Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро

Мнение от _galio_ » 22 Май 2014, 14:32

TNT написа: Може би основната причина за това са доходите и тук съм съгласен - няма смисъл да се правят деца, ако няма възможност да се отгледат, образоват и т.н.

Ми по твоята логика - като са мързеливи и некадърни може би е по-добре да не се множат? Нека нарастват работливи и интегинтни жители на Столипиново.

Doberman_vas написа: ... на тоя "колега" няма какво да му обяснявяш. ... той е от патриотите на маса ...

"Патриот на маса" е по-прилично някак от виртуален нихилист. Постът на bum_bum адресира манталитет като твоя именно.

Вие може да сте овце и да ви харесва да ви стрижат. Нито аз, нито повечето от обкръжението ми обаче влизат в групата ви.

Проблемът с виртуалният нихилизъм е сериозен, понеже се пускат такива фрази и те продължават да се повтарят с патос като мантра и се превръщат в съвсем реален нихилизъм.

не знам дали го разбираш последното изречение, ама нейсе - отговаряй на каквото искаш.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 22 Май 2014, 14:39

Аз отново не мога да разбера, защо казвате за хората в България, че са мързеливи и по този начин слагате цялото население под общ знаменател. Какво разбирате под мързеливи? Нали и вие самите сте българи, осъзнайте се. Като бачках в Италия в строителството в 10 часа има пауза за кафенце след 2 часа демек в 12 обяд + кафенце, в 3 часа пак кафенце и работния ден приключва в 4 и 30. Да ама тия индивиди въпреки, че бяха само с 8ми клас взимаха по 1700евра, а бай Гошо дето работи 7 дни в седмицата на водния цикъл у западнала Мездра от 7 сутринта до 7-8 вечерта му дават 500-600лв и целия е в лайна и тн. Ако според Вас уважаеми това е мързелив народ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Май 2014, 15:55

Гледам че сте я подкарали от към заплати и мързеливо население.Айде ще ви дам един пример от първа ръка пък си правете сметката , що за работодатели са в тая смешна държавица!
Отивам аз февруари месец в един завод намиращ се в града.Никой не бе пращал , никой не ме бе насочил , просто знаех че в тая част на града има хубав машиностроителен завод и реших да отида да видя за какво иде реч.
Отивам , всички много любезни , посрещнаха ме от портала , питаха какъв съм що съм , обясних им че съм студент и т.н. искам да започна целодневна работа и т.н. и т.н.Заведоха ме директно при съпругата на собственика.Направи ми страхотно добро впечатление , точно 5 мин след като стъпих там се чувствах егати късметлията!Веднага разведоха ме навсякъде , запознаха ме с разни шефове там , показаха ми машинния парк и т.н. и т.н. Показаха ми и една ученическа стая , пълна с малки момчета , ровичкаха там нещо по някви платки и сглобяваха някви макети - абее идилия , не вярвах че в БГ има такова място.Завода е в чисто нови сгради , нов асфалт , закрит паркинг , маркировки , абе сичко бе сичко все едно не си в тая държава!От самото начало им казах че нямам грам опит в областта и каквото знам от университета това е.
Разбрахме се да заведа още 3 4 човека горе да се направи група и да стартира обучение в рамките на между 7 и 8 месеца.Като след края който се е прадставил добре започва работа на ЦПУ , където заплатите биле мнооого добри (техни думи)
Така ние вече надъхани че имаме шанс да си оправим живота не ни пука че нямаме време да работим , че живеем на заем и т.н. и т.н. държим здраво там и се надяваме на нещо.
Идва средата на април и ми звънят по телефона и ми казват , че са много доволни от мене и искали направо да почвам работа.Умрях от кеф , викам готово успях.
Дават ми договора - 340лв :kuku: :kuku: :kuku: :wave: :wave: :wave: - толкова се бях изкефил че ме взимат че не ми дремеше , подписах и тва е.В процеса на работа установих че там е бардак както навсякъде другаде в тая шибаняшка държава!!!Почваш на 300лв , заплатата расте с по 100лв на година , което ще рече че аз 1000лв там ще ги стигна когато съм на 32 :kuku: :kuku: :kuku: аз мисля на 32 да имам къща и деца ве еййй луд ли си къф си!
Та така молбичката и ае чао!!!!Пък ако ми бяха предложили работа чак октомври както беше по план , и след 7 мизерни месеца живот на заем да ми дадът договор за 300лв вероятно щях да лежа някой от тия мошенници!В крайна сметка се оказа че тоя скапан курс е по няква евро програма , и ни се полагат и стипендии , които не сме получили!Както и да е , изкараха пари от нас , гадни мизерни боклуци!Та тва са работодателите тука!Наречете ме мързелив , ама аз за тия пари няма да буутна , ще умра от глад в некоя канафка ама не бутвам да работя квото и да е!Човек ако сам не се уважава , няма кой нали знаете!
Та това е квалифицирана работа заплатите трябва да са на съвсем друго ниво , дипломираните инженери които са там вземат по 700лв 800лв , инженерите пък с дългогодишен стаж вземат по 1400 , 1500лв - на пръв поглед добре ,ама като се сметне че издържат ученици , студенти и т.н. - тва не са пари за тая работа!!!В чужбина се плаща по 30 40 евра на час :kuku: :kuku: как да седиш тука , как да стане!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 22 Май 2014, 16:17

В по голяма част от заводите е така...тъпчат и унижават, все едно си най голямото нищожество. Дават ти 500 лв, и така ти ги дават, все едно не си ги изработил ами ти ги харизват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Май 2014, 16:50

на 25ти пак идете за гъби :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 22 Май 2014, 16:54

''Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят''
Ема Голдман

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Май 2014, 17:04

sobiss написа:''Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят''
Ема Голдман

Ема Голдман (на английски: Emma Goldman), понякога наричана Червената Ема, е знаменита северноамериканска анархистка и политическа активистка от първата половина на 20 век. Играе важна роля в развитието на анархистката политическа философия в САЩ и Европа.

Аре няма нужда да цитираме анархисти, при положение че всички искаме да живеем в страната си при стандарт като западна европа.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 22 Май 2014, 19:25

провокиран от темата, снощи, разпитах един познат немец, шеф на машиностроителна фабрика, част от голяма швейцарска фирма производител на машини.

та според него 95% от немците в Германия взимат заплата между 1600 и 1900 евро на месец.
така, на въпроса, а колко взима един квалифициран инженер в Германия, той каза таван 4000 евро. при това ако е капитан на други инженери.
така че не знам за какви евра на час говорите. на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000

да добавя за бинев.
приятелю, колко очаваш да ти дават, след като нямаш грам опит. работиш на скъпи машини и има огромен риск първите няколко месеца я да я строшиш, я да бракуваш железа за няколко хиляди.
с какво си заслужил голяма заплата? според мен поработи годинка, стани бог на ЦПУтата и тогава говори за пари. те трябва да имат нужда от теб, не ти от тях. в момента май далеч не е така.
Последна промяна Petrolhead на 22 Май 2014, 19:28, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Май 2014, 19:28

Petrolhead написа:на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000

ако цигарата няма да ти слиза от устата ,а ти не слизаш от таксита и не излизаш от барове и кръчми (които не работят през седмицата) може би да
Иначе грешиш мноооооого колега ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 22 Май 2014, 19:30

Bogat-Beden написа:
Petrolhead написа:на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000

ако цигарата няма да ти слиза от устата ,а ти не слизаш от таксита и не излизаш от барове и кръчми (които не работят през седмицата) може би да

не знам колко греша, на мен 2000 евро в Германия на месец не ме блазнят. бил съм, обикалял съм, имам познати там.... не мерси.
но всеки си има аршин по който мери, за мен е по-лесно да извадя 5000 евро в България отколкото в Гермния

Потребител
Аватар

Мнение от UFC » 22 Май 2014, 19:38

Binev_OuT написа:което ще рече че аз 1000лв там ще ги стигна когато съм на 32 :kuku: :kuku: :kuku: аз мисля на 32 да имам къща и деца ве еййй луд ли си къф си!

Колега извинявай ама 1000лв за България на фона на другите заплати са много пари.Лекарите взимат 700-800лв а почват да работят горе-долу на толкова години.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 22 Май 2014, 19:51

В България малко грешна представа се създава, че в чужбина всички взимат по 3000евро+. Масовата заплата в Германия е 1200-1500евро чисто, ако си ерген без деца(тоест най-високи данъци имаш). Хората, които взимат високи заплати(3000евро нето/4500бруто) са с немско образование и заемащи високи длъжности. За чужденци като нас с БГ образование ни гледат така :shock: Хората си искат тяхното образование и техният език на високо ниво, ако едно от тези две неща куца забравете за заплата от порядъка на 3000евро нетто. В една друга тема бях споменал за един познат българин, който е с 2 вишета завършени в Германия и взима между 6000-7000евро бруто(работи като дизайнер в DELL Германия), всички други българи тук с немско образование се въртят в заплати от 2000-3500евро, а до тези без такова 1800евро е макс. Съвсем друг е въпроса какви са разходите в Германия и тези в България, но това никой не гледа. :roll:
Та така ние сме си такива винаги гледаме чуждата паница и винаги се сравняваме с най-богатите държави. Давам ви само едно инфо за последните 4-5месеца 5-ма мой познати се върнаха в Бг и то по такива причини доста по-различни от мързела, а тук така стана че на нас Българите се гледа като на мишки и те смазват от работа за минималната им заплата. Разбира се тук го има момента, че зависи къде попаднеш, но пак ще се повторя че без немско образование и език забравете за уважение и висока заплата в Германия. :|
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Май 2014, 19:53

Наистина странни хора.
Излязат от университета на Горно-нанадолнище с торбата незнание и неможене и искат големите заплати, защото полагали усилия.

Е как да стане?
Запитахте ли се, дали създавате продукт за достатъчно пари, че да ви плащат толкова, колкото искате?
А сега сметнете продукт за колко пари трябва да създавате, за да ви плащат толкова, колкото искате.

Колегата дето излиза от университета и не знае как да програмира ЦПУ - кадърен програмист на ЦПУ фрези/стругове взема 2К и нагоре.
А ти сега сметни колко години опит ти трябват за да стигнеш там.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Май 2014, 19:54

Petrolhead написа:
Bogat-Beden написа:

не знам колко греша, на мен 2000 евро в Германия на месец не ме блазнят. бил съм, обикалял съм, имам познати там.... не мерси.
но всеки си има аршин по който мери, за мен е по-лесно да извадя 5000 евро в България отколкото в Гермния

личната призма и предпочитания са друго.
но това не променя факта,че 2 или 4 пъти по-малко пари тук НЕ е едно и също само заради по-евтинитие кръчми в Бг :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Май 2014, 20:05

Petrolhead написа:да добавя за бинев.
приятелю, колко очаваш да ти дават, след като нямаш грам опит. работиш на скъпи машини и има огромен риск първите няколко месеца я да я строшиш, я да бракуваш железа за няколко хиляди.
с какво си заслужил голяма заплата? според мен поработи годинка, стани бог на ЦПУтата и тогава говори за пари. те трябва да имат нужда от теб, не ти от тях. в момента май далеч не е така.

Извинявам се много приятелю, но те имат нужда от мен ;) над 90% от работещите там (а и не само там) се пенсионират в близките няколко годинки.Кой идва на тяхно място?
Работата е там че шефове , директори и др. на подобни машиностроителни предприятия се убиват да ревът по училища и университети, че младите хора не искат да работят при тях.Нямало млади хора , младите биле гледали служебната кола и служебния телефон , младите биле сервитьори и бармани по морето , младите тва младите онова :kuku: :kuku: - като искат младите да им бачкат ще се бръкнат по-надълбоко.Кой нормален днес работи за 300лв?Кой нормален днес не му е неудобно да предлага 300лв?Смешна работа!Справка примерно Еконт - стартова заплата 800лв.Бившата фирма в която работех - шофьор - 650лв - няма курстове няма мурсове отиваш и почваш
Какъв ми е стимула на мен да бачкам при тях като знам че ще взимам нормални пари след има няма 10-на годинки , :dunno: ехо аз съм млад сега , след 10 годинки трябва да съм си наредил нещата , не да приплаквам и да се премолвам за 100лв горница на месец.
Има и друго , ако - казвам ако бях видял на това място хора които наистина са се реализирали може би щях да се стисна , но аз не видях.Там видях поредната уморена и смачкана група хора тва е.Няма как да вкарам 10 годинки без да знам дали има смисъл или не.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата