Питанка към прависти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Питанка към прависти...

Мнение от taratora » 04 Окт 2013, 11:02

Има ли право работодател(банка в случая) да отказва превод на работна заплата по сметка в друга банка под какъвто и да е претекст(в случая core banking системата била сетната заплатите да минават, като вътрешни преводи и не можело да има превод навън :conf: )?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Re: Питанка към прависти...

Мнение от niki_future » 04 Окт 2013, 11:27

Ха. :) Кажи в коя банка си? И аз съм в банка и при нашите работодатели това май е масова практика :) Незнам дали е законно

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: Junkers Ju 87
Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s

Мнение от Koenig specials » 04 Окт 2013, 15:39

Препращам ти това, което ми пратиха по скайп колегите от правния отдел във фирмата в която работя.

Място и срокове за изплащане
Чл. 270.(1) Трудовото възнаграждение се изплаща в предприятието, където се извършва работата.(2) (Доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., в сила от 01.01.1993 г. ) Трудовото възнаграждение се изплаща авансово или окончателно всеки месец на два пъти, доколкото не е уговорено друго.(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., в сила от 01.01.1993 г. ) Трудовото възнаграждение се изплаща лично на работника или служителя по ведомост или срещу разписка или по писмено искане на работника или служителя - на негови близки. По писмено искане на работника или служителя трудовото му възнаграждение се превежда на влог в посочената от него банка.

Успех.
Изображение
BMW e34 535i mechanic 09.1991 diamantschwarz metallic ///M-tech
Оргазъм на четири колела...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti компот
Мечтае да кара: самолет

Мнение от MadSc » 04 Окт 2013, 17:16

не е задължително само юрист да ти отговори на въпроса ти. И кадърен счетоводител би ти отговорил правилно. Порочна система в БГ е работодателя да ти дърпа конците в всеки един аспект. В този обаче няма право. За превеждането на заплатата е важно само волеизявлението на работника, ако не е предоговорено предварително друго условие. Ако не си подписал някъде, че искаш да ти превеждат заплатата по сметка във вашата банка, немогат да те ограничат в избора, по коя сметка да ти отидат паричките от трудовото ти възнаграждение. НЯМАТ право да откажат!!! Отвори кодекса на труда, поразрови се из него и ще се увериш сам. НЕ трябва да ти отнеме много време. Наслука :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 04 Окт 2013, 17:52

Лошото е че почнеш ли да си търсиш правата веднага ставаш неудобен :banghead: и ще почнат да те ебават
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 04 Окт 2013, 17:59

barty написа:Лошото е че почнеш ли да си търсиш правата веднага ставаш неудобен :banghead: и ще почнат да те ебават

А и особено като колегата е новобранец. Лично съм виждал как банков служител /дългогодишен/, изхвърча на мига, само след едно скръцване със зъби на главния ейч ар /не си спомням точно с какво се беше провинил/ Ма това трудов кодекс, ма това едномесечно предизвестие, ма не знам какво си, как излезна от кабинета на ейч ар-а, така си събра партакешите от бюрото и повече ни се чу, ни се видя :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 04 Окт 2013, 18:30

Нямата право, категорично! Друг е въпроса дали си струва да се обясняваш. Колеги по-горе са прави, за жалост в милата ни родина решиш ли да си търсиш правата пред работодател има голяма вероятност да изхвърчиш. Но за да ти отговоря на върпоса, нямат право да ти откажат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 Ci

Мнение от st.George » 04 Окт 2013, 19:45

Целта ти е да си прехвърлиш трудовото възнаграждение в друга банка, с цел да ползваш преференции при кредитни продукти?
E46 Ci :owned:
E46 318i m43b19 :arrow: SOLD!
E36 318i m40b18 :arrow: SOLD!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 04 Окт 2013, 19:50

Благодаря за отговорите :bchug: За мен темата е изчерпана. Модовете да преценят дали да се заключи :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 09 Окт 2013, 18:19

stefanoff написа:
barty написа:Лошото е че почнеш ли да си търсиш правата веднага ставаш неудобен :banghead: и ще почнат да те ебават

А и особено като колегата е новобранец. Лично съм виждал как банков служител /дългогодишен/, изхвърча на мига, само след едно скръцване със зъби на главния ейч ар /не си спомням точно с какво се беше провинил/ Ма това трудов кодекс, ма това едномесечно предизвестие, ма не знам какво си, как излезна от кабинета на ейч ар-а, така си събра партакешите от бюрото и повече ни се чу, ни се видя :mhihi:

Това не значи, че не са му платили и за следващия месец.
Зависи какво е било провинението. Ако е било престъпление, може и да е подписал нужните документи без да мисли дълго...
Touring & windsurf club

Назад към Извън Темата