Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
Модератор: Общи модератори
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
nqmam_bmw написа:vladi_totev написа:... А и както каза един колега по-горе хората там искат да се бачка....
Е, добре че тук даром ни дават заплатите!![]()
п.с. Аз не искам да ми обяснявате колко е гадно там и как парите им са малко....Кажете какви езици говорят, в кои сектори се търсят работници, сайтове за работа и т.н.
Ясно ми е, че там изнемогват , а тук е раят на земята.
Зависи в кой край на Швейцария си,по немската граница говорят немски,по френската френски,по италианската италиански но всички ги говорят с един техен си диалект.
Имал съм случай да се срещнат двама души,единия живее в Цюрих,другия някъде край Италия и не можеха да се разберат кой какво иска да каже.
Казах най лесно се почва в веригите за бързо хранене,иначе съм сигурен че и в строителството се търсят работници или поне преди беше така.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
doomy525 написа:Няма да забравя никога как в един техен Макдоналдс в Берн щях да си купя Биг мак с картофи и кола за 18 лева![]()
![]()
то това в БГ е 10 лева , така че ...

Тва беше преди ~6 години
като включим и инфлацията...
все едно ся да си го купя за 30
добре, че попитах един "милкар", че мислех че ми излизат грешно сметките 
междодругото купувал съм си маратонки пума, заради които нарочно обикалях тукашните техни магазини да видя кога ще се появят на пазара в България - 1.3 години им отне и бяха на цена 340 лева
платих ги 140 евро тогава (близо 70 лева повече и 1 година и малко закъснение..), отделно и тениски съм си купувал от там и до ден днешен след безброй перални са в перфектно здраве - просто си личи качеството..

междодругото купувал съм си маратонки пума, заради които нарочно обикалях тукашните техни магазини да видя кога ще се появят на пазара в България - 1.3 години им отне и бяха на цена 340 лева

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Biogame написа:nqmam_bmw написа:vladi_totev написа:... А и както каза един колега по-горе хората там искат да се бачка....
Е, добре че тук даром ни дават заплатите!![]()
п.с. Аз не искам да ми обяснявате колко е гадно там и как парите им са малко....Кажете какви езици говорят, в кои сектори се търсят работници, сайтове за работа и т.н.
Ясно ми е, че там изнемогват , а тук е раят на земята.
Зависи в кой край на Швейцария си,по немската граница говорят немски,по френската френски,по италианската италиански но всички ги говорят с един техен си диалект.
Имал съм случай да се срещнат двама души,единия живее в Цюрих,другия някъде край Италия и не можеха да се разберат кой какво иска да каже.
Казах най лесно се почва в веригите за бързо хранене,иначе съм сигурен че и в строителството се търсят работници или поне преди беше така.
+1
на младежкия им футболен национален отбор до 17години треньора им говореше на френски, а помощник-треньора на немски

от 18 момчета в групата 2-3 бяха с немски имена, всичко останало албания-босна и т.н.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
don_gori написа:bum_bum написа:Стой си тук, че там искат и да се работи.
Абе тук хората бачкат по 2-3 работи и пак не могат да стигнат до половината от техните заплати.
Колегата спомена , че в сектора на енергетиката давали 16000 франка . Аз работя в същия сектор , но възнаграждението е 800 франка![]()
Колко трябва да работя повече , че да ми я дигнат до 16 000 ?
Ти какво мислиш? Отиваш там започваш работа и хоп-16 бона техни пари

Ти там ако изобщо те вземат в тоя бранш например ще си дъното.
Тука мрънкат всички, че не им стигат парите, но пък за сметка на това доста неща са по-евтини от там. В друга държава особено швайц като взимаш повече и всичко ти е по-скъпо каква ти е файдата? Там ако не си швейцарец или германец си никой, някаква жалка утайка там да мете и да чисти. Какви 16 к искаш

От швейцария само кола и тоблерон да си купиш нищо друго

ATR-42/72
По "белите" държави е така..колкото по-голяма заплата вземаш толкова по-големи данъци плащаш. Това мисля, че на всички е известно с каква цел е направено докато при нас всеки месец се пръкват разни милионери с неизвестни бизнеси и ударили киоравото.
Доколкото знам глобите от полицията там се определят и от стойността на колата..това задължително трябва да се направи и в България
имаше даже една новина, но не мога да я намеря в момента - тамошен жител с mclaren го хванали да кара с 260-280 и глобата му била сметната + стойността на колата и в крайна сметка платил ~200 000 евро 
Доколкото знам глобите от полицията там се определят и от стойността на колата..това задължително трябва да се направи и в България

