Избор на подходящ модел BMW

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Избор на подходящ модел BMW

Мнение от МИТАКА1654 » 10 Май 2014, 10:20

честити ти 12/100 градско нафта,нищо че ще те убеждават,че горяла видиш ли 6/100 на дълго,ама на спускане :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Май 2014, 10:49

При е46 автоматика на 330д фейс си страда от многото нютони ... при е39 не знам как е и дали е същия

Имай предвид, че тия мотори са скъпи за подръжка, а за ремонти може да боли доста
Имай едно на ум с дизелите ... да не се окаже, че икономията от нафтицата е капка в морето пред сметките в сервиза ...

Щом си се ориентирал към конкретен модел влизай в раздела (е39 в случая) и чети (първо), питай и така
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 10 Май 2014, 11:32

към автора-
избрал си най-добрия дизел на бмв ! Търкалям вече седма година такава преди фейса , безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло ! Разхода е около 12л градско и 7л извънградско за автоматика !
Но заповядай за повече инфо в подфорум е39 , защото тука един чул , друг видял...
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Май 2014, 11:59

nightdriver написа:безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло !

Мдааа нищо не се бара докато не дойде момента да се даде за скрап :mhihi:

Успех :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Май 2014, 12:14

nightdriver написа:към автора-
избрал си най-добрия дизел на бмв ! Търкалям вече седма година такава преди фейса , безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло ! Разхода е около 12л градско и 7л извънградско за автоматика !
Но заповядай за повече инфо в подфорум е39 , защото тука един чул , друг видял...

Баш тия дет се хвалят,че не сменят части карат най-големите кошове,но на тях не им пука че е баталясан половината автомобил ама нали върви и си го хвалят,че не се е строшил.Да тоя мотор е един от най-здравите,но хич не е безпроблемен,като цяло тоя дизел няма да е малко каран,а да случиш на добра кола е 1 към 1000.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 10 Май 2014, 12:55

K_Ilkov написа:
nightdriver написа:безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло !

mдааа , като наближи 1млн км , може и да замине някъде по българско :mhihi:

и леко изопачаваш поста ми - не съм казал , че нищо не се бара , а че нямам никакви ремонти по мотора , може би благодарение на редовната смяна на консумативи...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 10 Май 2014, 13:04

GecataBMW-E46 написа:
nightdriver написа:към автора-

Баш тия дет се хвалят,че не сменят части карат най-големите кошове,но на тях не им пука че е баталясан половината автомобил ама нали върви и си го хвалят,че не се е строшил.Да тоя мотор е един от най-здравите,но хич не е безпроблемен,като цяло тоя дизел няма да е малко каран,а да случиш на добра кола е 1 към 1000.

осмисляй добре написаното - пиша ти за безпроблемен мотор , а не за безпроблемен автомобил ! Е39 не е с най-здравата ходова част - имам доста сменени елементи по нея , но мотора е бетон !
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Май 2014, 13:21

nightdriver написа:
K_Ilkov написа:

и леко изопачаваш поста ми - не съм казал , че нищо не се бара , а че нямам никакви ремонти по мотора , може би благодарение на редовната смяна на консумативи...

e кво изопачавам бе човек - масло и филтри написа?
ако друго си написал ми покажи?

Френската нафта е по-хубава със сигурност ама човека пита за у нас ...
Ако ще го взимаш при теб вече е друг въпрос :mhihi:

Успех ти желая и 2 милиона да направиш безаварийно :yes:
Изображение

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 10 Май 2014, 13:52

K_Ilkov написа:
nightdriver написа:
K_Ilkov написа:

e кво изопачавам бе човек - масло и филтри написа?
ако друго си написал ми покажи?

Френската нафта е по-хубава със сигурност ама човека пита за у нас ...
Ако ще го взимаш при теб вече е друг въпрос :mhihi:

Успех ти желая и 2 милиона да направиш безаварийно :yes:

изведнъж усещам намек за евентуален проблем с дюзите , но кой дизел в бг няма такъв ?
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Май 2014, 14:42

nightdriver написа:изведнъж усещам намек за евентуален проблем с дюзите , но кой дизел в бг няма такъв ?

така де аз за тва казвам, че не е пийчис енд криим на чист български положението с дизела ...
като почнеш да умножаваш по 6 и не е като при всеки дизел ...

всеки си знае и има достатъчно инфо, че човек да избере сам как да си го нахака :mhihi:
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
Мечтае да кара: M3

Мнение от govedarov » 10 Май 2014, 15:05

В момента карам френски дизел , вече 6 години и съм минал над 100 хиляди километра освен масло и филтри друго не съм правил.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Май 2014, 15:56

govedarov написа:В момента карам френски дизел , вече 6 години и съм минал над 100 хиляди километра освен масло и филтри друго не съм правил.

govedarov написа:Та общо взето сега когато дойде момента да хвърлям Реното твърдо съм решил ...

Да бе не се съмнявам ... :lol:
Ся ще ми кажеш, че образно говориш и т.н.

Лошо няма всеки си знае как да си бие жената ...

Действай! Моя съвет е почетеш малко в е39 форума за модела и ДВГ-то за да направиш информиран избор ...
е39 е хубава кола, 3.0д автомат е приятна комбинация за дълъг път и тн.
Просто мога да сложа лев, че схемата 5-6-7г само масла и филтри нема да мине ... сори ...

пп. Всъщност може и да не съм прав ...
Ако уцелиш да вземеш кола от някой балък дето не е сменял само масла и филтри, може и да ти се получи ...
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 10 Май 2014, 19:14

govedarov написа:По всичко изглежда , че ще се насоча към е39 530d автоматик.

Днес разгледах една , покарах я стабилно и мисля , че това е моята кола. В крайна сметка въпросната няма да я взема защото имаше забележки дето не ми съответстват на цената но като цяло мисля да си търся точно такъв модел. Единственото което още ме притеснява е високия данък. Гледах , че за такъв мотор е някъде около 320 лева на година което си е доста но ако е само това кусура ще го прежаля.

Автоматите на въпросните петици говоря за е39 530d , 2001 - 2003 година с фейслифт как са по принцип ? Има ли някакви неща за които трябва да неща за които трябва да се замисля като цени за ремонти и т.н , маслото на колко км се сменя , надеждни ли са като цяло. Имам един познат кара една C класа 2001 година вече 6 години си кара въпросния автоматик и нищо не му е правил освен един път маслото сменя.

Тва е стара кола - автомата може да сменя перфектно и няколко месеца след като я купиш да се сбози, щото все пак е на поне 300 хил км и не знаеш кой го е карал/поддържал, но пък автомата си е най-яката екстра и си заслужава..Същото е за разхода - 30лв./100км. в града, но пък кефа е по-голям от във 520-ка на газ ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 10 Май 2014, 19:18

"кефа" е трудно определимо нещо... и не е само вървежа... ама да не се заяждаме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 10 Май 2014, 20:06

host написа:"кефа" е трудно определимо нещо... и не е само вървежа... ама да не се заяждаме.

Кажи си спокойно, колега, не съм от заядливите....Повече различни мнения - повече насоки за колегата, дето се чуди кво да вземе ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата