Да поговорим за покер
Модератор: Общи модератори
Re: Да поговорим за покер
не че съм като него, ама tom durr е loose-aggressive
играл съм tight-aggrssive около 6 мес.. за мен разликата е че при TAG играеш срещу картите, а LAG играеш срещу хората.
лично LAG го чувствам като истински покер, красотата му е че като Бетнеш, не знаят дали държиш 2,7 или AA... и прибираш страшно много ръце. докато като рейзнеш с tight-aggreisve всички знаят че имаш ТОП ръка и бягат, а така да спечелиш турнир е невъзможно.. бях толкова tight че един ми пишеше постоянно fold-poker
за няколко маси кеш tight ще е по-добре, ама за турнири на нормална скорост не знам, там съм завършвал по-нагоре само с LAG и мисля че има много повече предимства.. TAG го използвам само срещу себеподобни
моя главен проблем е търпението, опитвам се да се науча, но не ли ти е отвътре е зор
имам няколко счупени мишки
особено като му наредят търн-а и ривъра за 2 pair... срещу AA/KK на 3-4 часов турнир 

играл съм tight-aggrssive около 6 мес.. за мен разликата е че при TAG играеш срещу картите, а LAG играеш срещу хората.
лично LAG го чувствам като истински покер, красотата му е че като Бетнеш, не знаят дали държиш 2,7 или AA... и прибираш страшно много ръце. докато като рейзнеш с tight-aggreisve всички знаят че имаш ТОП ръка и бягат, а така да спечелиш турнир е невъзможно.. бях толкова tight че един ми пишеше постоянно fold-poker

за няколко маси кеш tight ще е по-добре, ама за турнири на нормална скорост не знам, там съм завършвал по-нагоре само с LAG и мисля че има много повече предимства.. TAG го използвам само срещу себеподобни

моя главен проблем е търпението, опитвам се да се науча, но не ли ти е отвътре е зор

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Истината е наистина в търпението.
Наняколко пъти стигам на съндей милиона от 60 000+ играча (един час рибай време после се затваря) до 150-то място ($237 долара спечелих предния път с вход 3.75 от сателит).
Седем часа игра и чесно казано не ги усетих, щото хората играят и знаят, че играят за пари.
След 5-тия час започва да става тегаво, а още повече ако системата почне да не те пуска (шибани карти) и тогава пък блинда те яде щото е малък 7к голям 15 примерно..имаш около 10-12-14 врътки и ако не ти даде карти - гориш автоматично
Важното е, че от два пъти игра на тоя турнир от толкова играчи завършвам от 150-ти до 230-ти, което е знак че не е невъзможно да се спечели.
Цаката е в началото като ти връзва да обереш голям стак и от там насетне търпение и умерена игра..
п.с - не ползвам никакъв софтуер, а на тея големи турнири определено повечето са с такъв..
което ми подсказва, че ако се оборудвам с такъв ще заведа целия клуб на БМВ България на моя сметка в което заведение изберете

хедз ъп-а лично за мен е малко лайк игра..щото ще плащаш кат имаш (не говоря за тея с вход 0.01$)
Наняколко пъти стигам на съндей милиона от 60 000+ играча (един час рибай време после се затваря) до 150-то място ($237 долара спечелих предния път с вход 3.75 от сателит).
Седем часа игра и чесно казано не ги усетих, щото хората играят и знаят, че играят за пари.
След 5-тия час започва да става тегаво, а още повече ако системата почне да не те пуска (шибани карти) и тогава пък блинда те яде щото е малък 7к голям 15 примерно..имаш около 10-12-14 врътки и ако не ти даде карти - гориш автоматично
Важното е, че от два пъти игра на тоя турнир от толкова играчи завършвам от 150-ти до 230-ти, което е знак че не е невъзможно да се спечели.
Цаката е в началото като ти връзва да обереш голям стак и от там насетне търпение и умерена игра..

п.с - не ползвам никакъв софтуер, а на тея големи турнири определено повечето са с такъв..
което ми подсказва, че ако се оборудвам с такъв ще заведа целия клуб на БМВ България на моя сметка в което заведение изберете

хедз ъп-а лично за мен е малко лайк игра..щото ще плащаш кат имаш (не говоря за тея с вход 0.01$)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Истината е наистина в търпението.
Не си много наясно с нещата, няма съндей милион който да събира 60к човека, освен юбилейния преди няколко години, но и той не стигна до толкова, още по малко пък е с рибай и с един час късна регистрация, съндей сторма също не е, ако си имал в предвид него.
По темата много зависи от структурата на турнира, и динамиката на масата с каква стратегия ще играя. Когато турнира е в начална фаза и блиндовете са твърде малки, избягвам да влизам в чести разигравания с маргинални ръце, предпочитам да го правя само с премиум ръце, защото в самото начало потовете са малки и предпочитам да не влизам в неприятности с лоши ръце. В по късна фаза на турнирите и особено на тези с турбо структура, започвам малко по-често да опитвам да крада блиндовете от позиции като HJ CO и SB, но това много пак много зависи от динамиката на масата, ако е прекалено тайт го правя по често, а ако повечето са LAG, гледам да се стаквам с не по слабо от JJ+ AK, AQ.
Понеже знаех, че ще има такъв коментар относно броя на хората играли тогава..иначе си прав за това че не беше милиона а сторм
Половин час след началото на играта достигна 60 000+ и от там насетне не съм гледал.
п.с - целта не ми е заяждане, нека не обръщаме темата в тая насока. Аз също бях изумен от това колко хора се събраха.
Половин час след началото на играта достигна 60 000+ и от там насетне не съм гледал.

п.с - целта не ми е заяждане, нека не обръщаме темата в тая насока. Аз също бях изумен от това колко хора се събраха.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Извинявай, ако си приел поста ми като заяждане, просто исках да уточня, че това не е съндей милион и, че милиона и сторма не са с рибай. Той сторма между другото винаги си има около 50к човека, даже този от 15 Декември който си постнал и аз го играх и мисля че беше с овърлей тогава.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз да се похваля
За първи път успявам да ги разпоря и на 3-те маси, които играя. И на 3-те снг-та станах 1-ви
бок
Следваща сесия ще е на по-"горно" ниво 

това на кое ниво? 
всъщност на което и да е похвално! като съм играл на 4-5 маси и ме удари бад бийт повличам и другите, а съм напред! все търся action, особено с маниаците ужас.. докато като си играя на една маса, докато си права другите неща/ дори успявам да играя league of legends и все завършвам топ 3
само че така банка никога няма да изградя.. а едва ли е оферта да влизам 11$ на турнир, при банкрол 20$

всъщност на което и да е похвално! като съм играл на 4-5 маси и ме удари бад бийт повличам и другите, а съм напред! все търся action, особено с маниаците ужас.. докато като си играя на една маса, докато си права другите неща/ дори успявам да играя league of legends и все завършвам топ 3

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
Вече играя на 2 евра вход и ги цепя
За последните 15-20 дни съм удвоил банката, въпреки 3 поредни дни кофти вариация
От началото на месеца се движа 7-8лв/час игра. Това е средно, разбира се. Още 15-20 евра и минавам на 3 евро вход 

а ти цъкаш кеш
браво
дай някъв съвет в старс-а на sng 45/90 1$ как да се справям
като седна срещу 8 играчи tight, (без rocks) и ми идва да натисна alt+f4, играят фолд покер
докато на 0.25$ имаш маниаци, риби, скали.. и с 3-типа играчи се справям, ама tigh-passive и tight-agresive ми бъркат в душата.

дай някъв съвет в старс-а на sng 45/90 1$ как да се справям

- TNT
- младши ентусиаст
-
Не не, SNG на една маса цъкам. Просто ~70% съм парите. А на това ниво още нямам 3-то място
Зависи колко са tight. При много можеш спокойно да им крадеш блиндовете зверски. От ранна позиция отваряш на 12% примерно и качваш около 2,5-3% на всяка следваща позиция. Като вече на бутона трябва да гониш 35%, а на блиндовете 40%. Това е, ако влизаш първи в пота или преценяваш, че си с по-силна ръка от останалите. Аз лично най-обичам след мен да има някакви балъци с под 10 VPIP. Тогава им крада ръката с всеки 2 карти. Дори и със 72о ги бет-вам. Ако се агресират... плащам само ръце в първите 8-9% да кажем. А пък в парите вече съм ги изнервил яко и почват да правят глупости.
Още по-важно е да си регулираш правилно залозите. Над 50бб рейзваш 3бб. 35-50 по 2,5бб. Под 35бб правиш мин.бет. Първо се съобразяваш с твоите, после с най-малкия стак на масата. Т.е. ако ти имаш 68бб, а най-малкия стак 28... правиш мин-бет. Така не се обвързваш прекалено много с пота, по-лесно се фолд-ва.
Също правилна турнирна игра е в началото да играеш по-tight и малко по малко да отваряш. Така после си мислят, че винаги си с AJ+
А и е по-важно да крадеш блиндовете като паднете по 25-30бб. Няма смисъл от излишни рискове, когато си с 60-70 блинда. А чат-пат пускам и турнири с 200бб начален стак. Там абсурд да правя някакви блъфове преди да паднем под 50бб.
И все пак... какво разбираш под tight
И колкото повече качваш нивото, толкова по-малко риби има. Свиквай 

Зависи колко са tight. При много можеш спокойно да им крадеш блиндовете зверски. От ранна позиция отваряш на 12% примерно и качваш около 2,5-3% на всяка следваща позиция. Като вече на бутона трябва да гониш 35%, а на блиндовете 40%. Това е, ако влизаш първи в пота или преценяваш, че си с по-силна ръка от останалите. Аз лично най-обичам след мен да има някакви балъци с под 10 VPIP. Тогава им крада ръката с всеки 2 карти. Дори и със 72о ги бет-вам. Ако се агресират... плащам само ръце в първите 8-9% да кажем. А пък в парите вече съм ги изнервил яко и почват да правят глупости.
Още по-важно е да си регулираш правилно залозите. Над 50бб рейзваш 3бб. 35-50 по 2,5бб. Под 35бб правиш мин.бет. Първо се съобразяваш с твоите, после с най-малкия стак на масата. Т.е. ако ти имаш 68бб, а най-малкия стак 28... правиш мин-бет. Така не се обвързваш прекалено много с пота, по-лесно се фолд-ва.
Също правилна турнирна игра е в началото да играеш по-tight и малко по малко да отваряш. Така после си мислят, че винаги си с AJ+

И все пак... какво разбираш под tight

мерси доста ценни съвети, направо си го запазвам тва 
иначе аз под tight играч, разбирам като rock, играе само премиум ръце, но за разликата от rock като не улучи флопа си хвърля ръцете
е така убива всички оръжия на LAG играча, няма straight, няма flush.. иска да играете само premium срещу premium карти 
бях гледал на един турнир 1000+ играча, чип лидера как играеше - влизаше на флопа с почти всичко и без значение дали имаше ръка бетваше, ако се разбягат ок, ако не фолдваше, ако имаше draw бетваше още веднъж.. влизаше дори с 2,3, и му се нареди флопа, удвои си стака
малко като маниак, ама знаеше какво прави, красотата в LAG стила е че като бетваш не знаят дали си въздух, дали бетваш с 22 или АА.. и така по-страхливите/пасивните бягат, за да изчакат по-добра ръка. всъщност и аз като срещна maniack изчаквам по-сигурна ръка.
а бета на флопа е толкова много в LAG, че дори да имаш flush , пак бетваш, че ако фолднеш веднага разбират че правиш капан
все си мисля че на голям турнир правилната стратегия е високо VPIP и действаш според флопа, иначе няма да направиш стак и блиндовете ще те изядат.. случвало ми се е на всички големи турнири като игрaя TAG. а и ако говорим за odds имаш по-висок шанс да улучиш флопа ако играеш повече ръце... но знам ли, мога и да се бъркам, аз съм 0.25$ играч

иначе аз под tight играч, разбирам като rock, играе само премиум ръце, но за разликата от rock като не улучи флопа си хвърля ръцете

бях гледал на един турнир 1000+ играча, чип лидера как играеше - влизаше на флопа с почти всичко и без значение дали имаше ръка бетваше, ако се разбягат ок, ако не фолдваше, ако имаше draw бетваше още веднъж.. влизаше дори с 2,3, и му се нареди флопа, удвои си стака

а бета на флопа е толкова много в LAG, че дори да имаш flush , пак бетваш, че ако фолднеш веднага разбират че правиш капан

все си мисля че на голям турнир правилната стратегия е високо VPIP и действаш според флопа, иначе няма да направиш стак и блиндовете ще те изядат.. случвало ми се е на всички големи турнири като игрaя TAG. а и ако говорим за odds имаш по-висок шанс да улучиш флопа ако играеш повече ръце... но знам ли, мога и да се бъркам, аз съм 0.25$ играч

- TNT
- младши ентусиаст
-
Много сериозно бъркаш според мен. Винаги идва един момент, в който падаш по 15бб и трябва да си пуш/фолд. А и на голям турнир... поне 1 път трябва да ти върже
Играй срещу някой tight играч, бутай му всички ръце и ще залагаме кога ще станеш от масата, без да ти връзва
И какво разбираш под премиум ръце? Предполагам си запознат как са по сила ръцете... За първите колко % говорим? Ако не ми излиза пот одс-а... забрави, че ще ти играя разни дроу-ове
Особено като си със статс-ове на типична "рибка" с VPIP над 40 и е възможно да си ударил всичко. Пък, ако си правиш залозите така, че да ми излиза... ако трябва и ол ин съм. Когато играеш с по-тесен диапазон ръце срещу хора с по-широк... в дългосрочен план ти винаги ще удряш по-силната ръка. Математика. Не може да разчиташ, че ще флоп-ваш монстър ръце. А и на турнир не е важно с колко голям стак завършваш, а кога и на кое място!! Т.нар. "турнирен живот". По-важна е играта префлоп. После е лесно, като знаеш с какво разполагаш. А и дроу-вете... нали знаеш, че и другия може да държи дроу, ама с по-висока карта
Ама с QJs е по-трудно, отколкото с 54s
Блъфовете също по-трудно минават, като си показал глупави ръце.
П.П. КК и АА се бутат префлоп ол ин в 99% от случаите. QQ в бая случаи е добре да ги хвърлиш. Като изкара АК и сте 51/49, което не е много добре. Общо все тая дали са били 22 или QQ. Вече като виждаш флоп... случвало ми се е да взимам правилно решение като фолд-на АА, което много трудно става
П.П.П. А и недей гледай чип-лидера, щото обикновено е временно там
EDIT: Отделяй и време да прочетеш нещо/изгледаш клипче. Аз сега съм почнал една книга. Днес сигурно няма да играя повече, че в рамките на 5мин. се насрах от бет бийтове и по 3-те маси. Както отивах на три първи
и си останах с две втори 

П.П. КК и АА се бутат префлоп ол ин в 99% от случаите. QQ в бая случаи е добре да ги хвърлиш. Като изкара АК и сте 51/49, което не е много добре. Общо все тая дали са били 22 или QQ. Вече като виждаш флоп... случвало ми се е да взимам правилно решение като фолд-на АА, което много трудно става

П.П.П. А и недей гледай чип-лидера, щото обикновено е временно там

EDIT: Отделяй и време да прочетеш нещо/изгледаш клипче. Аз сега съм почнал една книга. Днес сигурно няма да играя повече, че в рамките на 5мин. се насрах от бет бийтове и по 3-те маси. Както отивах на три първи

TNT написа: Когато играеш с по-тесен диапазон ръце срещу хора с по-широк... в дългосрочен план ти винаги ще удряш по-силната ръка. Математика.
това е абсолютно така

да разбереш как играе отсрещния и да го използваш срещу него.
всъщност то има само 2 печеливши стила на игра TAG и LAG, daniel negreanu мисля че е TAG, докато isildur1 и tom durr са чиста проба маниаци LAG.. всеки си играе каквото му е удобно, аз съм пробвал и 2-та и от както минах на LAG спрях да вкарвам пари в сметката

но със сигурност и 2-та стила са печеливши, вече всеки който както предпочита, спора е малко като M3 VS М5 и двете си имат +/-

иначе прочетох няколко книги, но са много old school, най-много се научих от практика, гледане на клипчета, icm трайнера и най-вече с HM да разпознавам кой какъв стил играе.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Понеже засегнахте под одса, ТНТ ти каза, че си колваш сд и фд само ако пот одса ти позволява, това лично според мен е грешка, поне на флопа, защото мислещите играчи винаги правят С-бетове от порядъка на 60-65% от пота което автоматично не ти дава никакви под одс. А специално за стила на игра, според мен много зависи от самия играч. Аз примерно турнири с дълбока структура когато в началото сме сравнително дълбоки се старая да се стаквам само с премиум ръце, когато турнирите навлязат в фазата около ITM и стаковете са от порядъка на 15-20ББ там вече навлизаме в пуш/фолд фазата, като в зависимост от позицията и опонентите след нас може да се пушва с всеки 2 карти, а има и едно правило, че турнир без спечелени флипове не се печели, така че си трябва и късмет във важните моменти.
П.С с какви никове играете в старса, моя е същия като името ми тук.
П.С с какви никове играете в старса, моя е същия като името ми тук.
- TNT
- младши ентусиаст
-
acer написа: най-якото е че като си LAG ги блъфираш и покажеш, следващият път мислят че пак ги блъфираш, а държиш сет и са нахендрат яко..
С малката разлика, че сет-а ще го удряш всеки 12% , а не 50%

DiMIcha84 написа:защото мислещите играчи винаги правят С-бетове от порядъка на 60-65% от пота което автоматично не ти дава никакви под одс.
Пари нали знаеш, че се правят от рибите

Принципно, ако видя някой със статсове VPIP/preflop raise съответно 40/35... не го определям веднага като риба, понеже може просто да му се наливат карти префлоп. Но ако видя някой с 40/12... за мен е пълен рибок и ще става от масата