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:По "белите" държави е така..колкото по-голяма заплата вземаш толкова по-големи данъци плащаш. Това мисля, че на всички е известно с каква цел е направено докато при нас всеки месец се пръкват разни милионери с неизвестни бизнеси и ударили киоравото.
Доколкото знам глобите от полицията там се определят и от стойността на колата..това задължително трябва да се направи и в Българияимаше даже една новина, но не мога да я намеря в момента - тамошен жител с mclaren го хванали да кара с 260-280 и глобата му била сметната + стойността на колата и в крайна сметка платил ~200 000 евро
по-точно процент от спечелените пари по данъчна декларация (приходите му), и човека бил си докарал няколко милиона предходната година и наистина глобата му беше умопомрачителна.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
По логично е така, да. Моя грешка 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
don_gori написа:bum_bum написа:Стой си тук, че там искат и да се работи.
Абе тук хората бачкат по 2-3 работи и пак не могат да стигнат до половината от техните заплати.
Колегата спомена , че в сектора на енергетиката давали 16000 франка . Аз работя в същия сектор , но възнаграждението е 800 франка![]()
Колко трябва да работя повече , че да ми я дигнат до 16 000 ?
Абе разбачкали са се та пушек се вдига тук. Аз също съм работодател и съм се нагледал на хора на които трябва да им се молиш за да поработят и да вземат пари. Седи без работа с години, беден е като въшка, няма какво да яде и като му предложиш да изкара 1000лв тоя месец неще, че била много работата.. Ми да, много е, тежка е, трудна е ама ти нямаш 5лв в буквалния смисъл ебахти и пак имаш един куп претенции

хех какви мнения самоо
, за хората които се чудят дали да заминават и дали ще е по-добре в Европа съвети не искам да давам защото наистина при всеки е индивидуално дали ще успее..
Да наистина ще се държат с вас като с мърсоли, да много вероятно заплатите да са около 2-3 к в началото, да очаквайте да бъдете изцъдени от работа буквално, (но ЛИЧНО ЗА МЕН) даже след всичко това да сравнявам ситуацията в България с настоящата ми в Дания е като да сравнявам вода от кенефа с минерална вода
И много моля нарочно написах, че не давам съвети така,че коментари и прочие си ги запазете само за вас

Да наистина ще се държат с вас като с мърсоли, да много вероятно заплатите да са около 2-3 к в началото, да очаквайте да бъдете изцъдени от работа буквално, (но ЛИЧНО ЗА МЕН) даже след всичко това да сравнявам ситуацията в България с настоящата ми в Дания е като да сравнявам вода от кенефа с минерална вода

И много моля нарочно написах, че не давам съвети така,че коментари и прочие си ги запазете само за вас

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
bum_bum написа:и съм се нагледал на хора на които трябва да им се молиш за да поработят и да вземат пари.

Да, точно така, тук всеки го мързи в червата, а ханс работи и сънувайки... Само човек като отвори някой по - голям сайт за предлагане на работа и погледне 10 реда с изисквания и отдолу 400лв бруто. Тука покрай мен има над 3 големи фабрики за Врачански камък, собствениците карат поршета, имат къщи за милиони, а човека, на който му минават 50 тона камък и е останал без отпечатъци му дават 600лв. заплата. Не се излагайте и не говорете, че всеки го мързи.

- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Никой не е казал, че всеки го мързи. Но тоя дет чука камъни у Враца да не мислиш, че в Швейцария или където и да е ще му дадат да прави нещо друго за много повече пари.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Точно! То трябва и някакви възможности да има, не само претенции. Иначе хора, на които им се работи, има. За съжаление рязко намаляват обаче.

Който е дал идеята и е предприел риска да я осъществи много ясно, че ще кара поршета.
Все едно служителите на Зукерберг да вземат същите пари като него..междодругото FB се оценява на 100 000 000 000 (млрд) долара
както и ние да печелим затова, че му поддържаме идеята..
Все едно служителите на Зукерберг да вземат същите пари като него..междодругото FB се оценява на 100 000 000 000 (млрд) долара