Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
Модератор: Общи модератори
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
TNT написа: Може би основната причина за това са доходите и тук съм съгласен - няма смисъл да се правят деца, ако няма възможност да се отгледат, образоват и т.н.
Ми по твоята логика - като са мързеливи и некадърни може би е по-добре да не се множат? Нека нарастват работливи и интегинтни жители на Столипиново.
Doberman_vas написа: ... на тоя "колега" няма какво да му обяснявяш. ... той е от патриотите на маса ...
"Патриот на маса" е по-прилично някак от виртуален нихилист. Постът на bum_bum адресира манталитет като твоя именно.
Вие може да сте овце и да ви харесва да ви стрижат. Нито аз, нито повечето от обкръжението ми обаче влизат в групата ви.
Проблемът с виртуалният нихилизъм е сериозен, понеже се пускат такива фрази и те продължават да се повтарят с патос като мантра и се превръщат в съвсем реален нихилизъм.
не знам дали го разбираш последното изречение, ама нейсе - отговаряй на каквото искаш.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
Аз отново не мога да разбера, защо казвате за хората в България, че са мързеливи и по този начин слагате цялото население под общ знаменател. Какво разбирате под мързеливи? Нали и вие самите сте българи, осъзнайте се. Като бачках в Италия в строителството в 10 часа има пауза за кафенце след 2 часа демек в 12 обяд + кафенце, в 3 часа пак кафенце и работния ден приключва в 4 и 30. Да ама тия индивиди въпреки, че бяха само с 8ми клас взимаха по 1700евра, а бай Гошо дето работи 7 дни в седмицата на водния цикъл у западнала Мездра от 7 сутринта до 7-8 вечерта му дават 500-600лв и целия е в лайна и тн. Ако според Вас уважаеми това е мързелив народ...

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Гледам че сте я подкарали от към заплати и мързеливо население.Айде ще ви дам един пример от първа ръка пък си правете сметката , що за работодатели са в тая смешна държавица!
Отивам аз февруари месец в един завод намиращ се в града.Никой не бе пращал , никой не ме бе насочил , просто знаех че в тая част на града има хубав машиностроителен завод и реших да отида да видя за какво иде реч.
Отивам , всички много любезни , посрещнаха ме от портала , питаха какъв съм що съм , обясних им че съм студент и т.н. искам да започна целодневна работа и т.н. и т.н.Заведоха ме директно при съпругата на собственика.Направи ми страхотно добро впечатление , точно 5 мин след като стъпих там се чувствах егати късметлията!Веднага разведоха ме навсякъде , запознаха ме с разни шефове там , показаха ми машинния парк и т.н. и т.н. Показаха ми и една ученическа стая , пълна с малки момчета , ровичкаха там нещо по някви платки и сглобяваха някви макети - абее идилия , не вярвах че в БГ има такова място.Завода е в чисто нови сгради , нов асфалт , закрит паркинг , маркировки , абе сичко бе сичко все едно не си в тая държава!От самото начало им казах че нямам грам опит в областта и каквото знам от университета това е.
Разбрахме се да заведа още 3 4 човека горе да се направи група и да стартира обучение в рамките на между 7 и 8 месеца.Като след края който се е прадставил добре започва работа на ЦПУ , където заплатите биле мнооого добри (техни думи)
Така ние вече надъхани че имаме шанс да си оправим живота не ни пука че нямаме време да работим , че живеем на заем и т.н. и т.н. държим здраво там и се надяваме на нещо.
Идва средата на април и ми звънят по телефона и ми казват , че са много доволни от мене и искали направо да почвам работа.Умрях от кеф , викам готово успях.
Дават ми договора - 340лв
- толкова се бях изкефил че ме взимат че не ми дремеше , подписах и тва е.В процеса на работа установих че там е бардак както навсякъде другаде в тая шибаняшка държава!!!Почваш на 300лв , заплатата расте с по 100лв на година , което ще рече че аз 1000лв там ще ги стигна когато съм на 32
аз мисля на 32 да имам къща и деца ве еййй луд ли си къф си!
Та така молбичката и ае чао!!!!Пък ако ми бяха предложили работа чак октомври както беше по план , и след 7 мизерни месеца живот на заем да ми дадът договор за 300лв вероятно щях да лежа някой от тия мошенници!В крайна сметка се оказа че тоя скапан курс е по няква евро програма , и ни се полагат и стипендии , които не сме получили!Както и да е , изкараха пари от нас , гадни мизерни боклуци!Та тва са работодателите тука!Наречете ме мързелив , ама аз за тия пари няма да буутна , ще умра от глад в некоя канафка ама не бутвам да работя квото и да е!Човек ако сам не се уважава , няма кой нали знаете!
Та това е квалифицирана работа заплатите трябва да са на съвсем друго ниво , дипломираните инженери които са там вземат по 700лв 800лв , инженерите пък с дългогодишен стаж вземат по 1400 , 1500лв - на пръв поглед добре ,ама като се сметне че издържат ученици , студенти и т.н. - тва не са пари за тая работа!!!В чужбина се плаща по 30 40 евра на час
как да седиш тука , как да стане!!!
Отивам аз февруари месец в един завод намиращ се в града.Никой не бе пращал , никой не ме бе насочил , просто знаех че в тая част на града има хубав машиностроителен завод и реших да отида да видя за какво иде реч.
Отивам , всички много любезни , посрещнаха ме от портала , питаха какъв съм що съм , обясних им че съм студент и т.н. искам да започна целодневна работа и т.н. и т.н.Заведоха ме директно при съпругата на собственика.Направи ми страхотно добро впечатление , точно 5 мин след като стъпих там се чувствах егати късметлията!Веднага разведоха ме навсякъде , запознаха ме с разни шефове там , показаха ми машинния парк и т.н. и т.н. Показаха ми и една ученическа стая , пълна с малки момчета , ровичкаха там нещо по някви платки и сглобяваха някви макети - абее идилия , не вярвах че в БГ има такова място.Завода е в чисто нови сгради , нов асфалт , закрит паркинг , маркировки , абе сичко бе сичко все едно не си в тая държава!От самото начало им казах че нямам грам опит в областта и каквото знам от университета това е.
Разбрахме се да заведа още 3 4 човека горе да се направи група и да стартира обучение в рамките на между 7 и 8 месеца.Като след края който се е прадставил добре започва работа на ЦПУ , където заплатите биле мнооого добри (техни думи)
Така ние вече надъхани че имаме шанс да си оправим живота не ни пука че нямаме време да работим , че живеем на заем и т.н. и т.н. държим здраво там и се надяваме на нещо.
Идва средата на април и ми звънят по телефона и ми казват , че са много доволни от мене и искали направо да почвам работа.Умрях от кеф , викам готово успях.
Дават ми договора - 340лв

Та така молбичката и ае чао!!!!Пък ако ми бяха предложили работа чак октомври както беше по план , и след 7 мизерни месеца живот на заем да ми дадът договор за 300лв вероятно щях да лежа някой от тия мошенници!В крайна сметка се оказа че тоя скапан курс е по няква евро програма , и ни се полагат и стипендии , които не сме получили!Както и да е , изкараха пари от нас , гадни мизерни боклуци!Та тва са работодателите тука!Наречете ме мързелив , ама аз за тия пари няма да буутна , ще умра от глад в некоя канафка ама не бутвам да работя квото и да е!Човек ако сам не се уважава , няма кой нали знаете!
Та това е квалифицирана работа заплатите трябва да са на съвсем друго ниво , дипломираните инженери които са там вземат по 700лв 800лв , инженерите пък с дългогодишен стаж вземат по 1400 , 1500лв - на пръв поглед добре ,ама като се сметне че издържат ученици , студенти и т.н. - тва не са пари за тая работа!!!В чужбина се плаща по 30 40 евра на час

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
В по голяма част от заводите е така...тъпчат и унижават, все едно си най голямото нищожество. Дават ти 500 лв, и така ти ги дават, все едно не си ги изработил ами ти ги харизват.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
на 25ти пак идете за гъби 

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
''Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят''
Ема Голдман
Ема Голдман
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
sobiss написа:''Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят''
Ема Голдман
Ема Голдман (на английски: Emma Goldman), понякога наричана Червената Ема, е знаменита северноамериканска анархистка и политическа активистка от първата половина на 20 век. Играе важна роля в развитието на анархистката политическа философия в САЩ и Европа.
Аре няма нужда да цитираме анархисти, при положение че всички искаме да живеем в страната си при стандарт като западна европа.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Petrolhead
- Потребител
-
провокиран от темата, снощи, разпитах един познат немец, шеф на машиностроителна фабрика, част от голяма швейцарска фирма производител на машини.
та според него 95% от немците в Германия взимат заплата между 1600 и 1900 евро на месец.
така, на въпроса, а колко взима един квалифициран инженер в Германия, той каза таван 4000 евро. при това ако е капитан на други инженери.
така че не знам за какви евра на час говорите. на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000
да добавя за бинев.
приятелю, колко очаваш да ти дават, след като нямаш грам опит. работиш на скъпи машини и има огромен риск първите няколко месеца я да я строшиш, я да бракуваш железа за няколко хиляди.
с какво си заслужил голяма заплата? според мен поработи годинка, стани бог на ЦПУтата и тогава говори за пари. те трябва да имат нужда от теб, не ти от тях. в момента май далеч не е така.
та според него 95% от немците в Германия взимат заплата между 1600 и 1900 евро на месец.
така, на въпроса, а колко взима един квалифициран инженер в Германия, той каза таван 4000 евро. при това ако е капитан на други инженери.
така че не знам за какви евра на час говорите. на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000
да добавя за бинев.
приятелю, колко очаваш да ти дават, след като нямаш грам опит. работиш на скъпи машини и има огромен риск първите няколко месеца я да я строшиш, я да бракуваш железа за няколко хиляди.
с какво си заслужил голяма заплата? според мен поработи годинка, стани бог на ЦПУтата и тогава говори за пари. те трябва да имат нужда от теб, не ти от тях. в момента май далеч не е така.
Последна промяна Petrolhead на 22 Май 2014, 19:28, променена общо 1 път
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Petrolhead написа:на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000
ако цигарата няма да ти слиза от устата ,а ти не слизаш от таксита и не излизаш от барове и кръчми (които не работят през седмицата) може би да
Иначе грешиш мноооооого колега

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Petrolhead
- Потребител
-
Bogat-Beden написа:Petrolhead написа:на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000
ако цигарата няма да ти слиза от устата ,а ти не слизаш от таксита и не излизаш от барове и кръчми (които не работят през седмицата) може би да
не знам колко греша, на мен 2000 евро в Германия на месец не ме блазнят. бил съм, обикалял съм, имам познати там.... не мерси.
но всеки си има аршин по който мери, за мен е по-лесно да извадя 5000 евро в България отколкото в Гермния
Binev_OuT написа:което ще рече че аз 1000лв там ще ги стигна когато съм на 32![]()
![]()
аз мисля на 32 да имам къща и деца ве еййй луд ли си къф си!
Колега извинявай ама 1000лв за България на фона на другите заплати са много пари.Лекарите взимат 700-800лв а почват да работят горе-долу на толкова години.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
В България малко грешна представа се създава, че в чужбина всички взимат по 3000евро+. Масовата заплата в Германия е 1200-1500евро чисто, ако си ерген без деца(тоест най-високи данъци имаш). Хората, които взимат високи заплати(3000евро нето/4500бруто) са с немско образование и заемащи високи длъжности. За чужденци като нас с БГ образование ни гледат така
Хората си искат тяхното образование и техният език на високо ниво, ако едно от тези две неща куца забравете за заплата от порядъка на 3000евро нетто. В една друга тема бях споменал за един познат българин, който е с 2 вишета завършени в Германия и взима между 6000-7000евро бруто(работи като дизайнер в DELL Германия), всички други българи тук с немско образование се въртят в заплати от 2000-3500евро, а до тези без такова 1800евро е макс. Съвсем друг е въпроса какви са разходите в Германия и тези в България, но това никой не гледа.
Та така ние сме си такива винаги гледаме чуждата паница и винаги се сравняваме с най-богатите държави. Давам ви само едно инфо за последните 4-5месеца 5-ма мой познати се върнаха в Бг и то по такива причини доста по-различни от мързела, а тук така стана че на нас Българите се гледа като на мишки и те смазват от работа за минималната им заплата. Разбира се тук го има момента, че зависи къде попаднеш, но пак ще се повторя че без немско образование и език забравете за уважение и висока заплата в Германия.

Та така ние сме си такива винаги гледаме чуждата паница и винаги се сравняваме с най-богатите държави. Давам ви само едно инфо за последните 4-5месеца 5-ма мой познати се върнаха в Бг и то по такива причини доста по-различни от мързела, а тук така стана че на нас Българите се гледа като на мишки и те смазват от работа за минималната им заплата. Разбира се тук го има момента, че зависи къде попаднеш, но пак ще се повторя че без немско образование и език забравете за уважение и висока заплата в Германия.

Наистина странни хора.
Излязат от университета на Горно-нанадолнище с торбата незнание и неможене и искат големите заплати, защото полагали усилия.
Е как да стане?
Запитахте ли се, дали създавате продукт за достатъчно пари, че да ви плащат толкова, колкото искате?
А сега сметнете продукт за колко пари трябва да създавате, за да ви плащат толкова, колкото искате.
Колегата дето излиза от университета и не знае как да програмира ЦПУ - кадърен програмист на ЦПУ фрези/стругове взема 2К и нагоре.
А ти сега сметни колко години опит ти трябват за да стигнеш там.
Излязат от университета на Горно-нанадолнище с торбата незнание и неможене и искат големите заплати, защото полагали усилия.
Е как да стане?
Запитахте ли се, дали създавате продукт за достатъчно пари, че да ви плащат толкова, колкото искате?
А сега сметнете продукт за колко пари трябва да създавате, за да ви плащат толкова, колкото искате.
Колегата дето излиза от университета и не знае как да програмира ЦПУ - кадърен програмист на ЦПУ фрези/стругове взема 2К и нагоре.
А ти сега сметни колко години опит ти трябват за да стигнеш там.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Petrolhead написа:Bogat-Beden написа:Petrolhead написа:на фона на цените на живот в Германия, по-добре е тук да взимам 500 евро отколкото там 2000
не знам колко греша, на мен 2000 евро в Германия на месец не ме блазнят. бил съм, обикалял съм, имам познати там.... не мерси.
но всеки си има аршин по който мери, за мен е по-лесно да извадя 5000 евро в България отколкото в Гермния
личната призма и предпочитания са друго.
но това не променя факта,че 2 или 4 пъти по-малко пари тук НЕ е едно и също само заради по-евтинитие кръчми в Бг

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Petrolhead написа:да добавя за бинев.
Извинявам се много приятелю, но те имат нужда от мен

Работата е там че шефове , директори и др. на подобни машиностроителни предприятия се убиват да ревът по училища и университети, че младите хора не искат да работят при тях.Нямало млади хора , младите биле гледали служебната кола и служебния телефон , младите биле сервитьори и бармани по морето , младите тва младите онова

Какъв ми е стимула на мен да бачкам при тях като знам че ще взимам нормални пари след има няма 10-на годинки ,

Има и друго , ако - казвам ако бях видял на това място хора които наистина са се реализирали може би щях да се стисна , но аз не видях.Там видях поредната уморена и смачкана група хора тва е.Няма как да вкарам 10 годинки без да знам дали има смисъл или не.