Проблем с изоставен автомобил.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Проблем с изоставен автомобил.

Мнение от Borymeckata » 22 Апр 2014, 15:43

Vra4anin написа: ...

Прав си Колега, няма никаква драма в случая. Блокът е малък и в този вход живеем само 5 семейства, от които коли имаме ... три. Но освен нас, спират и други автомобили, защото наблизо има някакъв сервиз за касови апарати и още някакъв за електроника. Затова понякога успявам да паркирам, друг път си търся място пред другия вход или зад блока. За някакви особени нерви не може да се говори, просто е дразнещо да не можеш да спреш пред дома си защото някой е решил да държи ръждивия си форд точно там.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 22 Апр 2014, 16:01

Изчакай още малко, ръждата си знае работата :mhihi:
:yes:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 22 Апр 2014, 17:35

Преди време имах същия проблем. В блока всички имаме коли и спираме успоредно на тротоара, понеже е тясна улицата. Две от местата бяха заети от един бус и още няк'ва Ланчия. Намирането на место в малките часове беше ужас и се принуждавах да си спирам колата по калющаците и пред други блокове, където нямах никаква видимост към нея. Лишавах се от правото и да ползвам екстрата "камери" пред блока, щото тия двамата бяха решили да си заебат кочините. Тогава и аз търсих решение, уви не успях да намеря нищо и се отказах. Преди около месец, няк'ви хора оглеждаха буса, не знам к'ви са били, но не ми се вярва да са го купили, щото и той беше завъдил гора.. Вече го няма, та явно трябва да чакаме тия суеци да се усетят, че не е мястото на тия кочини там и да ги разкарат. И по-добре не му намеквай, а давай право куме в очи.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 22 Апр 2014, 19:01

Kris написа:Колега, пробвай да напишеш същата бележка като тази от общината (провери в гугъл трябва да има) и му я лепни на колата. Ако не стане след две седмици му пусни писмо със същата бележка като напишеш на плика че е от съответната община и му го пусни направо в пощата.

Мове да се стресне и да я махне. Ако ли не, ще отиде до общината и най-малкото ще им привлече вниманието.

:yes: Аз така щях да направя.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Апр 2014, 20:29

Закачаш го за Х3-ката и го издърпваш така че да застане на средата на пътя, да видиш как ще се заинтересува много бързо.

От кога не е правена застраховка можеш да разбереш много лесно, щом знаеш регистрационния му номер.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Апр 2014, 21:29

То голямата драма за една купчина ламарина, че не можеш да я паркираш под балкона. Май всички сте полудели с тея колибарници да си ги пазите като очите. Ако реша да ти правя мизерии на колата, то ако искаш в нея да спиш пак ще дойда, и ще подложа пирони или нещо др. под гумите, докато спиш и като тръгнеш да се прецакаш. Ако толкова искаш да ти е предпазена колата взимаш гараж. При теб наема ще е най-много 20-50лв на месец и ще спиш много по-спокойно.

Тона на горното не е заядлив, няма за цел да провокира спор. Реално седни и се замисли, една купчина ламарина за 3,5,10,100К лв. по важна ли е от съня ти или добруването на семейството ти? За съжаление доста хора си ги гледат като деца, и ги защитават като жени тея автомобили.

До всички "собственици" на паркоместа пред блока, под балкона и тн безумия най-страшни: Вземете се в ръце и се дръжте като големи хора. Улицата е на всички. Ако си спрял правилно и не нарушаваш на никой покоя, нямате право на претенции. Аз всеки път обикалям и си търся място на 3 пресечки от мястото където живея, защото е синя зона. Скоро се местя и сега ходейки всяка седмица на новото място да правя дреболии, пак обикалям половината квартал докато си намеря място да паркирам. Реално и под балкона да си я спра в 3:00 през нощта, ако някой метне паве в предния прозорец дали ще го хвана? Не! За това моля ви най-сърдечно. Спрете да бъдете дребнави собственици на обществени паркоместа, които са на общия за всички на тази планета паркинг пред блока. Той е общинска собственост и можем да го ползваме всички.

Естествено всички дребни и злобни душички, които четат горното, ще решат да подскочат, и да защитят нараненото си его. На тях пожелавам всичко хубаво и първо да помислят какво биха направили ако идат на гости, спрат на "нечие" вече заплюто място и някой отреагира както те искат да реагират. В случая с повреда върху вражеския автомобил, без значение от марка, година и тн.

По-темата:
Ако автомобилът няма гражданска отговорност, то той не може да се движи по пътищата. Ако е видимо изоставен, може да се сигнализира в общината и тя да накара собственика или да премахне автомобилът или да го приведе в годен за пътя вид, т.е. ГО, преглед, данък и тн. Масово бяха налепили миналата година по центъра на изоставените коли предупреждения и ги махнаха в 3м срок от обявата. Мисля, че и глоба има. Иди подай жалба в общината.

До всички изводи достигнах след като многократно и без причина колата ми беше надирана, блъскана, чупена и тн от софийските келеши (от София съм и аз) и невероятно добри шофьори (как са си взели свидетелствата не е ясно). Винаги паркирам правилно, никога на тротоара, никога в зелени площи, но явно в момента в който колата ти е лъскава, някой идва и решава, че деругата по цялата дължина ще й отива.

Гледайте си семействата, гледайте си живота, ламарините са преходни. Напомням за палежите на коли в Сф преди време. И те така.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 23 Апр 2014, 0:36

Прав е колегата от горният пост,но все пак всички живеем на едно място,и ако по комшийски си правим мизерии и не се съобразяваме с реалната ситуация наистина става кофти.Какво му пречи на комшията да си премести таратайката,която така или иначе не кара на място на което няма да пречи,или просто да я бракува-варианти много.Но да те молят учтиво собствените ти съседи с които живееш от години и ти да си правиш оглушки,мисля че не е никак учтиво.
Аз лично бих го помолил по-настоятелно ,и ако това не помогне просто му свалям номерата и се обаждам в общината да разкарат изоставената кола или в Кат за изоставен"подозрителен" автомобил.
Не може да живееш на едно място с други хора и да не ти пука за тях защото просто те мързи да си преместиш автомобила който не ползваш.Това се нарича наглост и дебелоочие.
"Дреме ми за комшиите които обикалят с колите си всяка вечер като се прибират от работа,кеф ми е че им преча с моят дарак"
Само се чуда подобна ситуация как би се развила в Германия например - да си зарежеш колата така и да те оставят да си блееш.Комшийте ще те изядат с парцалите.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Апр 2014, 1:05

Borymeckata написа:Колеги, проблемът ми е следният. Пред входа на блока ми има място да се паркират 5 - 6 автомобила. Ползваме го ние - живеещите в същия вход и понякога съседите. Проблеми не е имало до преди година, когато един от живущите в блока домъкна някакъв 25-годишен Ескорт и го заряза на най-хубавото и удобно за паркиране място - точно под балкона ми. Оттогава колата не е мърдала от там - не се кара и няма признаци да се прави нещо по нея. Сега гумите са спаднали, а колата покрита с два пръста изгнила шума. На два пъти намекнах на собственика, че все пак това е паркинг, а не авто-гробище и няма да е лошо да разкара този ръждоляк, но нашият се прави на ударен. Въпросът ми е дали има някакъв законов начин собственикът да бъде принуден да махне колата от паркинга?

Независимо от това, че автомобила е с рег. номера и се води на отчет в КАТ, същия се води за излязло от употреба МПС, Ако "няма данни за извършван периодичен преглед за проверка на техническата му изправност повече от две последователни години и е паркирано върху имоти,публична, държавна или общинска собственост."
Проверете предното стъкло дали има залепен стикер за ГТП и от кога е.

Във вашият случай друг начин няма за да бъде преместен автомобила законно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 23 Апр 2014, 1:35

2 ескорта имам и двата стояха на паркинга пред нас на трупчета.Друг е въпроса че паркинга пред блока събира над 70 коли и отгоре.Пак имах проблеми със съседите.Като реших да ги махам пак проблеми щото закона вече бил да не се ремонтират коли пред блока.То не бяха патрулки и екипи от къде ли не.От личен опит ти казвам ,че няма как да се справиш с тоя ръждавелник ако има ГО и преглед.Лепяха ми визитки на морги ,номера да ги купуват,писма от навсякъде...Просто защото 2ма чичковци бяха решили ,че им заплашват сигурността.Ходи говори с човека,кажи си му го в прав текст пък ако е разбран и има възможност ще я махне.Ама 100% до 2 месеца пак ще изпадне от движение (затова и имам 2 да им смогвам).Друг начин няма ,а и мисля ,че имаше 3 предупреждения в рамките на няколко месеца преди да се действа ако няма ГО и задействаш държавната машина.По вероятно е преди човека да изгори с някоя глоба ескорта да се е разградил напълно.Welcome to Bulgaria :mrgreen:
Кажи от къде си ,че се притеснявам да не би да става въпрос за някой от моите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 26 Апр 2014, 16:37

Добре а как да процедираме в случая пред моя блок, където колата не е мърдана от над 4 години (толкова знам аз) а собственика почина преди 2 :?: Ако е излязло от употреба МПС-то предадено ли е в наследство. Роднини ли трябва да търсим? Апартамента му е празен, но колата му седи неизползваема и заема място :help:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Апр 2014, 0:09

Bavarcho написа:Закачаш го за Х3-ката и го издърпваш така че да застане на средата на пътя, да видиш как ще се заинтересува много бързо.

От кога не е правена застраховка можеш да разбереш много лесно, щом знаеш регистрационния му номер.

Ето това е отговора :yes: X3-ката май нямаше бавни, ама смятам ще си го отнесе като куцо пиле домат :mhihi: Един така ми пречеше, да си вляза за 50 санта. Свирках, тропах - никой. Така ли?! Въжето-4x4-бавни и си го поместих с Паджерото колкото трябваше. Не го и усетих дори :mhihi:
Та така, издебни го някой ден и го премести без много шум, където сметнеш за подходящо ;)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Апр 2014, 18:53

В случая, просто трябва да идеш при собственика и да я върне тази кола за старо желязо. Ако той не иска да си я махне, си пускай жалба в общината. Правиш го всяка седмица и накрая им писва от теб и я премахват колата.

Това ако няма ГО и тех. преглед. Ако ги има, не можеш да го пипнеш.

Успех.

П.П.
Бъдете толерантни един към друг, и винаги се поставяйте на мястото на другия, преди да направите нещо.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 27 Апр 2014, 20:58

Zubcho написа:В случая, просто трябва да идеш при собственика и да я върне тази кола за старо желязо. Ако той не иска да си я махне, си пускай жалба в общината. Правиш го всяка седмица и накрая им писва от теб и я премахват колата.

Това ако няма ГО и тех. преглед. Ако ги има, не можеш да го пипнеш.

Успех.

П.П.
Бъдете толерантни един към друг, и винаги се поставяйте на мястото на другия, преди да направите нещо.

:yes: :yes:

А някои колеги гледат много филми...обаче, ако някой такъв, който си пада по саморазправи, направи същото с тяхна кола, сигурно ще опищят форума!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Май 2014, 19:32

Колеги, ако си "падах по саморазправи" - нямаше да пиша във форума, ами щях направо да действам. Съвсем ясно съм попитал в първия си пост за ЗАКОНЕН НАЧИН да се махне колата. И получих някои полезни отговори, за което - благодаря.
Excellent! Steven is my name!

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 02 Май 2014, 22:28

Ние сме с вътрешен двор, където влизаме 4 коли, преди около година едната от комшийките докара една омега и я спря в двора. Изведнъж се оказа, че който се прибере след 17:00 почва да обикаля с часове и да се чуди, къде да спре. Помолихме я 100 пъти да я премести, през деня пред блока има място винаги, каза НЕ, предложихме и да я остави на платен паркинг, ние да поемем цената на паркинга пак НЕ. Търся си гараж в района няма, нито под наем нито за купуване. Как колеги да се оправиш с такъв човек?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата