво искате- да спира за кафе в бокса, че да е интересно състезанието ли :?:
Май не помните последните титли на Шумахер... Ако не отпаднеше по някаква причина си беше същата скука- той си кара спокойно, другите се бият за остатъците.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 20:15

bum_bum написа:Да де. И точно карането с бедна смес е начина да се постигне всичко това. Иначе добра идея. Ще си направя и аз така колата. :yes:

Да де, бмв 330и е 258 или 272 коня сега и е 3 литра нали? И бмв 325и е 3 литра ама е ограниче на 218 коня, нали? За икономия на гориво, нали? Да де. да де. И като караш на по-бедна смес формулата и като сменяш по-рано предавките мотора издържа повече време, нали? Да де. :mrgreen:

Иначе само да вметна, че двигателите във формулата са направени да издържат до 2000 км след това мощността им пада драстично. Да де
а серийните автомобили са ограничени от производителя с цел, да издържат 150-200 хиляди километра без основен ремонт, компютъра на серийната кола работи по точно определена програма, която е вкарана в компютъра от производителя, в нея мощността на двигателя е занижена до 80-85% с цел по малко износване на самият мотор докато във Формула 1 всичко е обратното. Да де всичко се прави за да бъде максимално бързо и да бъдат извлечени всички възможности целият потенциал на двигател скоростна кутия спирачки гуми всичко. Да де.
Двигателите във формула 1 изразходват по 150кг. гориво за 350 км, а серииният автомобил в най лошият случай 25-30 кг. за същите километри това показва какво е натоварването 4 пъти земното притегляне при спиране 1500 градуса работен режим на спирачкитестранично натоварване от 5 G в завоите, докато най бързият сериен автомобил може да понесе странично натоварване около 1,8G. Да Де направи си така колата ;) :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Последна промяна Larbi на 26 Мар 2013, 20:31, променена общо 4 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Мар 2013, 20:15

Larbi - напрао пръскаш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
".....сичко 6 бате намали двигателя, ние ще ти турим едни хубави твърди чепици, той фетко няяяяяяяяяяяяма да те бута спокойнооооо."
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 20:18

Binev_OuT написа:Larbi - напрао пръскаш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
".....сичко 6 бате намали двигателя, ние ще ти турим едни хубави твърди чепици, той фетко няяяяяяяяяяяяма да те бута спокойнооооо."

:mrgreen: :bowdown: малко сводобна интерпретация на комуникацията на фетко с бокса :weed: Но доста вярна колкото и да е смешно :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2013, 20:36

larbi написа:
bum_bum написа:Да де. И точно карането с бедна смес е начина да се постигне всичко това. Иначе добра идея. Ще си направя и аз така колата. :yes:

Да де, бмв 330и е 258 или 272 коня сега и е 3 литра нали? И бмв 325и е 3 литра ама е ограниче на 218 коня, нали? За икономия на гориво, нали? Да де. да де. И като караш на по-бедна смес формулата и като сменяш по-рано предавките мотора издържа повече време, нали? Да де. :mrgreen:

Аааа. Ясно що различните трилитрови мотори са с различна мощност. Някои работят с по-бедна смес. :yes: Отново мерси за информацията.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 20:41

F3P написа:
larbi написа:Добре де- 2-3-5 състезания е бил с калпав съединител. Това и за Маруся няма да го повярвам- 1 грешка е възможна, но повече забрави. Сега гледаш долният клип от Австралия и пак ми обяснявай, че техниката е била зле- тоя просто НЕ МОЖЕ да стартира както трябва. Хората успяват да правят 95+% отлични стартове на сухо- Уебър едва ли минава 60%, просто не го може.

ОЛЕЛЕ МАЙКОООО, тука верно грам понятие си нямате и не гледате а само коментирате.
В Австралия му се прецака ЕКУ чипа във формиращата обиколка и се наложи рестарт на Цялата електроника от БОКСА. При което МАРК цяло състезание кара БЕЗ КЕРС това са 80 коня по-малкоооооооо. освен това системата за стартиране на старта не работеше и марк стартира на сляпо - МОЖЕШЕ ИЗОБЩО ДА НЕ ПОТЕГЛИ. Вземете малко четете и не се изказвайте неодготвени че е смешно!
МАКЛАРЪН който доставят еку чиповете, ОФИЦИАЛНО СЕ ИЗВИНИХА НА РЕД БУЛ за тази прецаквация и си признаха че вината е тяхна!!!! :help:

Господи помилуй, Господи помилуй, Господи Помииииилуй
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 20:43

bum_bum написа:
larbi написа:

Аааа. Ясно що различните трилитрови мотори са с различна мощност. Някои работят с по-бедна смес. :yes: Отново мерси за информацията.

