DV 2015 (Лотария Зелена Карта за САЩ 2015)
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
DV 2015 (Лотария Зелена Карта за САЩ 2015)
Здравейте, вчера "изтеглиха" евентуалните нови собственици на Зелени карти за САЩ за 2015 година.
Прави ми впечатление, че ужасно малко хора са спечелили тази година или поне според ровенето в други форуми.
Дайте да видим как е при нас.
Гласувайте в анкетата и коментирайте лотарията, участвате ли, вярвате ли и т.н.
Моето лично мнение ще изкажа по-натам.
Прави ми впечатление, че ужасно малко хора са спечелили тази година или поне според ровенето в други форуми.
Дайте да видим как е при нас.
Гласувайте в анкетата и коментирайте лотарията, участвате ли, вярвате ли и т.н.
Моето лично мнение ще изкажа по-натам.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: DV 2015 (Лотария Зелена Карта за САЩ 2015)
Аз участвам от 2008-ма всяка година с по два опита - за мен и за жена ми. Само една година пропуснах защото бяха намалили срока за регистрация и го изтървах. По едно време се бях вманиачил в тая лотария и то взе, че ми тръгна тук(засега поне). Сега пуснах с най-голямото нежелание на света, но пак Не ми се падна. Жена ми иска със същото желание да ни се падне, най-вече заради децата и възможностите за тях там. На мен ми е все тая вече. Тази година мисля да пропуснем, че и без това юли чакам второто дете, но догодина ще пуснем пак за 2017-та фактически.
Мнението ми дали е реална? Съдейки по това, че не искат нито цент за участие, най-вероятно да, но дали е така кой знае.
Нормално е за БГ бройките да намаляват, все пак там има много Българи и всеки се мъчи да набута роднините си там, половината отидоха нелегално или по-точно останаха там нелегално и в последствие доста се узакониха, заемайки бройки и от лорарията. Във форума all.bg има тонове информация за САЩ и всички други страни, в които има много емигранти от БГ - Канада, Австралия, Нова Зеландия, Западна Европа, Скандинавието и Англия, само да ти се чете подробно.
Мнението ми дали е реална? Съдейки по това, че не искат нито цент за участие, най-вероятно да, но дали е така кой знае.
Нормално е за БГ бройките да намаляват, все пак там има много Българи и всеки се мъчи да набута роднините си там, половината отидоха нелегално или по-точно останаха там нелегално и в последствие доста се узакониха, заемайки бройки и от лорарията. Във форума all.bg има тонове информация за САЩ и всички други страни, в които има много емигранти от БГ - Канада, Австралия, Нова Зеландия, Западна Европа, Скандинавието и Англия, само да ти се чете подробно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Само веднъж съм подавал документи, сега вече ми е все тая т.е. не ми се ходи.
Какво да правя в САЩ, живота е твърде кратък за да го започвам от начало
Какво да правя в САЩ, живота е твърде кратък за да го започвам от начало
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Америка добре, ама на мен не ми се мият чинии майната им на американците да си ги мият сами 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Може ли един линк към сайта от който се кандидатства?
А иначе мои роднини спечелиха преди няколко години зелена карта.Първо отиде само единия , после издърпа жена си , после сина и така.
Общо взето главно се мият чинии и се чистят къщи , обаче ако в БГ имаш стаж на някаква специализирана работа , там ще е доста по-добре.
А иначе мои роднини спечелиха преди няколко години зелена карта.Първо отиде само единия , после издърпа жена си , после сина и така.
Общо взето главно се мият чинии и се чистят къщи , обаче ако в БГ имаш стаж на някаква специализирана работа , там ще е доста по-добре.

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
https://www.dvlottery.state.gov
В момента може само да се проверява дали си изтеглен (ако си участвал де).
В началото на следващата кандидатска кампания (около октомври) ще се появи и форма за кандидатстване (попълване на лични данни).
Аз лично съм участвал 2 пъти - още бях сингъл към 2005г ако не бъркам и сега на тази, вече женен, с двоен шанс и.... двойна гредЪ
Честно да си кажа не знам дали да съжалявам, че не съм изтеглен. То че не ми се стои тука, не ми се стои, ама ако ти дадат зелената карта и ти кажат заминаваш до 6 месеца или я губиш ти заминаваш, ама така шансът да работиш нискоквалифицирана работа е огромен, а това не ме устройва. Успокоявам се, че по-добрият вариант е чрез работна виза, все пак никой няма да ти даде работна виза за нискоквалифицирана работа или поне не сезонна такава.
В момента може само да се проверява дали си изтеглен (ако си участвал де).
В началото на следващата кандидатска кампания (около октомври) ще се появи и форма за кандидатстване (попълване на лични данни).
Аз лично съм участвал 2 пъти - още бях сингъл към 2005г ако не бъркам и сега на тази, вече женен, с двоен шанс и.... двойна гредЪ

Честно да си кажа не знам дали да съжалявам, че не съм изтеглен. То че не ми се стои тука, не ми се стои, ама ако ти дадат зелената карта и ти кажат заминаваш до 6 месеца или я губиш ти заминаваш, ама така шансът да работиш нискоквалифицирана работа е огромен, а това не ме устройва. Успокоявам се, че по-добрият вариант е чрез работна виза, все пак никой няма да ти даде работна виза за нискоквалифицирана работа или поне не сезонна такава.

- rhase
- младши ентусиаст
-
От около 5-6 години пускам без пропуск. Преди това пак, но с прекъсвания. Честно казано не се надявам, не ми е фикс идея, но щом няма заплащане защо да не си опитам късмета. Мен не си ме искат явно хАмериканците. Пробвах и на студентска бригада - 2 години ми отказват. Там обаче се заплаща и не мисля да им храня посланиците повече. Като цяло мисля, че си е парлама цялата работа. Спечелилите са подбрани, разучени, наблюдавани и т.н. преди да спечелят. 

- BobiMinev
- Потребител
-
- Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
- Мечтае да кара: e30 cabrio v10
И аз участвам от 5 години ама засега все ми показва " не сте избран "
Тъпите хамериканци ми отказаха миналия септември дори туристическа виза ... отговора на консула беше - вие сте потенциален емигрант... Така нареченото "интервю" мина за по-малко от 30 секунди , не ги разбирам кво се дърпат толкова , при положение, че цялата им държава е пълна с измет от целия свят... пък ние като бели хора, повечето далеч по-умни и способни от средностатистическия американец, трудолюбиви и прочее уж не би трябвало да ни дискриминират ама явно ги е страх от нещо
.
Преди около 50 години мой роднина влиза там като нелегален емигрант с 2 $ в джоба и без средно образование , само с 2те си ръце и малко акъл става ключова фигура в бизнеса с недвижими имоти в Чикаго... това липсва в България, почти не успяват тея дето работят здраво и искат да стигнат до някъде от нулата.
Като млад и работещ човек, мога да изкажа мнение за България в момента набързо обобщено.
Измами + кражби = благополучие и добър стандарт ; Честна работа + средната работна заплата = оцеляване на предела.

Преди около 50 години мой роднина влиза там като нелегален емигрант с 2 $ в джоба и без средно образование , само с 2те си ръце и малко акъл става ключова фигура в бизнеса с недвижими имоти в Чикаго... това липсва в България, почти не успяват тея дето работят здраво и искат да стигнат до някъде от нулата.
Като млад и работещ човек, мога да изкажа мнение за България в момента набързо обобщено.
Измами + кражби = благополучие и добър стандарт ; Честна работа + средната работна заплата = оцеляване на предела.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
rhase написа:Като цяло мисля, че си е парлама цялата работа. Спечелилите са подбрани, разучени, наблюдавани и т.н. преди да спечелят.
Това в какъв смисъл го казваш, колега?
Не всички мият чинии. Вярно е че има много сган, но много от хората, които идват от държавите от третия свят са готови на всичко за да останат там, та се замислете малко дали средностатистическият българин е по-мотивиран и по-трудолюбив.
Във форума all.bg има инфо, но трябва да се чете избирателно, че там има големи филмари.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
BobiMinev написа:И аз участвам от 5 години ама засега все ми показва " не сте избран "Тъпите хамериканци ми отказаха миналия септември дори туристическа виза ... отговора на консула беше - вие сте потенциален емигрант... Така нареченото "интервю" мина за по-малко от 30 секунди , не ги разбирам кво се дърпат толкова , при положение, че цялата им държава е пълна с измет от целия свят... пък ние като бели хора, повечето далеч по-умни и способни от средностатистическия американец, трудолюбиви и прочее уж не би трябвало да ни дискриминират ама явно ги е страх от нещо
.
Това е рискът в участие за зелена карта - вкарва те в системата им и после туристическа виза ще ти дадат през крив макарон. За тях си потенциален емигрант.

Някой знае ли могат ли да ти откажат работна виза пак ако си влезнал в системата за потенциален емигрант чрез лотарията

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
yellowsubmarine написа:BobiMinev написа:И аз участвам от 5 години ама засега все ми показва " не сте избран "Тъпите хамериканци ми отказаха миналия септември дори туристическа виза ... отговора на консула беше - вие сте потенциален емигрант... Така нареченото "интервю" мина за по-малко от 30 секунди , не ги разбирам кво се дърпат толкова , при положение, че цялата им държава е пълна с измет от целия свят... пък ние като бели хора, повечето далеч по-умни и способни от средностатистическия американец, трудолюбиви и прочее уж не би трябвало да ни дискриминират ама явно ги е страх от нещо
.
Това е рискът в участие за зелена карта - вкарва те в системата им и после туристическа виза ще ти дадат през крив макарон. За тях си потенциален емигрант.![]()
Някой знае ли могат ли да ти откажат работна виза пак ако си влезнал в системата за потенциален емигрант чрез лотарията
Аз знам- не могат, ако всичко си декларираш и не мамиш, а декларираното да е достатъчно обективно да показва, че не си потенциално зажаднял да оставаш там, не виждам проблем

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
Ама аз съм нахален
искам 3-годишна виза (не сезонна), опит за натурализация, ако опита не стане - удължаване на визата с още 3 год, след 5-год престой пак петиция за натурализация.... май ще е по-лесно след като се въведе точковата система 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
По-лесно ще е през Мексико и от там скачаш. По едно време така бях луднал, че си гледах сателитни изображения на градчетата край границата.
Но това е ако ти се рискува на нещо като играта на Контра Страйк, само където ти ще си с нож, а граничните власти с каквото се сетиш.
И разбира се ако преди това не си попаднал на прекалено алчен Мексиканец, който като те прекарва през границата не те убие. 

Но това е ако ти се рискува на нещо като играта на Контра Страйк, само където ти ще си с нож, а граничните власти с каквото се сетиш.

In God we trust, all others we track.

13 мнения
• Страница 1 от 1