Носите ли нож в себе си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Носите ли нож в себе си в ежедневието?

Да, всеки ден.
94
34%
Нося само когато съм сред природата.
78
28%
Не, никога.
108
39%

Общо гласове : 280
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Носите ли нож в себе си?

Мнение от _galio_ » 01 Ное 2013, 13:33

Pufel написа:като излизам - не! и горещо препоръчвам на всички да не носят такива работи в себе си. не живеем в дамаск, колкото и да се оплакват някои.
иначе като одя да опъвам палатка си нося една чекийка, че в дивото изненади много :mhihi:

Викаш - редно е само охраните на заведението и на ВИП-овете да са въоръжени :) Тъй по-добре се различават чорбаджиите и раята, верно си е :D
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от joreto007 » 01 Ное 2013, 13:37

Ето това си нося доста често
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 01 Ное 2013, 13:39

Носим. По-добре да има и да не ми трябва, отколкото да ми дотрябва и да нямам ;)
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 01 Ное 2013, 13:40

Ronka написа:Нося :mhihi:

Кай честно! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 01 Ное 2013, 13:41

_galio_ написа:
larbi написа: И веднага по темата 1000 човека се засегнаха без да има защо и реагираха като ощипани "ами аз не нося, не ми тряя да се коля с хората и съм 200 кила мма боец..." :help:

Също комплекси, остави ги :) Мъж без нож ...

Дай направо да си видим EDC-тата и какво има вътре :)

Щото ножа, фенера, телефона, ключовете и медицинското комплектче все някъде трябва да стоят.

Ами комплекси какво да ги правиш хората...
Аз не нося фенер и никога не съм и носил, даже като ходя на палатка ползвам фенерчета и челници на приятели щото па тия с които ходя са маниаци повече на осветителната техника :mhihi: Инъче в града ако се наложи чак пък толкова да си светна нещо с телефона пак става. Но разбира се подкрепям носенето на малко, симпатично фенерче :yes:

_galio_ написа:
Pufel написа:като излизам - не! и горещо препоръчвам на всички да не носят такива работи в себе си. не живеем в дамаск, колкото и да се оплакват някои.
иначе като одя да опъвам палатка си нося една чекийка, че в дивото изненади много :mhihi:

Викаш - редно е само охраните на заведението и на ВИП-овете да са въоръжени :) Тъй по-добре се различават чорбаджиите и раята, верно си е :D

Само не разбирам що тряя да живея в Сирия или в джунглата за да си нося нож?! Носенето на нож не означава атоматично, че се носи с цел нападание или самозащита. Колко хора са заблудени малей :help:

E34 написа:Носим. По-добре да има и да не ми трябва, отколкото да ми дотрябва и да нямам ;)

Ето това е замисъла :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 01 Ное 2013, 13:53

larbi написа:Аз не нося фенер и никога не съм и носил, даже като ходя на палатка ползвам фенерчета и челници на приятели щото па тия с които ходя са маниаци повече на осветителната техника :mhihi:

Носенето на нож не означава атоматично, че се носи с цел нападание или самозащита.

Аз съм с челник и фенер. Челникът за колелото, а фенерът за пешеходстване.

Това го демонстрирах нагледно на един изявен пацифист, като в една пицария му прибрах ножа и му оставих само вилицата :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Ное 2013, 13:56

в колата винаги имам минимум 1 в жабката+брадвичка в багажника,по якетата ми също се търкаля едно викториноксче,свършвало ми е работа берброй пъти.Иначе аз си падам малко фен на тема ножове и в нас имам 7-8 различни модели+едно 40см бразилско мачете :mhihi: отделно от време на време вкарвам и прoдавам по някой gerber bear grylls :mrgreen: та ако някой има нужда :arrow: ЛС.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 01 Ное 2013, 13:57

_galio_ написа:
larbi написа:Аз не нося фенер и никога не съм и носил, даже като ходя на палатка ползвам фенерчета и челници на приятели щото па тия с които ходя са маниаци повече на осветителната техника :mhihi:

Носенето на нож не означава атоматично, че се носи с цел нападание или самозащита.

Аз съм с челник и фенер. Челникът за колелото, а фенерът за пешеходстване.

Това го демонстрирах нагледно на един изявен пацифист, като в една пицария му прибрах ножа и му оставих само вилицата :D

:bowdown: :bowdown: :bowdown: отлична идея :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Ное 2013, 14:04

_galio_ написа:Това го демонстрирах нагледно на един изявен пацифист, като в една пицария му прибрах ножа и му оставих само вилицата :D

И к'во? Ще извадиш ножа на Беър Грилз в пицарията да си режеш пицата ли :shock:
Тук чета баси мненията...

Не било нищо странно да си носиш нож... Значи отиваш си до банката и в задния джоб нож??? Представям си как ще ме гледат колегите в офиса, ако от джоба ми изпадне нож случайно...

То все пак зависи от средата, в която си. Ако работиш в сервиз или монтираш дограми или нещо подобно, ножа ще ти е от полза. Но да работиш в офис и да се разкарваш с нож :kuku:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 01 Ное 2013, 14:13

drago_pavlov написа:
_galio_ написа:Това го демонстрирах нагледно на един изявен пацифист, като в една пицария му прибрах ножа и му оставих само вилицата :D

Не било нищо странно да си носиш нож... Значи отиваш си до банката и в задния джоб нож??? Представям си как ще ме гледат колегите в офиса, ако от джоба ми изпадне нож случайно...

То все пак зависи от средата, в която си. Ако работиш в сервиз или монтираш дограми или нещо подобно, ножа ще ти е от полза. Но да работиш в офис и да се разкарваш с нож :kuku:

По тази логика и с ключове не трябва да се влиза в банка или офис и трябва да си махаш връзките на обувките щото с ключовете може да прободеш или нарежен някой, а с връзките можеш да го удушиш :kuku:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Ное 2013, 14:22

larbi написа:
drago_pavlov написа:

По тази логика и с ключове не трябва да се влиза в банка или офис и трябва да си махаш връзките на обувките щото с ключовете може да прободеш или нарежен някой, а с връзките можеш да го удушиш :kuku:

Твоята логика е блестяща :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Ное 2013, 14:28

larbi написа:По тази логика и с ключове не трябва да се влиза в банка или офис и трябва да си махаш връзките на обувките щото с ключовете може да прободеш или нарежен някой, а с връзките можеш да го удушиш :kuku:

Аз даже не само връзките махам, ами и обувките събувам, че ако го отперя с тока през лицето и ще му откъртя носа :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 01 Ное 2013, 14:29

b00st написа:Твоята логика е блестяща :mhihi:

защо? то който си има тъмни замисли и без нож може да ги осъществи и обратно ако си добър човек може и 3 ножа и 5 автомата да носиш, но да не се стига до глупости...

drago_pavlov написа:Аз даже не само връзките махам, ами и обувките събувам, че ако го отперя с тока през лицето и ще му откъртя носа :yes:

Мани, мани, сигурно и с вързани ръце и крака влизаш и те бутат на количка с усмирителна риза и наморник щото човешкото тяло е опасен инструмент сам по себе си :mhihi:
Последна промяна Larbi на 01 Ное 2013, 14:31, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 01 Ное 2013, 14:31

larbi написа:
Vra4anin написа:

И да се стряска и да не се стряска си е негов проблем особенно ако спре да се стряска като понатрупа 100 сантимерта ръка. :mhihi:

:conf: Каква е тая 100 сантиметра ръка :mhihi: да не познаваш Hulk

larbi написа:
b00st написа:Твоята логика е блестяща :mhihi:

защо? то който си има тъмни замисли и без нож може да ги осъществи и обратно ако си добър човек може и 3 ножа и 5 автомата да носиш, но да не се стига до глупости...

Радваш братленце,Голем cи :mhihi: хубава тема.

по темата: Hожа на Bear Grylls e много як, почти неизхабяeм,практичен,както и тези на USA Saber Columbia и всичко на което пише Made in Germany - super качество
човек да си върши работа.
но не бива да има нинджа изпълнения по дискотеките.

PS:Ще е малко неприлично някой да си реже пицата в мола с мачетето на Bear Grylls.
Последна промяна Beamerdriver на 01 Ное 2013, 14:51, променена общо 5 пъти
39470

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 01 Ное 2013, 14:40

drago_pavlov написа:

Но да работиш в офис и да се разкарваш с нож :kuku:

Ножът на Беър Грилс е профилиран за друго, не за пицарии.

Като седна да хапна примерно в мола, си изкарвам сгъваемо ножче и метална виличка, не ползвам амбалаж от пластмаса. Никой досега не се е шокирал.

Не е нужно ножът нито да е голям, нито да се носи демонстративно. Аз например работя в банка. За да ти изпадне нож случайно, трябва да си доста старателен. Има си начини да се носят и скрито, и в чанти.

В офиса ми влиза в работа за рязане на хартия, за отваряне на кашони, за обяд ... просто си трябва.
Последна промяна _galio_ на 01 Ное 2013, 14:41, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата