Съвет за тичане

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Re: Съвет за тичане

Мнение от m.dimitrov1992 » 18 Сеп 2013, 19:51

PaCk0o написа:за 13 мин с бързо ходене си минал 2.5 км, просто си тичай с едно и също темпо и няма да имаш никакви проблеми.

Един от нормативите на СОБТ е 3 километра за 13 мин. Пък там гледат да отсеят най добрите от най добрите. Щом с ходене горе долу го покриваш, представям си ако се затичаш какво време ще направиш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 18 Сеп 2013, 19:56

Според мен става въпрос за теста на Купър, и моето лично мнение е че дори минимално подготвен физически мъж спокоино може да направи задоволителен резултат. Подтикнат от темата се пробвах снощи - въпреки че не съм и помирисвал тичане близо 4 месеца от раз направих 2,2 км за 12 мин...
Моят съвет към колегата е да се стегне и да напрегне физически и психически сили - та то и с бързо ходене ще го издържи :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Сеп 2013, 21:48

Пак дойдоха нинжите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 18 Сеп 2013, 23:39

bum_bum написа:Пак дойдоха нинжите :mhihi:

:winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Сеп 2013, 5:06

dzvonko написа:Абе хора, вие как тичате така.. Значи - първо почини си хубаво. Ако ще тренираш предния ден, трябва да бъде много лека тренировка. Час и половина преди старта не консумирай никакви храни, шейкове и какво ли не. Преди да започнеш, загрей много хубаво. Раздвижи си всички стави достатъчно добре, че да се чувстваш загрят. След това като почнеш да тичаш има няколко прости неща. Старай се да започнеш равномерно и да тичаш равномерно през цялото време. Не се опитвай да забързваш много по средата. Дишай равномерно - 2 крачки вдишваш, 2 крачки издишаш. Не правиш компромис с това! Удобни обувки и стискаш зъби!

++++1
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 19 Сеп 2013, 7:53

Аз 2 пъти седмично тичам по 6 км. без почивка. 30 минути ми отнема тичането или по 5 минути на километър. Забелязал съм, че ако не тичам 3-4 дена - имам повече желание , сили и по-лесно минавам разстоянието. Ако тичам през 2 дена ми е по-тежко. Някой път съм хапвал малко шоколад половин час преди да тичам - има положителен ефект относно издръжливост. Това ми е съвета преди бягането - почивка няколко дена и малко шоколад час преди старта. Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 19 Сеп 2013, 9:38

Изтича ли ги колега?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 19 Сеп 2013, 10:53

и кой го казва :bowdown:

към автора - колега, другия път казвай малко по-рано. поне 10ина дена. от днес за утре малко може да ти се помогне. все пак сподели как си се представил.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 19 Сеп 2013, 13:03

Много ви благодаря колеги за всичките мнения и съвети! :bchug: В крайна сметка успях да ги изтичам. Никак не ми беше лесно, но с доста инат се справих. :yes:
Малко ми беше странно, понеже за първи път се качвам на пътека, но ми дадоха възможност малко да и свикна преди да започне изпита. Първия път като се качих на пътеката щях да се пребия, но след минута две и свикнах.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 19 Сеп 2013, 13:09

Брой са колко сме писали в темата и тичай за бири :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 19 Сеп 2013, 15:05

m.dimitrov1992 написа:
PaCk0o написа:за 13 мин с бързо ходене си минал 2.5 км, просто си тичай с едно и също темпо и няма да имаш никакви проблеми.

Един от нормативите на СОБТ е 3 километра за 13 мин. Пък там гледат да отсеят най добрите от най добрите. Щом с ходене горе долу го покриваш, представям си ако се затичаш какво време ще направиш :mhihi:

Много буквално си го приел това с ходенето ама това разстояние за 13 мин си е просто тичане. Забравих че голямата част са пълни мързели и тюфлеци и спорта им е чуждо нещо, вместо да излязат да поспортуват нещо предпочитат да си легнат на диванчето да пуснат тв-то и да си попръцкват.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Сеп 2013, 19:23

kulov написа:

и кой го казва :bowdown:

.

Изображение
Този, след 24 часа фастинг и 16 кила колело на и 42/11 скорости :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 19 Сеп 2013, 21:43

еми, това имах предвид. ти си нинджа номер едно. :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Сеп 2013, 0:09

Автора ако иска нещо да добави - да казва...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2013, 12:53

kulov написа:еми, това имах предвид. ти си нинджа номер едно. :mhihi:

Единственото, което исках да кажа че 11.5км в час няма как да са ходене. Тази скорост както и да я погледнеш си е тичане.

Иначе ако искаш може да си донесеш всичките сертификати и да се пробваме на тичане, ходене, спринт, тяга, клек, изхвърляне, изтласкване, лицеви опори, набирания, силови и т.н. Ако ме биеш на едно единствено движение или дисциплина ми ги даваш да си избърша задника с тях. :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата