Бъг при мултитаскинг-а при мъжете a.k.a. Brain Trolling

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: Бъг при мултитаскинг-а при мъжете a.k.a. Brain Trolling

Мнение от Binev_OuT » 09 Апр 2013, 19:12

Такива дреболии ми се случват постоянно и всеки ден.По едно време щяха да ме изгонят от работа :mhihi:
Тръгвам за някъде забравям нещо,връщам се за нещото обаче не вземам него ами вземам друго нещо,в същото време забравям нещо друго което трябва в движение да се свърши- изобщоо комедия пълна.Забравям си телефона сутрин,сещам се долу на стълбите,връщам се и помъквам лаптопа :wave:
Един път обаче трябва да отида до една фирма в Асеновград.Влизам в Пловдив,после излизам от Пловдив,влизам в Асеновград и ... се сещам че трябва да спра чак в Бачково :mhihi: - често ходя и до Смолян и за тва навъртях още 15 20 километра докато се усетя че съм си подминал крайната точка :kuku:
Друга случка - имаме служебна кола в сервиза,обаждат ми се и казват "готова ела да я земеш" - аз се качвам в друга служебна кола и тръгвам.
Обаче не се сещам че ми трябва втори шофьор който да прибере другата кола :mhihi: .Спирам на паркинга на сервиза,влизам в офиса взимам фактурата,качвам се в сервизираната кола и си заминавам :mhihi:
На другата сутрин ми се звъни с въпроса "Аве къде е сивата Дачиа" - аз:"Ами деа знам,не съм я зимал неска"
- "Ами ... няма я на паркинга,никой не я е зимал,къде е е тая кола" - викам не знам и затварям :mhihi:
След малко ми се звъни пак - "Аве ти вчера с кво прибира Форда от сервиза е " :mhihi: :mhihi: и в тоя момент включвам :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 09 Апр 2013, 19:25

повечето описани ситуации в темата не са мултитаскинг, ами просто разсеяност и липса на концентрация.. реете се из облаците мислейки, ще опира ли 10 на 21 с гума 285/30/21 на е39ката :mhihi: :mhihi:
мен работата ми е яко мултитаскинг и определяне на приоритети.. и си става.. ;) вярно с концентрация, ма си става. пък и съм чул, че в таза работа мъжете са доста по - добри и нестандартни.. :winky:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Апр 2013, 19:39

Convertible написа:повечето описани ситуации в темата не са мултитаскинг, ами просто разсеяност и липса на концентрация.. реете се из облаците мислейки, ще опира ли 10 на 21 с гума 285/30/21 на е39ката :mhihi: :mhihi:
мен работата ми е яко мултитаскинг и определяне на приоритети.. и си става.. ;) вярно с концентрация, ма си става. пък и съм чул, че в таза работа мъжете са доста по - добри и нестандартни.. :winky:

,много добре казано.
Моята работа също е многозадачна и стресова и ми се налага постоянно да приоритизирам- както пише по-горе с концентрация и маалко рутина :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 09 Апр 2013, 20:03

Рано сутрин го има и при мен номера със захарчето и пепелника... или кафето и цигарата... всякакви подобни дебилни варианти.
Случва ми се да забравям като не съм концентриран достатъчно, но когато се налага (в работата) помня и не правя глупости макар и да ми гръмва главата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 09 Апр 2013, 20:10

Само дебили сме се събрали :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Апр 2013, 20:21

А, има ли хора дето като излизат минават 3-4 пъти стълбите в двете посоки ... дали загасих печката, дали заключих вратата ? :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Апр 2013, 20:34

Често забравям къде съм си паркирал колата последно :shock: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 09 Апр 2013, 20:46

посленият подобен пример:
Звъни ми по телефона куриер,че има пратка за офиса и е долу пред вратата (входната врата се заключва и няма звънци) - слизам до долу, разписвам се на куриера взимам пратката и установявам,че съм си забравил ключовете и двата телефона горе в офиса :mhihi:
И се почна едно чакане, хвърляне на камъчета по прозорците, докато слезе някой да ми отвори (а офиса е на сравнително оживена улица и хората ме подминават учудено) :wave: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Апр 2013, 22:32

Често ми се случва да объркам пътя, понеже си тръгвам някъде по "дефолт", на включен "автопилот" :mhihi: След това се усещам, че този път другаде трябва да ходя :mhihi: Друго рядко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 09 Апр 2013, 22:45

Още една шизофрения при мен: Като започна да говоря по телефона не мога да стоя седнал или на едно място изобщо. Започвам да шетам напред-назад съвсем неосъзнато. След като приключа разговора се оказвам на доста отдалечено място от офиса(работата ми е в склад и имам бърз достъп навън).
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 09 Апр 2013, 23:40

Уф това със сапуна вместо пастата за зъби ми се случва почти всяка сутрин, обаче за сега успявам да се спра да налапам четката...или поне така си мисля, може и да не съм разбрал някой път хаха :)
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 10 Апр 2013, 0:53

:shock: :shock: :shock:
Смях се много.
Но повечето неща са от разсеяност и нищо друго, мултитаскинга е въпрос на мотивация и тренинг, и аз бях супер разсеян, но това се промени сега карам, говоря по телефона и мисля и казвам оферта на клиента по телефона докато се оглеждам за полиция :lol:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 10 Апр 2013, 0:57

Оф, непрекъснато. Откакто жената прави кафето сутрин, става от първия път. Аз, обикновено слагам захар вместо кафе в кафеварката :) Поливам се с чашата докато се опитвам да си дръпна от нея или си тръскам цигарата вътре. Един път, се обаждах на ченгетата, че са ми откраднали колата. Ама тогава бях и малко махмурлия и съвсем забравих, че я оставих при гаджето и се прибрах пеша. НА всичкото отгоре, обиколих преките три пъти да я търся. След това трудно ми повярваха, че съм толкоз завеян.
А, най-обичам да говоря по телефона, хлапето да пищи и да иска нещо от мене а жената да ми показва каква рокля си е харесала в някой онлайн магазин и след това да ми се цупи, що не съм им обърнал внимание. М'че аз въобще не съм разбрал, нали говоря по телефона през това време. И в работата, с голямо нежелание поемам втора и трета задача преди да съм приключил с текущата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 10 Апр 2013, 1:01

И аз звънях на полицията една сутрин, че ми няма колата... а се оказа, че съм я забравил пред фитнеса... установих след 20мин размисъл :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 10 Апр 2013, 2:56

exotique написа:посленият подобен пример:
Звъни ми по телефона куриер,че има пратка за офиса и е долу пред вратата (входната врата се заключва и няма звънци) - слизам до долу, разписвам се на куриера взимам пратката и установявам,че съм си забравил ключовете и двата телефона горе в офиса :mhihi:
И се почна едно чакане, хвърляне на камъчета по прозорците, докато слезе някой да ми отвори (а офиса е на сравнително оживена улица и хората ме подминават учудено) :wave: :mhihi:

почти същото ми се случи преди 2 седмици, само че с ключа за вкъщи. премествам от зимното яке ключовете в едно по-пролетно и излизам с дебелото :banghead: сетих се като блъснах вратата..

иначе

penio написа:А, най-обичам да говоря по телефона, хлапето да пищи и да иска нещо от мене а жената да ми показва каква рокля си е харесала в някой онлайн магазин

е тва е мултитаскинг. или поне опит за такъв.

в работата постоянно ми се случва да върша няколко отделни неща едновременно и честно казано най се бъркам ако говоря с някой в същото време, иначе съм фокусиран. :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата