Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро

Мнение от Biogame » 19 Май 2014, 19:17

nqmam_bmw написа:
vladi_totev написа:... А и както каза един колега по-горе хората там искат да се бачка....

Е, добре че тук даром ни дават заплатите! :winky:

п.с. Аз не искам да ми обяснявате колко е гадно там и как парите им са малко....Кажете какви езици говорят, в кои сектори се търсят работници, сайтове за работа и т.н.
Ясно ми е, че там изнемогват , а тук е раят на земята. :yes:

Зависи в кой край на Швейцария си,по немската граница говорят немски,по френската френски,по италианската италиански но всички ги говорят с един техен си диалект.
Имал съм случай да се срещнат двама души,единия живее в Цюрих,другия някъде край Италия и не можеха да се разберат кой какво иска да каже.
Казах най лесно се почва в веригите за бързо хранене,иначе съм сигурен че и в строителството се търсят работници или поне преди беше така.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Май 2014, 19:49

doomy525 написа:Няма да забравя никога как в един техен Макдоналдс в Берн щях да си купя Биг мак с картофи и кола за 18 лева :lol: :lol: :lol:

то това в БГ е 10 лева , така че ... :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 19 Май 2014, 20:11

Тва беше преди ~6 години :mrgreen: като включим и инфлацията... :ok: все едно ся да си го купя за 30 :kuku: :lol: добре, че попитах един "милкар", че мислех че ми излизат грешно сметките :mhihi:
междодругото купувал съм си маратонки пума, заради които нарочно обикалях тукашните техни магазини да видя кога ще се появят на пазара в България - 1.3 години им отне и бяха на цена 340 лева :) платих ги 140 евро тогава (близо 70 лева повече и 1 година и малко закъснение..), отделно и тениски съм си купувал от там и до ден днешен след безброй перални са в перфектно здраве - просто си личи качеството..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 20 Май 2014, 0:02

Biogame написа:
nqmam_bmw написа:
vladi_totev написа:... А и както каза един колега по-горе хората там искат да се бачка....

Е, добре че тук даром ни дават заплатите! :winky:

п.с. Аз не искам да ми обяснявате колко е гадно там и как парите им са малко....Кажете какви езици говорят, в кои сектори се търсят работници, сайтове за работа и т.н.
Ясно ми е, че там изнемогват , а тук е раят на земята. :yes:

Зависи в кой край на Швейцария си,по немската граница говорят немски,по френската френски,по италианската италиански но всички ги говорят с един техен си диалект.
Имал съм случай да се срещнат двама души,единия живее в Цюрих,другия някъде край Италия и не можеха да се разберат кой какво иска да каже.
Казах най лесно се почва в веригите за бързо хранене,иначе съм сигурен че и в строителството се търсят работници или поне преди беше така.

+1

на младежкия им футболен национален отбор до 17години треньора им говореше на френски, а помощник-треньора на немски :mhihi:

от 18 момчета в групата 2-3 бяха с немски имена, всичко останало албания-босна и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Май 2014, 6:46

don_gori написа:
bum_bum написа:Стой си тук, че там искат и да се работи. :mhihi:

Абе тук хората бачкат по 2-3 работи и пак не могат да стигнат до половината от техните заплати.
Колегата спомена , че в сектора на енергетиката давали 16000 франка . Аз работя в същия сектор , но възнаграждението е 800 франка :mhihi:
Колко трябва да работя повече , че да ми я дигнат до 16 000 ?

Ти какво мислиш? Отиваш там започваш работа и хоп-16 бона техни пари :mhihi:
Ти там ако изобщо те вземат в тоя бранш например ще си дъното.
Тука мрънкат всички, че не им стигат парите, но пък за сметка на това доста неща са по-евтини от там. В друга държава особено швайц като взимаш повече и всичко ти е по-скъпо каква ти е файдата? Там ако не си швейцарец или германец си никой, някаква жалка утайка там да мете и да чисти. Какви 16 к искаш :mhihi: у македоналдс там с метлата и парцала и максимум 2к евро.
От швейцария само кола и тоблерон да си купиш нищо друго ;) и като си спомням що глоби отнесох там за 2 дни за щяло и нещяло и кола няма да си купя повече от там :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 20 Май 2014, 11:09

По "белите" държави е така..колкото по-голяма заплата вземаш толкова по-големи данъци плащаш. Това мисля, че на всички е известно с каква цел е направено докато при нас всеки месец се пръкват разни милионери с неизвестни бизнеси и ударили киоравото.
Доколкото знам глобите от полицията там се определят и от стойността на колата..това задължително трябва да се направи и в България :mhihi: имаше даже една новина, но не мога да я намеря в момента - тамошен жител с mclaren го хванали да кара с 260-280 и глобата му била сметната + стойността на колата и в крайна сметка платил ~200 000 евро :conf:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Май 2014, 11:14

doomy525 написа:По "белите" държави е така..колкото по-голяма заплата вземаш толкова по-големи данъци плащаш. Това мисля, че на всички е известно с каква цел е направено докато при нас всеки месец се пръкват разни милионери с неизвестни бизнеси и ударили киоравото.
Доколкото знам глобите от полицията там се определят и от стойността на колата..това задължително трябва да се направи и в България :mhihi: имаше даже една новина, но не мога да я намеря в момента - тамошен жител с mclaren го хванали да кара с 260-280 и глобата му била сметната + стойността на колата и в крайна сметка платил ~200 000 евро :conf:

по-точно процент от спечелените пари по данъчна декларация (приходите му), и човека бил си докарал няколко милиона предходната година и наистина глобата му беше умопомрачителна.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 20 Май 2014, 11:26

По логично е така, да. Моя грешка :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Май 2014, 12:46

don_gori написа:
bum_bum написа:Стой си тук, че там искат и да се работи. :mhihi:

Абе тук хората бачкат по 2-3 работи и пак не могат да стигнат до половината от техните заплати.
Колегата спомена , че в сектора на енергетиката давали 16000 франка . Аз работя в същия сектор , но възнаграждението е 800 франка :mhihi:
Колко трябва да работя повече , че да ми я дигнат до 16 000 ?

Абе разбачкали са се та пушек се вдига тук. Аз също съм работодател и съм се нагледал на хора на които трябва да им се молиш за да поработят и да вземат пари. Седи без работа с години, беден е като въшка, няма какво да яде и като му предложиш да изкара 1000лв тоя месец неще, че била много работата.. Ми да, много е, тежка е, трудна е ама ти нямаш 5лв в буквалния смисъл ебахти и пак имаш един куп претенции :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от warnmap » 20 Май 2014, 13:10

хех какви мнения самоо :mhihi: , за хората които се чудят дали да заминават и дали ще е по-добре в Европа съвети не искам да давам защото наистина при всеки е индивидуално дали ще успее..
Да наистина ще се държат с вас като с мърсоли, да много вероятно заплатите да са около 2-3 к в началото, да очаквайте да бъдете изцъдени от работа буквално, (но ЛИЧНО ЗА МЕН) даже след всичко това да сравнявам ситуацията в България с настоящата ми в Дания е като да сравнявам вода от кенефа с минерална вода :wave:
И много моля нарочно написах, че не давам съвети така,че коментари и прочие си ги запазете само за вас :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Май 2014, 13:34

bum_bum написа:и съм се нагледал на хора на които трябва да им се молиш за да поработят и да вземат пари.

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: Това за мен е толкова голям проблем, колкото е и държавата. Всеки го мързи в червата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 20 Май 2014, 14:55

Да, точно така, тук всеки го мързи в червата, а ханс работи и сънувайки... Само човек като отвори някой по - голям сайт за предлагане на работа и погледне 10 реда с изисквания и отдолу 400лв бруто. Тука покрай мен има над 3 големи фабрики за Врачански камък, собствениците карат поршета, имат къщи за милиони, а човека, на който му минават 50 тона камък и е останал без отпечатъци му дават 600лв. заплата. Не се излагайте и не говорете, че всеки го мързи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 20 Май 2014, 15:45

Никой не е казал, че всеки го мързи. Но тоя дет чука камъни у Враца да не мислиш, че в Швейцария или където и да е ще му дадат да прави нещо друго за много повече пари.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Май 2014, 15:50

Точно! То трябва и някакви възможности да има, не само претенции. Иначе хора, на които им се работи, има. За съжаление рязко намаляват обаче.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 20 Май 2014, 16:02

Който е дал идеята и е предприел риска да я осъществи много ясно, че ще кара поршета.
Все едно служителите на Зукерберг да вземат същите пари като него..междодругото FB се оценява на 100 000 000 000 (млрд) долара :lol: както и ние да печелим затова, че му поддържаме идеята..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата