Проблем с изоставен автомобил.
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Проблем с изоставен автомобил.
Vra4anin написа: ...
Прав си Колега, няма никаква драма в случая. Блокът е малък и в този вход живеем само 5 семейства, от които коли имаме ... три. Но освен нас, спират и други автомобили, защото наблизо има някакъв сервиз за касови апарати и още някакъв за електроника. Затова понякога успявам да паркирам, друг път си търся място пред другия вход или зад блока. За някакви особени нерви не може да се говори, просто е дразнещо да не можеш да спреш пред дома си защото някой е решил да държи ръждивия си форд точно там.
Excellent! Steven is my name!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Преди време имах същия проблем. В блока всички имаме коли и спираме успоредно на тротоара, понеже е тясна улицата. Две от местата бяха заети от един бус и още няк'ва Ланчия. Намирането на место в малките часове беше ужас и се принуждавах да си спирам колата по калющаците и пред други блокове, където нямах никаква видимост към нея. Лишавах се от правото и да ползвам екстрата "камери" пред блока, щото тия двамата бяха решили да си заебат кочините. Тогава и аз търсих решение, уви не успях да намеря нищо и се отказах. Преди около месец, няк'ви хора оглеждаха буса, не знам к'ви са били, но не ми се вярва да са го купили, щото и той беше завъдил гора.. Вече го няма, та явно трябва да чакаме тия суеци да се усетят, че не е мястото на тия кочини там и да ги разкарат. И по-добре не му намеквай, а давай право куме в очи.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Kris написа:Колега, пробвай да напишеш същата бележка като тази от общината (провери в гугъл трябва да има) и му я лепни на колата. Ако не стане след две седмици му пусни писмо със същата бележка като напишеш на плика че е от съответната община и му го пусни направо в пощата.
Мове да се стресне и да я махне. Ако ли не, ще отиде до общината и най-малкото ще им привлече вниманието.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Закачаш го за Х3-ката и го издърпваш така че да застане на средата на пътя, да видиш как ще се заинтересува много бързо.
От кога не е правена застраховка можеш да разбереш много лесно, щом знаеш регистрационния му номер.
От кога не е правена застраховка можеш да разбереш много лесно, щом знаеш регистрационния му номер.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
То голямата драма за една купчина ламарина, че не можеш да я паркираш под балкона. Май всички сте полудели с тея колибарници да си ги пазите като очите. Ако реша да ти правя мизерии на колата, то ако искаш в нея да спиш пак ще дойда, и ще подложа пирони или нещо др. под гумите, докато спиш и като тръгнеш да се прецакаш. Ако толкова искаш да ти е предпазена колата взимаш гараж. При теб наема ще е най-много 20-50лв на месец и ще спиш много по-спокойно.
Тона на горното не е заядлив, няма за цел да провокира спор. Реално седни и се замисли, една купчина ламарина за 3,5,10,100К лв. по важна ли е от съня ти или добруването на семейството ти? За съжаление доста хора си ги гледат като деца, и ги защитават като жени тея автомобили.
До всички "собственици" на паркоместа пред блока, под балкона и тн безумия най-страшни: Вземете се в ръце и се дръжте като големи хора. Улицата е на всички. Ако си спрял правилно и не нарушаваш на никой покоя, нямате право на претенции. Аз всеки път обикалям и си търся място на 3 пресечки от мястото където живея, защото е синя зона. Скоро се местя и сега ходейки всяка седмица на новото място да правя дреболии, пак обикалям половината квартал докато си намеря място да паркирам. Реално и под балкона да си я спра в 3:00 през нощта, ако някой метне паве в предния прозорец дали ще го хвана? Не! За това моля ви най-сърдечно. Спрете да бъдете дребнави собственици на обществени паркоместа, които са на общия за всички на тази планета паркинг пред блока. Той е общинска собственост и можем да го ползваме всички.
Естествено всички дребни и злобни душички, които четат горното, ще решат да подскочат, и да защитят нараненото си его. На тях пожелавам всичко хубаво и първо да помислят какво биха направили ако идат на гости, спрат на "нечие" вече заплюто място и някой отреагира както те искат да реагират. В случая с повреда върху вражеския автомобил, без значение от марка, година и тн.
По-темата:
Ако автомобилът няма гражданска отговорност, то той не може да се движи по пътищата. Ако е видимо изоставен, може да се сигнализира в общината и тя да накара собственика или да премахне автомобилът или да го приведе в годен за пътя вид, т.е. ГО, преглед, данък и тн. Масово бяха налепили миналата година по центъра на изоставените коли предупреждения и ги махнаха в 3м срок от обявата. Мисля, че и глоба има. Иди подай жалба в общината.
До всички изводи достигнах след като многократно и без причина колата ми беше надирана, блъскана, чупена и тн от софийските келеши (от София съм и аз) и невероятно добри шофьори (как са си взели свидетелствата не е ясно). Винаги паркирам правилно, никога на тротоара, никога в зелени площи, но явно в момента в който колата ти е лъскава, някой идва и решава, че деругата по цялата дължина ще й отива.
Гледайте си семействата, гледайте си живота, ламарините са преходни. Напомням за палежите на коли в Сф преди време. И те така.
Тона на горното не е заядлив, няма за цел да провокира спор. Реално седни и се замисли, една купчина ламарина за 3,5,10,100К лв. по важна ли е от съня ти или добруването на семейството ти? За съжаление доста хора си ги гледат като деца, и ги защитават като жени тея автомобили.
До всички "собственици" на паркоместа пред блока, под балкона и тн безумия най-страшни: Вземете се в ръце и се дръжте като големи хора. Улицата е на всички. Ако си спрял правилно и не нарушаваш на никой покоя, нямате право на претенции. Аз всеки път обикалям и си търся място на 3 пресечки от мястото където живея, защото е синя зона. Скоро се местя и сега ходейки всяка седмица на новото място да правя дреболии, пак обикалям половината квартал докато си намеря място да паркирам. Реално и под балкона да си я спра в 3:00 през нощта, ако някой метне паве в предния прозорец дали ще го хвана? Не! За това моля ви най-сърдечно. Спрете да бъдете дребнави собственици на обществени паркоместа, които са на общия за всички на тази планета паркинг пред блока. Той е общинска собственост и можем да го ползваме всички.
Естествено всички дребни и злобни душички, които четат горното, ще решат да подскочат, и да защитят нараненото си его. На тях пожелавам всичко хубаво и първо да помислят какво биха направили ако идат на гости, спрат на "нечие" вече заплюто място и някой отреагира както те искат да реагират. В случая с повреда върху вражеския автомобил, без значение от марка, година и тн.
По-темата:
Ако автомобилът няма гражданска отговорност, то той не може да се движи по пътищата. Ако е видимо изоставен, може да се сигнализира в общината и тя да накара собственика или да премахне автомобилът или да го приведе в годен за пътя вид, т.е. ГО, преглед, данък и тн. Масово бяха налепили миналата година по центъра на изоставените коли предупреждения и ги махнаха в 3м срок от обявата. Мисля, че и глоба има. Иди подай жалба в общината.
До всички изводи достигнах след като многократно и без причина колата ми беше надирана, блъскана, чупена и тн от софийските келеши (от София съм и аз) и невероятно добри шофьори (как са си взели свидетелствата не е ясно). Винаги паркирам правилно, никога на тротоара, никога в зелени площи, но явно в момента в който колата ти е лъскава, някой идва и решава, че деругата по цялата дължина ще й отива.
Гледайте си семействата, гледайте си живота, ламарините са преходни. Напомням за палежите на коли в Сф преди време. И те така.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Прав е колегата от горният пост,но все пак всички живеем на едно място,и ако по комшийски си правим мизерии и не се съобразяваме с реалната ситуация наистина става кофти.Какво му пречи на комшията да си премести таратайката,която така или иначе не кара на място на което няма да пречи,или просто да я бракува-варианти много.Но да те молят учтиво собствените ти съседи с които живееш от години и ти да си правиш оглушки,мисля че не е никак учтиво.
Аз лично бих го помолил по-настоятелно ,и ако това не помогне просто му свалям номерата и се обаждам в общината да разкарат изоставената кола или в Кат за изоставен"подозрителен" автомобил.
Не може да живееш на едно място с други хора и да не ти пука за тях защото просто те мързи да си преместиш автомобила който не ползваш.Това се нарича наглост и дебелоочие.
"Дреме ми за комшиите които обикалят с колите си всяка вечер като се прибират от работа,кеф ми е че им преча с моят дарак"
Само се чуда подобна ситуация как би се развила в Германия например - да си зарежеш колата така и да те оставят да си блееш.Комшийте ще те изядат с парцалите.
Аз лично бих го помолил по-настоятелно ,и ако това не помогне просто му свалям номерата и се обаждам в общината да разкарат изоставената кола или в Кат за изоставен"подозрителен" автомобил.
Не може да живееш на едно място с други хора и да не ти пука за тях защото просто те мързи да си преместиш автомобила който не ползваш.Това се нарича наглост и дебелоочие.
"Дреме ми за комшиите които обикалят с колите си всяка вечер като се прибират от работа,кеф ми е че им преча с моят дарак"
Само се чуда подобна ситуация как би се развила в Германия например - да си зарежеш колата така и да те оставят да си блееш.Комшийте ще те изядат с парцалите.
Borymeckata написа:Колеги, проблемът ми е следният. Пред входа на блока ми има място да се паркират 5 - 6 автомобила. Ползваме го ние - живеещите в същия вход и понякога съседите. Проблеми не е имало до преди година, когато един от живущите в блока домъкна някакъв 25-годишен Ескорт и го заряза на най-хубавото и удобно за паркиране място - точно под балкона ми. Оттогава колата не е мърдала от там - не се кара и няма признаци да се прави нещо по нея. Сега гумите са спаднали, а колата покрита с два пръста изгнила шума. На два пъти намекнах на собственика, че все пак това е паркинг, а не авто-гробище и няма да е лошо да разкара този ръждоляк, но нашият се прави на ударен. Въпросът ми е дали има някакъв законов начин собственикът да бъде принуден да махне колата от паркинга?
Независимо от това, че автомобила е с рег. номера и се води на отчет в КАТ, същия се води за излязло от употреба МПС, Ако "няма данни за извършван периодичен преглед за проверка на техническата му изправност повече от две последователни години и е паркирано върху имоти,публична, държавна или общинска собственост."
Проверете предното стъкло дали има залепен стикер за ГТП и от кога е.
Във вашият случай друг начин няма за да бъде преместен автомобила законно.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
2 ескорта имам и двата стояха на паркинга пред нас на трупчета.Друг е въпроса че паркинга пред блока събира над 70 коли и отгоре.Пак имах проблеми със съседите.Като реших да ги махам пак проблеми щото закона вече бил да не се ремонтират коли пред блока.То не бяха патрулки и екипи от къде ли не.От личен опит ти казвам ,че няма как да се справиш с тоя ръждавелник ако има ГО и преглед.Лепяха ми визитки на морги ,номера да ги купуват,писма от навсякъде...Просто защото 2ма чичковци бяха решили ,че им заплашват сигурността.Ходи говори с човека,кажи си му го в прав текст пък ако е разбран и има възможност ще я махне.Ама 100% до 2 месеца пак ще изпадне от движение (затова и имам 2 да им смогвам).Друг начин няма ,а и мисля ,че имаше 3 предупреждения в рамките на няколко месеца преди да се действа ако няма ГО и задействаш държавната машина.По вероятно е преди човека да изгори с някоя глоба ескорта да се е разградил напълно.Welcome to Bulgaria 
Кажи от къде си ,че се притеснявам да не би да става въпрос за някой от моите

Кажи от къде си ,че се притеснявам да не би да става въпрос за някой от моите

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Добре а как да процедираме в случая пред моя блок, където колата не е мърдана от над 4 години (толкова знам аз) а собственика почина преди 2
Ако е излязло от употреба МПС-то предадено ли е в наследство. Роднини ли трябва да търсим? Апартамента му е празен, но колата му седи неизползваема и заема място 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Bavarcho написа:Закачаш го за Х3-ката и го издърпваш така че да застане на средата на пътя, да видиш как ще се заинтересува много бързо.
Ето това е отговора

Та така, издебни го някой ден и го премести без много шум, където сметнеш за подходящо

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
В случая, просто трябва да идеш при собственика и да я върне тази кола за старо желязо. Ако той не иска да си я махне, си пускай жалба в общината. Правиш го всяка седмица и накрая им писва от теб и я премахват колата.
Това ако няма ГО и тех. преглед. Ако ги има, не можеш да го пипнеш.
Успех.
П.П.
Бъдете толерантни един към друг, и винаги се поставяйте на мястото на другия, преди да направите нещо.
Успех.
П.П.
Бъдете толерантни един към друг, и винаги се поставяйте на мястото на другия, преди да направите нещо.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Zubcho написа:В случая, просто трябва да идеш при собственика и да я върне тази кола за старо желязо. Ако той не иска да си я махне, си пускай жалба в общината. Правиш го всяка седмица и накрая им писва от теб и я премахват колата.
Успех.
П.П.

А някои колеги гледат много филми...обаче, ако някой такъв, който си пада по саморазправи, направи същото с тяхна кола, сигурно ще опищят форума!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, ако си "падах по саморазправи" - нямаше да пиша във форума, ами щях направо да действам. Съвсем ясно съм попитал в първия си пост за ЗАКОНЕН НАЧИН да се махне колата. И получих някои полезни отговори, за което - благодаря.
Excellent! Steven is my name!
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Ние сме с вътрешен двор, където влизаме 4 коли, преди около година едната от комшийките докара една омега и я спря в двора. Изведнъж се оказа, че който се прибере след 17:00 почва да обикаля с часове и да се чуди, къде да спре. Помолихме я 100 пъти да я премести, през деня пред блока има място винаги, каза НЕ, предложихме и да я остави на платен паркинг, ние да поемем цената на паркинга пак НЕ. Търся си гараж в района няма, нито под наем нито за купуване. Как колеги да се оправиш с такъв човек?
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3