DV 2015 (Лотария Зелена Карта за САЩ 2015)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избрани ли сте в DV 2015?

Участвах, но не бях избран.
12
23%
Участвах и бях избран.
0
Няма гласували
Изобщо не участвам.
33
62%
Този път не участвах.
8
15%

Общо гласове : 53
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

DV 2015 (Лотария Зелена Карта за САЩ 2015)

Мнение от yellowsubmarine » 02 Май 2014, 14:00

Здравейте, вчера "изтеглиха" евентуалните нови собственици на Зелени карти за САЩ за 2015 година.
Прави ми впечатление, че ужасно малко хора са спечелили тази година или поне според ровенето в други форуми.
Дайте да видим как е при нас.
Гласувайте в анкетата и коментирайте лотарията, участвате ли, вярвате ли и т.н.

Моето лично мнение ще изкажа по-натам.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: DV 2015 (Лотария Зелена Карта за САЩ 2015)

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Май 2014, 14:33

Аз участвам от 2008-ма всяка година с по два опита - за мен и за жена ми. Само една година пропуснах защото бяха намалили срока за регистрация и го изтървах. По едно време се бях вманиачил в тая лотария и то взе, че ми тръгна тук(засега поне). Сега пуснах с най-голямото нежелание на света, но пак Не ми се падна. Жена ми иска със същото желание да ни се падне, най-вече заради децата и възможностите за тях там. На мен ми е все тая вече. Тази година мисля да пропуснем, че и без това юли чакам второто дете, но догодина ще пуснем пак за 2017-та фактически.
Мнението ми дали е реална? Съдейки по това, че не искат нито цент за участие, най-вероятно да, но дали е така кой знае.
Нормално е за БГ бройките да намаляват, все пак там има много Българи и всеки се мъчи да набута роднините си там, половината отидоха нелегално или по-точно останаха там нелегално и в последствие доста се узакониха, заемайки бройки и от лорарията. Във форума all.bg има тонове информация за САЩ и всички други страни, в които има много емигранти от БГ - Канада, Австралия, Нова Зеландия, Западна Европа, Скандинавието и Англия, само да ти се чете подробно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Май 2014, 16:52

Само веднъж съм подавал документи, сега вече ми е все тая т.е. не ми се ходи.
Какво да правя в САЩ, живота е твърде кратък за да го започвам от начало

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 02 Май 2014, 21:47

Америка добре, ама на мен не ми се мият чинии майната им на американците да си ги мият сами :nono:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 02 Май 2014, 23:17

Може ли един линк към сайта от който се кандидатства?
А иначе мои роднини спечелиха преди няколко години зелена карта.Първо отиде само единия , после издърпа жена си , после сина и така.
Общо взето главно се мият чинии и се чистят къщи , обаче ако в БГ имаш стаж на някаква специализирана работа , там ще е доста по-добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 03 Май 2014, 9:24

https://www.dvlottery.state.gov
В момента може само да се проверява дали си изтеглен (ако си участвал де).
В началото на следващата кандидатска кампания (около октомври) ще се появи и форма за кандидатстване (попълване на лични данни).
Аз лично съм участвал 2 пъти - още бях сингъл към 2005г ако не бъркам и сега на тази, вече женен, с двоен шанс и.... двойна гредЪ :mhihi:

Честно да си кажа не знам дали да съжалявам, че не съм изтеглен. То че не ми се стои тука, не ми се стои, ама ако ти дадат зелената карта и ти кажат заминаваш до 6 месеца или я губиш ти заминаваш, ама така шансът да работиш нискоквалифицирана работа е огромен, а това не ме устройва. Успокоявам се, че по-добрият вариант е чрез работна виза, все пак никой няма да ти даде работна виза за нискоквалифицирана работа или поне не сезонна такава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 03 Май 2014, 9:47

От около 5-6 години пускам без пропуск. Преди това пак, но с прекъсвания. Честно казано не се надявам, не ми е фикс идея, но щом няма заплащане защо да не си опитам късмета. Мен не си ме искат явно хАмериканците. Пробвах и на студентска бригада - 2 години ми отказват. Там обаче се заплаща и не мисля да им храня посланиците повече. Като цяло мисля, че си е парлама цялата работа. Спечелилите са подбрани, разучени, наблюдавани и т.н. преди да спечелят. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
Мечтае да кара: e30 cabrio v10

Мнение от BobiMinev » 03 Май 2014, 18:10

И аз участвам от 5 години ама засега все ми показва " не сте избран " :conf: Тъпите хамериканци ми отказаха миналия септември дори туристическа виза ... отговора на консула беше - вие сте потенциален емигрант... Така нареченото "интервю" мина за по-малко от 30 секунди , не ги разбирам кво се дърпат толкова , при положение, че цялата им държава е пълна с измет от целия свят... пък ние като бели хора, повечето далеч по-умни и способни от средностатистическия американец, трудолюбиви и прочее уж не би трябвало да ни дискриминират ама явно ги е страх от нещо :dunno: .
Преди около 50 години мой роднина влиза там като нелегален емигрант с 2 $ в джоба и без средно образование , само с 2те си ръце и малко акъл става ключова фигура в бизнеса с недвижими имоти в Чикаго... това липсва в България, почти не успяват тея дето работят здраво и искат да стигнат до някъде от нулата.
Като млад и работещ човек, мога да изкажа мнение за България в момента набързо обобщено.
Измами + кражби = благополучие и добър стандарт ; Честна работа + средната работна заплата = оцеляване на предела.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 03 Май 2014, 19:53

rhase написа:Като цяло мисля, че си е парлама цялата работа. Спечелилите са подбрани, разучени, наблюдавани и т.н. преди да спечелят. :dunno:

Това в какъв смисъл го казваш, колега?
Не всички мият чинии. Вярно е че има много сган, но много от хората, които идват от държавите от третия свят са готови на всичко за да останат там, та се замислете малко дали средностатистическият българин е по-мотивиран и по-трудолюбив.
Във форума all.bg има инфо, но трябва да се чете избирателно, че там има големи филмари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 04 Май 2014, 9:42

BobiMinev написа:И аз участвам от 5 години ама засега все ми показва " не сте избран " :conf: Тъпите хамериканци ми отказаха миналия септември дори туристическа виза ... отговора на консула беше - вие сте потенциален емигрант... Така нареченото "интервю" мина за по-малко от 30 секунди , не ги разбирам кво се дърпат толкова , при положение, че цялата им държава е пълна с измет от целия свят... пък ние като бели хора, повечето далеч по-умни и способни от средностатистическия американец, трудолюбиви и прочее уж не би трябвало да ни дискриминират ама явно ги е страх от нещо :dunno: .
Преди около 50 години мой роднина влиза там като нелегален емигрант с 2 $ в джоба и без средно образование , само с 2те си ръце и малко акъл става ключова фигура в бизнеса с недвижими имоти в Чикаго... това липсва в България, почти не успяват тея дето работят здраво и искат да стигнат до някъде от нулата.
Като млад и работещ човек, мога да изкажа мнение за България в момента набързо обобщено.
Измами + кражби = благополучие и добър стандарт ; Честна работа + средната работна заплата = оцеляване на предела.

Това е рискът в участие за зелена карта - вкарва те в системата им и после туристическа виза ще ти дадат през крив макарон. За тях си потенциален емигрант. :banghead:
Някой знае ли могат ли да ти откажат работна виза пак ако си влезнал в системата за потенциален емигрант чрез лотарията :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 04 Май 2014, 11:24

yellowsubmarine написа:
BobiMinev написа:И аз участвам от 5 години ама засега все ми показва " не сте избран " :conf: Тъпите хамериканци ми отказаха миналия септември дори туристическа виза ... отговора на консула беше - вие сте потенциален емигрант... Така нареченото "интервю" мина за по-малко от 30 секунди , не ги разбирам кво се дърпат толкова , при положение, че цялата им държава е пълна с измет от целия свят... пък ние като бели хора, повечето далеч по-умни и способни от средностатистическия американец, трудолюбиви и прочее уж не би трябвало да ни дискриминират ама явно ги е страх от нещо :dunno: .

Това е рискът в участие за зелена карта - вкарва те в системата им и после туристическа виза ще ти дадат през крив макарон. За тях си потенциален емигрант. :banghead:
Някой знае ли могат ли да ти откажат работна виза пак ако си влезнал в системата за потенциален емигрант чрез лотарията :roll:

Аз знам- не могат, ако всичко си декларираш и не мамиш, а декларираното да е достатъчно обективно да показва, че не си потенциално зажаднял да оставаш там, не виждам проблем :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 04 Май 2014, 11:51

Ама аз съм нахален :mhihi: искам 3-годишна виза (не сезонна), опит за натурализация, ако опита не стане - удължаване на визата с още 3 год, след 5-год престой пак петиция за натурализация.... май ще е по-лесно след като се въведе точковата система :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Май 2014, 20:38

По-лесно ще е през Мексико и от там скачаш. По едно време така бях луднал, че си гледах сателитни изображения на градчетата край границата. :mhihi:
Но това е ако ти се рискува на нещо като играта на Контра Страйк, само където ти ще си с нож, а граничните власти с каквото се сетиш. :mhihi: И разбира се ако преди това не си попаднал на прекалено алчен Мексиканец, който като те прекарва през границата не те убие. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Назад към Извън Темата