За форумните сервизи и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: За форумните сервизи и още нещо

Мнение от sambeto » 19 Дек 2013, 23:06

Колегата deank беше изревал в Е38 подраздела именно от този сервиз,и оплакванията му бяха доста сериозни.Каза че повече няма да стъпи там :smoke:
След това си редактира поста и сподели,че от сервиза са му се обадили и после оправили всичко.....

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 19 Дек 2013, 23:11

kokoko написа:
vicho написа:
sub_eleven написа:И аз едно време се "ужилих" от един форумен майстор, който по онова време беше най-вървежен... той вече е изгонен де.

...

Яската ли? Много хора си правихме колите при него, много пари е изкарал от нас... халал да са му!

Аз до ден днешен се смея с глас, като се сетя за:

"смяна на филтър на купе на е46 - 5лв." :mhihi: :mhihi: :mhihi: (това на друго място, пак известен сервиз)

интересно, намерих и останалите цени, аххахахахах

Смяна въздушен филтър - 30 лв.
Смяна горивен филтър - 30 лв.
Нулиране на сервизен интервал -10 лв.

то си е за реване, не за смях... скапани шарлатани!

това са нормални цени според мен , все пак всеки има и разходи , инструмент , наем, работна ръка, и др,
Ако продаваш по половин кило кокаин дневно е обяснимо , че са ти нормални...Може би във въпросния сервиз са с по два чифта мъди и имат по две патки...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 19 Дек 2013, 23:18

аз съм на принципа вместо за 20 лв. да дам 30лв. но да стане качествено от първия път :yes: колега кокаин не продавам , но не съм дребнав за 10-20-30-лв. може да се сдържаме с цинизмите 21 век сме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Дек 2013, 23:24

неща да обяснявам
Последна промяна vicho на 19 Дек 2013, 23:47, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 19 Дек 2013, 23:32

не сме уточнили за бензинов или дизелов двигател става въпрос / говоря за комън реал/дизел колега

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 19 Дек 2013, 23:33

kokoko написа:не сме уточнили за бензинов или дизелов двигател става въпрос / говоря за комън реал/дизел колега
15 годишен чепел не е совалка, колега...В Дару е по-евтино
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 19 Дек 2013, 23:34

услугите са скъпи в цял свят!
докато има шанаджии(клиенти/сервизи) ще има и такива теми!
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 19 Дек 2013, 23:37

kokoko написа:не сме уточнили за бензинов или дизелов двигател става въпрос / говоря за комън реал/дизел колега

Еми аз карам кола с такъв двигател,и знам какви са цените за обслужване на тоя мотор.
За смяна на всички филтри и маслото ми взимат 20-25 лева за труд.Ти как ги имаш за нормални тия цени дето ми защитаваш не знам :weed:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 19 Дек 2013, 23:37

аз си плащам ходя от години на един маистор ядове нямам , всеки обича като работи да му се плаща .които както иска да ме разбира , успех .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 20 Дек 2013, 0:17

sambeto написа:Колегата deank беше изревал в Е38 подраздела именно от този сервиз,и оплакванията му бяха доста сериозни.Каза че повече няма да стъпи там :smoke:
След това си редактира поста и сподели,че от сервиза са му се обадили и после оправили всичко.....

Е късмет да ми "оправят" изтърбушения катализатор. Както и преди казах - темата е за предупреждение, не за сочене с пръст към конкретен сервиз.
Аз от тоя човек не очаквам чест и достойнство, камо ли обаждания, извинение, или пък оправяне на нещо. Аз част от нещата си ги оправих. Остава да измисля какво да сложа на мястото на катализатора.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 20 Дек 2013, 0:23

Лошото е,че заради такива случки/мнения се насажда недоверие,от което страдат честни и коректни момчета/сервизи,...има ги и такива все пак!!
Клиентът е в правото си да знае какво му се прави по колата,...ама изказвания от рода на"не мърдам от сервиза,докато ми се прави колата"....айде,няма нужда :winky: един вид отиваш да ти свършат някаква работа с нагласата,че ще те прецакат??
Ами аз лично такива клиенти,дето идват с нагласата,че ще бъдат излъгани с нещо директно ги отсвирвам,нерви не се купуват,мерси!!Щото каквото и да стане човекът така или иначе е дошъл с нагласата,че ще бъде излъган и проблемът е на лице!!!
А пък ако толкоз много ги разбира нещата да си го направи сам да го е_а :mrgreen:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 530d 2002g
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от joffri » 20 Дек 2013, 0:31

немо написа:Лошото е,че заради такива случки/мнения се насажда недоверие,от което страдат честни и коректни момчета/сервизи,...има ги и такива все пак!!
Клиентът е в правото си да знае какво му се прави по колата,...ама изказвания от рода на"не мърдам от сервиза,докато ми се прави колата"....айде,няма нужда :winky: един вид отиваш да ти свършат някаква работа с нагласата,че ще те прецакат??
Ами аз лично такива клиенти,дето идват с нагласата,че ще бъдат излъгани с нещо директно ги отсвирвам,нерви не се купуват,мерси!!Щото каквото и да стане човекът така или иначе е дошъл с нагласата,че ще бъде излъган и проблемът е на лице!!!
А пък ако толкоз много ги разбира нещата да си го направи сам да го е_а :mrgreen:

Ще ме извиняваш ма тука не говорим за 100-200 лева...Това е кола която струва много пари и вероятно собственика е направил жертви за да я има.Ще седя не до тебе а върху тебе ако трябва само и само да не се случи нещо с колата ми.Осъзнай се в коя държава живеем и колко сме лъгани.Доверие от Българин не искай защото няма да получиш. :nono:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Дек 2013, 0:52

joffri написа:
немо написа:Лошото е,че заради такива случки/мнения се насажда недоверие,от което страдат честни и коректни момчета/сервизи,...има ги и такива все пак!!

Ще ме извиняваш ма тука не говорим за 100-200 лева...Това е кола която струва много пари и вероятно собственика е направил жертви за да я има.Ще седя не до тебе а върху тебе ако трябва само и само да не се случи нещо с колата ми.Осъзнай се в коя държава живеем и колко сме лъгани.Доверие от Българин не искай защото няма да получиш. :nono:

Точно в тоя дух на една авто мивка видях ценоразпис и цитирам по спомен:
Комплексно миене - 10лв.
Lux - миене (според желанията на клиента) - 15лв
VIP миене с помощ и/или непрекъснати насоки на клиента - 30лв.

Не защитавам никой, но е факт че и от двете страни има доста идиоти. Както клиенти които като си плащат си мислят че трябва всички да им слугуват и дудуци да правят, така и сервизи които въобще не ценят колите които ремонтират и се отнасят с тях като с намерено лайно в хартийка, и като стане нещо по тяхна вина и - То му е дошло времето или така си беше или нещо подобно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 20 Дек 2013, 1:22

аиде кьде е тоя Рашо да даде обяснение за катал.. на колегата
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Дек 2013, 1:30

fedoracore
Хайде да спазваш добрия тон, предупреден си.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата