e60 vs X5

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

e60 vs X5

Мнение от ///ivanE30 » 07 Юни 2014, 20:05

колеги търся си такава кола но немога да реша между двата модела попринцип гледам 3000 кубиковоте бензин или дизел няма значение
х5 ме кефи че е джип но не ме кефи отвътре , а е60тката ме кефи отвътре но като возия не е кои знае какво а и може да се намери и с по малък двигател , карал съм и двата модела с ръчни скорости и немога да реша , е според вас кое е по добре кое е по-малко чупливо и изгодно за тези вече 10 годишни коли ?
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е RWD

Re: e60 vs X5

Мнение от deomen » 07 Юни 2014, 20:51

Не знам в какво Е60 си се возил,но возията е по-добра от на X5 определено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 07 Юни 2014, 21:22

Е60 е в пъти по-добра возия от X5, това е все едно да сравниш каруца с автомобил, X5 се лашка вътре, като цяло поддръжката на X5 е всичко по 1.5 дори по 2 спрямо Е60

ентусиаст
Аватар

Мнение от ///ivanE30 » 07 Юни 2014, 21:55

явно не съм се изразил правилно возията на е60 е добра но си е като на добре поддържана е34ка ...но ме кефи отвътре ,а Хса си е джип , и кое е 2 пъти по скъпо в поддръжката на Хса ? и аз засега клонъ кам е60 и се оглеждам мисля си за комби тдс 2.5 или 3.0 тдс с ръчни скорости гледам че често излизат такива такива , имат ли проблеми с автоматиците че по масовите са автоматик ?
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 07 Юни 2014, 23:00

///ivanE30 написа:и аз засега клонъ кам е60 и се оглеждам мисля си за комби тдс 2.5 или 3.0 тдс

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е RWD

Мнение от deomen » 07 Юни 2014, 23:58

///ivanE30 написа:аз засега клонъ кам е60 и се оглеждам мисля си за комби тдс 2.5 или 3.0 тдс

Може и да промениш наклона към 535тдс :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Юни 2014, 9:29

Нормално да има такива мнения. Всеки баничар вече кара Е60. И аз влизам в това число, на каращите де. :mhihi: Не, че при първото Х5 нещата стоят по-различно.
По-добре наистина си вземи Е60, че с тая Х5, ако случиш на някой неподдържан автомат, ще има да плюеш по марката. Има бая неща, които са по-скъпи на Х5, но не виждам защо тогава ще си купуваш изобщо Е60 ако те притеснява поддържката на едното или другото. Тази на Е60 не е без пари, но като ти гледам темата, постовете и разни други неща, спокойно ще минеш като типичния съдържател на Е60 в България, който се е чудил изобщо БМВ ли да си купи, Е-класа, ХаЛуди или Волксваген и накрая е избрал БМВ-то защото е по-гъзарско и "върви много". :mhihi:

возията на е60 е добра но си е като на добре поддържана е34ка

Ако Е60 има общо с някоя друга петица, то това е с Е39, не с Е34. Хайде да не пишем чак такива простотии в този форум.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ///ivanE30 » 08 Юни 2014, 10:12

как беше , в Български форум питаш и ти обясняват колко си прост :ok: моля темата да се изтрие направо няма да е полезна на никои
bedrock city racing

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Юни 2014, 11:39

BMW Power ACM написа:Нормално да има такива мнения. Всеки баничар вече кара Е60. И аз влизам в това число, на каращите де. :mhihi: Не, че при първото Х5 нещата стоят по-различно.
По-добре наистина си вземи Е60, че с тая Х5, ако случиш на някой неподдържан автомат, ще има да плюеш по марката. Има бая неща, които са по-скъпи на Х5, но не виждам защо тогава ще си купуваш изобщо Е60 ако те притеснява поддържката на едното или другото. Тази на Е60 не е без пари, но като ти гледам темата, постовете и разни други неща, спокойно ще минеш като типичния съдържател на Е60 в България, който се е чудил изобщо БМВ ли да си купи, Е-класа, ХаЛуди или Волксваген и накрая е избрал БМВ-то защото е по-гъзарско и "върви много". :mhihi:

возията на е60 е добра но си е като на добре поддържана е34ка

Ако Е60 има общо с някоя друга петица, то това е с Е39, не с Е34. Хайде да не пишем чак такива простотии в този форум.

За съжаление е така .
Принципно винаги бих избрал луксозния седан пред джипарка , но точно Е70 е тоооооооооолкова по-красиво от Е60, че доста бих се замислил да си взема 2 тоновия танк ... особено ако не си фен на бързите завои и агресивното шофиране , за нашите лунни пейзажи Х5цата е добър избор ...

Е60 е в пъти по-добра возия от X5, това е все едно да сравниш каруца с автомобил, X5 се лашка вътре

Всъщност за кое Х5 с говори - Е53 или Е70 ?

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 08 Юни 2014, 12:14

е53 предполагам.
Аз лично бих избрал по следния ред е70->е60->е53, но даже не знам дали въобще бих взел е53.
Признавам, гледал съм две три е53-ки и съм карал такова само 200метра, но просто не ми хареса нито от вътре нито от вън.
п.с. е60 няма тдс мотори, не е нужно колегата да знае всичко.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Юни 2014, 14:08

///ivanE30 написа:как беше , в Български форум питаш и ти обясняват колко си прост :ok: моля темата да се изтрие направо няма да е полезна на никои

Колега излагаш се, от 6 години си във форума, а задаваш не добре формулирани въпроси, пишеш за някакви тдс-и 5-6 години след като са ги спрели от производство и тн. и тн. а после пък се жалваш че са те нахранили, еми извинявай, ама с така постната тема си поредния е36чкаджия който е готов да си причини - "на гол тумбак чифте пищови".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 08 Юни 2014, 15:23

Сега се смеем, но след 10-ина години като масово навлезнат електрическите автомобили и ние няма да помним ко беше туй ТДС-а :dunno:

Истината е, че и Е60 и Е53 са си стари модели и каквото да вземеш от този клас се набутваш с ремонти и поддръжка. Забелязал съм, че психологията на българския купувач на 10+ годишно БМВ (и аз в това число) се основава на това, че много е искал съответния модел, когато е бил нов, но не е можел да си го позволи. Когато вече може да си го купи на старо, в съзнанието му колата е все още така здрава, луксозна, бърза и икономична каквато е била за времето си, но уви вече не е нито едно от трите. :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 08 Юни 2014, 21:16

Alexch написа:Сега се смеем, но след 10-ина години като масово навлезнат електрическите автомобили и ние няма да помним ко беше туй ТДС-а :dunno:

Истината е, че и Е60 и Е53 са си стари модели и каквото да вземеш от този клас се набутваш с ремонти и поддръжка. Забелязал съм, че психологията на българския купувач на 10+ годишно БМВ (и аз в това число) се основава на това, че много е искал съответния модел, когато е бил нов, но не е можел да си го позволи. Когато вече може да си го купи на старо, в съзнанието му колата е все още така здрава, луксозна, бърза и икономична каквато е била за времето си, но уви вече не е нито едно от трите. :mhihi:

Само да напомня, че Е60 се спира от производство през 2010-та, но явно за теб ако една кола не е с найлоните по седалките е пълна антика. За Е30 нещо ще кажеш ли :mhihi: А това дали ще се набутваш с ремонти при закупуването на стара кола зависи от това колко си стиснат или тарикат (защото все пак купуваш стара кола и няма как тя да струва толкова - още една черта в психологията на българския купувач).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 09 Юни 2014, 0:09

///ivanE30 написа: клонъ кам

ко прайш?

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 09 Юни 2014, 0:34

In_Memoriam написа:
Alexch написа:Сега се смеем, но след 10-ина години като масово навлезнат електрическите автомобили и ние няма да помним ко беше туй ТДС-а :dunno:

Само да напомня, че Е60 се спира от производство през 2010-та, но явно за теб ако една кола не е с найлоните по седалките е пълна антика. За Е30 нещо ще кажеш ли :mhihi: А това дали ще се набутваш с ремонти при закупуването на стара кола зависи от това колко си стиснат или тарикат (защото все пак купуваш стара кола и няма как тя да струва толкова - още една черта в психологията на българския купувач).

В мнението ми (а и в темата явно) става въпрос за първите Е60 от 2003-2004, но щом спомена за 2010-та мога да споделя и наблюденията си за българския купувач на 4-8 годишно БМВ от високия клас (5ца, Х5 и 7-ца). Там дилемата е дали БМВ на старо или чисто нов автомобил от по-нисък клас и/или по-скромна марка. Естествено надделява БМВ-то, защото е по-престижно, разбирай гъзарско. После заради тарикатстството както ти писа, купувача се набутва с барутарника скоро излезнал от гаранция и закрепен като за продажба и след време съжалява, че не си е взел чисто нов Форд, Опел, Волво и т.н.т. Оттам вече е ясно как го поддържа БМВ-то, от което пък страда следващият купувач. Това е БГ реалността и подчертавам, че това се отнася за масовия купувач, а не за членовете на форума. Тук са събрани по-скоро изключенията (при които се избира автомобил доста над средната цена за пазара, дори двойно) и това включва Е30, което във форумния случай отнема повече средства за поддръжка от средностастистическото Е60 за България.

КАжи сега, точно с кое не си съгласен? :winky:

П.С. Ако не греша ти имаше Е39 М5, което си е правилен избор отвсякъде. С какъв по-нов модел би го заменил и защо? :paranoid:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата