Избор на подходящ модел BMW
Модератор: Общи модератори
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Re: Избор на подходящ модел BMW
честити ти 12/100 градско нафта,нищо че ще те убеждават,че горяла видиш ли 6/100 на дълго,ама на спускане 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
При е46 автоматика на 330д фейс си страда от многото нютони ... при е39 не знам как е и дали е същия
Имай предвид, че тия мотори са скъпи за подръжка, а за ремонти може да боли доста
Имай едно на ум с дизелите ... да не се окаже, че икономията от нафтицата е капка в морето пред сметките в сервиза ...
Щом си се ориентирал към конкретен модел влизай в раздела (е39 в случая) и чети (първо), питай и така
Имай предвид, че тия мотори са скъпи за подръжка, а за ремонти може да боли доста
Имай едно на ум с дизелите ... да не се окаже, че икономията от нафтицата е капка в морето пред сметките в сервиза ...
Щом си се ориентирал към конкретен модел влизай в раздела (е39 в случая) и чети (първо), питай и така

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
към автора-
избрал си най-добрия дизел на бмв ! Търкалям вече седма година такава преди фейса , безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло ! Разхода е около 12л градско и 7л извънградско за автоматика !
Но заповядай за повече инфо в подфорум е39 , защото тука един чул , друг видял...
избрал си най-добрия дизел на бмв ! Търкалям вече седма година такава преди фейса , безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло ! Разхода е около 12л градско и 7л извънградско за автоматика !
Но заповядай за повече инфо в подфорум е39 , защото тука един чул , друг видял...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
nightdriver написа:безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло !
Мдааа нищо не се бара докато не дойде момента да се даде за скрап

Успех

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
nightdriver написа:към автора-
Баш тия дет се хвалят,че не сменят части карат най-големите кошове,но на тях не им пука че е баталясан половината автомобил ама нали върви и си го хвалят,че не се е строшил.Да тоя мотор е един от най-здравите,но хич не е безпроблемен,като цяло тоя дизел няма да е малко каран,а да случиш на добра кола е 1 към 1000.
- nightdriver
- ентусиаст
-
K_Ilkov написа:nightdriver написа:безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло !
Мдааа нищо не се бара докато не дойде момента да се даде за скрап![]()
Успех
mдааа , като наближи 1млн км , може и да замине някъде по българско

и леко изопачаваш поста ми - не съм казал , че нищо не се бара , а че нямам никакви ремонти по мотора , може би благодарение на редовната смяна на консумативи...
- nightdriver
- ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:nightdriver написа:към автора-
Баш тия дет се хвалят,че не сменят части карат най-големите кошове,но на тях не им пука че е баталясан половината автомобил ама нали върви и си го хвалят,че не се е строшил.Да тоя мотор е един от най-здравите,но хич не е безпроблемен,като цяло тоя дизел няма да е малко каран,а да случиш на добра кола е 1 към 1000.
осмисляй добре написаното - пиша ти за безпроблемен мотор , а не за безпроблемен автомобил ! Е39 не е с най-здравата ходова част - имам доста сменени елементи по нея , но мотора е бетон !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
nightdriver написа:K_Ilkov написа:nightdriver написа:безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло !
Успех
mдааа , като наближи 1млн км , може и да замине някъде по българско![]()
и леко изопачаваш поста ми - не съм казал , че нищо не се бара , а че нямам никакви ремонти по мотора , може би благодарение на редовната смяна на консумативи...
e кво изопачавам бе човек - масло и филтри написа?
ако друго си написал ми покажи?
Френската нафта е по-хубава със сигурност ама човека пита за у нас ...
Ако ще го взимаш при теб вече е друг въпрос

Успех ти желая и 2 милиона да направиш безаварийно

...
- nightdriver
- ентусиаст
-
K_Ilkov написа:nightdriver написа:K_Ilkov написа:nightdriver написа:безпроблемен мотор (никакви ремонти по него) с много евтина подръжка - свежда се до смяна на филтри и масло !
Успех
mдааа , като наближи 1млн км , може и да замине някъде по българско![]()
e кво изопачавам бе човек - масло и филтри написа?
ако друго си написал ми покажи?
Френската нафта е по-хубава със сигурност ама човека пита за у нас ...
Ако ще го взимаш при теб вече е друг въпрос![]()
Успех ти желая и 2 милиона да направиш безаварийно
изведнъж усещам намек за евентуален проблем с дюзите , но кой дизел в бг няма такъв ?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
nightdriver написа:изведнъж усещам намек за евентуален проблем с дюзите , но кой дизел в бг няма такъв ?
така де аз за тва казвам, че не е пийчис енд криим на чист български положението с дизела ...
като почнеш да умножаваш по 6 и не е като при всеки дизел ...
всеки си знае и има достатъчно инфо, че човек да избере сам как да си го нахака

...
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
В момента карам френски дизел , вече 6 години и съм минал над 100 хиляди километра освен масло и филтри друго не съм правил.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
govedarov написа:В момента карам френски дизел , вече 6 години и съм минал над 100 хиляди километра освен масло и филтри друго не съм правил.
govedarov написа:Та общо взето сега когато дойде момента да хвърлям Реното твърдо съм решил ...
Да бе не се съмнявам ...

Ся ще ми кажеш, че образно говориш и т.н.
Лошо няма всеки си знае как да си бие жената ...
Действай! Моя съвет е почетеш малко в е39 форума за модела и ДВГ-то за да направиш информиран избор ...
е39 е хубава кола, 3.0д автомат е приятна комбинация за дълъг път и тн.
Просто мога да сложа лев, че схемата 5-6-7г само масла и филтри нема да мине ... сори ...
пп. Всъщност може и да не съм прав ...
Ако уцелиш да вземеш кола от някой балък дето не е сменял само масла и филтри, може и да ти се получи ...

...
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
govedarov написа:По всичко изглежда , че ще се насоча към е39 530d автоматик.
Днес разгледах една , покарах я стабилно и мисля , че това е моята кола. В крайна сметка въпросната няма да я взема защото имаше забележки дето не ми съответстват на цената но като цяло мисля да си търся точно такъв модел. Единственото което още ме притеснява е високия данък. Гледах , че за такъв мотор е някъде около 320 лева на година което си е доста но ако е само това кусура ще го прежаля.
Автоматите на въпросните петици говоря за е39 530d , 2001 - 2003 година с фейслифт как са по принцип ? Има ли някакви неща за които трябва да неща за които трябва да се замисля като цени за ремонти и т.н , маслото на колко км се сменя , надеждни ли са като цяло. Имам един познат кара една C класа 2001 година вече 6 години си кара въпросния автоматик и нищо не му е правил освен един път маслото сменя.
Тва е стара кола - автомата може да сменя перфектно и няколко месеца след като я купиш да се сбози, щото все пак е на поне 300 хил км и не знаеш кой го е карал/поддържал, но пък автомата си е най-яката екстра и си заслужава..Същото е за разхода - 30лв./100км. в града, но пък кефа е по-голям от във 520-ка на газ

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
"кефа" е трудно определимо нещо... и не е само вървежа... ама да не се заяждаме.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
host написа:"кефа" е трудно определимо нещо... и не е само вървежа... ама да не се заяждаме.
Кажи си спокойно, колега, не съм от заядливите....Повече различни мнения - повече насоки за колегата, дето се чуди кво да вземе