Вода в купето - седан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Вода в купето - седан

Мнение от Vladko » 26 Апр 2014, 17:41

Здравейте колеги,

Днес преди да отида на автомивка открих, че под стелката на пасажера зад шофьора има огромно количество вода, колата я карам от около 6 месеца, сега за първи път забелязвам.
Количеството е доста и след малко отивам да махна мокета и да я попия. Прегледах уплатненията на вратата, изглеждат много добре, сега ще огледам около филтрите на климатика. Моля за съвети?

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Вода в купето - седан

Мнение от mad_presley » 26 Апр 2014, 19:20

Погледни си отичането от въздушните филтри за купето. Коментирано е многократно във форума ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 26 Апр 2014, 21:50

погледни задната врата за онова уплътнение вътре между кората и самата врата.. ако е разлепено влизало от там.
при мен проблема беше много по голям.. ако ти мокри корите горе в ъглите ще ти кажа какво да гледаш :paranoid:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 27 Апр 2014, 0:23

Здравейте колеги,

Благадоря ви за мненията и съветите. Погледнах филтрите за купето, единият канал беше запушен, но не е от него. Открих проблема, самото уплатнение в горният край на врата е буквално като срязано и от там лее, моля ако някой знае парт номера да сподели, до тогава примемам мнения с какво е най-добре да го лепна :). Днес ще я отворя вратата и профилактично ще мина със силикон уплатнението между кората и вратата също.

Днес и друг странен проблем имах, както бях оставил колата да духа парното вътре да изсуши мокета, постепенно тя изгасна, почна да работи неравнормерно, подавам и газ никой няма. Бензиномера го ремонтирах преди няколко месеца, защото не отчиташе нищо. След като изгасна ту палеше ту не, бензиновата помпа се чуваше, в един момент спря да пали а само върти, все едно няма гориво, а преди 2 дни и сипах около 20 литра на едно скапано ОМВ и преди това имаше, никога не я оставям на резерва. След като изгасна окочателно стрелката показваше че има 15 литра, но не можеше да запали, имах под ръка 500 мл бензин сложих никаква разлика. Отидох до бензиностанцата и взех 2 литра, сипах ги и о чудо колата запали и почна да работи като часовник. Отидох с колата и заредих за 50 лв, след което стрелката за бензина отчиташе окло 32 литра :О. Покарах я малко насам натам напред назад работи си перфектно :kuku: . В момента се чудя къде може де е проблема, дали скапан бензин на ОМВ-то или стрелката не ми отчита вярно (досега не съм имал проблем с нея, след като я отремонтираха, преди това не се вдигаше и лампата си светеше постоянно), според мен ако не отчиташе вярно не би трябвало да се вдигне от 15 до 32 след последния път като заредих. Колата е 528i , ако някой може да удари 1 рамо и за това ще бъда много благодарен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 27 Апр 2014, 13:40

Здравейте колеги,

Малко развитие по темата, днес разглобих вратата. Залепих това уплатнение между кората и вратата със силикон и я поливам колата и не тече вътре като преди,
би забелязах че самото уплатнение между вратата и прозерца не прилепва добре и има около 5 мм луфт и водата си тече там и си се влива, а на другите прозорци си е плътно и не тече между прозореца и вратата, а се оттича. Моля за съвет как да процедирам дали да го оставя така, в момент не тече уж в купето или да се заемам и с този луфт, кое уплатнение трябва да се смени?

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 27 Апр 2014, 15:02

Здравей,

Не знам как е при бензина, но при дизела гасне на 15 литра, когато помпата в резервоара спре да работи. Има доста писано във форума за този проблем..

Сега проверих - има я тази помпа и при теб:

Изображение

Помпата е в една пластмасова кошничка - когато сменях моята, я смених с оригинална към 600 лв. струваше - това помпичката заедно с пластмасите и т.н., иначе за 240-50 лв. можеш да си намериш само помпичката от магазини за ОЕМ авто части и да се смени самата помпа, като се ползва старата цедка и т.н..

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 27 Апр 2014, 15:19

ben_g написа:Здравей,

Не знам как е при бензина, но при дизела гасне на 15 литра, когато помпата в резервоара спре да работи. Има доста писано във форума за този проблем..

Изображение

Помпата е в една пластмасова кошничка - когато сменях моята, я смених с оригинална към 600 лв. струваше - това помпичката заедно с пластмасите и т.н., иначе за 240-50 лв. можеш да си намериш само помпичката от магазини за ОЕМ авто части и да се смени самата помпа, като се ползва старата цедка и т.н..

Поздрави!

Здравей колега, благодаря ти за мнението. Става въпрос за бензновата помпа която е в резервоара или има някаква друга помпа. Под седалаката в резервоара взлиат 2 неща от шофьорското място поплавъка от пасажерското е помпата, за тази помпа ли става въпрос колега?

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 27 Апр 2014, 22:47

Привет,

Точно за тази помпа в резервоара става въпрос, която стои от страната на пасажера.

При дизела лесно се вижда - ако има преминаващи мехурчета въздух в прозрачното маркуче №18 от схемата:

Изображение

При теб е малко по-различно и не знам дали са прозрачни маркучетата №11 и №10 - но ако са, може да провериш дали минават мехурчета въздух заедно с горивото:

Изображение

Принципно проблемът може да е в запушен горивен филтър (ако не си го сменял скоро), но май в повечето случаи когато колата гасне при оставащи 15 литра в резервоара, нещата се оправят след смяна на въпросната помпа в резервоара.

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 28 Апр 2014, 8:59

Много благодаря колеги за съветите и мненията!

Ще тествам тези дни и след събора ще сменя тази помпа.

Да се върна по темата, някой колега ако е имал подобен случай, моля за съвет. Мисля да сменя уплатнението между прозореца и самата врата (долу в основата на прозореца). Мисля че се пада номер 4 на тази схема - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=45&hl=78 . Имам следните въпроси:
1. Това ли е номера на върпосното уплатнение - 51228159021 ?
2. Луфт между прозореца и уплатнението на какво може да се дължи (прозореца изгледжда да си е оригинален)? Дали се прави някакъв реглаж или единственият виновник е това уплатнение?

След интервенцията на уплатнението между кората и вратата със силикон, не тече, но през това уплатнеиние водата буквално се всмуква от вратата докато при другите врати се оттича и не ми се ще да я оставям така.

Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 29 Апр 2014, 7:49

основният проблем за течът е уплътнението (или по - точно шумоизолационната кора), която се лепи на самата врата. Когато вали водата, която влиза във врата (там няма начин всичко да е на 100% изолирано) не се стича по самата врата и после да излезне през отовите а пръска по самата кора и от там отива на прага и после в купето. Това е бил и проблемът.

Лайстната между прозорецът и врата няма начин да уплътнява на 100%, защото все пак прозорецът трябва да може да се сваля. Може и нея да смениш, но вода от там пак ще влиза (сигурно по - малко).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 29 Апр 2014, 8:56

Да колега съгласен съм, затова оправих тази излолация, и сега в момента в купето вода не влиза, но ми прави впечалтение че през това уплатнение между стъклото и вратата водата не се стича както през другите а направо се влива вътре, изобщо не уплатнява. Първият проблем го оправих в момента в купето не тече, но искам да се сменя и тази гумената лайсна да не се влива толкова много вода вътре във вратата. Гледах разни клипчета , свалят декоративната лайсна лесно - > https://www.youtube.com/watch?v=Qviq0U6W7mI , но не знам самото гумено уплатнение под нея как се сменя, дали само се вади и слага без да се свалят другите лайсни по врата а само тази долната :conf: ?

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 03 Май 2014, 9:59

ben_g написа:Здравей,

Изображение

Поздрави!

Здравейте колеги,

Съжалявам че малко разводних темата, но последно искам да попитам във връзка с този проблем, възможно ли е виновника да е номер 7 от схемата с парт номер 16116752839 LEFT SUCKING JET PUMP а не самата бензинова помпа, защото ако беше сдала тя багажа си мисля че и над 15 литра щеше да не може да пали, дали да не купя тази част а после самата помпа? Моля и за съвет, как се сменя тази част и къде стои точно в резервоара?

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 03 Май 2014, 21:42

Здравейте,

Днес установих че отново се е събрала вода в купето не е локва, а по малко :banghead: . Взех една туба с 10 литра вода, поливах поливах не виждам да тече през вратата в купето. Свалих тази лайсна с уплатнението, изчистих я от всякаква гняс, напръсках я със силиконов спрей, сложих я пак, напасвах я 3 пъти. Вратата пак си лее като лейка отдолу. но вътре в купето вода не влза през нея. Направи ми впечатление че се е събрала водата в във вътрешния край, тоест около вътрешната закопчалка за задната стелка, направо мокета там се е надул. След като уж оправих това уплатнение между кората и вратата, проверих отточните канали на филтрите на купето, проверих дупките за оттичане на водата от врата, не съм пускал климатика за възможен конденз, в момента съм сложил и едно тиксо на уплатнението между прозореца и вратата и моля за мнения.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA E39 M-pack
Мечтае да кара: E30 S50 на широко

Мнение от Bullet_1 » 06 Май 2014, 1:21

колега и аз бях така легените на задните седалки мокри викам ще изгние джагарицата :confused: :mhihi:
свалих седалките вдигнах мокета включих бибото да изхвърли водата, свалих корите на задните врати.От там лек крос до най близката морга и ги помолих да си сваля болкит от вратите на една две баварки размачках си го на връщане имах време :lol: и си залепих шумоизолиращите кори :yes: после за по сигорно си залепих на съмите кори на вратите найлон, та дори да пропусне нещо шумоизолацията по найлона и вънка :mrgreen:
Да отбележа, че като гледам колегите дето нямат плафони в корите на вратите нямат този проблем щото няма от къде да влезне водата.
Днес чистих моята суха на барут а не е спирало да вали :yes:
Който се стиска после яко писка

Следваща

Назад към E39