Питанка към прависти...
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Питанка към прависти...
Има ли право работодател(банка в случая) да отказва превод на работна заплата по сметка в друга банка под какъвто и да е претекст(в случая core banking системата била сетната заплатите да минават, като вътрешни преводи и не можело да има превод навън
)?

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Питанка към прависти...
Ха.
Кажи в коя банка си? И аз съм в банка и при нашите работодатели това май е масова практика
Незнам дали е законно

- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Препращам ти това, което ми пратиха по скайп колегите от правния отдел във фирмата в която работя.
Успех.
Място и срокове за изплащане
Чл. 270.(1) Трудовото възнаграждение се изплаща в предприятието, където се извършва работата.(2) (Доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., в сила от 01.01.1993 г. ) Трудовото възнаграждение се изплаща авансово или окончателно всеки месец на два пъти, доколкото не е уговорено друго.(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., в сила от 01.01.1993 г. ) Трудовото възнаграждение се изплаща лично на работника или служителя по ведомост или срещу разписка или по писмено искане на работника или служителя - на негови близки. По писмено искане на работника или служителя трудовото му възнаграждение се превежда на влог в посочената от него банка.
Успех.
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti компот
- Мечтае да кара: самолет
не е задължително само юрист да ти отговори на въпроса ти. И кадърен счетоводител би ти отговорил правилно. Порочна система в БГ е работодателя да ти дърпа конците в всеки един аспект. В този обаче няма право. За превеждането на заплатата е важно само волеизявлението на работника, ако не е предоговорено предварително друго условие. Ако не си подписал някъде, че искаш да ти превеждат заплатата по сметка във вашата банка, немогат да те ограничат в избора, по коя сметка да ти отидат паричките от трудовото ти възнаграждение. НЯМАТ право да откажат!!! Отвори кодекса на труда, поразрови се из него и ще се увериш сам. НЕ трябва да ти отнеме много време. Наслука 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Лошото е че почнеш ли да си търсиш правата веднага ставаш неудобен
и ще почнат да те ебават

barty написа:Лошото е че почнеш ли да си търсиш правата веднага ставаш неудобени ще почнат да те ебават
А и особено като колегата е новобранец. Лично съм виждал как банков служител /дългогодишен/, изхвърча на мига, само след едно скръцване със зъби на главния ейч ар /не си спомням точно с какво се беше провинил/ Ма това трудов кодекс, ма това едномесечно предизвестие, ма не знам какво си, как излезна от кабинета на ейч ар-а, така си събра партакешите от бюрото и повече ни се чу, ни се видя

Не Мы такие, Жизнь такая
Нямата право, категорично! Друг е въпроса дали си струва да се обясняваш. Колеги по-горе са прави, за жалост в милата ни родина решиш ли да си търсиш правата пред работодател има голяма вероятност да изхвърчиш. Но за да ти отговоря на върпоса, нямат право да ти откажат.

- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Целта ти е да си прехвърлиш трудовото възнаграждение в друга банка, с цел да ползваш преференции при кредитни продукти?
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

Благодаря за отговорите
За мен темата е изчерпана. Модовете да преценят дали да се заключи 

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
stefanoff написа:barty написа:Лошото е че почнеш ли да си търсиш правата веднага ставаш неудобени ще почнат да те ебават
А и особено като колегата е новобранец. Лично съм виждал как банков служител /дългогодишен/, изхвърча на мига, само след едно скръцване със зъби на главния ейч ар /не си спомням точно с какво се беше провинил/ Ма това трудов кодекс, ма това едномесечно предизвестие, ма не знам какво си, как излезна от кабинета на ейч ар-а, така си събра партакешите от бюрото и повече ни се чу, ни се видя
Това не значи, че не са му платили и за следващия месец.
Зависи какво е било провинението. Ако е било престъпление, може и да е подписал нужните документи без да мисли дълго...
Touring & windsurf club
10 мнения
• Страница 1 от 1