Прекачване на самолет в САЩ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Прекачване на самолет в САЩ

Мнение от mnh » 24 Фев 2014, 10:43

Здрасти на всички. Имам един въпрос - другата седмица ще летя от София за Ню Йорк и от там 3часа по-късно за Доминиканската република.
Тъй като е само прекачване в САЩ,нужна ли е каквато и да била виза?Не искам да им влизам в страната даже изобщо няма да изляза от депарчър зоната на летището, но все пак?

Аз така или иначе си имам B1/B2 C1/D визи,но се зачудих дали ще ми направят проблем?

:kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Прекачване на самолет в САЩ

Мнение от Nickelback » 24 Фев 2014, 10:46

Няма логика да ти искат виза. Не съм се прекачвал през щатско, но просто не го вярвам...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Фев 2014, 11:27

на кое летище си в NY?
реално и да искаш няма как да излезеш от тази зона няма да те пуснат.. виза не ти трябва
просто ще те пренасочат от някои терминал на друг.. те и без това тези летища на които ще кацнеш са колкото един БГ град..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 24 Фев 2014, 12:16

Няма логика да искат виза, летището се води неутрална зона. Имаше един такъв филм навремето за един който живееше на летището защото нямаше виза :)
Последна промяна bioz на 24 Фев 2014, 12:28, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Фев 2014, 12:26

да... фимла беше с том ханкс.. и дори беше българин :mrgreen:
.. но както каза и колегата над мен.. тези международни летища са точно такава територия. ти реално не си минал границите на сащ когато ти там
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 24 Фев 2014, 12:34

Аз мисля по същия начин,че виза НЕ е нужна на всеки просто преминаващ през смотаната им държавица :mhihi:

Иначе отивам на Джей Еф кей летището,правил съм вътрешен полет от маями до ню йорк,но кацнах на ЛА Гуардиа,ама беше бях минал имиграционните така или иначе в Маями.Иначе,колега,прав си летищата там са като наш средно-голям град :mhihi:

мерси на всички за отговорите,но имах нужда да попитам,че един кретен ми пусна идеята,че се минавало имигрейшън бла бла бла :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 24 Фев 2014, 13:06

Възможно е да се минава през имигрейшъните,летял съм 6-7 през Джей Еф Кей,но не си спомням дали за кънектин флайтс също се минава през имиграционните....Но не те разбирам -хем имаш разни визи,хем се чудиш дали ще ти искат виза?Тези,които имаш са изтекли(тоест нямаш) или просто ни пускаш по пързалката? :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 24 Фев 2014, 13:13

stankata777 написа:Възможно е да се минава през имигрейшъните,летял съм 6-7 през Джей Еф Кей,но не си спомням дали за кънектин флайтс също се минава през имиграционните....Но не те разбирам -хем имаш разни визи,хем се чудиш дали ще ти искат виза?Тези,които имаш са изтекли(тоест нямаш) или просто ни пускаш по пързалката? :mhihi:

не съм полудял толкова,че да пускам разни теми за юса :mhihi:
Аз както казах,си имам валидна виза C1/D ,но ме притеснява,че имам 3 часа между полетите(звучи достатъчно) но последния път като имах имигрейшън чек в маями излязах чак след 4часа поради някакъв проблем :shock: ми ако имах някакъв последващ полет както в случая? :banghead:

Още един въпрос :mhihi: от софия като си чекирам багажа...се взима от крайната дестинация или от смотаното американско летище и после пак трябва да го чекирам за последния полет?

Потребител
Аватар

Мнение от Mephistofel » 24 Фев 2014, 13:18

Специално за последното, случвали са ми се и двата варианта, зависи каква ти е конкретната дестинация. Иначе е доста тъпичко, като са ти навързани полетите - последно на прибиране от Китай, закъсня ми полета на вътрешните авиолинии до Пекин с 2 и1/2ч, и докато мина през паспортни, сигурност и тн, стана една... Полета за Истанбул го хванах като по филмите - с търчане през терминалите, че и бяха дръпнали ръкава за икономи класата, и тъгъдък-тъгъдък през тоя за бизнес такавата, седнах, закопчах колана и самолета тръгна да рулира. :mrgreen:
"Дайте ми шест реда,написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях за какво да го обеся!" Кардинал Ришельо

http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 24 Фев 2014, 13:29

Сега ми стана по-ясно!
За съжаление ще трябва да минеш през имиграционните,после взимаш багажа,през секюрити и някъде ще го предадеш на автоматизирана лента да го качат за Доминикана,въпреки че е чекиран още в София.
В София ще ти кажат,че щом ти чекират багажа за Доминикана - ще го вземеш направо там,но това НЕ отговаря на истината!!!Ще направиш голяма грешка,ако се прикачиш на JFK без да си вземеш багажа и да го преместиш.Ще се върти цял следобед на лентата ,а ти ще се озовеш в Доминикана без куфар :mhihi:
Ако имаш закъснение и прочие,пререждаш се на всички опашки с извинителен тон,защото гониш прекачване.Ако те е срам,намираш служител и той те бута най-отпред на опашката... :yes:

п.п.не знам дали стана много ясно за багажа,но въпреки че е чекиран го взимаш и после оставяш отново(идеята мисля е за още едно секюрити,да не би колегите в Европа и Бг да са пропуснали нещо при проверката),но не го чекираш отново!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 24 Фев 2014, 13:38

Ще стигнем до истината ясно е ,много сме силни сме :mhihi:

Това със закъсненията е ебати ужаса,айде може би ако си шеф във фирмата,няма да ти е проблем,ми аз както трябва да гоня кораб? Той на другия ден вече ще е на майната си отплавал :mhihi:

stankata777 написа:В София ще ти кажат,че щом ти чекират багажа за Доминикана - ще го вземеш направо там,но това НЕ отговаря на истината!!!Ще направиш голяма грешка,ако се прикачиш на JFK без да си вземеш багажа и да го преместиш.Ще се върти цял следобед на лентата ,а ти ще се озовеш в Доминикана без куфар :mhihi:

Ей това ме интересуваше на лепенката пише софия-санто доминго ама...той стигнал само до Ню Йорк и до там :oops:

Оки мерси на всички!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 24 Фев 2014, 13:49

Така е,зная го от опит - веднъж София-Детройт-Бостън и втори път София-Филаделфия-Бостън.Всеки път в София ми казват едно,а в Сащ се оказва друго :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Фев 2014, 14:02

През 2003г летях до Доминикана, трябваше да летя през САЩ и тогава искаха транзитна виза :idea:

В последствие намерих чартър от Париж до Доминикана и нуждата от виза отпадна. Провери в посолството на САЩ предварително!
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 24 Фев 2014, 14:13

Трябва ти виза задължително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 24 Фев 2014, 14:24

Трябва, дано да са ти валидни Ц1 или Д, че иначе 160 камъка и интервю :mhihi: Не знам дали и наще ще те пуснат да се качиш на самолета оттук без виза ...
Ubi dubium, ibi libertas

Следваща

Назад към Извън Темата