мапа на двигателя е ралзичен нали така? виж като няма какво да се хванеш и с терминология ще се замеряме, а?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 26 Мар 2013, 20:48

F3P написа:
larbi написа:братле, ти верно ли не помниш няколкото състезание в който Марк стартира плачевно и от отбора казаха че това е заради съединителя който бил не достатъчно навит или преклаено навит не помня. ....

Добре де- 2-3-5 състезания е бил с калпав съединител. Това и за Маруся няма да го повярвам- 1 грешка е възможна, но повече забрави. Сега гледаш долният клип от Австралия и пак ми обяснявай, че техниката е била зле- тоя просто НЕ МОЖЕ да стартира както трябва. Хората успяват да правят 95+% отлични стартове на сухо- Уебър едва ли минава 60%, просто не го може.

Как успяват 5 (ПЕТ) коли да го отвеят като спрял преди завоя :?: Това означава, че някой дето е бил поне 3 редици назад го отвява.

ПС: Да, отбора подпира Фетел. Нормално, той е пилот №1. Но е сериозен проблем когато пилот №2 е не 1-2 позиции назад, а 5-6. И то редовно. Колкото и да е различна колата за мен основният проблем е в ЗКУ-то.

ПС2: Някой каза "Фетел не може да изпреварва, прави 5 секунди аванс за 3 обиколки и си кара сам". И е напълно прав. Ама виновен ли е младежа, че кара една от най-бързите коли и има нужните умения (и топки) да я кара максимално бързо :?: Или пък е виновен, че колите на другите отбори са по-слаби и не могат да го настигнат :?: Какво искате- да спира за кафе в бокса, че да е интересно състезанието ли :?:
Май не помните последните титли на Шумахер... Ако не отпаднеше по някаква причина си беше същата скука- той си кара спокойно, другите се бият за остатъците.

Опа..... с цялото ми уважение ... Шумахер няма място тука!
Младия Шумахер (от 1994) бе много по очукан и опитен от Фетел през 2010!Не може и дума да става.До 1994 Шуми първо е бил претендент,борил се е срещу самия Сена,участвал е в толкова битки колкото Фетел не е имал възможност да гледа.
Викаш не е виновен - ами аз не казвам,че има вина за нещо - ама да ми се възхвалява излишно и едва ли не горкия умира от зор да вземе някоя и друга победа :mhihi: - той просто има най-добрата кола,работата му е да я запали и да финишира,няма къде да сбърка.Редките моменти когато нещо се е обърквало и го е оставило на по задна позиция - Фетел или си остава на нея и не се бори(с мааалки изключения) или от бокса правят някаква супер стратегия за да го изведат от пред за сметка на Марк най-вече.Спомням си реплики от сорта - "Спазвай темпото Себ,ще те извадим на пред"
Къде са му битките,къде се е доказал :dunno: - на кое отгоре са му тия три титли - та той има повече от Хакинен :kuku: ехооо за кво говорим :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 26 Мар 2013, 22:06

Binev_OuT написа:... той просто има най-добрата кола,работата му е да я запали и да финишира,няма къде да сбърка...

Пак да питам, барем някой ми отговори:

Какво искате- да пие кафе в бокса ли за да има интрига :?: Това, че другите коли/пилоти са по-слаби прави ли го лош шампион :?: И как става номера да си на 25г. и да си 3-кратен шампион у Ф1 :?: Жокер- без бърза кола и умения НЕ става. Парите са ясни.

И аз искам да има силна конкуренция за да е интересно, но такава НЯМА. Който поведе и вземе преднина- той е победител. За капак и от бокса подпират- не ме кефи така.

larbi написа:ОЛЕЛЕ МАЙКОООО, тука верно грам понятие си нямате и не гледате а само коментирате.
В Австралия му се прецака ЕКУ чипа....

Престани да носиш от 9 кладенеца вода и да оправдаваш Уебър- за всеки лош старт ли ще му намериш оправдание :?: Тоя "майстор" стартира от 5-та предавка- там къде е бил проблема, в лостчето на геврека ли :?: "Майстора" сигурно има най-много загубени места в 1-та обиколка в цялата история на Ф1- стига да има такава статистика разбира...

Не ме разбирай грешно- Уебър не е лош пилот. Просто е много под нивото на отбора в който кара. Но пък е сложно- кой по-свестен от него ще се навие да кара най-бързата кола и да е вечният втори :?:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 22:17

F3P написа:
Не ме разбирай грешно- Уебър не е лош пилот. Просто е много под нивото на отбора в който кара. Но пък е сложно- кой по-свестен от него ще се навие да кара най-бързата кола и да е вечният втори :?:

хамилтън е бил пред подписване с Ред Бул. Предпочели са Уебър. Защо? В едно интервю наскоро Хорнер каза че това е защото тази двойка пилоти са донесли последните 3 сезона 3 последнователни титли на Ред Бул.
Ако Уебър беше лош пилот и нищо не ставаше от него под нивото и всичките простотии откровенни който редите за него, то щяха да го махнат още 2010 и да вземат друг, защото и без друго неговия договор го преподписват всяка година, за да е послушен и да няма изцепки в комфорта на фетко. Щом като не става има млади пилоти от торо росо (техен отбор пак) има 1 куп пилоти който искат да карат за шампионите, ИМА го и хамилтън който аха да отиде в Ред Бул.

Изводите всеки с ниво на интелигентност средно, може да си ги направи, ама е по-лесно се редат простотии като папагали нали ;)

И само да те светна, че и маса ако е с равна техника на Алонсовата и той щеше да печели състезания примерно 50 на 50 с Алонсо. Ама той и Маса не стаа нали? Ма те па Що го държат и него, глей им акъла :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 26 Мар 2013, 22:38

F3P написа:
Binev_OuT написа:... той просто има най-добрата кола,работата му е да я запали и да финишира,няма къде да сбърка...

Какво искате- да пие кафе в бокса ли за да има интрига :?: Това, че другите коли/пилоти са по-слаби прави ли го лош шампион :?: И как става номера да си на 25г. и да си 3-кратен шампион у Ф1 :?: Жокер- без бърза кола и умения НЕ става. Парите са ясни.

И аз искам да има силна конкуренция за да е интересно, но такава НЯМА. Който поведе и вземе преднина- той е победител. За капак и от бокса подпират- не ме кефи така.

Не не искам да пие кафе :mhihi: - в смисъл ако той иска нека си пие.Нека си кара,нека се състезава.
Нещото което искам е - огромният чадър разперен над него да се прибере.
Казвам да не го възхвалявате,излишно - от хеликоптер си личи,титлите са 90% усилия на отбора + цакането на Марк и 10% усилията на Фетел да не заспи на някой завой :mhihi:
И за да ме разбереш за какво точно говоря искам да ти задам въпрос.
Пускам клип от квалификациите на Сузука 2000 - вероятно се сещаш за какво става дума - https://www.youtube.com/watch?v=snvMqSGcuiQ
Та питам те - как виждаш Фетел в подобна ситуация(каквато не е имал до сега) - как го виждаш?
Аз лично го виждам удавен в кокпита от собствената си п**ня :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2013, 23:07

В Абу Даби 2012 направо си отспа.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Мар 2013, 23:11

larbi написа:наложи рестарт на Цялата електроника от БОКСА.

активната телеметрия е забранена

:angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2013, 23:13

Не противоречи на спеца по електрониката! :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 26 Мар 2013, 23:17

Binev_OuT написа:
F3P написа:

Не не искам да пие кафе :mhihi: - в смисъл ако той иска нека си пие.Нека си кара,нека се състезава.
Нещото което искам е - огромният чадър разперен над него да се прибере.
Казвам да не го възхвалявате,излишно - от хеликоптер си личи,титлите са 90% усилия на отбора + цакането на Марк и 10% усилията на Фетел да не заспи на някой завой :mhihi:
И за да ме разбереш за какво точно говоря искам да ти задам въпрос.
Пускам клип от квалификациите на Сузука 2000 - вероятно се сещаш за какво става дума - https://www.youtube.com/watch?v=snvMqSGcuiQ
Та питам те - как виждаш Фетел в подобна ситуация(каквато не е имал до сега) - как го виждаш?
Аз лично го виждам удавен в кокпита от собствената си п**ня :mhihi:

Аз лично си мисля,че човек неприсъствал на поне 3 бмв събора и изчоплил по-малко от 3кг семки на такива....не бива да коментира Ф1......малкия немски гъз не постъпи спортсменски,но некадърен да го определяте като пилот...... :clap: Сладури.....
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата