Да поговорим за покер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Да поговорим за покер

Мнение от acer » 24 Яну 2014, 23:03

не че съм като него, ама tom durr е loose-aggressive :mhihi:

играл съм tight-aggrssive около 6 мес.. за мен разликата е че при TAG играеш срещу картите, а LAG играеш срещу хората.
лично LAG го чувствам като истински покер, красотата му е че като Бетнеш, не знаят дали държиш 2,7 или AA... и прибираш страшно много ръце. докато като рейзнеш с tight-aggreisve всички знаят че имаш ТОП ръка и бягат, а така да спечелиш турнир е невъзможно.. бях толкова tight че един ми пишеше постоянно fold-poker :mrgreen:

за няколко маси кеш tight ще е по-добре, ама за турнири на нормална скорост не знам, там съм завършвал по-нагоре само с LAG и мисля че има много повече предимства.. TAG го използвам само срещу себеподобни :mhihi:

моя главен проблем е търпението, опитвам се да се науча, но не ли ти е отвътре е зор :lol: имам няколко счупени мишки :oops: особено като му наредят търн-а и ривъра за 2 pair... срещу AA/KK на 3-4 часов турнир :ok:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 25 Яну 2014, 2:25

Истината е наистина в търпението.
Наняколко пъти стигам на съндей милиона от 60 000+ играча (един час рибай време после се затваря) до 150-то място ($237 долара спечелих предния път с вход 3.75 от сателит).
Седем часа игра и чесно казано не ги усетих, щото хората играят и знаят, че играят за пари.
След 5-тия час започва да става тегаво, а още повече ако системата почне да не те пуска (шибани карти) и тогава пък блинда те яде щото е малък 7к голям 15 примерно..имаш около 10-12-14 врътки и ако не ти даде карти - гориш автоматично
Важното е, че от два пъти игра на тоя турнир от толкова играчи завършвам от 150-ти до 230-ти, което е знак че не е невъзможно да се спечели.
Цаката е в началото като ти връзва да обереш голям стак и от там насетне търпение и умерена игра.. :smoke:

п.с - не ползвам никакъв софтуер, а на тея големи турнири определено повечето са с такъв..
което ми подсказва, че ако се оборудвам с такъв ще заведа целия клуб на БМВ България на моя сметка в което заведение изберете :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

хедз ъп-а лично за мен е малко лайк игра..щото ще плащаш кат имаш (не говоря за тея с вход 0.01$)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 25 Яну 2014, 15:06

Истината е наистина в търпението.
Наняколко пъти стигам на съндей милиона от 60 000+ играча (един час рибай време после се затваря) до 150-то място ($237 долара спечелих предния път с вход 3.75 от сателит).

Не си много наясно с нещата, няма съндей милион който да събира 60к човека, освен юбилейния преди няколко години, но и той не стигна до толкова, още по малко пък е с рибай и с един час късна регистрация, съндей сторма също не е, ако си имал в предвид него.
По темата много зависи от структурата на турнира, и динамиката на масата с каква стратегия ще играя. Когато турнира е в начална фаза и блиндовете са твърде малки, избягвам да влизам в чести разигравания с маргинални ръце, предпочитам да го правя само с премиум ръце, защото в самото начало потовете са малки и предпочитам да не влизам в неприятности с лоши ръце. В по късна фаза на турнирите и особено на тези с турбо структура, започвам малко по-често да опитвам да крада блиндовете от позиции като HJ CO и SB, но това много пак много зависи от динамиката на масата, ако е прекалено тайт го правя по често, а ако повечето са LAG, гледам да се стаквам с не по слабо от JJ+ AK, AQ.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 25 Яну 2014, 15:13

Понеже знаех, че ще има такъв коментар относно броя на хората играли тогава..иначе си прав за това че не беше милиона а сторм
Половин час след началото на играта достигна 60 000+ и от там насетне не съм гледал. :winky:

п.с - целта не ми е заяждане, нека не обръщаме темата в тая насока. Аз също бях изумен от това колко хора се събраха.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DiMIcha84 » 25 Яну 2014, 15:35

Извинявай, ако си приел поста ми като заяждане, просто исках да уточня, че това не е съндей милион и, че милиона и сторма не са с рибай. Той сторма между другото винаги си има около 50к човека, даже този от 15 Декември който си постнал и аз го играх и мисля че беше с овърлей тогава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Яну 2014, 19:44

Аз да се похваля :mhihi: За първи път успявам да ги разпоря и на 3-те маси, които играя. И на 3-те снг-та станах 1-ви 8) бок :mhihi: Следваща сесия ще е на по-"горно" ниво 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Фев 2014, 23:04

това на кое ниво? :)

всъщност на което и да е похвално! като съм играл на 4-5 маси и ме удари бад бийт повличам и другите, а съм напред! все търся action, особено с маниаците ужас.. докато като си играя на една маса, докато си права другите неща/ дори успявам да играя league of legends и все завършвам топ 3 :mrgreen: само че така банка никога няма да изградя.. а едва ли е оферта да влизам 11$ на турнир, при банкрол 20$
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Фев 2014, 1:09

Вече играя на 2 евра вход и ги цепя :lol: За последните 15-20 дни съм удвоил банката, въпреки 3 поредни дни кофти вариация :banghead: :ranting: От началото на месеца се движа 7-8лв/час игра. Това е средно, разбира се. Още 15-20 евра и минавам на 3 евро вход :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Фев 2014, 2:22

а ти цъкаш кеш :) браво

дай някъв съвет в старс-а на sng 45/90 1$ как да се справям :) като седна срещу 8 играчи tight, (без rocks) и ми идва да натисна alt+f4, играят фолд покер :lol: докато на 0.25$ имаш маниаци, риби, скали.. и с 3-типа играчи се справям, ама tigh-passive и tight-agresive ми бъркат в душата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Фев 2014, 12:21

Не не, SNG на една маса цъкам. Просто ~70% съм парите. А на това ниво още нямам 3-то място :mhihi:

Зависи колко са tight. При много можеш спокойно да им крадеш блиндовете зверски. От ранна позиция отваряш на 12% примерно и качваш около 2,5-3% на всяка следваща позиция. Като вече на бутона трябва да гониш 35%, а на блиндовете 40%. Това е, ако влизаш първи в пота или преценяваш, че си с по-силна ръка от останалите. Аз лично най-обичам след мен да има някакви балъци с под 10 VPIP. Тогава им крада ръката с всеки 2 карти. Дори и със 72о ги бет-вам. Ако се агресират... плащам само ръце в първите 8-9% да кажем. А пък в парите вече съм ги изнервил яко и почват да правят глупости.

Още по-важно е да си регулираш правилно залозите. Над 50бб рейзваш 3бб. 35-50 по 2,5бб. Под 35бб правиш мин.бет. Първо се съобразяваш с твоите, после с най-малкия стак на масата. Т.е. ако ти имаш 68бб, а най-малкия стак 28... правиш мин-бет. Така не се обвързваш прекалено много с пота, по-лесно се фолд-ва.

Също правилна турнирна игра е в началото да играеш по-tight и малко по малко да отваряш. Така после си мислят, че винаги си с AJ+ :mhihi: А и е по-важно да крадеш блиндовете като паднете по 25-30бб. Няма смисъл от излишни рискове, когато си с 60-70 блинда. А чат-пат пускам и турнири с 200бб начален стак. Там абсурд да правя някакви блъфове преди да паднем под 50бб.

И все пак... какво разбираш под tight :lol: И колкото повече качваш нивото, толкова по-малко риби има. Свиквай :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Фев 2014, 16:56

мерси доста ценни съвети, направо си го запазвам тва :)

иначе аз под tight играч, разбирам като rock, играе само премиум ръце, но за разликата от rock като не улучи флопа си хвърля ръцете :) е така убива всички оръжия на LAG играча, няма straight, няма flush.. иска да играете само premium срещу premium карти :dunno:

бях гледал на един турнир 1000+ играча, чип лидера как играеше - влизаше на флопа с почти всичко и без значение дали имаше ръка бетваше, ако се разбягат ок, ако не фолдваше, ако имаше draw бетваше още веднъж.. влизаше дори с 2,3, и му се нареди флопа, удвои си стака :mhihi: малко като маниак, ама знаеше какво прави, красотата в LAG стила е че като бетваш не знаят дали си въздух, дали бетваш с 22 или АА.. и така по-страхливите/пасивните бягат, за да изчакат по-добра ръка. всъщност и аз като срещна maniack изчаквам по-сигурна ръка.
а бета на флопа е толкова много в LAG, че дори да имаш flush , пак бетваш, че ако фолднеш веднага разбират че правиш капан :lol:

все си мисля че на голям турнир правилната стратегия е високо VPIP и действаш според флопа, иначе няма да направиш стак и блиндовете ще те изядат.. случвало ми се е на всички големи турнири като игрaя TAG. а и ако говорим за odds имаш по-висок шанс да улучиш флопа ако играеш повече ръце... но знам ли, мога и да се бъркам, аз съм 0.25$ играч :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Фев 2014, 17:39

Много сериозно бъркаш според мен. Винаги идва един момент, в който падаш по 15бб и трябва да си пуш/фолд. А и на голям турнир... поне 1 път трябва да ти върже :mhihi: Играй срещу някой tight играч, бутай му всички ръце и ще залагаме кога ще станеш от масата, без да ти връзва :mhihi: И какво разбираш под премиум ръце? Предполагам си запознат как са по сила ръцете... За първите колко % говорим? Ако не ми излиза пот одс-а... забрави, че ще ти играя разни дроу-ове :lol: Особено като си със статс-ове на типична "рибка" с VPIP над 40 и е възможно да си ударил всичко. Пък, ако си правиш залозите така, че да ми излиза... ако трябва и ол ин съм. Когато играеш с по-тесен диапазон ръце срещу хора с по-широк... в дългосрочен план ти винаги ще удряш по-силната ръка. Математика. Не може да разчиташ, че ще флоп-ваш монстър ръце. А и на турнир не е важно с колко голям стак завършваш, а кога и на кое място!! Т.нар. "турнирен живот". По-важна е играта префлоп. После е лесно, като знаеш с какво разполагаш. А и дроу-вете... нали знаеш, че и другия може да държи дроу, ама с по-висока карта :lol: Ама с QJs е по-трудно, отколкото с 54s :yes: Блъфовете също по-трудно минават, като си показал глупави ръце.

П.П. КК и АА се бутат префлоп ол ин в 99% от случаите. QQ в бая случаи е добре да ги хвърлиш. Като изкара АК и сте 51/49, което не е много добре. Общо все тая дали са били 22 или QQ. Вече като виждаш флоп... случвало ми се е да взимам правилно решение като фолд-на АА, което много трудно става :mhihi:

П.П.П. А и недей гледай чип-лидера, щото обикновено е временно там :mhihi:

EDIT: Отделяй и време да прочетеш нещо/изгледаш клипче. Аз сега съм почнал една книга. Днес сигурно няма да играя повече, че в рамките на 5мин. се насрах от бет бийтове и по 3-те маси. Както отивах на три първи :lol: и си останах с две втори :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Фев 2014, 20:13

TNT написа: Когато играеш с по-тесен диапазон ръце срещу хора с по-широк... в дългосрочен план ти винаги ще удряш по-силната ръка. Математика.

това е абсолютно така :) но не забравяй че това не е блакджак, покера освен odds е главно психологическа игра и това са го твърдяли едни от най-големите шампиони :)
да разбереш как играе отсрещния и да го използваш срещу него.

всъщност то има само 2 печеливши стила на игра TAG и LAG, daniel negreanu мисля че е TAG, докато isildur1 и tom durr са чиста проба маниаци LAG.. всеки си играе каквото му е удобно, аз съм пробвал и 2-та и от както минах на LAG спрях да вкарвам пари в сметката :) TAG те прави доста по-предвидим, мен като ми влезе някой такъв и знам 100% фолд.. най-якото е че като си LAG ги блъфираш и покажеш, следващият път мислят че пак ги блъфираш, а държиш сет и са нахендрат яко.. през другото време им взимаш блиндовете и им вкарваш нерви :mhihi: като пушнат бягаш и така.. играеш повече срещу хората, не срещу картите.

но със сигурност и 2-та стила са печеливши, вече всеки който както предпочита, спора е малко като M3 VS М5 и двете си имат +/- :)

иначе прочетох няколко книги, но са много old school, най-много се научих от практика, гледане на клипчета, icm трайнера и най-вече с HM да разпознавам кой какъв стил играе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DiMIcha84 » 07 Фев 2014, 20:57

Понеже засегнахте под одса, ТНТ ти каза, че си колваш сд и фд само ако пот одса ти позволява, това лично според мен е грешка, поне на флопа, защото мислещите играчи винаги правят С-бетове от порядъка на 60-65% от пота което автоматично не ти дава никакви под одс. А специално за стила на игра, според мен много зависи от самия играч. Аз примерно турнири с дълбока структура когато в началото сме сравнително дълбоки се старая да се стаквам само с премиум ръце, когато турнирите навлязат в фазата около ITM и стаковете са от порядъка на 15-20ББ там вече навлизаме в пуш/фолд фазата, като в зависимост от позицията и опонентите след нас може да се пушва с всеки 2 карти, а има и едно правило, че турнир без спечелени флипове не се печели, така че си трябва и късмет във важните моменти.
П.С с какви никове играете в старса, моя е същия като името ми тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Фев 2014, 22:48

acer написа: най-якото е че като си LAG ги блъфираш и покажеш, следващият път мислят че пак ги блъфираш, а държиш сет и са нахендрат яко..

С малката разлика, че сет-а ще го удряш всеки 12% , а не 50% :mhihi:

DiMIcha84 написа:защото мислещите играчи винаги правят С-бетове от порядъка на 60-65% от пота което автоматично не ти дава никакви под одс.

Пари нали знаеш, че се правят от рибите :wave: Някои от приятелите ми играят само хедс-ъп... и като седне някой, който може да играе... стават. Няма смисъл да си въртят парите и да си губят времето, като през това време могат да дерат рибите. С мислещите играчи се играе по-кротко и внимателно. Също така те знаят кога да блъфират, докато рибите блъфират всяка втора ръка. Или преди малко един ми изплащаше 4-ката, която е ударил, при положение, че има A4J на масата. А щом си наясно с пот оддс... не знам как плащаш, при положение, че знаеш как в дългосрочен план ще губиш :lol: В някои моменти на турнири дори може да е правилно да ти излиза пот оддс и пак да не набиваш пари. Все пак по-голяма е вероятността, да не ти се получи дроу-а :) Това важи в силна степен за балона в сателитните турнири, в които просто ти трябва да се докопаш до билета. Там няма значение 1-ви ли си или 21-ви, ако взимаш билет. Друг е въпроса, ако освен стрейт/флъш дроу имаш и други аутове като оувър карти, бакдор флъш и т.н. Вече на 47-48% шанс да ми върже... си го играя по-агресивно :mhihi:

Принципно, ако видя някой със статсове VPIP/preflop raise съответно 40/35... не го определям веднага като риба, понеже може просто да му се наливат карти префлоп. Но ако видя някой с 40/12... за мен е пълен рибок и ще става от масата :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата